Ben de bir sürü devlet hastanesine gittim ama hiçbir doktor vajinal bakalım demedi. Neye göre bunda ısrar ediyorlar anlamıyorum doğrusu. Hani karından baksa da bir şeylerden emin olamasa ve sana sorup vajinal bakmam gerekiyor dese neyse. Ben de senin gibi sinirlenirdim canım ama böyle diretmeleri hoş değil. Bence devlette de olsa tek bir doktor belirleyip aralarda hep aynı kişiye gitmeli. Ben de kendi doktorum haricinde belki 5-6 doktora daha gitmiştim devlette ve en son birisini beğendim arada bir ona gideceğim sen de öyle yapabilirsin belki. Diğer türlü bilmediğin doktor da stres yaratıyor
Bizde değişim yok sabit doktorlar. Hangısını ıstersen ona gidiyorsun .Devlette sürekli degısıo doktorlar.. Sabit kalmıolar.. Ya jınololojı polıklınıgı oluyo ya gebe polıklınıgı.. Bende bu durumdan memnun degılım ama mecburen gidiormama belkı Baska devlet hastanesinde farklıdır bilemıorm
Ben tam anlamadım açıkçası bacak arasına baktı mı baya ultrasonla baktı farklı açılardan amaBana da ilk ozmn söylemiştibacak arasını gördü mü doktor? Ben 16.haftaya kadar çok zorladım kendimi heveslenmemek için doktorum emin konuşsa bile internette okuduklarım beni endişelendirmişti
Gerilme canım inan her doktorun yöntemi Farklı benim doktorum 12. Haftaya kadar bebeklerde bir sorun olmadıkça alttan bakacağım dedi ve 10.haftada ben istemediğim için üstten baktı şu aşamada rahim ölçümü için en doğru tarihi hesapladı o tarihte ölçümü alttan yapacağını bebekle alakası olmadığını ilerdeki süreç için önlem almak istediğini ve bunun rutin bir kontrol olarak onun tüm gebelerine yaptığını söyledi ben bu sefer tamam dedim. Çünkü çok seviyorum kendisini ve güveniyorum doktoruma burada en yanlış tavır sana karşı yeterince hassas ve anlayışlı davranılmaması ben olsam bende kızardım. Çeşmede acil servise gitmek zorunda kaldım bir özel hastahanede beni almak istemedilerHiç bilmiyorum direk vajinal hazırlan dedi rahim ağzı ölçülüyo sonuçta kanamm yok bişeyim yok 13. Hafta olmuş küçük olsa eyvallah dicem gerçekten sinir bozucu oldu, ikiz olduğu için kendi doktoruma gidiyorum canım riske atamam ve onların ani çıkışlarını kaldırıcak yapım yok iyileride vardır ama nasıl birine denk geliceğimi bilmiyorum bu durum bile çok gerdi beni eşimi almıyolar etmiyolar kimden destek alıcam falan zor yani arada bi devlet takipli oluyumda yinede ne olur ne olmaz diyorum oda olmuyo
İçine sinmesine sevindim hep aynı doktora denk gelirsin umarım
Doktorların çoğunun acil durum için en azından hastahane dahilisini alıyorsunuz randevu öncesi veya randevuya yakın dönemde arasanız geleceğim ama size sorum var siz bakar mısınız vs deseniz olmaz mı acaba istemezler mi?İstanbulda nerdeyse hepsi eğitim araştırma olduğu için bir doktor belirlemek çok zor. Aynı doktor olsa da genellikle asistanlarla muhatap oluyorsun. sabah ve öğlenki asistanlar bile farklı
Kızlar ben bugün doktora gittim cinsiyet için erkek dedi kesin mi dedim kesin konuşmadı kordonla pipi genelde karıştırılıyor dedi kendi doktorum değildi %90 erkek dedi ama sizce bu çıkıntı kesin pipi midir?
İzmir konak doğumluyum bende kardeşimde devlette hep aynı doktor ilgilenmiş bizimle zaten annem 3er kere ancak gitmiş doktora sonra doğum zaten memnun kalınca yengemde ona gitmiş kuzenimde aynı doktorla doğdu ama ebeler hemşireler değişiyormuş tabi sadece doktor hep aynıymış hatta Şuan bile görüşüyor bizimkiler doktorumuzla telefonda geçen beni sormuş bebeği sormuş. Bence hastahaneden hastahaneye fark olabilir bu konudaBizde değişim yok sabit doktorlar. Hangısını ıstersen ona gidiyorsun .
