2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Devlette sürekli degısıo doktorlar.. Sabit kalmıolar.. Ya jınololojı polıklınıgı oluyo ya gebe polıklınıgı.. Bende bu durumdan memnun degılım ama mecburen gidiorm ama belkı Baska devlet hastanesinde farklıdır bilemıorm

Bizde değişim yok sabit doktorlar. Hangısını ıstersen ona gidiyorsun .

Bana da ilk ozmn söylemişti bacak arasını gördü mü doktor? Ben 16.haftaya kadar çok zorladım kendimi heveslenmemek için doktorum emin konuşsa bile internette okuduklarım beni endişelendirmişti
Ben tam anlamadım açıkçası bacak arasına baktı mı baya ultrasonla baktı farklı açılardan ama

Gerilme canım inan her doktorun yöntemi Farklı benim doktorum 12. Haftaya kadar bebeklerde bir sorun olmadıkça alttan bakacağım dedi ve 10.haftada ben istemediğim için üstten baktı şu aşamada rahim ölçümü için en doğru tarihi hesapladı o tarihte ölçümü alttan yapacağını bebekle alakası olmadığını ilerdeki süreç için önlem almak istediğini ve bunun rutin bir kontrol olarak onun tüm gebelerine yaptığını söyledi ben bu sefer tamam dedim. Çünkü çok seviyorum kendisini ve güveniyorum doktoruma burada en yanlış tavır sana karşı yeterince hassas ve anlayışlı davranılmaması ben olsam bende kızardım. Çeşmede acil servise gitmek zorunda kaldım bir özel hastahanede beni almak istemediler kanamanız varsa birşey yapamayız bizim kadın doğumcumuz yok erkek dönemse kalp atışını duymamayız vs vs dediler eşim sinirlendi 12. Hafta en azından kalbini duyalım ya başka hastahaneye gidin mi diyorsunuz dedi öylelikle aldılar kalbini duyduk okadar beceremediler ki bebeği göremedik ultrasonu ayarlayamadı kanımı alan kız 3 kerede aldı ben iyice gerildim falan falan yani hamilelik döneminde 1 kendi doktorun 2 iyi evine yakın bir perinetalog edinip onlar dışında gitmeyi düşünmüyorum perinatalogta acil durumlar için arayabilmek adına

İstanbulda nerdeyse hepsi eğitim araştırma olduğu için bir doktor belirlemek çok zor. Aynı doktor olsa da genellikle asistanlarla muhatap oluyorsun. sabah ve öğlenki asistanlar bile farklı
Doktorların çoğunun acil durum için en azından hastahane dahilisini alıyorsunuz randevu öncesi veya randevuya yakın dönemde arasanız geleceğim ama size sorum var siz bakar mısınız vs deseniz olmaz mı acaba istemezler mi?

Bizde değişim yok sabit doktorlar. Hangısını ıstersen ona gidiyorsun .
İzmir konak doğumluyum bende kardeşimde devlette hep aynı doktor ilgilenmiş bizimle zaten annem 3er kere ancak gitmiş doktora sonra doğum zaten memnun kalınca yengemde ona gitmiş kuzenimde aynı doktorla doğdu ama ebeler hemşireler değişiyormuş tabi sadece doktor hep aynıymış hatta Şuan bile görüşüyor bizimkiler doktorumuzla telefonda geçen beni sormuş bebeği sormuş. Bence hastahaneden hastahaneye fark olabilir bu konuda

Benim takibim normalde özelde, eğitim araştırmalarda da üniversite hastaneleri gibi mesai dışı kavram mantığı özel poliklinik vs olmuyor. Hatta olsaydı, devletteki bir doktorla devam edip özel muayene olmayı istiyordum. Mesela diyelim ben gebe polikliniği 1’e randevu aldım. Ayşe hanım doktor olsun. Ayşe hanım yok asistanı oluyor %80 yarın da tahlili göstereceğim. Yine poliklinik 1’e veriyorlar ama o gün doktor ise Mehmet bey ve %80 yine başka bir asistan var karşımda gibi biraz saçma bir sistem, insanları zorla özele mecbur ediyorlar İstanbulda. Çok acil bir durumda ya da doktor asistanlara bir şeyler anlatırken doktoru görüyorsunuz

