2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ben de prima premium care aldim kirmizi bebisim. Bepanthol kullaniyordum, mustelaya gectim daha iyi gibi ama bezden mi ki o? Bilemedim ben. Degistirsem mi bezi?
Bak ben içerik okurken şöyle bi yazıya denk gelmiştim prima ile ilgili
Paketlerdeki içerik (sadece losyon) şöyle; Petrolatum, vazelin olarak geçiyor. Petrolden elde edilen yarı katı bir hidrokarbon karışımı. Kullanımı kısıtlı maddelerden. AB, karsinojen olarak sınıflandırıyor. Organ sistemi toksisitesi ile ilişkilendiriliyor.
Stearyl Alcohol, yağ asidi olan Stearik Asitten üretilen bir bileşik. Tahriş edici bir kimyasal.
Paraffinium Liquidum, Mineral Oil olarak biliniyor. Petrolden elde edilen sıvı bir hidrokarbon karışımı. Özellikle aerosolleri alerji ve kansere sebep olabiliyor.
Aloe Barbadensis Leaf Extract, bildiğimiz Aloe Vera.
Diğer katmanlar her bezde olduğu gibi PP, PE, Polyester, Elastik, Selüloz ve SAP’dan oluşuyor. Yapışkan olarak Termoplastik Polimerler kullanılıyor.

Kızlar bebişlerinizin gözü ara sıra bir yere dalıyor mu ? Boş boş baktığına şahit oldum aile hekimi gözlemleyip nörolojiye yönlendirdi. Allah korusun aklıma kötü şeyler geliyor.
Canım bebekler yeni doğduğunda boş bakması normal değil mi? Görebildikleri alan sınırlı çünkü. Sizin ne kadarlık oldu? Kızımda da çok olurdu görüş alanı açılınca (buyuyunce) normale döndü. Ama yine de aklınızda soru işareti kalmasın diye goturebilirsiniz ama önce bence çocuk doktorundan bir görüş alin derim.

Evet cnm haklısın, sarılık artıkça uyku meyilli artıyor ve uyanmıyor bu kısır döngüyü kırmak gerekiyor. Ben uyandiramayinca emzirmek için biberona sağım yapıp biberonla verdim. , sutum azsa mama verdim. Yada kaşıkla ağzına tıktım açıkçası. Ama bir şekilde max 2 saatte 1 besledim hep

Bende kızımda hep prima kullandım. Kışın premium care yazın aktif bebek. Şimdi de 1ve 2 den koli olarak almıştım. Doktor öyle söyleyince gündüz sık değiştirip bezleri bitirmeye çalışıyorum. Şu tahriş i geçirsem başka bir şey istemiyorum şuan

Evet canım suyla silip emzirdim ben kızım aldı memeyi bi sorun yaşamamıştım. Bence kendini bu kadar hırpalama kuzum. Biraz da bebekle alakalı emmeyen bebek emmiyor yani bazı noktalarda senin de yapabileceğin bir şey kalmıyor. İstersen bir de emzirme danışmanından destek al. Bir de eğer emmiyorsa 2 saatte bir göğüslerin çalışması gerekiyor sağıp sagdigin sütü biberon ile verebilirsin. Eğer göğüsler çalışmazsa sütün iyice azalabilir canım

Aynı durum biz de biseyler yasadik Buna ben de imzamı atarım benim annem de öyle hele babam da ölünce hepten beter oldu bi hınç bişey bana karşı yani sabır çeke çeke bi hâl oldum en sonunda patlcam

Başınız sağolsun çok üzgünüm diycek bişey bulamıyorum ama dualarım sizinle

İlk kez duyuyorum işitme testinde 5 saat uyanık durmak durumunu. Kaldı ki yeni doğan bebekler 5 saat duramazlar ki benim kızım uyurken işitme testini yaptilar. Hareket etmemeleri gerekiyor sadece yapılırken.
Randevu için verdikleri kağıtta yazıyor. Bende ona şaşırdım o yüzden sormak istedim 5 saat uyanık tutmak çok yani

Randevu için verdikleri kağıtta yazıyor. Bende ona şaşırdım o yüzden sormak istedim 5 saat uyanık tutmak çok yani
Ne guzel ya... Benim kizim asla uyumazdi bebek uyumaz mi ya, benim kizim uyumazdi. O kadar ozeniyorum ki boyle uyuyan bebek duyunca... Benim sansima kesin simdi oglum da uyumaz

