Ben şekerli şeyleri de kısıtlı yiyorumSelam kızlar. Bugün benim detaylı ultrasonum vardı. 21+3 günlük. 430 gram 24 cm olmuş oğluşum. Tüm organları incelendi çok şükür hepsi iyi sağlıklı sadece 2 böbrekte çok minik genişleme var ama %99 geçecektir doğuma kadar sorun etme dedi. Kızımında tek böbreğinde vardı geçmişti doğuma kadar. Çok şükür güzel haberler aldım ben. Sizlerde güzel haberler alın
Suyum birazcık fazlaymış 2 kg aldım ama iştahım çok fazla dedim. Hamur işine dikkat et sen sadece dedi.
Ya aslında düşününce normal ben 6 ayımı bitirdim. 6-7 kilo arası aldım. Azcık dengelemek için iki haftadır az karbonhidrat tüketiyorum. Bebek ve anne sağlıklı olduğu sürece ve sağlıklı şeyler yediği sürece beslenme konusunda strese girmeye gerek yok.Bu kilo alımlarınızı gördükçe moralim bozuluyor kızlar. Ben maşallah 7. kilomu aldım bile çoktan
Doktorum da geçen muayenede normal dedi ama işte. Bu ara çatlaklarım da iyice çoğaldı. Göbeğim zaten inanılmaz büyüdü. Yazın zaten yemek bile istemiyor canım sürekli yoğurt meze meyve devamBen şekerli şeyleri de kısıtlı yiyorumbenikmde suyum birazcık fazla çıkmıştı.
Ya aslında düşününce normal ben 6 ayımı bitirdim. 6-7 kilo arası aldım. Azcık dengelemek için iki haftadır az karbonhidrat tüketiyorum. Bebek ve anne sağlıklı olduğu sürece ve sağlıklı şeyler yediği sürece beslenme konusunda strese girmeye gerek yok.
Ben geçen hafta düğüne gittim canım daha da gitmem dedim o kadar yoruldum ki düğün bence max 5. Aya kadar gidilecek bir şey elbise yine bulunuyor da ayağımda spor ayakkabı vardıSelam kızlar aşırı gergin birgün geçiriyorum ve tepkilerim normal mi yoksa abartıyor muyum diye danışmak istiyorum sizlere. Abim 5 ay önce nişanlandı ben nişanında daha yeni hamileydim ve düğün seneye olacaktı. Hem maddi sebepler hemde askerliğini vs yapmamış olmasından dolayı böyle kararlaştırılmıştı. Bir anda dün nişanlısı ile birlikte karşımıza geçip kasımda evlenicez dediler. (Gelinimiz okuyor hala) Benimde doğumum kasımın 2.haftası ve bunu bilmelerne rağmen 17 kasım diye gün alıyorlar. Sonuöta benim ailemin bunu düşünüp ortada belli olan doğumuma rağmen böyle bir karar alması bir anda çok yanlış değil mi bana mı çok fazla geldi? Bende düğüne gitmeyeceğimi söyledim kaldı ki doğum yapmamış dahi olsam son dönemlerde terlik bile giyemez duruma gelirsem ben o halde neden kendime eziyet etmek zorunda kalayım. Bu nasıl bir düşüncesizlik
Yaa ben de öyleydim tam olarak ama artık meyve yokDoktorum da geçen muayenede normal dedi ama işte. Bu ara çatlaklarım da iyice çoğaldı. Göbeğim zaten inanılmaz büyüdü. Yazın zaten yemek bile istemiyor canım sürekli yoğurt meze meyve devam
Bende yine protein yok. Asla sevmiyorum asla.Yaa ben de öyleydim tam olarak ama artık meyve yokben çok abartmıştım ama sürekli meyve yiyordum. Şimdi artık protein yemeye de başladım düzenli olarak.
Ben de hiç sevmiyorum hiç. Hiç görmesek aklıma bile gelmez. Uzun süre vejeteryandım ama sonra değerlerimi koruyamadım, yürürken dizlerim titriyordu, 1 sene regli olmadım falan mecbur geri yemeye başladım. Ama ben pek bakliyat ile de arası olan biri değilim. Hele yaz günlerinde zaten sadece humus ve yeşil mercimek salatası yiyorumBende yine protein yok. Asla sevmiyorum asla.
