Gecen hafta verdım şükür herşey yolunda ben sadece vitamin kullanıyorum . Baska bırsey kullanmadıgım halde ıyıyım çok şükür bana kızdı ebe kan ilacını bıraktım dıyeKızlar ben bu hafta tekrar mg, ca, demir, d vitamini gibi değerlerime baktırmayı düşünüyorum. bebek ne kadarını kendine almış bana ne kalmış bi kontrol etmek istiyorum. siz yaptırdınız mı gebeliğin başında yaptıkları testten sonra tekrar? benden doktorum istemedi de. sadece merak
Ben zaten doktor idrar deyince baya ikna oldum çünkü peçete artı pedden ta iç çamaşırımı ıslatıyor koku yok bence çok mantıklıBuda mantıklı aslında bende senin gibi baya bir su içiyorum benim oğlumda su azalmam vardı ondan korkuyorum ama bu bebişin suyu çok iyi çıkıyor her zaman büyük ihtimalle fazla su içtiğimiz için etrafımdakilerin bile dikkatini çekiyor hatta geçen biri bu kadar içme zehirlenirsin dedi ne alaka
bende demirim normale göre yüksek olduğu için verdiği demiri içmiyorum. ocean mummy yi aklıma gelince içiyorum bide magnezyum. bencede ya değerler normalse hiç gerek yok.Gecen hafta verdım şükür herşey yolunda ben sadece vitamin kullanıyorum . Baska bırsey kullanmadıgım halde ıyıyım çok şükür bana kızdı ebe kan ilacını bıraktım dıyeAma bak gerek yokmuş bosuna ne yukleyeyım kendıme onca şeyi ..
Benimde 2 yaşında kızım var odası da senin dediğn gibi çadırı büyük kepçesi ev için scooterı alışveriş arabaıs derken inanılmaz kalabalık. Biz de oda yapacağız eylül sonu. Montessori yatak alacağom ama yeni doğan kızıma da alacağım aynı yataktan takım yapacağım yani. Çok güzel odalar var. İkisi de kız olduğu için aynı odada uyumalarında bir sorun yok diye düşündüm. Oyuncakları da misafir odasına alıp orayı oyun odası yapacağım. Altı bazalı karyalo eşyayı çok toplar ama montessori tarzı yatakların bazılarında çekmece var onlardan da bakabilirsin. Ben kendi inip çıkması rahat etmesi için montessori yatak alacağım. Küçük kızımda odasını 1 yaşında ayırmayı düşünüyorum büyük kızımda geç bile kaldık gala bizle yatıyor çok zorlanıyoruz.Kızlar bende daha bu bebişe hiç bir şey almamıştım yani bir çorap bile, kızımın eşyaları çok temizdi ama deprem zamanımda hurçlarıyla 0 6 6 12 ay diye ayırıp her şeyini göndermiştim. Artık yavaş yavaş başlamam ve ikinci bebeğin doğuşunu kabullenmem gerektiOda yapmayacaktım aslında anne yanı beşiğinde takılır diyordum ama benim eşim evden çalışıyor çoğu zaman, küçük bebekte var ses olur rahat edemem diye oda yapmaya karar verdim.
Benim bir misafir yatak odam vardı, eşimin çalışma odası olarak kullanıyorduk orayı. Şimdi çalışma masasını yatak odasına taşıyıp, misafir yatağını atıp bir yatak alıp öyle bir oda yapıcam. Mevcutta beyaz dolap ve şifonyer var, o odayı büyük kızıma verip diğer hazır odayı da bebeğe ayarlarım. Evde de o kadar çok oyuncak var ki nereye koyacağımızı şaşırıyoruz. Bisikletler, sallanan eşşek, bebek arabası alışveriş arabası çadır gibi şeyler var hem yer açılır diye düşündüm.
Neyse ki oyuncak, banyo aparatı ve nevresim gibi ihtiyacımız yok, Kv biraz zıbın ve kıyafet almış bende eksikleri tamamlarım yavaş yavaş ağırlaşmadan. Sizde 2 yaşında ki kızıma montessori yatak mı almalıyım, yoksa altı bazalı karyola tarzı bir şey mi. Hangisi daha kullanışlı olur ve daha uzun kullanabilir acaba?
