- 17 Şubat 2017
- 509
- 563
- 103
eğer gerçekten kalmak zorunda olacaksa lohusalık zaten zor bir dönem diyorlar. ilk çocuğum olduğu için deneyimim yok bu konuda ama kendi annenin dediği bile yeri geliyor batıyormuş. sinirlerine baya hakim olman gerekecek. ama şu açıdan bak annem bana sakın şeker yüklemesi falan yaptırma zararlı demişti. he dedim geçtim. iddialaşmak onları ikna etmiyor. bak doktorum kan ölçümlerimi yaptı kendi gerek duymadı. e neden üstü örtülü değil falan gibi şeyler demesi de büyükler için çok normal. çünkü onların alışılagelmiş bir düzeni var geçmişten. her şeyin üstü örtülecek her şeyin tozu alınacak vs vs.Kızlar kv problemlerine ben de ekledim, dün bizdeydi haftaya şeker yüklemem olacak dedim şeker yüklemesi zararlı değil mi dedi, ana kucağı-oto koltuğu almıştım oturma odasında duruyordu bunların üstü neden örtülü değil tozlanmaz mı gibi söyledi, beşiğin-dolabın fiyatlarını teker teker sormalar biraz gıcık oldum anlaşılan. Bir de evimizin eski oluşuna takılmış, depremde bu upuzun binalar yokolur gibi bir söz etti sinirlenmemek için zor tuttum kendimi. Doğum sonrası en az 2 hafta bizde kalacaklar umarım kendime hakim olabilirim :))
Geçmiş olsun. Ben de gittim geçen gün çürük yokmuş allahtan sadece enfeksiyon oluşmuş dediler. Boğazıma kadar saran bir doku enfeksiyonu. 2 gündür çok kötüydüm antibiyotik kullanıyorum bugün biraz daha iyiyim gece de uyuyabildim en azından. 3 gün daha antibiyotik kullanıp bir daha kontrole gideceğim ben debenim dişimin biri çok çok önceden dolguşuydu 2.trimesterin başında aşırı bir ağrı başladı. doktor geçici kanal yaptı ara ara kontrole gidiyorum. eğer hala 2. trimesterdeysen 3 e geçmeden mutlaka git. 3 te çünkü müdahale etselerde sprey uyuşturucu şeyi bile sıkmıyorlarmış. benim diş doktorum öyle söyledi yani bilmiyorum kesinde konuşmayayım. hatta kurşun yelek giydirip röntgen çekilebiliyormuş onu bile riske almadı. geçici kanal ve ayda 1 kontrolle götürüyoruz şu an .
Aynı şeyi her gün düşünüyorum gerçekten. Belki bir gün kesişir yollarımız öyle düşünüyorum :) Burası çok özel ve güzel benim için de♥Ne kadar kötü ya keşke yakınlarımda otursaydınız. Burdan kurdugumuz arkadaslık aynı şehirde olupta devam edecek kadar güzel ..
Neden Aydında oturan yok kiBir sürü arkadaşım olurdu.
İki sene sonra Aydın Muğla tarafına tayin isteyeceğimNe kadar kötü ya keşke yakınlarımda otursaydınız. Burdan kurdugumuz arkadaslık aynı şehirde olupta devam edecek kadar güzel ..
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin ama belli ki kv herşeye karışacak. Bence en azından eşinizi uyarıp öncesinde annesiyle bir konuşsun. Gerçekten eleştirmeye değil yardıma gelecekse gelsinHaklısınız, benim babam rahatsız olduğu için annem ne yazık ki bizde kalması mümkün değil oysa annem yanımda olabilse çok güzel olurdu. Eşim de annem gelemeyeceği için benim annem gelsin o zaman demişti ilk çocuk ve tek olmak da korkutuyor beni ilk başlarda o yüzden bilemedim
Aydın da ben varımmNe kadar kötü ya keşke yakınlarımda otursaydınız. Burdan kurdugumuz arkadaslık aynı şehirde olupta devam edecek kadar güzel ..
Bizim iki çocuğumuz da yaşıt hem :)Ne kadar kötü ya keşke yakınlarımda otursaydınız. Burdan kurdugumuz arkadaslık aynı şehirde olupta devam edecek kadar güzel ..
