2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Gecen hafta verdım şükür herşey yolunda ben sadece vitamin kullanıyorum . Baska bırsey kullanmadıgım halde ıyıyım çok şükür bana kızdı ebe kan ilacını bıraktım dıye Ama bak gerek yokmuş bosuna ne yukleyeyım kendıme onca şeyi ..

Ben zaten doktor idrar deyince baya ikna oldum çünkü peçete artı pedden ta iç çamaşırımı ıslatıyor koku yok bence çok mantıklı ay yok yaa i şu zehirlenmesi bir anda 3-4 litre suyu içersen olma ihtimali olan bişey saçmalamasınlar o kadar da yani

bende demirim normale göre yüksek olduğu için verdiği demiri içmiyorum. ocean mummy yi aklıma gelince içiyorum bide magnezyum. bencede ya değerler normalse hiç gerek yok.

Kızlar siz bilirsiniz ama yine de vitaminleri bırakmayın bence. Ben hamilelik boyunca hem vitaminleri içtim hem de normal olmasına rağmen damardan 4 kere demir takviyesi aldım doğum sonrası anemi yaşadım tekrar demir kullandım hem de üç ay.Diğer vitaminlerde yerlerdeydi üstelik.Tabiki herkesin bünyesi bir değil ama normal olduğu halde ebe doktor kullan diyorsa eminim bir bildiği vardır.

Benimde 2 yaşında kızım var odası da senin dediğn gibi çadırı büyük kepçesi ev için scooterı alışveriş arabaıs derken inanılmaz kalabalık. Biz de oda yapacağız eylül sonu. Montessori yatak alacağom ama yeni doğan kızıma da alacağım aynı yataktan takım yapacağım yani. Çok güzel odalar var. İkisi de kız olduğu için aynı odada uyumalarında bir sorun yok diye düşündüm. Oyuncakları da misafir odasına alıp orayı oyun odası yapacağım. Altı bazalı karyalo eşyayı çok toplar ama montessori tarzı yatakların bazılarında çekmece var onlardan da bakabilirsin. Ben kendi inip çıkması rahat etmesi için montessori yatak alacağım. Küçük kızımda odasını 1 yaşında ayırmayı düşünüyorum büyük kızımda geç bile kaldık gala bizle yatıyor çok zorlanıyoruz.

Benim de kızımın kapı süsü bu erkeklere olanını da görsele ekledim. Keçeden olduğu içün çoo uzum süre kullanılır diye aldım kızım 2 yaşında hala sapasağlam ilk aldığım gibi duruyor tertemiz. Fikir olur belki. Fiyat konusunu bilmiyorum hiç ama şimdiki kızıma da aynı modelden yaptırıcam sanırım.

Eklentiler

• image.webp
    51,5 KB · Görüntüleme: 77
  • BE6A66F3-C846-4620-95B1-9F7B66EA1CD3.webp
    32 KB · Görüntüleme: 81

Ben on gün kadar önce kan verdim. Değerlerim yine referans aralığında ama bir ay önceki teste kıyasla demir (150den 108’e), magnezyum ve kalsiyum değerlerim düşmüş. Üstelik imom, magnezyum ve son bir aydır demir hapı kullanıyorum (yaz olduğu için dvite ara verdim). Ben mi yanlış kullanıyorum acaba hapları da yanlış etki etti diye düşünmedim değil ama muhtemelen hiç kullanmasam belki daha da düşecekti diye düşünüyorum.

yaa çok enteresan. bebek bizden alıyormuş bunları da. yeterli mi gelmedi noldu ki. bende merakla bekliyorum bakalım benim ne kadar düştü.

Aslında bu kadar fark olmaz büyük ve küçük arasında ama sıcaklar yapabilir bunu. 4.5 dan korkma ben çok görüyorum kendimde :)
Bayılma hissi yaşamıyorsundur diye düşünüyorum büyük normal olduğu için

Evet canım eğer çok yüksek değilse düzelme görülmesi çok normal. Zaten normalde de 75 lik glukoz almıyorsun yemeklerden o yüzden .

yaa çok enteresan. bebek bizden alıyormuş bunları da. yeterli mi gelmedi noldu ki. bende merakla bekliyorum bakalım benim ne kadar düştü.

