İleri haftalarda tekrar bakılsa 24 haftada geçiyormuş dedin ya Sitres yapma kendine dr da geçici bir durum demiş
Ya evet zaten gececı bır durumu abartıp söylemesi canımı sıkan . Nıptyi yaptırmak ıcın bu durumu öne sürmesi. Hiçbegenmedım doktoru. Yarın kendı doktoruma gıdıcem o ne derse ona göre yol alacagım.24. Haftaya bişey kalmamış zaten kan versende sonucu çıktı çıkacak derken 24 oluyorsun kontrole gitmiş olursun
Yarın kendi doktorum bence rahatlatır beni. Öyle umuyorum. Doktor kendı de dedı 2. Li teste bısı cıkardı burun kemıgı vs hersey olusmus net belli dedi .Ben de okudum, evet geçiyormuş. Bebeğin tüm testleri iyiydi, bence geçici bir durum. Stres yapmamaya çalış lütfen.
Ayy ne güzel estetikli çocuk ya burna bak ucu dik
Bence hic kafanı kurcalamasın kuzum nipty gerekli oldugunu hic düşünmüyorum gecici bişey için hemen nipty yaptır deyip endişelendirmesi cok sacmaYa evet zaten gececı bır durumu abartıp söylemesi canımı sıkan . Nıptyi yaptırmak ıcın bu durumu öne sürmesi. Hiçbegenmedım doktoru. Yarın kendı doktoruma gıdıcem o ne derse ona göre yol alacagım.
Teyzemmm ahh nasıl güzelsin maşallah sana. Ağzı burnu harika
Risk almayı sevmeyen bir doktor olduğu belli, benim doktorumdan tanıdık geliyor :) ama biz annelere boş yere stres işte.Bence hic kafanı kurcalamasın kuzum nipty gerekli oldugunu hic düşünmüyorum gecici bişey için hemen nipty yaptır deyip endişelendirmesi cok sacma
Erkek ya ondan ciddi sanırımAyy ne güzel estetikli çocuk ya burna bak ucu dikyakışıklı bir paşa olacak belliki ama biraz ciddi annesi
Ya şöyle bi sacmalık da var hani ben 10. Haftamda yapsaydım nıpty 20 de detaylıda bunları demeyecekmıydı bana yine. Ee ne anlamı kaldı o zaman sımdı nıpty yaptırmanın .Bence hic kafanı kurcalamasın kuzum nipty gerekli oldugunu hic düşünmüyorum gecici bişey için hemen nipty yaptır deyip endişelendirmesi cok sacma
Teyzemmm ahh nasıl güzelsin maşallah sana. Ağzı burnu harika
Aynen canım ama cok gereksiz gerçekten boş yere kafamıza takmamıza sebep oluyorlarRisk almayı sevmeyen bir doktor olduğu belli, benim doktorumdan tanıdık geliyor :) ama biz annelere boş yere stres işte.
Evet öyle zaten bence gayet saglıklı bebişin ileriki haftada düzelmiş olcak görceksinErkek ya ondan ciddi sanırımbabasına cekmemıs
Ya şöyle bi sacmalık da var hani ben 10. Haftamda yapsaydım nıpty 20 de detaylıda bunları demeyecekmıydı bana yine. Ee ne anlamı kaldı o zaman sımdı nıpty yaptırmanın .
yaa saglıkla gelsın kuzum ınsallah hepsıde
Ben özelde baktırdım içim daha rahat edecekti, çünkü uzun uzun baktı. Gözden kaçırma olasılığı daha düşüktü bana göre. Ancak biraz da doktoruna bağlı sonuçta hem her şey normal demiş hem rapor normal çıkmış. Birazcık kişisel bir durum bu tercih.Kızlar detaylı ultrasona girenler var, girecek olanlar var. Herkes özelde perinatolojiye mi randevu aldı? Ben devlette radyolojiye göründüm, bir sorun görünmüyor raporda. Muayene 5-10 dakika kadardı. Ozelde Kendi doktorum da baktı sonra o da her şey normal dedi. Ama perinatolojiye gitmediğim için aklıma da takıldı. Fikrinizi merak ediyorum..
