TeşekkürlerYok canım benim dediğim bu şurup gibi bu içinden ölçeği çıkıyor onla veriyorsun
O zaman hemen bir konuda fikrine danışayım canım, benim kiz 30 aylık. Son 2 gündür çişini kaçırıyor ve bunu gülerek söylüyor. Hiç kırmadan üzerine gitmeden olsun annecim tutamadın herhalde deyip üzerini değiştiriyorum . Dikkat çekmek için yapıyor gibime geliyor kardeşinin altını değiştirirken sürekli yanımda çis yapmış kaka yapmış diye söylüyor çünkü. Bu durum daha ne kadar devam eder? Geçmezse nasıl bir yol izlemeliyim?Canim onceki duzeninizi bozmadan devam ettirmeye calisin. Bebegi de bu duzene adapte etmeye calisin. Kiskanclil oyle azalir. Gecer tabii, kardesi ohatta en cok da o sever
Baktiniz olmuyor yardim alirsiniz. Gerekirse ozelden yazarsaniz yonlendirme yaparim, tanidigim uzmanlara
Evet canım enfeksiyon olmasin diye önlem amaçlı 1 kutu içtim aksef 500.Antibiyotik mi verdi doktorun taburcu sonrasi
Kızımın kremi. Atopi ye çok iyi geliyor çünkü. Ben akşam doktorun alerji hapı ni içinde bugun kaşıntı baya baya azaldı.Kızlar kaşıntısı olanlar vardı benim de göğüslerimde 2 gündür aşırı kaşıntı var yirtasim geliyor resmen. Şu kremi hastaneden vermislerdi deneme boy. Sürdüm hemen aşırı güzel yatıştırdı kırmızılığı, kaşıntıyı aldı aklınızda olsun
Biogaia probiyotik, gaz damlası değil ama gaz damlalarından çok daha faydali özellikle erken dönemde kullanmak bebeklerde kolik sorununun önüne geçiyormuş dün bir doktorun yazısında okumuştum mutlaka kullanın diyorduEvet bayadır vermedim en son 5-6 günlükken vermiştik sanırım. Biberon kullanmadım hiç. Şırıngayla ve kaşık biberonla vermiştim. Şimdi de şırıngayla verdim ama pek içmedi aç değil demekki. İlle meme istiyor. Atak haftasındayız sanırım çocuğun huyu değişti 1 gündeBiogai de çok duydum bir de nurse harveys çok öneriliyor. Bakalım doktorumuz ne önerecek
Valla haybeye yaşıyorum heEvet canım enfeksiyon olmasin diye önlem amaçlı 1 kutu içtim aksef 500.
Bana da verdiler canım. Ama ben doğumdan önce rahatsızlanmıştım ya enfeksiyondan dolayı verdiler sanırımAntibiyotik mi verdi doktorun taburcu sonrasi
Gerçekten çok güzel kremmis direk kesti kaşıntıyıKızımın kremi. Atopi ye çok iyi geliyor çünkü. Ben akşam doktorun alerji hapı ni içinde bugun kaşıntı baya baya azaldı.
Benim dr biraz takıntılı canım belki ondandır bana rahim filmi sonrası da vermişti antibiyotik. Ama aslında mantıklı çünkü açık ameliyat oluyoruz enfeksiyona açık bir bölge minosette içtim bir kutu dikloron iğne de yazmıştıValla haybeye yaşıyorum hene antibiyotik verdiler bana ne hastanede ne de sonrasinda adam akilli agri kesici birsey doktor bünyeyi mi sağlam gördü acaba diye dusunmeden edemiyorum bazen
Ben de bunları yaşayacağım ve bunun stresi içindeyim şimdiden. Zaten son 1 haftadır iyice 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Sabrımı inanılmaz zorluyor. Bir de bebek gelince nasıl sabır göstereceğim bilmiyorum. Umarım bu süreci en az hasarla atlatırız kendimi mental olarak çok yorgun ve yıpranmış hissediyorum.