Annem benim 3050 yadi da 3250 doğurmuş sorunsuz, kardeşim 4250 ya da 4500 onda varis çıkmış ve hep takiptelermiş. Baya bir varis dışarıdan tutulan cinsten. O zaman şeker yüklene yokmuş tabii ama kardeşim doğunca şekerine bakmışlar filan aslında prosedür hepsinin bakıyorlar öyle anlatıyor işteTecrübenden dolayı bir şey sormak istiyorum. Gebeliğin anneninkine benzedi mi? Mesela annem 3000-3800-5500 kilo üç çocuk doğurdu. İlk ikisinde sadece tansiyon düşüklüğü yaşamış, şeker çok şükür çıkmamış. Üçüncü de hiç doktora gitmemiş, o yüzden onu bilmiyoruz. Perinat şekerle ilgili genetik yatkınlık olabilir dedi 5500ü duyunca. O yüzden yaptrmanı tavsiye ederim dedi. Ekstra olarak önlem amaçlı da meyve mevsiminde olduğumuz için tüketimine, porsiyonuna dikkat et dedi. Afedersiniz kocam koca büyük tabak karpuz dilimleyip 5-6 Dilim yiyoru, devamını tamamen ben yiyordum
Yaa ben de öyleydim önceki kontrolden önce bebeğin suyu hemen fazla çıktı. Ben tabi ki meyveyi kontrollü yemek gerektiğini biliyorum ama bebeğe hemen bu derece etki edeceğini bilmiyordum. Gün içinde sürekli karpuz yiyordum. Ama bence dikkat et :) doktorum meyveyi kısıtladı çünkü bakalım bir sonraki kontrolde düzelmiş olacak mı.Tecrübenden dolayı bir şey sormak istiyorum. Gebeliğin anneninkine benzedi mi? Mesela annem 3000-3800-5500 kilo üç çocuk doğurdu. İlk ikisinde sadece tansiyon düşüklüğü yaşamış, şeker çok şükür çıkmamış. Üçüncü de hiç doktora gitmemiş, o yüzden onu bilmiyoruz. Perinat şekerle ilgili genetik yatkınlık olabilir dedi 5500ü duyunca. O yüzden yaptrmanı tavsiye ederim dedi. Ekstra olarak önlem amaçlı da meyve mevsiminde olduğumuz için tüketimine, porsiyonuna dikkat et dedi. Afedersiniz kocam koca büyük tabak karpuz dilimleyip 5-6 Dilim yiyoru, devamını tamamen ben yiyordum
Aslında vucut kendini biliyor ve sinyal gönderiyor mutlaka. Ben de uyandıktan en az 2-3 saat sonra kahvaltı ediyorum. Ama kahvaltıdan sonra bir sonraki öğününe kadar araya sıkı bir ara öğün(ana öğün- ara öğün arası) koysan daha sağlıklı olur. o iki yemek arası biraz uzun geldi bana.Soya ben son zamanlarda şöyle bir şey yapıyorum; ne kadar sağlıklı biliyorum sana danışayım. Erken uyanıyorum ama kahvaltıya genelde 10-11 arası oturuyorum . O saate kadar bişi yemiyorum, açlık çok hissedersem bir muz ya da kurumeyve. Sonrasında 4.30-5.00 gibi acıkıyorum ve direkt yemeğimi yiyorum. Sonrasında da gece uzun malum, soda, atıştırmalık ve meyveyle günü kapatıyorum.
YaaaKızım hep önde çıkıyordu.Bu bebeğim normal ölçülerde ama hiç karşılaştırma yapmadım 19+2 de ayrıntılı da 29 cm 300 gr diye ölçtü. Sen artık fazla yeme çocuk kilo alsın sen değil dedi doktor
Cıksss, normal doğumAnnem benim 3050 yadi da 3250 doğurmuş sorunsuz, kardeşim 4250 ya da 4500 onda varis çıkmış ve hep takiptelermiş. Baya bir varis dışarıdan tutulan cinsten. O zaman şeker yüklene yokmuş tabii ama kardeşim doğunca şekerine bakmışlar filan aslında prosedür hepsinin bakıyorlar öyle anlatıyor işte
5500 gerçekten çok fazla ya sezaryen olmuştur kesin değil mi? Beni de korkutan ikinci bebeğin daha kilolu doğması ama sanmıyorum çünkü kızımda en az 10 gün önden giderdik bunda anca haftasını yakalıyor hiç önden gitmedi bir iki gün gitti şimdi o bile olmuyor. Yaz hamileliğinde meyve ve dondurma yoksa çekilmez zaten
Ayy evet heleki hamileyken dikkat etmek daha zor olmuştur sizin için inşallah bu hamileliğin çiçek gibi geçerAslında tam 2 saat 08 50 de kan ve glukoz 9 50 bir saat açlık 10 50 ikinci saat açlık şeklinde ama yinede uzuniyi ki kızımı getirmedim şekerli suyu içince bir fena olunuyormuş gerçekten onun peşinde koşulcak hal kalmazmış.
