Ben dıyorum kı 1 hafta taş çatlasın 10 gün kalsın annem ama uzak yoldan gelıyo git de denmez. Ama alışma süreci onlar varken daha zor her işimi annem babam yapıyo ben yatıyorum elimi birşeye sürmedim annem 3-4 ay kaldı bende .Yok yok anneler iyidir bir de alıngan değilse o dönem çok iyidir çünkü bizimse uykusuzlukla sinirlerimiz harap oluyorama bence 40 gün biraz fazla çocuğa ne kadar erken adapte olursan o kadar iyi oluyor. Ben 20. Gün gidince oh be demiştim. İnsan mecbur kalmadıkça gelişemiyor ve adapte olmakta gecikiyor. Mesela ben kıyafet değiştirmek için evde eşimin toplantısının bitmesini bekliyordum kolu acıyacak diye. Ya da kaka yaptı dul aldırıcam yine eşimi bekliyordum. Dedim bu böyle olmayacak tek başına yapman lazım 40 ndan sonra tek yıkamayı öğrenmiştim
30 gün maksimum ideal bence
Ya insanlara garip geliyor ama ben bebek altı temizleme, banyo yaptırma, kıyafet değişimi vs hepsini hiç çocuğum olmamasına rağmen çok rahat yapıyorumYok yok anneler iyidir bir de alıngan değilse o dönem çok iyidir çünkü bizimse uykusuzlukla sinirlerimiz harap oluyorama bence 40 gün biraz fazla çocuğa ne kadar erken adapte olursan o kadar iyi oluyor. Ben 20. Gün gidince oh be demiştim. İnsan mecbur kalmadıkça gelişemiyor ve adapte olmakta gecikiyor. Mesela ben kıyafet değiştirmek için evde eşimin toplantısının bitmesini bekliyordum kolu acıyacak diye. Ya da kaka yaptı dul aldırıcam yine eşimi bekliyordum. Dedim bu böyle olmayacak tek başına yapman lazım 40 ndan sonra tek yıkamayı öğrenmiştim
30 gün maksimum ideal bence
Ay ay evet çok seviyo olmam lazımdı yaaa. Gerçi aynı babasına benziyo bizim kızçe şimdilik şaşırmadım dfhlkşdhÇok seviyorsun çok ne diyolardı sevmediğine benzer çocugun
Ya sabır de ne yapacaksın .. Atsan atılmaz çocuğunun babası
Ya ben de cesaretliyimdir. Kardesime cok baktim 9 yas vardi aramizda belki ondandir.Ya insanlara garip geliyor ama ben bebek altı temizleme, banyo yaptırma, kıyafet değişimi vs hepsini hiç çocuğum olmamasına rağmen çok rahat yapıyorum
Eltimin 2. çocuğu doğdukta sonra sadece ben vardım kadın olarak yanında, herkes şaşırmıştı bunları hem korkusuz hem de iğrenmeden nasıl yaptığıma ama bebekleri gerçekten çok seviyor ve soğukkanlı olmam etkili sanırım
Anneme arada sen dinlen gelme derim, o da sorun yapmaz zaten bunu. 40 mevlüdü yapmak istediğim için öncesinde Mevlüt için de kv ile ev işleri, hazırlık vs yaparlar. Aileler şehir dışında oldukları için bebeğin özel anında yanımızda olsunlar istiyorum
22+0 da 459 gr çıktı bizim oğlan, haftasıyla uyumlu demişti doktor, bence canını sıkma canımkızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedibenimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya
Ben de senin gibiyim 12 yaş var kardeşimle aramda, ikinci annesi gibiyimdir halaYa ben de cesaretliyimdir. Kardesime cok baktim 9 yas vardi aramizda belki ondandir.
Esimin arkadasi bebegini alip bize gelmisti, annesi mesaideyken, cocugunun altini degistirmistim ne olcak diyip. Hic daha once degistirmedigim haldebabasi beceremiyordu sok olmustu. Alip babaannesine goturcekti cocugu bezi kirlendi diye.