Çok normal canım, benim kizimda da eve ilk geldiğimde oldu. Hatta vurma huyu olmayan kziim bana vurdu itti. Çocuk doktorumuzla konuştuk bu konuyu o da ayni seyi dedi hastaneye giderken bıraktın diye hayal kırıklığı , ayrılık korkusu yaşadı. Simdi senin çok üstüne gelecek. Her zamankinden daha anlayışlı ve daha pozitif olmalısın asla ama asla sesini yükseltme bağırma. Bir daha senin onu bırakacağını gelen bebek yüzünden bu durumu yaşadığı için bebeğe şiddet gösterebilir dedi. Ben emzirip çocuğu kenara koyup hep kızımla ilgilendim. Hep ona anlattım neden onu hastaneye alamadigimi, anlayabileceği şekilde anlattım. Hatta ilk zamanlar direk sabrıma oynadı yaşı 2.5 olmasına rağmen. Almış boyaları koltukları boyadı ki asla odası dışına çıkmaz boyaları ve bir yeri duvar vs boyama huyu yoktur. Görünce beynimden vurulmuşa döndüm resmen. Yine kucağıma alıp sarılıp neden burasını boyadigini sordum. Yavaş yavaş her gün hırçınligi geçti. Bu arada oğlan benim yanımda yatıyor diye kızımda diğer yanımda yatmaya başladı. Bebek burda bende burda uyuycam dedi. Tamam dedim. Son bir iki gündür yataktan kalkıp kendi karyolasina yatıyor kendi tercihiyle. Hiç müdahale etmiyorum. Mesela oğlanı emzirip ana kucağına koyuyorum kızımla oynuyorum. Ağlamaya başlayınca ilk duymazdan geliyorum kızım hemen koşuyor anne Efe inga ınga aliyo al bunu mene ver sussun diyorama mesela son 2 gündür altına kaçırmaya başladı. Bilerek kaçırıyor farkındayım dikkat çekmek için. Her seferinde tutmadın mi annecim olsun yıkarız makinada deyip sarılıyorum. Bakalım bu huyu kaç gün sürecek....
Benim oyle bir yetenegim yok, keske olsaydi. Iyi fikirmis🖐🖐🖐 Bende yaz sonu gibi güzel bir tatil planı arıyorum. Biraz kaçamak yapmak iyi gelecek. Hatta hiç gitmediğim bir yer olması özellikle tercihim. Tabi daha eşimin haberi yokönce bulup sonra ayarlayıp öyle söylemeyi düşünüyorum o zaman mecbur kalacak cunku
Ameliyatta damardan vermişlerdi. Birde odaya cikinca 1 defa verildi öyle hatırlıyorum başka yoktu.Gerçekten çok güzel kremmis direk kesti kaşıntıyı
Benim dr biraz takıntılı canım belki ondandır bana rahim filmi sonrası da vermişti antibiyotik. Ama aslında mantıklı çünkü açık ameliyat oluyoruz enfeksiyona açık bir bölge minosette içtim bir kutu dikloron iğne de yazmıştı
Çok çok sabır diliyorum arkadaşım bizeBen de bunları yaşayacağım ve bunun stresi içindeyim şimdiden. Zaten son 1 haftadır iyice 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Sabrımı inanılmaz zorluyor. Bir de bebek gelince nasıl sabır göstereceğim bilmiyorum. Umarım bu süreci en az hasarla atlatırız kendimi mental olarak çok yorgun ve yıpranmış hissediyorum.
Bunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorumBiogaia probiyotik, gaz damlası değil ama gaz damlalarından çok daha faydali özellikle erken dönemde kullanmak bebeklerde kolik sorununun önüne geçiyormuş dün bir doktorun yazısında okumuştum mutlaka kullanın diyordu
Canim senin de fark ettigin uzere nedeni cok acikO zaman hemen bir konuda fikrine danışayım canım, benim kiz 30 aylık. Son 2 gündür çişini kaçırıyor ve bunu gülerek söylüyor. Hiç kırmadan üzerine gitmeden olsun annecim tutamadın herhalde deyip üzerini değiştiriyorum . Dikkat çekmek için yapıyor gibime geliyor kardeşinin altını değiştirirken sürekli yanımda çis yapmış kaka yapmış diye söylüyor çünkü. Bu durum daha ne kadar devam eder? Geçmezse nasıl bir yol izlemeliyim?