Benim takibim normalde özelde, eğitim araştırmalarda da üniversite hastaneleri gibi mesai dışı kavram mantığı özel poliklinik vs olmuyor. Hatta olsaydı, devletteki bir doktorla devam edip özel muayene olmayı istiyordum. Mesela diyelim ben gebe polikliniği 1’e randevu aldım. Ayşe hanım doktor olsun. Ayşe hanım yok asistanı oluyor %80Doktorların çoğunun acil durum için en azından hastahane dahilisini alıyorsunuz randevu öncesi veya randevuya yakın dönemde arasanız geleceğim ama size sorum var siz bakar mısınız vs deseniz olmaz mı acaba istemezler mi?
Ah ahhh benim canım memleketimde de öyle. Hangi doktora randevu alırsan o doktorla muhatapsın. İstanbul olduğu için mi eğitim araştırma olduğu içşn mi öyle anlamadımİzmir konak doğumluyum bende kardeşimde devlette hep aynı doktor ilgilenmiş bizimle zaten annem 3er kere ancak gitmiş doktora sonra doğum zaten memnun kalınca yengemde ona gitmiş kuzenimde aynı doktorla doğdu ama ebeler hemşireler değişiyormuş tabi sadece doktor hep aynıymış hatta Şuan bile görüşüyor bizimkiler doktorumuzla telefonda geçen beni sormuş bebeği sormuş. Bence hastahaneden hastahaneye fark olabilir bu konuda
Allah Allah hakkaten saçmaymış bu ya hiç İstanbul da yaşamadım bilmiyorum ama ne mantıksız birşeymiş hiç bebekle anneyle ilgili fikri olmayan tahlilleri bilmeyen doktorla karşılaşınca haliyle annede gerilir yaniBenim takibim normalde özelde, eğitim araştırmalarda da üniversite hastaneleri gibi mesai dışı kavram mantığı özel poliklinik vs olmuyor. Hatta olsaydı, devletteki bir doktorla devam edip özel muayene olmayı istiyordum. Mesela diyelim ben gebe polikliniği 1’e randevu aldım. Ayşe hanım doktor olsun. Ayşe hanım yok asistanı oluyor %80yarın da tahlili göstereceğim. Yine poliklinik 1’e veriyorlar ama o gün doktor ise Mehmet bey ve %80 yine başka bir asistan var karşımda gibi biraz saçma bir sistem, insanları zorla özele mecbur ediyorlar İstanbulda. Çok acil bir durumda ya da doktor asistanlara bir şeyler anlatırken doktoru görüyorsunuz
Eğitim araştırmaların hepsi aynı şehir hastaneleri de dahil mesela bizim buradaki eğitim araştırma dr ultrasonla bile bakmıyor radyoloji bakıyor yada perinatolog sanırım tam emin değilim sonuç için yine başka dr yani asistanları bakıyor sürekli değişiyor ama şehirde asistan da olsa kendi odasında bakıyormuş normal devlet hastanesi olanlar kendi doktorun bakıyor takibini o yapıyor asistan vs yok sabitAh ahhh benim canım memleketimde de öyle. Hangi doktora randevu alırsan o doktorla muhatapsın. İstanbul olduğu için mi eğitim araştırma olduğu içşn mi öyle anlamadım
İnsallahhMaşallah maşallah tebriklerdaha nice güzel haberler alalım inşallah bu erkek bebişler ekstra hareketli anne karnında bile ya
Ben erkek olduğuna eminim ama kayınpederim ve eşim hala bir umut diyorYa sabır benım de 3 üneHaa ondan doktor bana görmedim dedi. Detaylıda öğrenırsın dedi ..
Yaa bana kız dedıklerınde inanmıştım hemenErkek hissediyordum ama hemen inanıp benimsemiştim
TeşekkürlerMaşallah sağlıkla gelsin.banada erkeğe benziyor dedi doktor ama 2 hafta sonra kesinleşir dedi.