Ne guzel ya... Benim kizim asla uyumazdi bebek uyumaz mi ya, benim kizim uyumazdi. O kadar ozeniyorum ki boyle uyuyan bebek duyunca... Benim sansima kesin simdi oglum da uyumaz
Dün gece Ekin de uyumadı en son saate baktığımda saat 7 yi gördüm uykuya dalamiyor bi türlü kucağımda uyuyor yatağına koyuyorum ıkır mıkır öyle ciyak ciyakta aglamiyor karni tok ne derdi vardı anlamadım en son uyuklayarak masaj yaptim baya karnına ayaklarına ikimiz bayılmışız

Kızlar bebeşlerimi işitme testine götürmemiz gerekiyor. Henüz 1 aylık olduk. 5 saat uyanık olmaları gerekiyormuş nasıl ayakta tutabilirim?
Doğumdan sonra hastaneden çıkmadan yaptılar benim oğluma işitme testini ve derin uykuda olması lazım diye gece gelip yaptılar.
5 saat nasıl uyanık olacakmış ufacık bebe

Kizlar bebeğinde reflu olan var mı benim kizlardan biri çok kusuyor

Dalıyor canim bence sıkıntılı bi durum değil daha tam göremiyorlar hatta ilk zamanlarda şaşı gibi bakıyorlar ama sonra düzeliyor
Benim oğlum reflü sanırım, yarın doktora gideceğim. Fışkırır tarzda burundan bile kusuyor mu ?
Gece kac cc veriyorsun canım sen yatmadan evvel mi ? Saat başı emmek istiyor benim oğlan inan kamburum çıktı

Günde 1 2 kere fışkırır tarzda kusuyor onun dışında genelde süt şeklinde çıkariyor ve peynir şeklinde çıkarıyor 2 ölçü mama veriyorum 5 dakika içinde kusuyor yine mama yada anne sütü istiyor vermiyorum çok ağlıyor napacagimi şaşırıyorum. Ultrasonla bakıldı bir problem yok dendi ama kusmasj bitmiyor

Canim gazdan maalesef ya... En azindan benimki oyleydi, kucakta sicacik rahatliyorlar uyuyorlar, yataga birakinca uyaniyorlar. Benimki nasil aglardi, komsular aralarinda aglayan bebek diye konusurmus... Bazen de buyume ataklari oluyor, o zaman da uyumuyorlar...

Dusunebiliyor musun ben tam 7 ay evden disari cikamadim. Ne zaman kapidan ciksak kiyamet kopuyordu. Geri eve donuyorduk. Esim de ben de cok zor gunler yasadik... Suanda sukur kizimdan cok memnunum. Gecko gitti o gunler. Hic sikayetci de olmadik. Sabrettik hep... Bugunler gecici, senn bir ayin gecti bile

Gece kac cc veriyorsun canım sen yatmadan evvel mi ? Saat başı emmek istiyor benim oğlan inan kamburum çıktı
Canım uyumadan emziriyorum bi posta uyuyor 2-2.5 saate tekrar uyanıyor 60 cc veriyorum tekrar uyuyir bu sefer 3-3,5 saati buluyor uyanması tekrar uyandığında tekrar meme veriyorum uyuyor 2 saat kadar uyuyor uyanıyor göğüslerim doluysa emziriyorum boş hissediyorsam yine 60 cc veriyorum. Gündüz de nama vermiyorum hep emziriyorum. Tabi bazen de dünkü gibi hiç uyumadigi oluyor sabaha kadar. Çok sık uyaniyorsa tam doymuyor olabilir ya da gazdan dolayi emmek istiyor olabilir canim. Probiyotik kullaniyor musun?
Zor canım valla. Allahtan Ekinin o deli ağlamaları kalmadi buna da şükür diyorum. Ağlayıp sakinlestirememek daha zor. Probiyotik çok fayda etti bize o konuda ilerisi için de çok faydaliymis inşallah az sancilarla geçer böyle. Bir de nurse Harveys in colex diye bi şurubu var bitkisel gaz damlasından daha fayda etti o bize aklınızda olsun

18 günlük canım. Yani şöyle gözünü kırpmadı hiç çok dalgın bakıyordu. Ne doğru ne yanlış bilemiyorum kimse de yönlendirmiyor çevremdeki herkes çok telaşlı.

Kızlar imdat şimdi evin derecesi 23.7 ben bu dereceyi uygun bulup doğalgazı yakmıyorum . Ama eşim ve sülalesi dışarda kar yağarken evde atletle falan dolaşcak kadar sıcak sevdikleri için sürekli yak yak modundalar en son patladım bende eviniz sürekli sıcak ama sürekki hastasınız dedim ayıp mı ettim olsun ediyim artık yetti

Benim oda şu an 22.5 derece icerisi gayet iyi bence.24'u gecince de cok sicak oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…