Ay inanmıyorum bende hemde 5 dakika aralıklarla iki kezBu arada Kızlar dün ilkkez güçlü bir tekmesini yedim bu sıpanın
Ahhh haber ver
Yaa şansa bak insan çok heveslenince başka şeyler çıkıyor işte demekki ne zaman gideceksin
Ayyy hadi bakalım çıktığın gibi yazz
Kızım öğrendi şu an da tek bilen o akşam yemekten sonra küçük bir kutlamayla bizde öğrenecegiz bakalımHaftaya cumartesi beraber öğrenelim bu gidişle bi ben kalcam öğrenmeyen
Geçen gittiğimde bir gün önde çıkmıştı şimdi bir gün geri çıkınca ne yapabilirim diye düşünmeye başladım bende normal dedi doktorum ama annelik işteSelam canım benim bebeğim hep önden gidiyor 2 veya 3 gün ama tecrübeli anneler doktor makineleri çok hassas ölçemeyebilir ilk haftalarda dedi bilgin olsun. Belki başka doktorda normal çıkar bebişinin günü .onun dışında bilmiyorum işe yarar mı ben en çok yediklerimi yazıyım sana her sabah bir katı yumurta iki üç günde bir avakado kesin yiyorum akşam yemeği çok çok az ve çok erken yediğim için sonrasında her gün bir muz bir elma bir havuz kesin yiyorum haftada bir veya iki kez pekmezli yoğurt haftada bir veya iki kez kefir tüketiyorum. Ama canım isterse hamurişi veya tatlıda yiyorum canım pek istemiyor. Ayrıca hiç kahve alkol sigara cips tüketmiyorum kola 4 ayda 3 kez çay bardağının yarısı ile içtim
Midem bulandığında yumurtadan o kadar tiksindim ki şimdilerde zorla bir tane yiyorum hepsini neredeyse her gün yiyorum ama kefire bugün başladım sizin bebişe de kocamaaan bir maşallahEkleme yapıyorum. Yumurtayı canın istiyorsa günde 2 adet yiyebilirsin. Her gün ceviz badem fındık tarzı tuzsuz kuruyemiş yiyebilirsin. Tahin pekmez ( pekmezi az) çok yararlı. Ben mesela bu kadar erken yiyemem çünkü çok acıkıyorum ama her akşam mutlaka kefir tükeniyorum. Haa bide her gün yediğim salata suyuna banılmış ekmek(diyetisyen tavsiyesine bakın )Beslenmenin çok faydası var tabii ama çoğunlukla genetik olduğunu düşünüyorum. Benim bebe totalde 10 gün falan önde çünkü yediklerimle bunu yapmış olamam ki doktor bir hafta önde dediğinde yediğim tek şey yoğurtlu makarnaydı HiMom
Antibiyotigin yan etkileri gibi bisey olduBende antibiyotik kullanıyodum ikiz oldu ondan mı acaba diyorumkorunmuyodum bu arada
O kadar netti ki yani tekme mi kafa mı bilmiyorum ama çok net hissettim ilk kez gece dümdüz yatarken oldu gün içinde de oluyordur belki ama koşturmacadan anlamıyoruz pekAy inanmıyorum bende hemde 5 dakika aralıklarla iki kezkalbim yerinden çıkacaktı resmen buradaki arkadaşlarımda hissettiği günü sabırsızlıkla bekliyorum
Bende karpuz yemiştim elimde telefon uzanıyordum ilk defa yaşadığım için irkildim n’oluyo diyeO kadar netti ki yani tekme mi kafa mı bilmiyorum ama çok net hissettim ilk kez gece dümdüz yatarken oldu gün içinde de oluyordur belki ama koşturmacadan anlamıyoruz pek
Cokk kiymetli bilgiler cokk tesekkur ederim10 güne kadar kaka yapmaması normal endişelenmeyin. Muhtemelen gaz sancısı çekiyordur. Ben deneyimlerimi paylaşayım belki faydasını görürsünüz. Çünkü 4-5 ay kolik bir bebekle uğraştım. Çok zordu o günler
1- Öncelikle annesütü alıyorsa kesinlikle annesi olarak ayağından çorabı sırtından hırka yeleği eksik etmemen lazım. Suyla fazla uğraşmaman ayaklarını sıcak tutman kendinde gaz oluşturacak herhangi birşeyden uzak durman, yememen içmemen lazım. Mercimek, süt ya da sende gaz oluşturabilecek ne varsa uzak durman lazım. Laktozsuz süt tüketmek sebzeleri meyveleri çiğ değilde pişirerek tüketmek gerekir. Anne ne kadar gazlı olursa bebek o kadar gazlı olur.
