2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İleri haftalarda tekrar bakılsa 24 haftada geçiyormuş dedin ya Sitres yapma kendine dr da geçici bir durum demiş

24. Haftaya bişey kalmamış zaten kan versende sonucu çıktı çıkacak derken 24 oluyorsun kontrole gitmiş olursun
Ya evet zaten gececı bır durumu abartıp söylemesi canımı sıkan . Nıptyi yaptırmak ıcın bu durumu öne sürmesi. Hiçbegenmedım doktoru. Yarın kendı doktoruma gıdıcem o ne derse ona göre yol alacagım.

Ben de okudum, evet geçiyormuş. Bebeğin tüm testleri iyiydi, bence geçici bir durum. Stres yapmamaya çalış lütfen.
Yarın kendi doktorum bence rahatlatır beni. Öyle umuyorum. Doktor kendı de dedı 2. Li teste bısı cıkardı burun kemıgı vs hersey olusmus net belli dedi .

Bence hic kafanı kurcalamasın kuzum nipty gerekli oldugunu hic düşünmüyorum gecici bişey için hemen nipty yaptır deyip endişelendirmesi cok sacma

Bence hic kafanı kurcalamasın kuzum nipty gerekli oldugunu hic düşünmüyorum gecici bişey için hemen nipty yaptır deyip endişelendirmesi cok sacma
Risk almayı sevmeyen bir doktor olduğu belli, benim doktorumdan tanıdık geliyor :) ama biz annelere boş yere stres işte.

Ayy ne güzel estetikli çocuk ya burna bak ucu dik yakışıklı bir paşa olacak belliki ama biraz ciddi annesi
Erkek ya ondan ciddi sanırım babasına cekmemıs
Ya şöyle bi sacmalık da var hani ben 10. Haftamda yapsaydım nıpty 20 de detaylıda bunları demeyecekmıydı bana yine. Ee ne anlamı kaldı o zaman sımdı nıpty yaptırmanın .
Teyzemmm ahh nasıl güzelsin maşallah sana. Ağzı burnu harika
yaa saglıkla gelsın kuzum ınsallah hepsıde

Evet öyle zaten bence gayet saglıklı bebişin ileriki haftada düzelmiş olcak görceksin

Ben özelde baktırdım içim daha rahat edecekti, çünkü uzun uzun baktı. Gözden kaçırma olasılığı daha düşüktü bana göre. Ancak biraz da doktoruna bağlı sonuçta hem her şey normal demiş hem rapor normal çıkmış. Birazcık kişisel bir durum bu tercih.

Görünce hemen söylemek istedim, bana da 2 hafta önce kontrolde drum çentik var sol taraftaki damar yeterli kan taşımıyor dedi kan sulandırıcı başladık takip edicez dedi tansiyon vs gözlem altında olacak ama endişe edilecek bir durum değil dedi içiniz rahat olsun, çok sağlıklı
aynı şekilde banada drum çentik var sol damar yeterli değil dedi, bebekte gelişim geriliği olabilir dedi, bir sonraki gidişimde bebek hafta olarak öndeydi sadece kan sulandırıcı ve tansiyon takibi yaparak devam etmemi endişe edecek bir durum olmadığını söyledi, bence bu çoğu gebenin yaşadığı bir durum için rahat olsun ben hiç googleda araştırmadım bile kendimi negatif düşüncelere sokmamak adına, inşallah sağlıkla alıcaz kucağımıza minnoşlarımızı endişe edip kendini üzme

Normal oldugunu zaten söyledi doktor hatta aspırın bunun en güzel çözümü dedi kullanıyormuşsun devam et dedı. Tansıyon vs hıc demedi. Bende normalde arastırmam aklımı bulandırmamak için ama yazdım baktım bir kaç kişide aşırı tuz tüketimi neden olur yazmıs o dikkatımı cektı ben tuz aşerıyorum resmen .
Ama hiç bir tane kötü yorum okumadım ılacla gecti yazmıslar . İnşallah öyle olur canım

Sevgili Alpi ben 11+6da perinatolojiye gittiğimde bende de benzer durum vardı. Çocuk aspirinine başladık. Verdiği raporda 28.haftaya kullanın yazıyordu, eski doktorum o da benim gibi içini rahatlatıyor demek ki dedi. Yani çok önemli değil. Yeni doktorum da perinatoloji yazdığı için devam etmemi söyledi ama kendisi herhangi bir şey söylemedi. Bebişin şu an için gelişimi gayet iyi. 17sinde bakalım ne diyecek

