2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah okuyunca aklıma takıldı ben de hareketlerini hep aşağıda hissediyorum hiç üstte olmadi. Bu bir sorun muymuş ve neden böyle olurmuş biraz bilgi verebilir misin ?

Sorun oluşturmaz gayet normal dedi şu an ayakları aşağıda makat gelişli ama değişebiliyor ilerleyen haftalarda dedi

M minikkalpp kızlar ben sizden gerideyim ama bugün benimkinin tekmeleri de dışardan gözüktü video çekip eşime yolladım hatta
Yaaa bir de enteresan enteresan yerlere atıyor tekmeleri hissetmiyorum diyordum ama şimdi noluyor oluyorum ya. Tam bebiş oldular demekki artık bu kadar net hissettigimize göre soyasosu

M minikkalpp kızlar ben sizden gerideyim ama bugün benimkinin tekmeleri de dışardan gözüktü video çekip eşime yolladım hatta
Ya benimde tekmeleri dışardan gözüküyor artık video çektim bende bu son hafta çok hareketliydi maşallah birde bu haftalar uyku ve uyanıklık düzene girdiği haftalarmış. Bizimki 2 saatte bir uyanıyor gibi

Maşallah ya bu bebiş bu haftalarda ne kadar dı veya ilk bebeğin aradaki farkı hatırlıyormusun misal benimde oğlum kilo boy olarak bu haftalarda öndeydi bu daha minyon herhalde
Kızım hep önde çıkıyordu.Bu bebeğim normal ölçülerde ama hiç karşılaştırma yapmadım 19+2 de ayrıntılı da 29 cm 300 gr diye ölçtü. Sen artık fazla yeme çocuk kilo alsın sen değil dedi doktor

Günaydın Kızlar,
Ateş ölçer olarak ne aldınız acaba yardımcı olabilir misiniz ? Braun ile medisana arasında kaldım

Buraya da yaz lütfen sonuçlarını tabi bir sakıncası yoksa ve inşallah şeker çıkmaz
Tabii yazarım ben şeker testinde 1 saat sonra bir şeyler yiyebileceğini sanmıştım yenilmiyormuş

Damar yolu açıp kan aldılar sonra 75 gram glukoz (bildiğiniz fruko gazoz) sonra bir saat sonra tekrar kan alınacak ve bir saat sonra tekrar kan alınıp bitecekmiş. Üzerinden az zaman geçmesine rağmen unutmuşum

Of bekleme süresi cidden çokmuş oğlumda yaptırmadım bu hamileliğimde hemşire anlattı işte nasıl olduğunu 3 saat beklemekte cabası inşallah sonuçlar çok güzel çıkar

Of bekleme süresi cidden çokmuş oğlumda yaptırmadım bu hamileliğimde hemşire anlattı işte nasıl olduğunu 3 saat beklemekte cabası inşallah sonuçlar çok güzel çıkar
Aslında tam 2 saat 08 50 de kan ve glukoz 9 50 bir saat açlık 10 50 ikinci saat açlık şeklinde ama yinede uzun iyi ki kızımı getirmedim şekerli suyu içince bir fena olunuyormuş gerçekten onun peşinde koşulcak hal kalmazmış.

Benim ilk doğum 3950 oldu ve babam amcamlar hep şeker hastası. İlkinde açlık şeker değeri bir iki farkla sorunlu çıktı onda bile diyetisyen endokrin sürekli parmaktan kan alma kilo takibiyle geçti. Ama doktorum perinatologtu biraz fazla evhamlıydı. Sonra şimdi gittiğim doktora gittim iki rakamla açlık sınırda yani bu kadar abartmaya gerek yok diyerekten gönlümü fethetti o dönem Bir de 3 aylık mı 6 aylık mı bir şeker değeri var adını unuttum sağlık ocağında ona baktırdık onda da sorun yoktu. Gerçekten ilk hamileliğimi öyle zehir ettiler ki reklam gördüğümde bile ağlıyordum meyve bile sınırlıydı hamileyken insan nefsine o kadar hakim olamıyor. Umarım bunda gayet iyi uçlarda kurtulurum

Ay kızlar ayak tabanlarım ağrımaya başladı artık yürümek ne zor oldu öyle birde ben tam iki beden büyümüşüm sinirim bozuluyor çok kilo aldım ağır vasıta gibiyim hala yemek yemek istiyorum
Benim de ayakta kalınca ayak tabanlarım acıyor kaç kilo almışsın. Ben 1.5 haftadır kontrollü gidiyorum. Bu haftayı kiloda sabit tuttum.

Tecrübenden dolayı bir şey sormak istiyorum. Gebeliğin anneninkine benzedi mi? Mesela annem 3000-3800-5500 kilo üç çocuk doğurdu. İlk ikisinde sadece tansiyon düşüklüğü yaşamış, şeker çok şükür çıkmamış. Üçüncü de hiç doktora gitmemiş, o yüzden onu bilmiyoruz. Perinat şekerle ilgili genetik yatkınlık olabilir dedi 5500ü duyunca. O yüzden yaptrmanı tavsiye ederim dedi. Ekstra olarak önlem amaçlı da meyve mevsiminde olduğumuz için tüketimine, porsiyonuna dikkat et dedi. Afedersiniz kocam koca büyük tabak karpuz dilimleyip 5-6 Dilim yiyoru, devamını tamamen ben yiyordum

Benim de ayakta kalınca ayak tabanlarım acıyor kaç kilo almışsın. Ben 1.5 haftadır kontrollü gidiyorum. Bu haftayı kiloda sabit tuttum.
Soya ben son zamanlarda şöyle bir şey yapıyorum; ne kadar sağlıklı biliyorum sana danışayım. Erken uyanıyorum ama kahvaltıya genelde 10-11 arası oturuyorum . O saate kadar bişi yemiyorum, açlık çok hissedersem bir muz ya da kurumeyve. Sonrasında 4.30-5.00 gibi acıkıyorum ve direkt yemeğimi yiyorum. Sonrasında da gece uzun malum, soda, atıştırmalık ve meyveyle günü kapatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…