yaa çok üzüldüm başın sağolsun rabbim bi daha yaşatmasın kimseye yaşatmasınEn son buraya cinsıyet ogrendıgımde yazmıstım tam hatırlamadım ama maalesef ben bu savası kaybettim BEBEGIM 30 haftalıkken ölü dogum yaptm.. Preeklampsi gebelik zehirlenmesi yasadım farkında bile degıldım. Suan 26 gunluk lohusayım yasadıklarımı anlatamam sadece cok sınsı bır hastalık nolur kontrolleronızı aksatmayın.. Ben oglumı cok ozledımmm
evet 3. oğlan :)) büyük bir heycanla beklıyorum şuan nasıl olcak kime benzicek abilerle nasıl olacakSenin de üçüncü oğlun olacak değil mi? Duyguların ne alemde?
480 gramın nesi minyonmuş anlamadım. Boyu kaç peki. Benimki 22+3 de 508 gr çıktı gayet iyi haftasıyla uyumlu dedi ki üç doktora gidiyorum aralıklarla. Hiç minyon diyen olmadı. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum başından beri.kızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedibenimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya
Valla bende heyecandan çok korku var. Büyük abimiz bilinçli ama küçük oğlum bana düşkün üzülür diye korkuyorum. Bebek gelecek biliyor ama tam bilincinde değil bence. Hala göğüslerimi eller 28 ay emdi ama doymadı.işte gelirim elini göğsüme sokar hemen. Gece uyanır tutar. Bir yeri acır tutar. Nasıl aşacağız bilmiyorum bebek emerken üzülecek gibime geliyoevet 3. oğlan :)) büyük bir heycanla beklıyorum şuan nasıl olcak kime benzicek abilerle nasıl olacak
Kuzum hani senin karnım 7 aylık gibiydi gayet normalmiş ve çok güzelmiş24+0’dan merhabalar arkadaşlar
ben de anlamadım boyu 26 cm detaylıdaki doktor beni çok gerdi üstüne kendi doktorum da kan yavaş gidiyor diyip sonuçlarını söyleyince tutuştum ben de. sizin boy kaçtı yani normal mi diyorsunuz bize480 gramın nesi minyonmuş anlamadım. Boyu kaç peki. Benimki 22+3 de 508 gr çıktı gayet iyi haftasıyla uyumlu dedi ki üç doktora gidiyorum aralıklarla. Hiç minyon diyen olmadı. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum başından beri.
22+4 495 gr dedi dr normal demişti bence minyon değil canım bu kilo işi asıl son aylarda belli olacak çok büyük bir fark olmadığı sürece normal bide her bebek farklı oğluma bakıyorum ultrason ölçümlerine kardeşine göre daha tombik boyu uzunmuş önemli olan sağlıcakla vakitlerinde doğsunlarda kilo son aya kadar alıyor bebişler bu haftalardan sonra hızla almaya başlarlar için rahat olsunkızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedibenimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya
40ıma kadar annem yanımda olacak, daha doğrusu bekar kardeşim bana yakın oturuyor. Annem babam orada kalacak, bana da yardımcı olacak. Çok şükür annem genel anlamda yardımcıdır. Şimdi de mesela yanındayım, bana gerçekten hiçbir iş yaptırmıyor, yaptırmaz da. Kayınvalidem bebek 30 günlükken falan gelecek ( en azından öyle ümit ediyorumİnsanın kendi annesi farklı oluyor mesela ben çok anneme düşkün değilimdir ve lohusalıkta 9 gün sanırım bizde kaldı giderken ağladım ne olursun gitme diyeNormalde her şeyi kendim yaparım kimseye minnet etmem ama bebeği daha emzirmeyi o 9 günde yeni öğrenmiştim en çok biz o kısımda zorluk çektik. Belki meme ucum olmadığından belki emzirmeyi anlamadığımdan bilmiyorum beceremedim tutturamadım ve yara vs derken 3950 doğan bebek kilo verdi. Sonra işte olanlar oldu, haftada bir kilo kontrolüne gittik mama vermemek için direndim neden direndim bilmiyorum o çok değişik bir kafa Sonra kv geldi aa bu çocuk hiç fotoğraftaki gibi değil zayıflamış vs vs. Her ağladığında aç bence emzir yazık çocuğa. Bence doymuyor yazık diye diye beni çok irite etti. En sonunda eşime gönder bunu evden ben kendim bakıcam dedim ve gönderdi Tabii böyle bir üslupla söyleyince ve sanırım kv anlamış bizde bir gerildik boş yere. Bir de benim kv kısmında kıyaslama var, benim kuzumda emzirdi kanasa da göğüsü emzirdi gibi saçma sapan yanımda konuşuyordu. Gerçekten kabus gibiydi. Bir de ben 2. Gün ev süpürebiliyordum yani hiç yatmadım. Doğum yaptım sabah hastanede kendim duş almış hazırlanıp çıktım kimseye bir muhtaç durumum yoktu keşke hiç gelmeseydi yani bunlar olacağına.
