2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
O zaman hemen bir konuda fikrine danışayım canım, benim kiz 30 aylık. Son 2 gündür çişini kaçırıyor ve bunu gülerek söylüyor. Hiç kırmadan üzerine gitmeden olsun annecim tutamadın herhalde deyip üzerini değiştiriyorum . Dikkat çekmek için yapıyor gibime geliyor kardeşinin altını değiştirirken sürekli yanımda çis yapmış kaka yapmış diye söylüyor çünkü. Bu durum daha ne kadar devam eder? Geçmezse nasıl bir yol izlemeliyim?

Kızımın kremi. Atopi ye çok iyi geliyor çünkü. Ben akşam doktorun alerji hapı ni içinde bugun kaşıntı baya baya azaldı.

Biogaia probiyotik, gaz damlası değil ama gaz damlalarından çok daha faydali özellikle erken dönemde kullanmak bebeklerde kolik sorununun önüne geçiyormuş dün bir doktorun yazısında okumuştum mutlaka kullanın diyordu

Kızımın kremi. Atopi ye çok iyi geliyor çünkü. Ben akşam doktorun alerji hapı ni içinde bugun kaşıntı baya baya azaldı.
Gerçekten çok güzel kremmis direk kesti kaşıntıyı
Valla haybeye yaşıyorum he ne antibiyotik verdiler bana ne hastanede ne de sonrasinda adam akilli agri kesici birsey doktor bünyeyi mi sağlam gördü acaba diye dusunmeden edemiyorum bazen
Benim dr biraz takıntılı canım belki ondandır bana rahim filmi sonrası da vermişti antibiyotik. Ama aslında mantıklı çünkü açık ameliyat oluyoruz enfeksiyona açık bir bölge minosette içtim bir kutu dikloron iğne de yazmıştı

Ben de bunları yaşayacağım ve bunun stresi içindeyim şimdiden. Zaten son 1 haftadır iyice 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Sabrımı inanılmaz zorluyor. Bir de bebek gelince nasıl sabır göstereceğim bilmiyorum. Umarım bu süreci en az hasarla atlatırız kendimi mental olarak çok yorgun ve yıpranmış hissediyorum.

Benim oyle bir yetenegim yok, keske olsaydi. Iyi fikirmis Ben de kizimin sihirli ikna gucunu kullanacagim. Hic bir baba sirin kizinin tatlisligine dayanamaz

Ameliyatta damardan vermişlerdi. Birde odaya cikinca 1 defa verildi öyle hatırlıyorum başka yoktu.

Çok çok sabır diliyorum arkadaşım bize bazen öyle çok üstüme gelince (2 defa oldu) sesim azcık yükseliyor hemen içine kapanıyor benden de bebekten de kaçıyor...sonra hemen kucağıma alıp aslında ona bağırmak istemediğimi, çok yorgun olduğum için sesimin yüksek çıktığını onu her zaman ve her koşulda çok sevdiğimi anlatıp barışma seansı yapıyoruz. Ama gerçekten hem fiziksel hem zihinsel olarak çok yoruluyorum. Çünkü şuan her şeyiyle benim ilgilenmemi istiyor. Önceden kendi yaptığı şeyleri bile şuan benden bekliyor. Tuvalete götürmesine anneanneye izin veriyordu şuan benden başkasıyla asla gitmiyor mesela.

Bunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorum

Canim senin de fark ettigin uzere nedeni cok acik ki siz kizinla baya bi sarmas dolas yakin iliskiniz vardi. Haliyle bu surec biraz zor olabilir. Kucuk olmasi da ayri zorluk getirir. Belli de olmuyor bazen hizli adapte oluyorlar.

Bana kalirsa olsun kizim deme. Kizinin amaci fark edilmek. Bi yuzden olsun demek devamini getirir tam tersi. Ayrica her sey normal mesaji veriyorsun. Halbuki normal degil ki, yeni biri geldi. Ancak bu yeni duzende onun ayni degerde oldugumu eksilmedigini hissettirmelisin. Bunu da ayni rutin hayatinizi mumkun oldugunca surdurerek yaparsin. Kızın da her sey ayni diyerek ayni tutum gosterir. Bu yuzden sen cisini yapabiliyorsun tuvalate. Bunu ikimizde biliyoruz. Bazen kacirabilirsin. Simdide boyle oldu, kacirdin galiba ama sonrakinde tuvalete yapmaya calis. Kardesinde buyudugunde tuvalete yapacak, diyebilirsin.

Yazarak ne kadar oldu bilmiyorum ama umarim anlatabilmisimdir

Tahmin edebiliyorum . Bzim zaten henüz tuvalet eğitimimiz yok. Ama eminim alt değişme kısmında benden başkasına açtırmayacak bu durumda . Odalarımız ayrı değildi ama park yatağında uyuyor. Sanırım yanımıza gelecek aynı seninki gibi. Bunlara hazırlıklı olmam lazım. Zaten ufacık kızdığımda küsmeler şuan bile var bebekten sonra artacak Allah gerçekten sabır versin bizlere.

Bunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorum
Biogaia gaz damlası değil canım, probiyotik. Bağırsak düzenleyici gibi. Ben doğumdan önce aldım ve 3.gun kullanmaya başladım, 4.gun doktor kontrolü vardı mesela söyledim hatta dedi ki 5 damla değil 6 damla kullan diye.( ablasına gıda alerjisi var ondan kaynakli) akşam gece de gaz sancısı bastırdı ne yaptıysam çıkartamadım gece 3 tu herhalde hemen eczaneden sap simplex alıp başladık. Doktoruma da sormadım. Kziimda kullanmıştım çünkü. Fayda etmezse başka öneri versin diye sorarım.

Biogaia kullanıyorum, yani sürekli ağlaması yok ama kimisi 15 gunden sonra başlar gaz diyor bilemiyorum hiç. Her şeyi unutmuşum. Sudan çıkmış balık gibiyim şuan.

O kadar çok yardımcı oldun ki hiç o açıdan düşünmemiştim. olsun demenin onu ayni davranisi sürdürmeye iteceğini, pekistirme gorevi gorecegini felan. tavsiyen için çok teşekkürler canım. Yarın bu yazdıkların ışığında yolumu yeniden oluşturacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…