Görünce hemen söylemek istedim, bana da 2 hafta önce kontrolde drum çentik var sol taraftaki damar yeterli kan taşımıyor dedi kan sulandırıcı başladık takip edicez dedi tansiyon vs gözlem altında olacak ama endişe edilecek bir durum değil dedi içiniz rahat olsun, çok sağlıklıRahime giden damarlarda çentik izlendi dedi. Bilateral KOROİD PLEKSUS KİSTİ Dedi. Bu ikiside 24. Haftadan sonra geçiyor dedi.
Ama emin olmak için yaştan dolayı yaptırmanızı öneririm dedi.
Internetten baktım her şeye kötü yorum yazan internet burda gecıcı bır durum oldugunu %80 gebeden görüldüğünü söylüyor.
Ondan ötürü kafam karıştı.
aynı şekilde banada drum çentik var sol damar yeterli değil dedi, bebekte gelişim geriliği olabilir dedi, bir sonraki gidişimde bebek hafta olarak öndeydi sadece kan sulandırıcı ve tansiyon takibi yaparak devam etmemi endişe edecek bir durum olmadığını söyledi, bence bu çoğu gebenin yaşadığı bir durum için rahat olsun ben hiç googleda araştırmadım bile kendimi negatif düşüncelere sokmamak adına, inşallah sağlıkla alıcaz kucağımıza minnoşlarımızı endişe edip kendini üzmeYa evet zaten gececı bır durumu abartıp söylemesi canımı sıkan . Nıptyi yaptırmak ıcın bu durumu öne sürmesi. Hiçbegenmedım doktoru. Yarın kendı doktoruma gıdıcem o ne derse ona göre yol alacagım.
Normal oldugunu zaten söyledi doktor hatta aspırın bunun en güzel çözümü dedi kullanıyormuşsun devam et dedı. Tansıyon vs hıc demedi. Bende normalde arastırmam aklımı bulandırmamak için ama yazdım baktım bir kaç kişide aşırı tuz tüketimi neden olur yazmıs o dikkatımı cektı ben tuz aşerıyorum resmen .Görünce hemen söylemek istedim, bana da 2 hafta önce kontrolde drum çentik var sol taraftaki damar yeterli kan taşımıyor dedi kan sulandırıcı başladık takip edicez dedi tansiyon vs gözlem altında olacak ama endişe edilecek bir durum değil dedi içiniz rahat olsun, çok sağlıklı
aynı şekilde banada drum çentik var sol damar yeterli değil dedi, bebekte gelişim geriliği olabilir dedi, bir sonraki gidişimde bebek hafta olarak öndeydi sadece kan sulandırıcı ve tansiyon takibi yaparak devam etmemi endişe edecek bir durum olmadığını söyledi, bence bu çoğu gebenin yaşadığı bir durum için rahat olsun ben hiç googleda araştırmadım bile kendimi negatif düşüncelere sokmamak adına, inşallah sağlıkla alıcaz kucağımıza minnoşlarımızı endişe edip kendini üzme
Sevgili Alpi ben 11+6da perinatolojiye gittiğimde bende de benzer durum vardı. Çocuk aspirinine başladık. Verdiği raporda 28.haftaya kullanın yazıyordu, eski doktorum o da benim gibi içini rahatlatıyor demek ki dedi. Yani çok önemli değil. Yeni doktorum da perinatoloji yazdığı için devam etmemi söyledi ama kendisi herhangi bir şey söylemedi. Bebişin şu an için gelişimi gayet iyi. 17sinde bakalım ne diyecekRahime giden damarlarda çentik izlendi dedi. Bilateral KOROİD PLEKSUS KİSTİ Dedi. Bu ikiside 24. Haftadan sonra geçiyor dedi.
Ama emin olmak için yaştan dolayı yaptırmanızı öneririm dedi.
Internetten baktım her şeye kötü yorum yazan internet burda gecıcı bır durum oldugunu %80 gebeden görüldüğünü söylüyor.
Ondan ötürü kafam karıştı.
Günlük tansiyon ölçümü takip edebilirsin aslında. Ben bir ara her gün kontrol edip yazıyordum sonra genelde hep düşük olunca vazgeçtim. Anlık bir yükselme oluyorsa da gözden kaçmamış olurNormal oldugunu zaten söyledi doktor hatta aspırın bunun en güzel çözümü dedi kullanıyormuşsun devam et dedı. Tansıyon vs hıc demedi. Bende normalde arastırmam aklımı bulandırmamak için ama yazdım baktım bir kaç kişide aşırı tuz tüketimi neden olur yazmıs o dikkatımı cektı ben tuz aşerıyorum resmen .
