2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
kızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedi benimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya

yaa çok üzüldüm başın sağolsun rabbim bi daha yaşatmasın kimseye yaşatmasın

480 gramın nesi minyonmuş anlamadım. Boyu kaç peki. Benimki 22+3 de 508 gr çıktı gayet iyi haftasıyla uyumlu dedi ki üç doktora gidiyorum aralıklarla. Hiç minyon diyen olmadı. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum başından beri.

evet 3. oğlan :)) büyük bir heycanla beklıyorum şuan nasıl olcak kime benzicek abilerle nasıl olacak
Valla bende heyecandan çok korku var. Büyük abimiz bilinçli ama küçük oğlum bana düşkün üzülür diye korkuyorum. Bebek gelecek biliyor ama tam bilincinde değil bence. Hala göğüslerimi eller 28 ay emdi ama doymadı.işte gelirim elini göğsüme sokar hemen. Gece uyanır tutar. Bir yeri acır tutar. Nasıl aşacağız bilmiyorum bebek emerken üzülecek gibime geliyo

ben de anlamadım boyu 26 cm detaylıdaki doktor beni çok gerdi üstüne kendi doktorum da kan yavaş gidiyor diyip sonuçlarını söyleyince tutuştum ben de. sizin boy kaçtı yani normal mi diyorsunuz bize

22+4 495 gr dedi dr normal demişti bence minyon değil canım bu kilo işi asıl son aylarda belli olacak çok büyük bir fark olmadığı sürece normal bide her bebek farklı oğluma bakıyorum ultrason ölçümlerine kardeşine göre daha tombik boyu uzunmuş önemli olan sağlıcakla vakitlerinde doğsunlarda kilo son aya kadar alıyor bebişler bu haftalardan sonra hızla almaya başlarlar için rahat olsun

40ıma kadar annem yanımda olacak, daha doğrusu bekar kardeşim bana yakın oturuyor. Annem babam orada kalacak, bana da yardımcı olacak. Çok şükür annem genel anlamda yardımcıdır. Şimdi de mesela yanındayım, bana gerçekten hiçbir iş yaptırmıyor, yaptırmaz da. Kayınvalidem bebek 30 günlükken falan gelecek ( en azından öyle ümit ediyorum) ve bizde kalacak. En azından o zamana kadar annemle oturttuğumuz sistemi görünce fazla müdahale edemez gibi geliyor.
Çünkü ne yalan söyleyeyim karakterini çözdükten sonra bayramda bol bol annem yanıma gelecek, o bana yardımcı olur dedim ki; bana lohusalık dönemimde fazla karışmasın. Eltimle sorun yaşamış lohusa döneminde, kızı da az çok yaşamış. O yüzden o riske girmemek için bol bol annemin temel yardımcı olacak kişi olduğunu vurguladım.
Burda yazılanları okuyunca acaba annem de doğum sonrası bir değişir mi korkusu olmadı değil ne yalan söyleyeyim

ayy o kadar rahatladım ki anlatamam :) çok teşekkür ederim bir sonraki kontrole kadar muz ceviz abancam artık :)

Canım bebeğe giden akış 12.haftada yavaştı bende, o günden beri corasprin kullanıyorum ve detaylıda bir sorun çıkmadı akışta. 32.haftaya kadar da kullan dedi. 21+6da gitmiştim ben detaylıya ama benimki en az 1 hafta önden gittiği için kilosu boyu fazlaydı. 30cm’e 574 gr. Ama seninki bana haftasıyla gayet uyumlu geldi. Zaten ortalama değerlerden üç aşğısı beş yukarısı çok da önemli değil. İçin rahat olsun, bazı doktorlar daha pimpirikli olabiliyor

Sanki senin aklın yok ayy bak bende sinir oldum kocana

İkinci çocuktan lohusalıktan konuşulmuş ben biraz geç geliyorum konuların arkasından ama fikrimi yazmak istedim
Hep peşpeşe çocuk yapıp tek seferde sıkıntılardan kurtulmak bana mantıklı geliyordu ama kızım hem alerjik gazlı hem de çok huysuzdu bi de 22. Aya kadar emdi bir türlü cesaret edememiştim. Cesaret ettiğim bir anda da hemen hamile kaldım şimdi aralarında 2 buçuk yaş olacak.Asla pişman değilim hatta keşke şartlar müsait olsaydı da daha az yaş farkı olsaydı.
Lohusalık konusuna gelirsek de herkesin lohusalığı başka. Ben depresyona giren taraftayım. En başından beri çocuğuma eşimle kendim baktım. Bir gün bile dışardan birinin yardımı faydası olmadı. Hastanede de yalnızdım eşim yoktu şükür herşeyin üstesinden geldim. Ama uzun süreli uykusuzluk bebeğimin devamlı gazlı olup ağlaması hep huzursuz olması beni tüketti. Neredeyse bir buçuk yaşına kadar rahat yüzü görmedim haliyle depresyon süreci de uzun oldu. Dışardan gelen tavsiye içerikli sözler bile insana batarken hatta bu dönemde eş bile insana batarken uzun süre kimseyle kalmanızı önermem melek olsa insana batar mı valla batıyor

doğru söylüyorsun o zaman kafama takmıyorum aspirin kullananları duymak da iyi geliyor aslında ne kadar normal ve yaygınmış haberimiz olmayınca sanıyorum ki bi ben kullanıyorum

ben de anlamadım boyu 26 cm detaylıdaki doktor beni çok gerdi üstüne kendi doktorum da kan yavaş gidiyor diyip sonuçlarını söyleyince tutuştum ben de. sizin boy kaçtı yani normal mi diyorsunuz bize
30 cm di benimki ama 26 gayet normal. Büyük ihtimal sizde damarlarda yavaştık gördükleri için önlem alınmış yani çocuk asla minyon değil haftasıyla uyumlu geldi bana.

Ben gebeliğin 12. Haftasından sonra kan sulandırıcı kullanıyorum, hem kızım düşük kiloda doğduğu için hem ikiz bebek olduğu için, detaylıda 4 gün geri çıktılar doktor banada takip önerdi ve oğlum ve kızımda da direnç var yani kan akışı yavaş kızımda rahime giden oğlanda kordonunda sanırım en son doktor bu şekilde açıkladı ikisinde de varmış aynı haftada biri 476 biri 499 dedi normal karşıladı doktor minyon demedi ama kilo olarak az olucaklarını biliyorum bence normal gibi kilosu bakıyorumda bu ara bebeklerde hep gelişim geriliği oluşuyor yani kilo bakımından son aylarda çıkanlarda çok ama sağlıklılar aradaki fark önemli oda ileriki zamanlarda belli oluyor birde bana kan akışı için doktor tek tedavi kan sulandırıcı dedi yani sen kullan beslenmene dikkat et yeterli şuan için

Yok yok anneler iyidir bir de alıngan değilse o dönem çok iyidir çünkü bizimse uykusuzlukla sinirlerimiz harap oluyor ama bence 40 gün biraz fazla çocuğa ne kadar erken adapte olursan o kadar iyi oluyor. Ben 20. Gün gidince oh be demiştim. İnsan mecbur kalmadıkça gelişemiyor ve adapte olmakta gecikiyor. Mesela ben kıyafet değiştirmek için evde eşimin toplantısının bitmesini bekliyordum kolu acıyacak diye. Ya da kaka yaptı dul aldırıcam yine eşimi bekliyordum. Dedim bu böyle olmayacak tek başına yapman lazım 40 ndan sonra tek yıkamayı öğrenmiştim

30 gün maksimum ideal bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…