Benim de kızımın kapı süsü bu erkeklere olanını da görsele ekledim. Keçeden olduğu içün çoo uzum süre kullanılır diye aldım kızım 2 yaşında hala sapasağlam ilk aldığım gibi duruyor tertemiz. Fikir olur belki. Fiyat konusunu bilmiyorum hiç ama şimdiki kızıma da aynı modelden yaptırıcam sanırım.Kızlar kapı süsü fiyatını sordum size dediğim soner süs bebek sayfasına.. Yeni fiyatlara hala daha adapte olamıyorum, bugun pazarda vişneye 100tl verince neye uğradığımı şaşırdımneyse kapı süsü ve yastık 400 dedi, ışıklı olursa 450tlymiş... Hiç başka Bi yere fiyat soran oldu mu? Piyasaya göre uygun mu değil mi anlamadım
Kızlar ben bu hafta tekrar mg, ca, demir, d vitamini gibi değerlerime baktırmayı düşünüyorum. bebek ne kadarını kendine almış bana ne kalmış bi kontrol etmek istiyorum. siz yaptırdınız mı gebeliğin başında yaptıkları testten sonra tekrar? benden doktorum istemedi de. sadece merak
yaa çok enteresan. bebek bizden alıyormuş bunları da. yeterli mi gelmedi noldu ki. bende merakla bekliyorum bakalım benim ne kadar düştü.Ben on gün kadar önce kan verdim. Değerlerim yine referans aralığında ama bir ay önceki teste kıyasla demir (150den 108’e), magnezyum ve kalsiyum değerlerim düşmüş. Üstelik imom, magnezyum ve son bir aydır demir hapı kullanıyorum (yaz olduğu için dvite ara verdim). Ben mi yanlış kullanıyorum acaba hapları da yanlış etki etti diye düşünmedim değilama muhtemelen hiç kullanmasam belki daha da düşecekti diye düşünüyorum.
Aslında bu kadar fark olmaz büyük ve küçük arasında ama sıcaklar yapabilir bunu. 4.5 dan korkma ben çok görüyorum kendimde :)soyasosu ve diğer arkadaşlar bugün de tansiyonum 11.5a 4.5 çıktı. Normal mi? 4leri hiç görmediğim için korktum açıkçası. Sıcaklardan kaynaklı hafif halsizlik dışında da bir belirtim yok çok şükür
Evet canım eğer çok yüksek değilse düzelme görülmesi çok normal. Zaten normalde de 75 lik glukoz almıyorsun yemeklerden o yüzden .Kızlar selam, geçen hafta bugün 75lik şeker yüklemesinde son değerim referans aralığının üstünde çıkmıştı, dahiliyeye gidip diyetisyen eşliğinde 1 hafta geçirdim ve 1 haftadır bazen sabah bazen öğlen bazen ise akiam şeler ölçüm takibi yapıyorum ve ölçümlerim hep normal çıkıyor. Zaten gebelik sürecinde de 4 kilo almıştım, gebelik şekerim varsa bunun beslenme programıyla bu şekilde hemen düzelmesi beni şaşırttı. Bu konuda bilgisi olan var mı
yaa çok enteresan. bebek bizden alıyormuş bunları da. yeterli mi gelmedi noldu ki. bende merakla bekliyorum bakalım benim ne kadar düştü.
Bizde dün aldık sadece yatak aldım ama ben bazalı. Dolap ve şifonyer vardı mevcut oda da, bir de kitaplık alınca tamamdırBenimde 2 yaşında kızım var odası da senin dediğn gibi çadırı büyük kepçesi ev için scooterı alışveriş arabaıs derken inanılmaz kalabalık. Biz de oda yapacağız eylül sonu. Montessori yatak alacağom ama yeni doğan kızıma da alacağım aynı yataktan takım yapacağım yani. Çok güzel odalar var. İkisi de kız olduğu için aynı odada uyumalarında bir sorun yok diye düşündüm. Oyuncakları da misafir odasına alıp orayı oyun odası yapacağım. Altı bazalı karyalo eşyayı çok toplar ama montessori tarzı yatakların bazılarında çekmece var onlardan da bakabilirsin. Ben kendi inip çıkması rahat etmesi için montessori yatak alacağım. Küçük kızımda odasını 1 yaşında ayırmayı düşünüyorum büyük kızımda geç bile kaldık gala bizle yatıyor çok zorlanıyoruz.
