2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben şekerli şeyleri de kısıtlı yiyorum benikmde suyum birazcık fazla çıkmıştı.
Bu kilo alımlarınızı gördükçe moralim bozuluyor kızlar. Ben maşallah 7. kilomu aldım bile çoktan
Ya aslında düşününce normal ben 6 ayımı bitirdim. 6-7 kilo arası aldım. Azcık dengelemek için iki haftadır az karbonhidrat tüketiyorum. Bebek ve anne sağlıklı olduğu sürece ve sağlıklı şeyler yediği sürece beslenme konusunda strese girmeye gerek yok.

Doktorum da geçen muayenede normal dedi ama işte. Bu ara çatlaklarım da iyice çoğaldı. Göbeğim zaten inanılmaz büyüdü. Yazın zaten yemek bile istemiyor canım sürekli yoğurt meze meyve devam

Ben geçen hafta düğüne gittim canım daha da gitmem dedim o kadar yoruldum ki düğün bence max 5. Aya kadar gidilecek bir şey elbise yine bulunuyor da ayağımda spor ayakkabı vardı gitmezsen de ayıp etmezsin onların planları hakkında bir şey söylemek istemiyorum tabi acele neden bu kadar anlamadım

Doktorum da geçen muayenede normal dedi ama işte. Bu ara çatlaklarım da iyice çoğaldı. Göbeğim zaten inanılmaz büyüdü. Yazın zaten yemek bile istemiyor canım sürekli yoğurt meze meyve devam
Yaa ben de öyleydim tam olarak ama artık meyve yok ben çok abartmıştım ama sürekli meyve yiyordum. Şimdi artık protein yemeye de başladım düzenli olarak.

Bende yine protein yok. Asla sevmiyorum asla.
Ben de hiç sevmiyorum hiç. Hiç görmesek aklıma bile gelmez. Uzun süre vejeteryandım ama sonra değerlerimi koruyamadım, yürürken dizlerim titriyordu, 1 sene regli olmadım falan mecbur geri yemeye başladım. Ama ben pek bakliyat ile de arası olan biri değilim. Hele yaz günlerinde zaten sadece humus ve yeşil mercimek salatası yiyorum
Şimdi haftada üç gün 5 adet köfte ile dengeledim artık, bebeğin gelişimi için şart

Doğru gelişimi için şart. Aklıma geldikçe yiyorum bak vicdan azabı çektim şimdi. Eve gidince yiyeyim proteinli bir şeyler madem

Doğru gelişimi için şart. Aklıma geldikçe yiyorum bak vicdan azabı çektim şimdi. Eve gidince yiyeyim proteinli bir şeyler madem
Sen yine de stres olma , biliyorsun ne koşullarda ne sağlıklı bebekler doğuyor ama biz elimizden geleni yapalım

Teşekkürler canım, ona söyleyeyim rahim röntgeni sonrası mutlaka araştırsın. İnşallah doğru zaman onlar için de yakındır

Benimki de hareketsiz kaldığı zaman ya ben hareket ediyorum ya da dışarıdan onu azıcık dürtüyorum. Zaten belli saatlerde hep bir durgun rutin oluşturmuş sanırım kendine :)
Ay benimki de öyle, hatta inşallah doğunca da aynı rutinle olur diyorum

Kuzum ben olsam ben de sinirlenirdim ama şunları da demeden geçemicem. Benim bir büyük ablam evlenirken en büyük ablam ikizlere hamileydi ve ya 7 ya 8 aylık hamileydi. Yine de düğünde gelinden çok oynadı. Benim düğünümde de bir arkadaşım 9 aylık hamileydi ki ertesi gün de doğumu oldu zaten. Yani onlarınki düşüncesizlik de sen de gitmek istersen olumsuz düşünme.

Bu kilo alımlarınızı gördükçe moralim bozuluyor kızlar. Ben maşallah 7. kilomu aldım bile çoktan
19 hafta 5.5 kilo ile arkandayim :) bana hala cok az aldin ye diye baski yapiyorlar. Yararli herseyi de bol yiyorum. Bol Et balik, genelde gunde 2 ogun protein. 2 ya da 3 porsiyon cesitli meyve ( karpuz ayari kaciyor bazen) bol peynir sut icemiyorum diye. Annemin yaptigi cookielerden gunde bir tane yiyorum sadece arada baska nadir kacamaklar :) gobegim kocaman aslinda ama baska yerimde kilo gozukmuyor. Cevremdekiler illa duba gibi gorunce rahatlayacak anlasilan

Sanırım bunun ilacı kafaya takmamak ben bayramda çok fazla yağlı vs yedik diye güya akşamları daha erken saatte akşam yemeğimi yiyeyim dedim (biyolojik olarak da o vakitlerde acıkıyorum zaten). Genelde de meyve kuruyemiş tüketiyordum ara öğün olarak ama 15günde aldığım 2.5 kilo şoka uğrattı beni totalde sata göre 22+6, tahmini doğuma göre 23+6 olarak 6.5 kilo ile yoluma devam ediyorum

Ben de bazi hafta cok aliyorum sonra ertesi hafta cok az. Yedigim degismiyor.

Ben de bazi hafta cok aliyorum sonra ertesi hafta cok az. Yedigim degismiyor.
Sıcaklardan kaynaklı ödem de olabilir gibi geliyor. Mesela 2 saat önce yüzüğüm parmağımı sıkıyordu, şimdi eski haline döndü. O yüzden artık çok takmayacağım. 64ke bitirsem bu süreci çok sevinecektim ama artık birazcık saldım

Ay benimki de anasının başına taç olsa keşke. Hatta anasını oğlunu başına takip bir süre götürse de ben de biraz tek kalsam. Şu aralar çekemiyorum da
Ay güldüm evet ben de bazen of bı gitse de tek kalsam diyorum bazen de ay sıkıldım niye daha işten gelemedi diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…