2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Annem benim 3050 yadi da 3250 doğurmuş sorunsuz, kardeşim 4250 ya da 4500 onda varis çıkmış ve hep takiptelermiş. Baya bir varis dışarıdan tutulan cinsten. O zaman şeker yüklene yokmuş tabii ama kardeşim doğunca şekerine bakmışlar filan aslında prosedür hepsinin bakıyorlar öyle anlatıyor işte

5500 gerçekten çok fazla ya sezaryen olmuştur kesin değil mi? Beni de korkutan ikinci bebeğin daha kilolu doğması ama sanmıyorum çünkü kızımda en az 10 gün önden giderdik bunda anca haftasını yakalıyor hiç önden gitmedi bir iki gün gitti şimdi o bile olmuyor. Yaz hamileliğinde meyve ve dondurma yoksa çekilmez zaten

Yaa ben de öyleydim önceki kontrolden önce bebeğin suyu hemen fazla çıktı. Ben tabi ki meyveyi kontrollü yemek gerektiğini biliyorum ama bebeğe hemen bu derece etki edeceğini bilmiyordum. Gün içinde sürekli karpuz yiyordum. Ama bence dikkat et :) doktorum meyveyi kısıtladı çünkü bakalım bir sonraki kontrolde düzelmiş olacak mı.
Aslında vucut kendini biliyor ve sinyal gönderiyor mutlaka. Ben de uyandıktan en az 2-3 saat sonra kahvaltı ediyorum. Ama kahvaltıdan sonra bir sonraki öğününe kadar araya sıkı bir ara öğün(ana öğün- ara öğün arası) koysan daha sağlıklı olur. o iki yemek arası biraz uzun geldi bana.
Bir de meyveyi gün içine al istersen eğer çok yiyorum diyorsan :)

Cıksss, normal doğum annem de kardeşime direkt şekerli su içirdiklerini söyledi şekeri düşüyor diye. İlk çocuğun kardeşin ya da senin kilona yakın mıydın? Benim tospağam da şimdiden 600 gr oldu sayılır. Önden gidiyor

Son düzenleme:
Ayy evet heleki hamileyken dikkat etmek daha zor olmuştur sizin için inşallah bu hamileliğin çiçek gibi geçer güzel sonuçlar alırsın

Benim çok şükür suyu vs normal çıktı, şeker yüklemesi hakkında konuşurken annemin doğum geçmişini duyunca ne olur ne olmaz dikkat et moduna büründü

Kahvaltı yemek arasına ara öğün koyduğum an ana öğünüm ara öğün gibi az oluyor ve sonrasında daha çok acıkıyorum. çünkü genel anlamda porsiyonları büyük biriyim meyveyi kontrol altına aldık, eşim aşmayacak kadar hazırlıyor artık memlekete geçince yine bozulur bu sistemim gerçi de

KızlR benim annemin çocukları da ben dahil baya kilolu doğmuşuz benim oğlumda 1 ay erken 3 kilo civarı doğdu doktor zamanını tamamlasa 4 geçermiş demişti zaten ultrasonda hep önde giderdi şeker vs yoktu ama anneye benzer derler kızların hamilelikleri filan tabi sadece söylenti ama bu oğlum daha minik gidiyor gibi abisine göre

Canım gece açlığı bile çok uzun hamileler için. Az da olsa birşeyler atıştırsan iyi olur.

Canım annem tüm hamileliğini 6 kilo alarak bitirmiş. Zayıf bir kadındır ki hala öyle. Yaklaşık 170 cm ve 53 kilo :)
Ama ben şimdiden aldım 6 kilo ve daha önümde 3 ay var. Ben 60 kilo ile kapatmak istiyordum. ( totalde 12 kilo gibi hesaplamıştım) ama evdeki hesap çarşıya uymadı bizde :)

Oy maşallah nasıl doğurmuş öyle benim annem hamileyken sadece 2 kg almış nasıl becermiş bilmiyorum ama öyle diyor varislerden dolayı kilo akımı yasakmış patlar diye. Benim ki 23+3 de 627 gramdı. Doktor normal eğrisinde gidiyor önden filan demedi ama.

Bir de benim kızım 50 cm doğdu bizim aileye göre oldukça kısa çünkü benim boy 174 eşimin 85 herkes genel olarak uzundur. Doğumdan sonra o kadar hızlı boy attı ki 2 yaş kontrolünde 92 cm di. Allah bir yerden alıp bir yere veriyor bence doktor ilk iki sene beslenmeyle alakalı boy uzunluğunun sonrasında genetik faktörler demişti

Yaaa annene maşallah aslında 6 kilo çok değil canım ay başına 1 kilo aşmışsın genelde çok zayıf hamile kalanlar biraz daha fazla alabiliyorlar ama hemen veriyolar kiloyuda şaşırıyorum daha az kilo alanlar veremiyor pek ideali 10 15 kilo arası

Bence bu topicteki anneler kilo almıyor 2021 Mayıs ayı annelerinde en az kilo alanlardandım o da 14 kilo yani ben eski raporuma baktım 74 le doğurup bir sonraki 1 haftalık kontrole 63.5 ile gitmişim ve gerçekten kot pantolonla gitmiştim. Hepsi verilecek bazıları erken kilo alıyor bazıları bulantı yaşıyor sonradan alıyor. Ben en az 7 kg aldım 14 le bitiririm bence yine diğerine göre senin 12 hedefin hiç de hayal değil hala şansın var

2 kilo mu maşallah hep size yaramış yedikleri 21+6da gittiğimde 23.hafta gözüküyordu. 564grdı. Eşimle biz uzun değiliz aslında, 162-176 ama amca ve dayıları uzun bizim kızın. Çeker mi bilmiyorum, ölçümde 28 cmdi

Evet evet, annemin zaten bir kilo takıntısı vardı bu yaşta bile günlük bilmem kaç bin adım ritüeli vardır ben onun tırnağı bile olamam enerji konusunda daha miskinim bizim de 27 cm sanırım sağlıklı olsunlarda boy kilo hiç önemli değil. Doğduktan sonra öyle bir boy atıyorlar ki her ay 3 4 cm şok oluyorduk

Günaydın arkadaşlar, dün detaylı ultrason vardı. Çok koşturmacalı bir gündü yeni bakabildim foruma. Çok şükür her şeyi yolunda çıktı yavrumun 40-45 dk kadar mesai saati içinde perinatoloji uzmanı tarafından üniversite hastanesinde yapıldı ve hiç ücret ödemedim. Tetanoz aşımın da ikinci dozunu yaptırdım.
Aile hekimliğindeki ebe hemşireyle konuştuk bu arada. Kendisi ailesinde şeker olduğu için (kendisinde varlığından hiç haberi yokmuş öncesinde) 32. Haftada 2,5 kilo doğurmuş bebeğini. Diğer hemşire de 39’da 4250 doğurmuş Bizim bebiş de maşallah hep 5-6 gün önce gidiyor aylardır. Sağlıkla gelsinler başka bir şey diyemiyorum

Kızlar bana hamilelikte kullanabileceğim yüz yıkama jeli ve nemlendirici önerir misiniz? Yüzüm sivilce doldu ve bu durum beni çok rahatsız ediyor

Benim annem haftanın 2 günü zumba 2 günü pilates yapıyor :) alışkanlık olmuş onlarda bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…