Ama hiç bir tane kötü yorum okumadım ılacla gecti yazmıslar . İnşallah öyle olur canım
12 saat yetermiş canım ben kullanıyordum hem sulandırıcı hem aspirin gece vuruldum öğlen aldılar kanı, numune de geri dönmedi yetersiz dna diye yani 12 saat geçince oluyormuşGünlük tansiyon ölçümü takip edebilirsin aslında. Ben bir ara her gün kontrol edip yazıyordum sonra genelde hep düşük olunca vazgeçtim. Anlık bir yükselme oluyorsa da gözden kaçmamış olur
Nipt yaptıracak mısın bilmiyorum( bence gerekli değil) ama eğer yaptıracaksan kan sulandırıcı kullanmaman gerekiyor, onu sakın atlamayın, boşuna tekrar stres çekersin kuzu.
Bende de öyle ya bir ben mi böyleyim diyordumSelam arkadaşlar, ben de az önce doktor kontrolünden çıktım. Kullandığım demir, magnezyum ve d vitaminini yine yazdı. Dün konuşulan bebeğin toplanması, sertleşmesi durumlarını da sordum benim de ara sıra oluyor. Yatar kalkarken hep yan pozisyonda olmaya dikkat et dedi. Günde 15 keze kadar normal dedi, yani saat başında bir olabilir dedi. Ama sürekli oluyorsa problem olur dedi. İlk defa renkli ultrasonda baktı, yüzünü gördümGüzel bir duygu ama ben hala çok yoğun duygular içinde değilim. Bağ kuramadım henüz, anne gibi hissetmiyorum normaldir umarım Bu da oğlumun yüzünü görebildiğim ilk fotoğraf
Ya benim risk almayı asla sevmeyen canım doktorum üç gün kullandırtmadı( normalde sadece ameliyatlardan önce bu kadar süre bırakılır)12 saat yetermiş canım ben kullanıyordum hem sulandırıcı hem aspirin gece vuruldum öğlen aldılar kanı, numune de geri dönmedi yetersiz dna diye yani 12 saat geçince oluyormuş
Sigarayı Ekim ayında bıraktım ki çok içmeyen biriydim, sosyal içicilikti benim. Dışarda arkadaşlarla , alkol olduğunda falan. Bir kaç gündür canım nasıl istiyorBende de öyle ya bir ben mi böyleyim diyordumyani normalde bebekleri çok çok severim ultrason da gördüğümde ay yerim kıyamam moduna giriyorum çok heyecanlanıyorum. Mesela sol tarafım çürüdü artık ama asla dönmek istemiyorum bişey olur diye. Bir gerginlik olsa araba ani fren yapsa örneğin elim direkt karnıma gidiyor istemsizce elimle koruyorum sanki ne yesem zararlı mı diye bakıp duruyorum. Üstelik sigarayı öğrendiğim an bırakıp ağzıma bile sürmedim ama sanki çocuk bizim değil gibi o moda niye giremedim şaka gibi geliyor yani
Kızlar üzülmeyin ben ikinci bebeğimi bekliyorum ve hala inanamıyorum hamile olduğuma karnımda bir bebek olduğuna hormonlarla alakalı herhalde unutuyorum hatta oturup kalkerken çok şiddetli hareket ediyorum eşim dikkat et biraz der sürekli ama doğum yaptığımız an o duygu yükleniyor oğlumda da aynıydım bide bazı insanlar duygularını daha içten yaşar ben o türden biriyim ama bebeklere bayılırım çok ilginç bir durum bir ben böyleyim sanıyordum hattaYa benim risk almayı asla sevmeyen canım doktorum üç gün kullandırtmadı( normalde sadece ameliyatlardan önce bu kadar süre bırakılır)laboratuvar bir gün yeterli demişti aslında
Sigarayı Ekim ayında bıraktım ki çok içmeyen biriydim, sosyal içicilikti benim. Dışarda arkadaşlarla , alkol olduğunda falan. Bir kaç gündür canım nasıl istiyorama deniz kenarında, yanında bir kokteyl ile.
Bana arkadaşlar soruyorlar nasıl hissediyorsun falan diye, tanımlayamıyorum bile. Normal yani diyorumama her gün fotoğrafını seviyorum. Çok değişik yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?