Eğer senin annen fedakarsa çok rahat edersin, annelerin söylediği batmıyor bir de gerçekten. Ama ikisi bir gelirse bir de onlarla uğraşırsın biri der gazı var biri der aç. Deneme yanılma en güzeli başta sonra her şey oturuyor. Benim annem maalesef çok fedakar biri değil. Herkes kendi hayatına baksın beni kimse ellemesin modunda. Şimdi ama kendi diyor seni bırakmıcam filan ama bakalım pek güvenemiyorum kendi bilirKv zaten bizde kalabilecek durumda değil şimdi ki ilişkimizde gayet resmiyiz. Konuşmam gerektiği durumlarda konuşurum, o yüzden kafa olarak rahatım. Hastaneye gelir giderler gibi geliyor
ayy o kadar rahatladım ki anlatamam :) çok teşekkür ederim bir sonraki kontrole kadar muz ceviz abancam artık :)22+4 495 gr dedi dr normal demişti bence minyon değil canım bu kilo işi asıl son aylarda belli olacak çok büyük bir fark olmadığı sürece normal bide her bebek farklı oğluma bakıyorum ultrason ölçümlerine kardeşine göre daha tombik boyu uzunmuş önemli olan sağlıcakla vakitlerinde doğsunlarda kilo son aya kadar alıyor bebişler bu haftalardan sonra hızla almaya başlarlar için rahat olsun
Canım bebeğe giden akış 12.haftada yavaştı bende, o günden beri corasprin kullanıyorum ve detaylıda bir sorun çıkmadı akışta. 32.haftaya kadar da kullan dedi. 21+6da gitmiştim ben detaylıya ama benimki en az 1 hafta önden gittiği için kilosu boyu fazlaydı. 30cm’e 574 gr. Ama seninki bana haftasıyla gayet uyumlu geldi. Zaten ortalama değerlerden üç aşğısı beş yukarısı çok da önemli değil. İçin rahat olsun, bazı doktorlar daha pimpirikli olabiliyorkızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedibenimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya
Sanki senin aklın yok ayy bak bende sinir oldum kocanaYarın gideceğim şeker yüklemesine salak kocam annesine sen ebbsle git de kusmasın, düşmesin diye söylemiş. Şimdi zaten şeker yüklemesi değil sinir yüklemesi geçiriyorum. Bana sormadan iş yapılması hiç hoşuma gitmiyor hiç.