Sende çalışıyorsunAydın da ben varımm
Yaa içerde sıkıntıdan patlayan bir adet kız cocugu var annesi pazartes temizliği derdindeBizim iki çocuğumuz da yaşıt hem :)
işte o noktada alıp oyalamalık :) kolay gelsin :)Sende çalışıyorsun
Yaa içerde sıkıntıdan patlayan bir adet kız cocugu var annesi pazartes temizliği derdinde
Sen direkt aydında mısın ben aydın kuşadasıSende çalışıyorsun
of valla cidden zor bir süreç, ben açıkcası kendi annem ne dese "hee hee" diyip geçerim dediğin gibi :) ama işte insan başkasından gelince bu tarz yorumlar nedense içselleştiriyor. Hormonlarımız zaten oynayıp duruyor, durduk yere gözlerim dolduğu anlar çok olmaya başladı insan bu zor süreci de çevremizdeki insanlar da kolaylaştırır ne diyeyim.eğer gerçekten kalmak zorunda olacaksa lohusalık zaten zor bir dönem diyorlar. ilk çocuğum olduğu için deneyimim yok bu konuda ama kendi annenin dediği bile yeri geliyor batıyormuş. sinirlerine baya hakim olman gerekecek. ama şu açıdan bak annem bana sakın şeker yüklemesi falan yaptırma zararlı demişti. he dedim geçtim. iddialaşmak onları ikna etmiyor. bak doktorum kan ölçümlerimi yaptı kendi gerek duymadı. e neden üstü örtülü değil falan gibi şeyler demesi de büyükler için çok normal. çünkü onların alışılagelmiş bir düzeni var geçmişten. her şeyin üstü örtülecek her şeyin tozu alınacak vs vs.
deprem konusunda da seni rahatlatacak olumlu bir yorum bulamadım şu an. böyle bir şey yapması çok yanlış olmuş. ben mesela 17 ağustos depremini yaşamış biri olarak şu an her gece deprem mi olacak psikolojisiyle yatıyorum.
seni bu şekilde korkutması çok yanlış olmuş. ayrıca kusura bakmasında yepyeni evler yıkılıyor da yıllanmış evler ayakta kalıyor. bunun garantisini kim verebilir.
inşallah canım. gerçekten hamilenin halinden anca hamile olan anlar. başından hamilelik geçende anlar ama işte büyüklerimiz zamanında her şey normaldi. zorla yemek yedirmeler, senin çekmediyse de bebeğin canı çekmiştirler. hatta bak midem çok yanıyor diye kesin çok saçlı olcak bu bebek dediler. doktora gittiğimde sordum saçları çıkmış mı diye yoooo dediof valla cidden zor bir süreç, ben açıkcası kendi annem ne dese "hee hee" diyip geçerim dediğin gibi :) ama işte insan başkasından gelince bu tarz yorumlar nedense içselleştiriyor. Hormonlarımız zaten oynayıp duruyor, durduk yere gözlerim dolduğu anlar çok olmaya başladı insan bu zor süreci de çevremizdeki insanlar da kolaylaştırır ne diyeyim.
Ben kendi çamaşırlarımızda kullanacağım sanırım, hem yumaşatıcının baskın kokusu olmasın diye hem kimyasal içerekli kıyafetim bebeğe değmesin diye.kızlar benim bir sorum var, green clean bitkisel yumuşatıcısını aldım, deterjanla birlikte biraz yumuşatıcı da kullansam sorun olur mu ? bebeklere uygundur diye düşündüm ama bazı yerlerde de yumuşatıcı kullanmayın diyorlar
aslında hiç aklıma gelmemişti bizim çamaşırlarımızın da bebeğe değeceği, şuan aydınlanma yaşadım :)) kesinlikle çok haklısın.. ben de dediğin gibi yapayım en iyisi..Ben kendi çamaşırlarımızda kullanacağım sanırım, hem yumaşatıcının baskın kokusu olmasın diye hem kimyasal içerekli kıyafetim bebeğe değmesin diye.
Bebek çamaşırlarında kullanmam sanırım en azından ilk zamanlar diye düşünüyorum
benim biri 6 biri 3 yaşında hala sadece deterjan kullanıyorum yumuşatıcı hiç kullanmadım daha. granül deterjan kullanmama rağmen çamaşırların yumuşatıcıya ihtiyacı yok. koku olmasın belki alerjileri olur nefeslerine etki eder diye öyle geldi öyle gidiyo.kızlar benim bir sorum var, green clean bitkisel yumuşatıcısını aldım, deterjanla birlikte biraz yumuşatıcı da kullansam sorun olur mu ? bebeklere uygundur diye düşündüm ama bazı yerlerde de yumuşatıcı kullanmayın diyorlar
Yok canım aydın merkezde değilim . Yazarım sana özelden.Sen direkt aydında mısın ben aydın kuşadası
Ben yumusatıcı hıc kullanmadım . Halada kullanmıyorum ne bıze ne ona .. Çamasırdakı kokuda benı rahatsız edıyor bırde bebegı düşün o kokuya maruz kalacak .kızlar benim bir sorum var, green clean bitkisel yumuşatıcısını aldım, deterjanla birlikte biraz yumuşatıcı da kullansam sorun olur mu ? bebeklere uygundur diye düşündüm ama bazı yerlerde de yumuşatıcı kullanmayın diyorlar
Aynı şeyi ben de yaptım, life by fakir’in hem yumuşatıcı hem de toz deterjanını aldım. Aslında ben deterjan kokusu seven biri olarak yumuşatıcı kullanmam ama nedense bebeğe o anda aldımkızlar benim bir sorum var, green clean bitkisel yumuşatıcısını aldım, deterjanla birlikte biraz yumuşatıcı da kullansam sorun olur mu ? bebeklere uygundur diye düşündüm ama bazı yerlerde de yumuşatıcı kullanmayın diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?