Günlük tansiyon ölçümü takip edebilirsin aslında. Ben bir ara her gün kontrol edip yazıyordum sonra genelde hep düşük olunca vazgeçtim. Anlık bir yükselme oluyorsa da gözden kaçmamış olur
Nipt yaptıracak mısın bilmiyorum( bence gerekli değil) ama eğer yaptıracaksan kan sulandırıcı kullanmaman gerekiyor, onu sakın atlamayın, boşuna tekrar stres çekersin kuzu.

Bu durumu çok iyi anlıyorum bizim maddi olarak çok bi gücümüz yok ona rağmen bu ay zorlanacagiz gittim nipt yaptırdım çünkü sürekli stres oldum her gittiğimde burun kemiği ufak burun kemiği alt sınırın da altında burun kemiği 6 olmalı seninki 3 bu yüzden yok kabul edilir falan dedi durdular siz de biliyorsunuz zehir oldu günler doktorlar ilk ihtimali pat diye söylüyor annelerin stresi pek umurlarında değil ben çok kötü oldum günlerce, amniyosentez den de çok korkuyorum riskli diye bebek o an oynar iğne batar diye o bedava olmasına rağmen gittim nipt yaptırdım yani çok iyi anlıyorum bu durumları , ihtimal dahilinde çok fazla geriliyor insan

12 saat yetermiş canım ben kullanıyordum hem sulandırıcı hem aspirin gece vuruldum öğlen aldılar kanı, numune de geri dönmedi yetersiz dna diye yani 12 saat geçince oluyormuş

Bende de öyle ya bir ben mi böyleyim diyordum yani normalde bebekleri çok çok severim ultrason da gördüğümde ay yerim kıyamam moduna giriyorum çok heyecanlanıyorum. Mesela sol tarafım çürüdü artık ama asla dönmek istemiyorum bişey olur diye. Bir gerginlik olsa araba ani fren yapsa örneğin elim direkt karnıma gidiyor istemsizce elimle koruyorum sanki ne yesem zararlı mı diye bakıp duruyorum. Üstelik sigarayı öğrendiğim an bırakıp ağzıma bile sürmedim ama sanki çocuk bizim değil gibi o moda niye giremedim şaka gibi geliyor yani

12 saat yetermiş canım ben kullanıyordum hem sulandırıcı hem aspirin gece vuruldum öğlen aldılar kanı, numune de geri dönmedi yetersiz dna diye yani 12 saat geçince oluyormuş
Ya benim risk almayı asla sevmeyen canım doktorum üç gün kullandırtmadı( normalde sadece ameliyatlardan önce bu kadar süre bırakılır) laboratuvar bir gün yeterli demişti aslında
Sigarayı Ekim ayında bıraktım ki çok içmeyen biriydim, sosyal içicilikti benim. Dışarda arkadaşlarla , alkol olduğunda falan. Bir kaç gündür canım nasıl istiyor ama deniz kenarında, yanında bir kokteyl ile.
Bana arkadaşlar soruyorlar nasıl hissediyorsun falan diye, tanımlayamıyorum bile. Normal yani diyorumama her gün fotoğrafını seviyorum. Çok değişik yine de

Kızlar üzülmeyin ben ikinci bebeğimi bekliyorum ve hala inanamıyorum hamile olduğuma karnımda bir bebek olduğuna hormonlarla alakalı herhalde unutuyorum hatta oturup kalkerken çok şiddetli hareket ediyorum eşim dikkat et biraz der sürekli ama doğum yaptığımız an o duygu yükleniyor oğlumda da aynıydım bide bazı insanlar duygularını daha içten yaşar ben o türden biriyim ama bebeklere bayılırım çok ilginç bir durum bir ben böyleyim sanıyordum hatta sigarada bende senin gibiyim bu arada arkadaş ortamı işte eşimle kahve içerken vs içerdim bıraktım hemen ama bi kaç hafta önce çok istedi canım anlatamam resmen sitrese girdim tiryakisiymişim gibi sonra geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…