Doğru gelişimi için şart. Aklıma geldikçe yiyorum bak vicdan azabı çektim şimdi. Eve gidince yiyeyim proteinli bir şeyler mademBen de hiç sevmiyorum hiç. Hiç görmesek aklıma bile gelmez. Uzun süre vejeteryandım ama sonra değerlerimi koruyamadım, yürürken dizlerim titriyordu, 1 sene regli olmadım falan mecbur geri yemeye başladım. Ama ben pek bakliyat ile de arası olan biri değilim. Hele yaz günlerinde zaten sadece humus ve yeşil mercimek salatası yiyorum
Şimdi haftada üç gün 5 adet köfte ile dengeledim artık, bebeğin gelişimi için şart
Sen yine de stres olma , biliyorsun ne koşullarda ne sağlıklı bebekler doğuyor ama biz elimizden geleni yapalımDoğru gelişimi için şart. Aklıma geldikçe yiyorum bak vicdan azabı çektim şimdi. Eve gidince yiyeyim proteinli bir şeyler madem
Teşekkürler canım, ona söyleyeyim rahim röntgeni sonrası mutlaka araştırsın. İnşallah doğru zaman onlar için de yakındırBuna imzamı atarımRedpanda11 canım bizim 5 yıl bebeğimiz olmadı tüp bebek de tutmadı sonra ben Mehmet Fatih Karslı sayesinde hamile kaldım onun vitaminlerini kullandım 3 hafta sonra gebe kaldım bence gelininiz bir araştırsin derim çünkü bu gibi durumlarda çok umut tacirliği yapıyorlar doktorlar senin yumurta tembel aşılama yok eşinin spermi düşük tüp bebek vs vs hemen olur olmadık yerlere gönderiyorlar tüp bebekten ve aşılamadan daha uygun benim sana dediğim vitaminler. Ben de ne kaybederim ki zaten 2 ay sonra tekrar tüp bebege gidicez diyerek aldım ve 100 bin liram cebimde kaldı çok şükür
Ay benimki de öyle, hatta inşallah doğunca da aynı rutinle olur diyorumBenimki de hareketsiz kaldığı zaman ya ben hareket ediyorum ya da dışarıdan onu azıcık dürtüyorum. Zaten belli saatlerde hep bir durgun rutin oluşturmuş sanırım kendine :)
Kuzum ben olsam ben de sinirlenirdim ama şunları da demeden geçemicem. Benim bir büyük ablam evlenirken en büyük ablam ikizlere hamileydi ve ya 7 ya 8 aylık hamileydi. Yine de düğünde gelinden çok oynadı. Benim düğünümde de bir arkadaşım 9 aylık hamileydi ki ertesi gün de doğumu oldu zaten. Yani onlarınki düşüncesizlik de sen de gitmek istersen olumsuz düşünme.Selam kızlar aşırı gergin birgün geçiriyorum ve tepkilerim normal mi yoksa abartıyor muyum diye danışmak istiyorum sizlere. Abim 5 ay önce nişanlandı ben nişanında daha yeni hamileydim ve düğün seneye olacaktı. Hem maddi sebepler hemde askerliğini vs yapmamış olmasından dolayı böyle kararlaştırılmıştı. Bir anda dün nişanlısı ile birlikte karşımıza geçip kasımda evlenicez dediler. (Gelinimiz okuyor hala) Benimde doğumum kasımın 2.haftası ve bunu bilmelerne rağmen 17 kasım diye gün alıyorlar. Sonuöta benim ailemin bunu düşünüp ortada belli olan doğumuma rağmen böyle bir karar alması bir anda çok yanlış değil mi bana mı çok fazla geldi? Bende düğüne gitmeyeceğimi söyledim kaldı ki doğum yapmamış dahi olsam son dönemlerde terlik bile giyemez duruma gelirsem ben o halde neden kendime eziyet etmek zorunda kalayım. Bu nasıl bir düşüncesizlik
Amin canım inşallah. Gidecek misin? Bize de haber verArkadaşlar, benim kasık ağrım geçmiyor. Doktora yazdım o da hastanenin doğumhanesine gidip muayene olmamı söylediHer şey yolundadır inşallah
19 hafta 5.5 kilo ile arkandayim :) bana hala cok az aldin ye diye baski yapiyorlar. Yararli herseyi de bol yiyorum. Bol Et balik, genelde gunde 2 ogun protein. 2 ya da 3 porsiyon cesitli meyve ( karpuz ayari kaciyor bazen) bol peynir sut icemiyorum diye. Annemin yaptigi cookielerden gunde bir tane yiyorum sadece arada baska nadir kacamaklar :) gobegim kocaman aslinda ama baska yerimde kilo gozukmuyor. Cevremdekiler illa duba gibi gorunce rahatlayacak anlasilanBu kilo alımlarınızı gördükçe moralim bozuluyor kızlar. Ben maşallah 7. kilomu aldım bile çoktan
Sanırım bunun ilacı kafaya takmamak19 hafta 5.5 kilo ile arkandayim :) bana hala cok az aldin ye diye baski yapiyorlar. Yararli herseyi de bol yiyorum. Bol Et balik, genelde gunde 2 ogun protein. 2 ya da 3 porsiyon cesitli meyve ( karpuz ayari kaciyor bazen) bol peynir sut icemiyorum diye. Annemin yaptigi cookielerden gunde bir tane yiyorum sadece arada baska nadir kacamaklar :) gobegim kocaman aslinda ama baska yerimde kilo gozukmuyor. Cevremdekiler illa duba gibi gorunce rahatlayacak anlasilan
Sanırım bunun ilacı kafaya takmamakben bayramda çok fazla yağlı vs yedik diye güya akşamları daha erken saatte akşam yemeğimi yiyeyim dedim (biyolojik olarak da o vakitlerde acıkıyorum zaten). Genelde de meyve kuruyemiş tüketiyordum ara öğün olarak ama 15günde aldığım 2.5 kilo şoka uğrattı beni totalde sata göre 22+6, tahmini doğuma göre 23+6 olarak 6.5 kilo ile yoluma devam ediyorum
Sıcaklardan kaynaklı ödem de olabilir gibi geliyor. Mesela 2 saat önce yüzüğüm parmağımı sıkıyordu, şimdi eski haline döndü. O yüzden artık çok takmayacağım. 64ke bitirsem bu süreci çok sevinecektim ama artık birazcık saldımBen de bazi hafta cok aliyorum sonra ertesi hafta cok az. Yedigim degismiyor.
Ay güldümAy benimki de anasının başına taç olsa keşke. Hatta anasını oğlunu başına takip bir süre götürse de ben de biraz tek kalsam. Şu aralar çekemiyorum da
Canım ne yaptın gittin mi ? Herşey yolundadır inşallahArkadaşlar, benim kasık ağrım geçmiyor. Doktora yazdım o da hastanenin doğumhanesine gidip muayene olmamı söylediHer şey yolundadır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?