Ah ahhh benim canım memleketimde de öyle. Hangi doktora randevu alırsan o doktorla muhatapsın. İstanbul olduğu için mi eğitim araştırma olduğu içşn mi öyle anlamadım

Allah Allah hakkaten saçmaymış bu ya hiç İstanbul da yaşamadım bilmiyorum ama ne mantıksız birşeymiş hiç bebekle anneyle ilgili fikri olmayan tahlilleri bilmeyen doktorla karşılaşınca haliyle annede gerilir yani

Kızlar bu arada bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Tokoplazma sebebiyle perintolog ile sürekli iletişim halindeydim. Kendi doktorum da ilaçlarımı falan düzenledi. 17.hafta için rutin kontrole çağırdı. Sizce bu rutin kontrole devlttte gitsem bir kopukluk oluşur mu? Perintolog 20.-24.haftalar Arası ayrıntılıyı önermişti. Bu kontrolde devlete gidip sonrasında perinatoloğa gideyim diyorum. Zaten sonrasında yine kendi doktoruma gideceğim. Kafam karışık biraz

Ah ahhh benim canım memleketimde de öyle. Hangi doktora randevu alırsan o doktorla muhatapsın. İstanbul olduğu için mi eğitim araştırma olduğu içşn mi öyle anlamadım
Eğitim araştırmaların hepsi aynı şehir hastaneleri de dahil mesela bizim buradaki eğitim araştırma dr ultrasonla bile bakmıyor radyoloji bakıyor yada perinatolog sanırım tam emin değilim sonuç için yine başka dr yani asistanları bakıyor sürekli değişiyor ama şehirde asistan da olsa kendi odasında bakıyormuş normal devlet hastanesi olanlar kendi doktorun bakıyor takibini o yapıyor asistan vs yok sabit

Ben kayinvalidemle çok yakın oturuyorum. Aramiz da iyidir. Ve bu torunu çok beklediler bizden. Cinsiyeti de öğrendik bir şey almadı ya da ne alalım diye sormadı. Sizin yazınızı okuyana kadar bunu fark etmemiştim. Bence bu takılacak bir konu değil. Doğuma daha aylar var. Herkes aynı heyecanla bir şeyler almak zorunda değil. Kendi birkaç parça bir şey almış ona bile erken dedim. Bunu dert etmeyin, küçük şeyleri de büyütmeyin. Kurabiyenizi seviyormuş her seferinde de yaptırdığı için yine aynı konuşmuş. O sizin gibi kaç aylık olduğunu hesaplamiyordur emin olun. Belki sizi görünce kızım otur, yapma bu sefer kalsın diyecektir. Şimdiden kendinizi doldurmayın. Telefondan sizin halinizi nasıl bilsin.

Ben kayinvalidemle yakin olmama rağmen çok iyiyim çok şükür. Kendisi de anlayışlidir. Benden bir iş beklemez. Sen çalışıyorsun ben evdeyim yaparım der. Kendisi kayinvalidesinden böyle görmemiş ama Sağ olsun bana hep anne oldu. Bu biraz karakter meselesi bence. Genelleme doğru olmaz.

Ne güzel. Ama emin ol cok az senin gibi olan şanslısın o zaman

Merhaba kızlar çocuk odası için sizce 3 kapılı dolap yeterli mi? Yatak tercihiniz nasıl olacak montessori mi yoksa büyüyen beşik mi ?büyüyen beşik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Merhaba kızlar çocuk odası için sizce 3 kapılı dolap yeterli mi? Yatak tercihiniz nasıl olacak montessori mi yoksa büyüyen beşik mi ?büyüyen beşik hakkında ne düşünüyorsunuz?
3 kapılı dolabımız birde 4 çekmeceli şifoniyer var büyüyen beşikliydi karyolamız ben hiç memnun kalmadım . Belki benim aldıgım sağlam dedildi karyola halini kullandım büyüyene gectık cok ses yaptı tahta olunca kırıldı. Biz 2 sene sonra bazaya geciş yaptık. Ama 3 kapılı yettı bize 6. Yılımız hala da yetıyor.
Montesorri cok guzel onunda sırf carsafı düzenleme derdi oldugu için almadım ama büyüyen beşik mi montesorrımı kesınlıkle montesorri ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…