Kızlar babaların zayıf noktasıBenim oyle bir yetenegim yok, keske olsaydi. Iyi fikirmisBen de kizimin sihirli ikna gucunu kullanacagim. Hic bir baba sirin kizinin tatlisligine dayanamaz
Tahmin edebiliyorum . Bzim zaten henüz tuvalet eğitimimiz yok. Ama eminim alt değişme kısmında benden başkasına açtırmayacak bu durumda . Odalarımız ayrı değildi ama park yatağında uyuyor. Sanırım yanımıza gelecek aynı seninki gibi. Bunlara hazırlıklı olmam lazım. Zaten ufacık kızdığımda küsmeler şuan bile var bebekten sonra artacakÇok çok sabır diliyorum arkadaşım bizebazen öyle çok üstüme gelince (2 defa oldu) sesim azcık yükseliyor hemen içine kapanıyor benden de bebekten de kaçıyor...sonra hemen kucağıma alıp aslında ona bağırmak istemediğimi, çok yorgun olduğum için sesimin yüksek çıktığını onu her zaman ve her koşulda çok sevdiğimi anlatıp barışma seansı yapıyoruz. Ama gerçekten hem fiziksel hem zihinsel olarak çok yoruluyorum. Çünkü şuan her şeyiyle benim ilgilenmemi istiyor. Önceden kendi yaptığı şeyleri bile şuan benden bekliyor. Tuvalete götürmesine anneanneye izin veriyordu şuan benden başkasıyla asla gitmiyor mesela.
Biogaia gaz damlası değil canım, probiyotik. Bağırsak düzenleyici gibi. Ben doğumdan önce aldım ve 3.gun kullanmaya başladım, 4.gun doktor kontrolü vardı mesela söyledim hatta dedi ki 5 damla değil 6 damla kullan diye.( ablasına gıda alerjisi var ondan kaynakli) akşam gece de gaz sancısı bastırdı ne yaptıysam çıkartamadım gece 3 tu herhalde hemen eczaneden sap simplex alıp başladık. Doktoruma da sormadım. Kziimda kullanmıştım çünkü. Fayda etmezse başka öneri versin diye sorarım.Bunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorum
Biogaia kullanıyorum, yani sürekli ağlaması yok ama kimisi 15 gunden sonra başlar gaz diyor bilemiyorum hiç. Her şeyi unutmuşum. Sudan çıkmış balık gibiyim şuan.Canım uyumadan emziriyorum bi posta uyuyor 2-2.5 saate tekrar uyanıyor 60 cc veriyorum tekrar uyuyir bu sefer 3-3,5 saati buluyor uyanması tekrar uyandığında tekrar meme veriyorum uyuyor 2 saat kadar uyuyor uyanıyor göğüslerim doluysa emziriyorum boş hissediyorsam yine 60 cc veriyorum. Gündüz de nama vermiyorum hep emziriyorum. Tabi bazen de dünkü gibi hiç uyumadigi oluyor sabaha kadar. Çok sık uyaniyorsa tam doymuyor olabilir ya da gazdan dolayi emmek istiyor olabilir canim. Probiyotik kullaniyor musun?
Zor canım valla. Allahtan Ekinin o deli ağlamaları kalmadi buna da şükür diyorum. Ağlayıp sakinlestirememek daha zor. Probiyotik çok fayda etti bize o konuda ilerisi için de çok faydaliymis inşallah az sancilarla geçer böyle. Bir de nurse Harveys in colex diye bi şurubu var bitkisel gaz damlasından daha fayda etti o bize aklınızda olsun
O kadar çok yardımcı oldun kiCanim senin de fark ettigin uzere nedeni cok acikki siz kizinla baya bi sarmas dolas yakin iliskiniz vardi. Haliyle bu surec biraz zor olabilir. Kucuk olmasi da ayri zorluk getirir. Belli de olmuyor bazen hizli adapte oluyorlar.
Bana kalirsa olsun kizim deme. Kizinin amaci fark edilmek. Bi yuzden olsun demek devamini getirir tam tersi. Ayrica her sey normal mesaji veriyorsun. Halbuki normal degil ki, yeni biri geldi. Ancak bu yeni duzende onun ayni degerde oldugumu eksilmedigini hissettirmelisin. Bunu da ayni rutin hayatinizi mumkun oldugunca surdurerek yaparsin. Kızın da her sey ayni diyerek ayni tutum gosterir. Bu yuzden sen cisini yapabiliyorsun tuvalate. Bunu ikimizde biliyoruz. Bazen kacirabilirsin. Simdide boyle oldu, kacirdin galiba ama sonrakinde tuvalete yapmaya calis. Kardesinde buyudugunde tuvalete yapacak, diyebilirsin.
Yazarak ne kadar oldu bilmiyorum ama umarim anlatabilmisimdir
Yaa hemen alalım o zaman mademBiogaia probiyotik, gaz damlası değil ama gaz damlalarından çok daha faydali özellikle erken dönemde kullanmak bebeklerde kolik sorununun önüne geçiyormuş dün bir doktorun yazısında okumuştum mutlaka kullanın diyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?