Ben kayinvalidemle çok yakın oturuyorum. Aramiz da iyidir. Ve bu torunu çok beklediler bizden. Cinsiyeti de öğrendik bir şey almadı ya da ne alalım diye sormadı. Sizin yazınızı okuyana kadar bunu fark etmemiştim. Bence bu takılacak bir konu değil. Doğuma daha aylar var. Herkes aynı heyecanla bir şeyler almak zorunda değil. Kendi birkaç parça bir şey almış ona bile erken dedim. Bunu dert etmeyin, küçük şeyleri de büyütmeyin. Kurabiyenizi seviyormuş her seferinde de yaptırdığı için yine aynı konuşmuş. O sizin gibi kaç aylık olduğunu hesaplamiyordur emin olun. Belki sizi görünce kızım otur, yapma bu sefer kalsın diyecektir. Şimdiden kendinizi doldurmayın. Telefondan sizin halinizi nasıl bilsin.Ya bir şey sorucam ve bu konu gerçekten başımı ağrıtıyor. Biraz önce kayınvalide ile telefonda konuştuk. Arada 9 saat mesafe var. Benim kurabiyelerimi de çok sever biliyorum. Her defasında yaptırır zaten. Bana diyor ki bayramda gelince kurabiye yaparsın. Yaparım yapmasına da yaptırınca da tepsilerce yaptırıyor buzluğa atıyor. Sonuçta ben burdan kalkıp 9 saatlik mesafeye gidicem ve bayramda gidicem. Gittiğimde de 6 aylık hamile olucam. Misafirlerine ikram olsun diye bana kurabiye yaptircakmis. Sonra verebilmek için yani. Mantıklı mı bu ya gerçekten? Hem banane onun misafirinden. Ben tatile gidiyorum. Nerdeyse 18 haftalık olduk daha bir çorap bile almadı. Almayı bırakın sormadı bile yani ne alalım diye. Cinsiyeti belli olsun diye bekliyor desem cinsiyeti de belli. Ay sinirden basım ağrıdı. Ama yapmicam yani. Kendi annemle aynı yerde yaşamasalar gitmicem ya. Hatta şimdi bile gidesim yok. Başıma ağrı girdi. Uzun uzun yazdım ama ben mi kötü düşünüyorum ya. Lütfen biri desin ki haksizsin ve ben de ikna olayım ki içim sönsün
Ben kayinvalidemle yakin olmama rağmen çok iyiyim çok şükür. Kendisi de anlayışlidir. Benden bir iş beklemez. Sen çalışıyorsun ben evdeyim yaparım der. Kendisi kayinvalidesinden böyle görmemiş ama Sağ olsun bana hep anne oldu. Bu biraz karakter meselesi bence. Genelleme doğru olmaz.Kızlarrrr herkes mi sıkıntılı olur kayınvalideyle ya bu tesadüf olamaz yani bariz kayınvalideler evlendikten sonra oğullarını kıskanıyor geline sarıyor herkesin bambaska hikayesi var böyle olmak yerine gelinlere karsı anlayıslı olunsa fesatlık yapılmasa iş buralara gelmez temel sebep fesatlık kesinlikle
Ne güzel. Ama emin ol cok az senin gibi olan şanslısın o zamanBen kayinvalidemle yakin olmama rağmen çok iyiyim çok şükür. Kendisi de anlayışlidir. Benden bir iş beklemez. Sen çalışıyorsun ben evdeyim yaparım der. Kendisi kayinvalidesinden böyle görmemiş ama Sağ olsun bana hep anne oldu. Bu biraz karakter meselesi bence. Genelleme doğru olmaz.
3 kapılı dolabımız birde 4 çekmeceli şifoniyer var büyüyen beşikliydi karyolamız ben hiç memnun kalmadım . Belki benim aldıgım sağlam dedildi karyola halini kullandım büyüyene gectık cok ses yaptı tahta olunca kırıldı. Biz 2 sene sonra bazaya geciş yaptık. Ama 3 kapılı yettı bize 6. Yılımız hala da yetıyor.Merhaba kızlar çocuk odası için sizce 3 kapılı dolap yeterli mi? Yatak tercihiniz nasıl olacak montessori mi yoksa büyüyen beşik mi ?büyüyen beşik hakkında ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?