Merhaba arkadaslar ya bebegim 17 gunluk dogru durust kakasini yapamiyor gazi da cok birikti cikaramiyor dogru durust karnı surekli gurul gurul
surekli agliyor. ne yapabiliriz cok caresiz kaldim
10 güne kadar kaka yapmaması normal endişelenmeyin. Muhtemelen gaz sancısı çekiyordur. Ben deneyimlerimi paylaşayım belki faydasını görürsünüz. Çünkü 4-5 ay kolik bir bebekle uğraştım. Çok zordu o günler
1- Öncelikle annesütü alıyorsa kesinlikle annesi olarak ayağından çorabı sırtından hırka yeleği eksik etmemen lazım. Suyla fazla uğraşmaman ayaklarını sıcak tutman kendinde gaz oluşturacak herhangi birşeyden uzak durman, yememen içmemen lazım. Mercimek, süt ya da sende gaz oluşturabilecek ne varsa uzak durman lazım. Laktozsuz süt tüketmek sebzeleri meyveleri çiğ değilde pişirerek tüketmek gerekir. Anne ne kadar gazlı olursa bebek o kadar gazlı olur.
2- Bağırsak florasını desteklemek için probiyotik, gaz sancısı içim düzenli gaz damlası kullanımı şart.
3- Annesütü alsın ya da almasın her emzirmeden sonra bebeğin gazını çıkarmanız lazım. Midede çıkmayan gaz bağırsağa iner. Oda sancı yapar.
4- Bebeğinizin sırtını ayağını sıcak tutmanız önemli.
5- Gaz sancısı için bebe yağo ya da losyonla bağırsaklarına daire şeklinde gaz masajı yapabilirsiniz. Youtubeda videoları var.
6- Ilıtılmış havluyu bağırsaklarına gelecek şekilde koyabilirsiniz. Gazı çıksım diye ayaklarını bisiklet sürüşü tarzında hareket ettirebilirsiniz. Ilık bir duşta fayda edebilir ama üşütmemesine dikkat etmek şart.
7- Emziriyorsan ılık bir çay bardağı suyun içine bir çay kaşığı kimyonu alıp karıştırıp günde bir çay bardağı içmen sütten bebeğe geçerek gazını alacaktır. Yediğin yemeklere mümkün olduğunca kimyon atmaya çalışmalısın
8- Uyumuyor ya da durmuyorsa beyaz gürültü, elektrikli süpürge ya da fön makinesi sesi de sakinleşmesini sağlayabilir. Sallamak sarılmakta belki fayda edebilir.
9- Bazı kaynaklar annenin rezene çayı içmesinin de faydalı olduğunu söylüyorlar ben denemedim. Yorum yapamaıcam araştırıp onu da uygulayabilirsin
10- Son olarak emzik ya da biberondan bebeğin hava yutması durumundan kaynaklı gazda yaşıyor olabilir. Emzirme pozisyonuna ve mamayı yaparken biberonu çalkayarak mama yapmamaya özen gösterirsen hava yutmasınıe engellemiş olursun.