2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben sadece doğumhanede bağırdım onda da güç gelsin ıkınıyım diye onun dışında nefesimi bağırarak tüketmedim ki bence bağıracak da bir şey yok. Herkesin süreci farklıdır tabii ama bilmiyorum ya ben hep olumlu düşündüm bebeğe kavuşacak az kaldı diyerek. Bir de pandemiydi ağzımızda maske bir an önce işimizi halledip virüs kapmadan eve gitmenin derdindeydik.

Pilates topunda saat yönünde hareket etmek. 36 dan sonra ananas yemek kasılmaları arttırıyor o yüzden şimdi yenmiyor. Hurma yemek bir inanışa göre tek sayıda yersen doğumun kolay olur. Meryem ama otunu suya atıp yakınların tarafından okunması bunu bana annem yaptı hastaneye yattım dedikten sonra ve 3 saat sürmeden doğurdum. Merdiven inip çıkmak kesinlikle. Bence korkulacak bir şey yok, dünyanın en güzel deneyimi

Aranızda ishal olan var mı? Yarın tam 22 haftalık olacağız. Ne zaman idrara çıksam, idrar ile birlikte az da olsa dışkıda yapıyorum ama ishal şekilde. Bunu yaşayanlarınız var mıdır? Enfeksiyon çıktı bir de bende hem idrarda hemde crp de. Antibiyotik kullanıyorum.

Bu bilgileri 30lardan sonra tekrar konuşalım merdiven, pilates topu, hurma ve Meryem ana otunu duymuştum. Ananas yeni bir bilgi benim için. İnşallah bir avazda doğururuz hepimiz

Benim doktorum ağustos ayında tatile çıkacakmış o yüzden biraz erkene alındı aslında. Aile hekimi de yapıyormuş aslında randevum olmasaydı o seçeneği düşünürdüm

Kızlar günaydın. İdrarda enfeksiyon için aile hekimi bana antibiyotik tedavisine başlamadı. Sadece bol su iç diyip yollamıştı. Ama geçmiyor bi türlü. Üroloji doktorunda da randevu yok hem özelde hem devlette. Bildiğiniz bir çözümü var mı bunun?

Hamileyken bir toz veriyolar aslında hemende geçiyor kendi doktorun yazmaz mı acaba canım

Merhaba bende 24 haftalik oldum ilk gebeligim karnimda inanılmaz bir gerginlik var karnım aç ama gerginlik ve bide üstüne şişkinlik çok fena normal mi bu,şişkinlik yemeklerden sonra dahada artıyo ne yapmam lazım sizlerde böylemiziniz tecrübeli anneler tecrübelerinize talibim

Günaydın, çok geçmiş olsun. Enfeksiyon tedavisiyle ilgili bilgim yok ne yazık ki ama çözümsüz kaldıysanız acile falan mı gitseniz acaba (hatta yakınlarınızda varsa kadın doğum hastanesi)? Hiç değilse idrar kültürü vb. Bakılır, bir çözüm önerilir.

Burada böyle bir saçmalık var ne yazık ki, kaç haftadır enfeksiyonum olduğunu bildiği halde asm antibiyotik bebeğe zararlı veremem diyor Görmüştüm burada birisi de kullanmıştı, zaten hamileliğe uygun olanlar var biliyorum. Acile gitsem bu sefer de bunun için mi geldin gibisinden muamele görüyorum resmen. Kadın doğum hastanesine de baya uzaktayım. Yarın tekrar gidip konuşacağım artık. Bu şekilde bebeğe de zarar.

E ebbs Siz bilirsiniz tabii ama insanlar neler neler için gidiyor acile, hamile bir kadının enfeksiyon şüphesiyle gitmesine kim ne diyebilir, bilemedim. Belki idrar kültürü yapmadan vermek istememiştir ASM doktorunuz. Benim idrarımda enfeksiyon çıkınca kadın doğumcum bir gecelik o tozlardan verip idrar kültürü istemişti, kültürde üreme olsa yazacaktı herhalde gereken ilacı (bende üreme olmadı). Hamilelikte kullanılan antibiyotikler var ama buna uzmanın karar vermesi daha doğru olabilir. Kısa zamanda şifa bulursunuz umarım. Tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar ben de bugün tetanos 2 ye gittim.O ara hemşire ödemimi kontrol etti ve çukur oluştu bacağımda godeli ödemim var bayağı ciddi seviyede .Zaten ayak numaram 37 den 39 a Çıktı.tuzu tamamen kes dedi atacaksan da az miktarda kaya tuzu atabilirsin dedi dikkat etmeye çalışıcam şiştim resmen tansiyonu da etkiliyor tabi

Benim de ödemim öyle çukur çukur oluyor. Tansiyonum normal ya da düşük Allah'tan, tuz da tüketmem ama oldu işte :) Sadece uyurken iniyor ödemi sabah işe gelince aynen devam.

Ben 3 kere o tozdan 5 gün 500 lük antibiyotik kullandım antibiyotikten sonra crp düşmemişti aksine yükselmişti son şaseyi kullanınca 25 ten 10 a düştü ama idrardaki enfeksiyon biraz artmıştı 3 hafta boyunca acile gittim bağcılar eğitim araştırmaya direk kadın doğuma gitmiyosun yetişkin acilen şikayetini söyleyip kan sonucu çıkınca onlar yönlendiriyor yetişkin acili dene istersen,
Dahiliyede olur ben bi devlet hastanesine gitmiştim doktor bana gebelere randevusuz bakıyoruz biz burda demişti yakınınızdaki hastaneleri arayıp sorun isterseniz bekletmiyolar hamileyim bekleyemek istemiyorum derseniz öncelikli hasta olarak alıyolar, kadın doğum değilde bidde yetişkin acili deneyin çok geçmiş olsun bende bu hafta da gidip kan idrar vericem çok endişe ettiriyor takip etmekte yarar var

Benim doktorum da antibiyotik karşıtı. Enfeksiyon değerin kaç? Kaç bakteri görüldü?
Daha önce yaşadığım enfeksiyon ile karşılaştırayım belki için rahatlar. Bu arada gerçekten antibiyotiksiz en fazla iki gün geç iyileşiyor. Bol su içtiğini biliyorum bence faydasını görürsün geçer diye düşünüyorum

Benimde ilk gebeliğimde vardı enfeksiyon. Doktorum kiraz sapı içmemi önermişti. İsterseniz deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Acil kaldı bi denemediğim. Tedavi edilmedi bu sefer yanma başladı. :/

En son geçen hafta cuma günü idrara baktırmıştım. Lök ++ çıktı. Ondan önce de aynıydı. Manurol vermişti 4 temmuzda. Kan testi vermedim kanımda var mı enfeksiyon hiç bilmiyorum tabi

En son geçen hafta cuma günü idrara baktırmıştım. Lök ++ çıktı. Ondan önce de aynıydı. Manurol vermişti 4 temmuzda. Kan testi vermedim kanımda var mı enfeksiyon hiç bilmiyorum tabi
Lök ++ referans değeri içinde olabilir mi peki? Ben de yanında 2 yazıyor bir de lök ++
Daha önce böyle olduğunda bana da doktorum antibiyotik vermemişti, çok başıydı hatta hamileliğimin. Aile hekimi arayıp doktoruna söyle antibiyotik başlar demişti. Aradığımda kendi doktorum gülmüştü buna doktorlar çok farklı olabiliyor yani. Tıbbı bilgim sana yap ya da yapma diyecek kadar çok değil ama antibiyotiğin de kanıtlanmış bir çok zararı varken belki doktorlarımız haklıdır diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…