Zaten kadını tüyüm kadar sevmem . Burnumun dibine sokmaya çalışıyo durduk yere kavga ettirecek kendisiyle şimdi. ÖfffffSanki senin aklın yok ayy bak bende sinir oldum kocana
doğru söylüyorsun o zaman kafama takmıyorum aspirin kullananları duymak da iyi geliyor aslında ne kadar normal ve yaygınmış haberimiz olmayınca sanıyorum ki bi ben kullanıyorumCanım bebeğe giden akış 12.haftada yavaştı bende, o günden beri corasprin kullanıyorum ve detaylıda bir sorun çıkmadı akışta. 32.haftaya kadar da kullan dedi. 21+6da gitmiştim ben detaylıya ama benimki en az 1 hafta önden gittiği için kilosu boyu fazlaydı. 30cm’e 574 gr. Ama seninki bana haftasıyla gayet uyumlu geldi. Zaten ortalama değerlerden üç aşğısı beş yukarısı çok da önemli değil. İçin rahat olsun, bazı doktorlar daha pimpirikli olabiliyor
30 cm di benimki ama 26 gayet normal. Büyük ihtimal sizde damarlarda yavaştık gördükleri için önlem alınmış yani çocuk asla minyon değil haftasıyla uyumlu geldi bana.ben de anlamadım boyu 26 cm detaylıdaki doktor beni çok gerdi üstüne kendi doktorum da kan yavaş gidiyor diyip sonuçlarını söyleyince tutuştum ben de. sizin boy kaçtı yani normal mi diyorsunuz bize
Ben gebeliğin 12. Haftasından sonra kan sulandırıcı kullanıyorum, hem kızım düşük kiloda doğduğu için hem ikiz bebek olduğu için, detaylıda 4 gün geri çıktılar doktor banada takip önerdi ve oğlum ve kızımda da direnç var yani kan akışı yavaş kızımda rahime giden oğlanda kordonunda sanırım en son doktor bu şekilde açıkladı ikisinde de varmış aynı haftada biri 476 biri 499 dedi normal karşıladı doktor minyon demedi ama kilo olarak az olucaklarını biliyorum bence normal gibi kilosu bakıyorumda bu ara bebeklerde hep gelişim geriliği oluşuyor yani kilo bakımından son aylarda çıkanlarda çok ama sağlıklılar aradaki fark önemli oda ileriki zamanlarda belli oluyor birde bana kan akışı için doktor tek tedavi kan sulandırıcı dedi yani sen kullan beslenmene dikkat et yeterli şuan içinkızlar cumartesi günü kontrolüm vardı 22+2 de 480 gram çıktı kızım, detaylıda da diğer doktor minyon falan demişti takip önermişti. Kendi doktorumda cumartesi günü en son kan sulandırıcı verdi bebeğe giden kan akışı yavaşmış o yüzden gelişiminde yavaşlık olabilir falan dedibenimle aynı haftada olanlar varsa kilosunu yazbilir mi bebeğin gerçekten bu durumu kafama taktım baya
Yok yok anneler iyidir bir de alıngan değilse o dönem çok iyidir çünkü bizimse uykusuzlukla sinirlerimiz harap oluyor40ıma kadar annem yanımda olacak, daha doğrusu bekar kardeşim bana yakın oturuyor. Annem babam orada kalacak, bana da yardımcı olacak. Çok şükür annem genel anlamda yardımcıdır. Şimdi de mesela yanındayım, bana gerçekten hiçbir iş yaptırmıyor, yaptırmaz da. Kayınvalidem bebek 30 günlükken falan gelecek ( en azından öyle ümit ediyorum) ve bizde kalacak. En azından o zamana kadar annemle oturttuğumuz sistemi görünce fazla müdahale edemez gibi geliyor.
Çünkü ne yalan söyleyeyim karakterini çözdükten sonra bayramda bol bol annem yanıma gelecek, o bana yardımcı olur dedim ki; bana lohusalık dönemimde fazla karışmasın. Eltimle sorun yaşamış lohusa döneminde, kızı da az çok yaşamış. O yüzden o riske girmemek için bol bol annemin temel yardımcı olacak kişi olduğunu vurguladım.
Burda yazılanları okuyunca acaba annem de doğum sonrası bir değişir mi korkusu olmadı değil ne yalan söyleyeyim
Çok seviyorsun çok ne diyolardı sevmediğine benzer çocugunZaten kadını tüyüm kadar sevmem . Burnumun dibine sokmaya çalışıyo durduk yere kavga ettirecek kendisiyle şimdi. Öfffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?