Benim ilk doğum 3950 oldu ve babam amcamlar hep şeker hastası. İlkinde açlık şeker değeri bir iki farkla sorunlu çıktı onda bile diyetisyen endokrin sürekli parmaktan kan alma kilo takibiyle geçti. Ama doktorum perinatologtu biraz fazla evhamlıydı. Sonra şimdi gittiğim doktora gittim iki rakamla açlık sınırda yani bu kadar abartmaya gerek yok diyerekten gönlümü fethetti o dönemBir de 3 aylık mı 6 aylık mı bir şeker değeri var adını unuttum sağlık ocağında ona baktırdık onda da sorun yoktu. Gerçekten ilk hamileliğimi öyle zehir ettiler ki reklam gördüğümde bile ağlıyordum meyve bile sınırlıydı hamileyken insan nefsine o kadar hakim olamıyor. Umarım bunda gayet iyi uçlarda kurtulurum
Benim çok şükür suyu vs normal çıktı, şeker yüklemesi hakkında konuşurken annemin doğum geçmişini duyunca ne olur ne olmaz dikkat et moduna büründüYaa ben de öyleydim önceki kontrolden önce bebeğin suyu hemen fazla çıktı. Ben tabi ki meyveyi kontrollü yemek gerektiğini biliyorum ama bebeğe hemen bu derece etki edeceğini bilmiyordum. Gün içinde sürekli karpuz yiyordum. Ama bence dikkat et :) doktorum meyveyi kısıtladı çünkü bakalım bir sonraki kontrolde düzelmiş olacak mı.
Aslında vucut kendini biliyor ve sinyal gönderiyor mutlaka. Ben de uyandıktan en az 2-3 saat sonra kahvaltı ediyorum. Ama kahvaltıdan sonra bir sonraki öğününe kadar araya sıkı bir ara öğün(ana öğün- ara öğün arası) koysan daha sağlıklı olur. o iki yemek arası biraz uzun geldi bana.
Bir de meyveyi gün içine al istersen eğer çok yiyorum diyorsan :)
Canım gece açlığı bile çok uzun hamileler için. Az da olsa birşeyler atıştırsan iyi olur.Soya ben son zamanlarda şöyle bir şey yapıyorum; ne kadar sağlıklı biliyorum sana danışayım. Erken uyanıyorum ama kahvaltıya genelde 10-11 arası oturuyorum . O saate kadar bişi yemiyorum, açlık çok hissedersem bir muz ya da kurumeyve. Sonrasında 4.30-5.00 gibi acıkıyorum ve direkt yemeğimi yiyorum. Sonrasında da gece uzun malum, soda, atıştırmalık ve meyveyle günü kapatıyorum.
Canım annem tüm hamileliğini 6 kilo alarak bitirmiş. Zayıf bir kadındır ki hala öyle. Yaklaşık 170 cm ve 53 kilo :)KızlR benim annemin çocukları da ben dahil baya kilolu doğmuşuz benim oğlumda 1 ay erken 3 kilo civarı doğdu doktor zamanını tamamlasa 4 geçermiş demişti zaten ultrasonda hep önde giderdi şeker vs yoktu ama anneye benzer derler kızların hamilelikleri filan tabi sadece söylenti ama bu oğlum daha minik gidiyor gibi abisine göre
Oy maşallah nasıl doğurmuş öyleCıksss, normal doğumannem de kardeşime direkt şekerli su içirdiklerini söyledi şekeri düşüyor diye. İlk çocuğun kardeşin ya da senin kilona yakın mıydın? Benim tospağam da şimdiden 600 gr oldu sayılır. Önden gidiyor
Yaaa annene maşallahCanım annem tüm hamileliğini 6 kilo alarak bitirmiş. Zayıf bir kadındır ki hala öyle. Yaklaşık 170 cm ve 53 kilo :)
Ama ben şimdiden aldım 6 kilove daha önümde 3 ay var. Ben 60 kilo ile kapatmak istiyordum. ( totalde 12 kilo gibi hesaplamıştım) ama evdeki hesap çarşıya uymadı bizde :)
Bence bu topicteki anneler kilo almıyor 2021 Mayıs ayı annelerinde en az kilo alanlardandımCanım annem tüm hamileliğini 6 kilo alarak bitirmiş. Zayıf bir kadındır ki hala öyle. Yaklaşık 170 cm ve 53 kilo :)
Ama ben şimdiden aldım 6 kilove daha önümde 3 ay var. Ben 60 kilo ile kapatmak istiyordum. ( totalde 12 kilo gibi hesaplamıştım) ama evdeki hesap çarşıya uymadı bizde :)
2 kilo muOy maşallah nasıl doğurmuş öylebenim annem hamileyken sadece 2 kg almış nasıl becermiş bilmiyorum ama öyle diyor varislerden dolayı kilo akımı yasakmış patlar diye. Benim ki 23+3 de 627 gramdı. Doktor normal eğrisinde gidiyor önden filan demedi ama.
Bir de benim kızım 50 cm doğdu bizim aileye göre oldukça kısa çünkü benim boy 174 eşimin 85 herkes genel olarak uzundur. Doğumdan sonra o kadar hızlı boy attı ki 2 yaş kontrolünde 92 cm di. Allah bir yerden alıp bir yere veriyor bencedoktor ilk iki sene beslenmeyle alakalı boy uzunluğunun sonrasında genetik faktörler demişti
Evet evet, annemin zaten bir kilo takıntısı vardı bu yaşta bile günlük bilmem kaç bin adım ritüeli vardır2 kilo mumaşallah hep size yaramış yedikleri 21+6da gittiğimde 23.hafta gözüküyordu. 564grdı. Eşimle biz uzun değiliz aslında, 162-176 ama amca ve dayıları uzun bizim kızın. Çeker mi bilmiyorum, ölçümde 28 cmdi
Benim annem haftanın 2 günü zumba 2 günü pilates yapıyor :) alışkanlık olmuş onlarda bence :)Evet evet, annemin zaten bir kilo takıntısı vardı bu yaşta bile günlük bilmem kaç bin adım ritüeli vardırben onun tırnağı bile olamam enerji konusunda daha miskinim bizim de 27 cm sanırım sağlıklı olsunlarda boy kilo hiç önemli değil. Doğduktan sonra öyle bir boy atıyorlar ki her ay 3 4 cm şok oluyorduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?