Insallah kendi cocuklarimda da korkmam ayni sekilde. Kendim yikarim gibi geliyor mesela. Cahil cesareti olabilir
çok teşekkür ederim canım çok rahatlatıyor böyle yorumlar umarım bir sıkıntı olmaz sağ salim doğar bebişlerimizzBen gebeliğin 12. Haftasından sonra kan sulandırıcı kullanıyorum, hem kızım düşük kiloda doğduğu için hem ikiz bebek olduğu için, detaylıda 4 gün geri çıktılar doktor banada takip önerdi ve oğlum ve kızımda da direnç var yani kan akışı yavaş kızımda rahime giden oğlanda kordonunda sanırım en son doktor bu şekilde açıkladı ikisinde de varmış aynı haftada biri 476 biri 499 dedi normal karşıladı doktor minyon demedi ama kilo olarak az olucaklarını biliyorum bence normal gibi kilosu bakıyorumda bu ara bebeklerde hep gelişim geriliği oluşuyor yani kilo bakımından son aylarda çıkanlarda çok ama sağlıklılar aradaki fark önemli oda ileriki zamanlarda belli oluyor birde bana kan akışı için doktor tek tedavi kan sulandırıcı dedi yani sen kullan beslenmene dikkat et yeterli şuan için
çok teşekkür ederim canım çok rahatlatıyor böyle yorumlar umarım bir sıkıntı olmaz sağ salim doğar bebişlerimizzBen gebeliğin 12. Haftasından sonra kan sulandırıcı kullanıyorum, hem kızım düşük kiloda doğduğu için hem ikiz bebek olduğu için, detaylıda 4 gün geri çıktılar doktor banada takip önerdi ve oğlum ve kızımda da direnç var yani kan akışı yavaş kızımda rahime giden oğlanda kordonunda sanırım en son doktor bu şekilde açıkladı ikisinde de varmış aynı haftada biri 476 biri 499 dedi normal karşıladı doktor minyon demedi ama kilo olarak az olucaklarını biliyorum bence normal gibi kilosu bakıyorumda bu ara bebeklerde hep gelişim geriliği oluşuyor yani kilo bakımından son aylarda çıkanlarda çok ama sağlıklılar aradaki fark önemli oda ileriki zamanlarda belli oluyor birde bana kan akışı için doktor tek tedavi kan sulandırıcı dedi yani sen kullan beslenmene dikkat et yeterli şuan için
aa öyle mi gerçekten e baya normaliz biz o zamaan doktordan doktora değişiyor tepkiler sanırım ya22+0 da 459 gr çıktı bizim oğlan, haftasıyla uyumlu demişti doktor, bence canını sıkma canım
Mesela benim boy 178 çocuk uzun olur diye düşünürken normal bi boyda 27 cm falan sanırım çarpıp hesapladım. Değişir belki zamanla ama önemli değil sağlıklı doğsunlar da, bize detaylı ultrasonda yarık damak dudak teşhisi koydu doktorum onla dolu kafam bu aralarçok teşekkür ederim canım çok rahatlatıyor böyle yorumlar umarım bir sıkıntı olmaz sağ salim doğar bebişlerimizz
aa öyle mi gerçekten e baya normaliz biz o zamaan doktordan doktora değişiyor tepkiler sanırım ya
Rica ederim kan akışı yavaşlığında tansiyon takibide çok önemli bilginiz olsun takip etmekte fayda varçok teşekkür ederim canım çok rahatlatıyor böyle yorumlar umarım bir sıkıntı olmaz sağ salim doğar bebişlerimizz
aa öyle mi gerçekten e baya normaliz biz o zamaan doktordan doktora değişiyor tepkiler sanırım ya
Akşamları özellikle daha da büyüyor gibime geliyor ama teşekkür ederimKuzum hani senin karnım 7 aylık gibiydi gayet normalmiş ve çok güzelmiş
Benim de 21+6 da 440 gram çıkmıştı, doktorum haftasıyla uyumlu demiştiçok teşekkür ederim canım çok rahatlatıyor böyle yorumlar umarım bir sıkıntı olmaz sağ salim doğar bebişlerimizz
sadece göbekte olsa iyi, benim yüzümde de oldu... erkek bebek mi bekliyorsunuz? benimkiler ikiz erkek, doktor çok normal dedi, dokunma dökülür dedi, dokunmayıp öyle dolanıyorum ben de...24+2 de 746 gr 33 cm olmuşuz bizde .
kızlar hamilelikte göbeğinde tüy kıl çıkan var mı bu normal mi acaba
Banada annem elleme diyor kollarımda da çoğaldı çok kıllı bir insan olamama rağmen maşallah göbeğimde de çıktı biraz moralim bozulmuyor değil ama.sadece göbekte olsa iyi, benim yüzümde de oldu... erkek bebek mi bekliyorsunuz? benimkiler ikiz erkek, doktor çok normal dedi, dokunma dökülür dedi, dokunmayıp öyle dolanıyorum ben de...
Beni çok etkiliyor yerimden kalkamıyordum başım ağarıyordu sürekli baygın gibiydim şükür havalar düzeldi o sıcaklar yok istanbuldayım annemin evi benim evime nazaran daha serin daha iyim çok şükür benim tansiyonum zaten düşük iyice düşüyor gibi kötü etkileniyorumBen de birşey sorsam sizlere... Sıcaklarla aranız nasıl? Benim tansiyon sorunum yok ama nabzım çok yükseliyor... Geçen hafta acillik oldum sırf bu yüzden.
Ben de İstanbuldayım sıcaklarda toplu taşımayla işe gitmek tam bir işkenceBen de birşey sorsam sizlere... Sıcaklarla aranız nasıl? Benim tansiyon sorunum yok ama nabzım çok yükseliyor... Geçen hafta acillik oldum sırf bu yüzden.
Geçen gün toplu taşımaya binmek durumunda kaldım kimse yer vermedi. Oturabiliyor musun bari? Ağırlık merkezi değiştikçe dengemiz bozuluyor benceBen de İstanbuldayım sıcaklarda toplu taşımayla işe gitmek tam bir işkenceiş yerinde klimanın olmaması *2 .vantilatör var ancak sıcak havada fön makinesi gibi . Eve gitmek için saat sayıyorum resmen. Eğer yeterli miktarda su içmezsem bayılacak gibi oluyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?