1 ayi gecerse uzman destegi gerekir canim...O zaman hemen bir konuda fikrine danışayım canım, benim kiz 30 aylık. Son 2 gündür çişini kaçırıyor ve bunu gülerek söylüyor. Hiç kırmadan üzerine gitmeden olsun annecim tutamadın herhalde deyip üzerini değiştiriyorum . Dikkat çekmek için yapıyor gibime geliyor kardeşinin altını değiştirirken sürekli yanımda çis yapmış kaka yapmış diye söylüyor çünkü. Bu durum daha ne kadar devam eder? Geçmezse nasıl bir yol izlemeliyim?
Bizim kp de var sıcak hastalığı, sobayı bir yakar sıcaktan hepimizin yanaklar al al olur. Benim ev de 23 24 derece gayet iyi bir sıcaklık benceKızlar imdatşimdi evin derecesi 23.7 ben bu dereceyi uygun bulup doğalgazı yakmıyorum . Ama eşim ve sülalesi dışarda kar yağarken evde atletle falan dolaşcak kadar sıcak sevdikleri için sürekli yak yak modundalar en son patladım bende eviniz sürekli sıcak ama sürekki hastasınız dedim ayıp mı ettim olsun ediyim artık yetti
Benim kızım aşırı gazlı bir çocuktu. Hatta gazı çok erken başlamıştı. Gaz masajı yapıp çıkartmama rağmen 1 saat sonra karnı davul gibi oluyordu. İlk 3 ay sürekli gaz damlası kullandık. Kabızlık vs hiç yaşamadık mesela. Ama sadece anne sütü alıyordu. Belki mama da farklı olabilir bilemiyorum. Zaten şuan gazı atamama sebeplerinin en önemlisi daha makat kaslarını kontrol edememeleri. Gazı olunca kendini kasıp ayaklarını uzatıyorlar. Kas kontrolü başlayınca pırt pırt çok kolay atıyorlar. Kasları serbest birakacaklarina şuan sıkıyorlar kendilerini ve bu da sancıyı daha da kuvvetlendiriyor. 3. Ay itibariyle kas kontrolü başlıyor ve sancılar azalıyor. Kendi kendine çıkartmaya başlayınca da ben gaz damlasını kademeli kesmiştim 2-3 gün içinde.Nette böyle bir sey gördüm acaba uzun süreli kullanımdan mı bahsediyor(
Sezeryan hiç korkulacak bir şey değilmiş bence, beni hep korkuttular ama çokta güzel ben genel anestezi oldum ama mecburen gayet iyiydi. Uyudum uyandım çocuk doğmuşKızlar pazartesi sezaryen ameliyatım var, sizin pozitif güzel sezaryen hikayelerinizi okurken bile başım dönüyor sanki midem bulanıyor ben niye böyle stres oldum bilmiyorum. Anestezi uzmanına da söyledim ben kötü olabilirim hatta bayılabilirim belki ameliyatta sorun olur mu diye sorun değil rahat rahat bayıl dedi
Varsa operasyon sırasında kendimi telkin edeceğim bir yönteminiz söyleyebilirsiniz
Canı gönülden aminnnnİnşallah kolay bir gece olur hepimize. kesintisiz 2 saat bile uyusam oh diyeceğim
Gönderme canım, kardeşine alışamaz yoksa. Beraber zaman gecirsinler ki alışsınÇocuk sanki babanesigilde kalınca değişti ya yoksa kardeşle alakası varmı ki hamilelik yatarak geçti ilgilenemedim şimdide birden ilgi bekliyor onuda veremiyorumçok üzülüyorum kendimede kızıyorum ama evde çok sinir ediyor çoğu gün babası babanesine götürdü gece geri geldiler sildi hastanede iki gün kaldık gece tek kaldı orda orayı benimsemiş resme'
Benim de korkulu rüyam bu şu sıralarAy kızlar dün doktorumda dikiş kontrolüm vardıneyse, doktor 3.ye gelirsen aynı yerden keseceğim dedi dedim yapmayın doktorum demeyin öyle. Zaten ilk gün bir daha hiç yuruyemeyeceğım ve hastaneden çıkamayacağım sandım dedim. Gece rüyama girmiş surekli hamile görüyordum kendimi