2- Bağırsak florasını desteklemek için probiyotik, gaz sancısı içim düzenli gaz damlası kullanımı şart.
3- Annesütü alsın ya da almasın her emzirmeden sonra bebeğin gazını çıkarmanız lazım. Midede çıkmayan gaz bağırsağa iner. Oda sancı yapar.
4- Bebeğinizin sırtını ayağını sıcak tutmanız önemli.
5- Gaz sancısı için bebe yağo ya da losyonla bağırsaklarına daire şeklinde gaz masajı yapabilirsiniz. Youtubeda videoları var.
6- Ilıtılmış havluyu bağırsaklarına gelecek şekilde koyabilirsiniz. Gazı çıksım diye ayaklarını bisiklet sürüşü tarzında hareket ettirebilirsiniz. Ilık bir duşta fayda edebilir ama üşütmemesine dikkat etmek şart.
7- Emziriyorsan ılık bir çay bardağı suyun içine bir çay kaşığı kimyonu alıp karıştırıp günde bir çay bardağı içmen sütten bebeğe geçerek gazını alacaktır. Yediğin yemeklere mümkün olduğunca kimyon atmaya çalışmalısın
8- Uyumuyor ya da durmuyorsa beyaz gürültü, elektrikli süpürge ya da fön makinesi sesi de sakinleşmesini sağlayabilir. Sallamak sarılmakta belki fayda edebilir.
9- Bazı kaynaklar annenin rezene çayı içmesinin de faydalı olduğunu söylüyorlar ben denemedim. Yorum yapamaıcam araştırıp onu da uygulayabilirsin
10- Son olarak emzik ya da biberondan bebeğin hava yutması durumundan kaynaklı gazda yaşıyor olabilir. Emzirme pozisyonuna ve mamayı yaparken biberonu çalkayarak mama yapmamaya özen gösterirsen hava yutmasınıe engellemiş olursun.
Deneyimli anne değilim ama bana önermişlerdi. Kiraz çekirdekli kemer diye geçiyor bir sen de bak araştır istersen. Umarım bebişin problemi hemen çözülür.Cokk kiymetli bilgiler cokk tesekkur ederimbu 2.maddedeki duzenli gaz damlasi kullanimi nasil olmali? Her gazi olduğunda vermeyecek miyiz o damlayi. Duzenle antibiyotik gibi saati saatine gazi olsun olmasin vermek mi lazim
Ben hiç ilaç kullanmadım canım bugün dayanamayıp acile gittim yine ilaç yazmadılar. Bebeğe baktılar sağlıklı önemli olan da o deyip gönderdiler14.haftanın sonlarına doğru o güncelleme ne yazıkki bana da geldi. İlaç kullandığım halde, özellikle akşam yemeğinden önce kusma raddesine geliyorum. Sanırım sebebi uzun süre açlık ve yorgunluk. Bir de yavaştan bebek bizden beslenmeye başladı ve vücut yoruluyor sanırım alışıncaya kadar
Şifa olsun yedikleriniz. Ama pekmez ve yoğurdu birlikte tüketmek olmaz diye biliyorum. Demir ve kalsiyumu aynı anında alıyorsunuz. Faydasını azaltıyor olabilirsiniz.Selam canım benim bebeğim hep önden gidiyor 2 veya 3 gün ama tecrübeli anneler doktor makineleri çok hassas ölçemeyebilir ilk haftalarda dedi bilgin olsun. Belki başka doktorda normal çıkar bebişinin günü .onun dışında bilmiyorum işe yarar mı ben en çok yediklerimi yazıyım sana her sabah bir katı yumurta iki üç günde bir avakado kesin yiyorum akşam yemeği çok çok az ve çok erken yediğim için sonrasında her gün bir muz bir elma bir havuz kesin yiyorum haftada bir veya iki kez pekmezli yoğurt haftada bir veya iki kez kefir tüketiyorum. Ama canım isterse hamurişi veya tatlıda yiyorum canım pek istemiyor. Ayrıca hiç kahve alkol sigara cips tüketmiyorum kola 4 ayda 3 kez çay bardağının yarısı ile içtim
İlaç da çok etkili sayılmaz zaten benşm için, tek iyi yanı midem bulansa da kusmuyorumBen hiç ilaç kullanmadım canım bugün dayanamayıp acile gittim yine ilaç yazmadılar. Bebeğe baktılar sağlıklı önemli olan da o deyip gönderdiler
Allah’ım sağsalim kucağına almayı nasip etsin. Göbüşünde çok tatlııııııEki Görüntüle 3256428 Tümmm teoriler tuttu geliyor bir erkek
Yaa çok güzel sağlıkla gelsin paşaEki Görüntüle 3256428 Tümmm teoriler tuttu geliyor bir erkek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?