Hamilelik döneminde hormonlarla beraber mevcut benler büyüyebilir ya da yeni ben çıkabilir. Benim ilkinde iki tane et beni gibi çıktı genital bölge gözüken kısımda o zaman perinatoloğa gidiyordum hamilelikle alakalı düşebilir ya da küçülebilir dedi doğumdan sonra.Kızlar özür dileyerek soruyorum bugün farkettım makar girişinde böyle siyah et ben gibi bişey çıkmıs acımıyo ama korkuyorum neden oluyo gecer mi o bilginiz varmı?
Ben ilkinde bu süreci yaşadım endokrin doktoru bi çizelge verdi haftalık, hep sabah açlık ölçtürmüyordu mesela. Bir gün sabah açlık bir gün öğlen tokluk bir gün akşam bilmem ne hep aynı saate bakmıyorduk kırmızıyla çizmişti o gün istediği değerleri. Benim genelde açlık şekerim hep yüksek çıkıyordu ve düzelmemişti ama çok yüksek değil 120 yese sınır 124 filandı. Sonra doktor değiştirdim çok da yüksek değil sınırda dedi bıraktım ölçmeyi. Çok zor bir süreçti benim için ama strese girip ölçtükçe de yüksek çıkıyorduKızlar selam, geçen hafta bugün 75lik şeker yüklemesinde son değerim referans aralığının üstünde çıkmıştı, dahiliyeye gidip diyetisyen eşliğinde 1 hafta geçirdim ve 1 haftadır bazen sabah bazen öğlen bazen ise akiam şeler ölçüm takibi yapıyorum ve ölçümlerim hep normal çıkıyor. Zaten gebelik sürecinde de 4 kilo almıştım, gebelik şekerim varsa bunun beslenme programıyla bu şekilde hemen düzelmesi beni şaşırttı. Bu konuda bilgisi olan var mı
Ben haziran ayında baktırdım demir iyiydi hamileliğin başında 6 ya düşmüş ilaca başladık hemenKızlar ben bu hafta tekrar mg, ca, demir, d vitamini gibi değerlerime baktırmayı düşünüyorum. bebek ne kadarını kendine almış bana ne kalmış bi kontrol etmek istiyorum. siz yaptırdınız mı gebeliğin başında yaptıkları testten sonra tekrar? benden doktorum istemedi de. sadece merak
Çok sevindim, umarım bu konuyla alakalı sıkıntı yaşamam, dikkat ettiğim sürece problem olmayacağını söyledi dahiliye doktorum da ama insan endişe edebiliyorEvet canım eğer çok yüksek değilse düzelme görülmesi çok normal. Zaten normalde de 75 lik glukoz almıyorsun yemeklerden o yüzden .
Düzgün kan şekeri değerleriyle problem yaşamamıştınız ama dimi, değerlerim normal çıkıyor benim de, inşallah böyle devam eder ve sorun yaşamamBen ilkinde bu süreci yaşadım endokrin doktoru bi çizelge verdi haftalık, hep sabah açlık ölçtürmüyordu mesela. Bir gün sabah açlık bir gün öğlen tokluk bir gün akşam bilmem ne hep aynı saate bakmıyorduk kırmızıyla çizmişti o gün istediği değerleri. Benim genelde açlık şekerim hep yüksek çıkıyordu ve düzelmemişti ama çok yüksek değil 120 yese sınır 124 filandı. Sonra doktor değiştirdim çok da yüksek değil sınırda dedi bıraktım ölçmeyi. Çok zor bir süreçti benim için ama strese girip ölçtükçe de yüksek çıkıyordu
Sağlık ocağında kan şekerime baktılar bir de üç aylık baktılar adını unuttum onun hiç sorun çıkmamıştı onlar da şeker yok dediler. Ama evden ölçüm yaptığım cihazda dikkat etsem de stresten mi bilmiyorum hep bir iki puan üstü çıkıyordu. Hatta üst üste farklı parmaklardan delip en az çıkanı yazıyordumDüzgün kan şekeri değerleriyle problem yaşamamıştınız ama dimi, değerlerim normal çıkıyor benim de, inşallah böyle devam eder ve sorun yaşamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?