Ben olayın matematiğine çok hakim değilim ama o değerler bir şekilde birbiriyle bağlantılı (mesela d vitamini kalsiyum emilimimde kilit rol oynuyor). O yüzden hepsini sağlıklı bir dengede tutmak şart. Doktor referans aralığı içinde olduğu sürece bir şey demiyor Ama şahsen ben de merak ettiğim için ara ara yoklamayı düşünüyorum kan değerlerimi.

Bizde dün aldık sadece yatak aldım ama ben bazalı. Dolap ve şifonyer vardı mevcut oda da, bir de kitaplık alınca tamamdır benim kızımın mevcut odası çok küçüktü iki yatak hiç bir şekilde sığmazdı. Bir de uykusu aşırı hafif ve uykuya dalması çok zordu aynı oda da göze alamadım o yüzden. Uyku sorunu yoksa bence çok daha mantıklı aynı oda fikri

Kızlar özür dileyerek soruyorum bugün farkettım makar girişinde böyle siyah et ben gibi bişey çıkmıs acımıyo ama korkuyorum neden oluyo gecer mi o bilginiz varmı?
Hamilelik döneminde hormonlarla beraber mevcut benler büyüyebilir ya da yeni ben çıkabilir. Benim ilkinde iki tane et beni gibi çıktı genital bölge gözüken kısımda o zaman perinatoloğa gidiyordum hamilelikle alakalı düşebilir ya da küçülebilir dedi doğumdan sonra.

Ama ben mi siğil mi onun ayrımının iyi yapılması lazım o yüzden gidip kontrol ettirmekte fayda var

Ben ilkinde bu süreci yaşadım endokrin doktoru bi çizelge verdi haftalık, hep sabah açlık ölçtürmüyordu mesela. Bir gün sabah açlık bir gün öğlen tokluk bir gün akşam bilmem ne hep aynı saate bakmıyorduk kırmızıyla çizmişti o gün istediği değerleri. Benim genelde açlık şekerim hep yüksek çıkıyordu ve düzelmemişti ama çok yüksek değil 120 yese sınır 124 filandı. Sonra doktor değiştirdim çok da yüksek değil sınırda dedi bıraktım ölçmeyi. Çok zor bir süreçti benim için ama strese girip ölçtükçe de yüksek çıkıyordu

Ben haziran ayında baktırdım demir iyiydi hamileliğin başında 6 ya düşmüş ilaca başladık hemen baktırmakta fayda var o yüzden

Evet canım eğer çok yüksek değilse düzelme görülmesi çok normal. Zaten normalde de 75 lik glukoz almıyorsun yemeklerden o yüzden .
Çok sevindim, umarım bu konuyla alakalı sıkıntı yaşamam, dikkat ettiğim sürece problem olmayacağını söyledi dahiliye doktorum da ama insan endişe edebiliyor

Düzgün kan şekeri değerleriyle problem yaşamamıştınız ama dimi, değerlerim normal çıkıyor benim de, inşallah böyle devam eder ve sorun yaşamam

Düzgün kan şekeri değerleriyle problem yaşamamıştınız ama dimi, değerlerim normal çıkıyor benim de, inşallah böyle devam eder ve sorun yaşamam
Sağlık ocağında kan şekerime baktılar bir de üç aylık baktılar adını unuttum onun hiç sorun çıkmamıştı onlar da şeker yok dediler. Ama evden ölçüm yaptığım cihazda dikkat etsem de stresten mi bilmiyorum hep bir iki puan üstü çıkıyordu. Hatta üst üste farklı parmaklardan delip en az çıkanı yazıyordum gebelik için 75gram da işte sınırın biraz üstünde çıkmıştı açlık. İnşallah inşallah gerçekten bence en zor kısımlardan biri bu şeker olayı çünkü hamilesin ve canın bir şey isteyebiliyor. İnşallah böyle devam eder

Kızlar ana kucağı tavsiyeniz var mı ?elektrikli mi kendi sallandığı mı daha iyi olur?bütçem Max 3 e çıkabilir zorlasam.Memnun kaldığınız modeller varsa yazabilirsiniz .Ben sallamak istemiyorum ama ya kendi sallansın ya da elektrikli (elektrikli ler sanki fazla yer kaplıyor gibi geliyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…