Benim saçma sapan bir doğumda genel anestezi korkum var. Hep bu TV programlarından kaynaklı. Ameliyathanede de surekli bebegi gözümün önünde tutun dedim. Sanki kafamı çevirsem 2 dakka görmesem doktorların isi gücü yok bebeği değiştirecekler gibi geliyordu. O gündüz kuşağı programlar nasıl bilinç altıma işlediyse artık...Sezeryan hiç korkulacak bir şey değilmiş bence, beni hep korkuttular ama çokta güzel ben genel anestezi oldum ama mecburen gayet iyiydi. Uyudum uyandım çocuk doğmuş
Canım evde çocuğu olan tüm anneler şu anda aynı problemleri yaşıyoruz eminim ki geçecek alılacaklar benim kızımda 4.5 yaşında sözsel olarak kıskandığını yada sevmediğini söylemiyor ama herşeye ağlıyor sürekli ilgilenmemizi istiyor annem neden sürekli kardeşimle ilgileniyor diyor sürekli konuşuyoruz sen küçükken seninle de böyle ilgilenmiştik vs diye ama çok yorucu ve yıpratıcı süreçler ki kardeşi olmasını çok istiyordu ama çocuk netice de sabır sabır sabır ve izah etmek gerekiyor sürekli Rabbim yardımcımız olsun minikleri de kırmadan incitmedenKızlar benim üç yasindaki oğlum bugün bana seni sevmiyorum seni özlemiyorum babaneye gidicem orda kalcam babaneyi daha çok özlüyorum dedi o kadar üzüldüm ki kardeşini eve getirdik hiç dikkat etmek istemiyor kızıyorum mecburen ben hastanedeyken babanesinde kaldı elimden geldiğince onlada ilgileniyorum ama çok hırçın daha çok sinirlendirmek için uğraşıyorgececek mi
Aynen canım çok değişik sesler hemde gece sürekli kalkıp kontrol ediyorumKızlar sizin bebekleriniz uykusunda konuşuyor gibi sesler çıkarıyor mu ?
Canım benim normal oldu bana da verdi doktorum antibiyotik ve ağrı kesiciAntibiyotik mi verdi doktorun taburcu sonrasi
Aynı durumlar canım bizimki 4.5 yaşında çok yardımcı da olmak istiyor anne bezini getireyim mi şöyle yapayım mı vs diye ama bir yandan da sürekli sabrımızı deniyor herşeye ağlıyor direniyor inatlaşıyor sabretmek gerekecek yapacak birşey yok herkes bu yeni düzene alışacakÇok çok sabır diliyorum arkadaşım bizebazen öyle çok üstüme gelince (2 defa oldu) sesim azcık yükseliyor hemen içine kapanıyor benden de bebekten de kaçıyor...sonra hemen kucağıma alıp aslında ona bağırmak istemediğimi, çok yorgun olduğum için sesimin yüksek çıktığını onu her zaman ve her koşulda çok sevdiğimi anlatıp barışma seansı yapıyoruz. Ama gerçekten hem fiziksel hem zihinsel olarak çok yoruluyorum. Çünkü şuan her şeyiyle benim ilgilenmemi istiyor. Önceden kendi yaptığı şeyleri bile şuan benden bekliyor. Tuvalete götürmesine anneanneye izin veriyordu şuan benden başkasıyla asla gitmiyor mesela.
Canım doktorumuz gaz sancıları 2. 3. Haftadan sonra belli olur dedi bizeBiogaia kullanıyorum, yani sürekli ağlaması yok ama kimisi 15 gunden sonra başlar gaz diyor bilemiyorum hiç. Her şeyi unutmuşum. Sudan çıkmış balık gibiyim şuan.
Canım bu konuda ben hic iyi bir ornek degilim çünkü gerçekten benim zordu. Spinal oldu ama dikisler atılırken hissetmeye başladım ben meselaBenim de korkulu rüyam bu şu sıralarAllah nasip ederse bi 3-4 sene sonra falan 2.yi düşünüyorum ama hep 2.sezeryanın çok zor olduğunu duydum. Çok da korkuyorum bu yüzden gerçekten çok mu zor
Hepimize bol bol sabır arkadaşımAynı durumlar canım bizimki 4.5 yaşında çok yardımcı da olmak istiyor anne bezini getireyim mi şöyle yapayım mı vs diye ama bir yandan da sürekli sabrımızı deniyor herşeye ağlıyor direniyor inatlaşıyor sabretmek gerekecek yapacak birşey yok herkes bu yeni düzene alışacak
Canım doktorumuz gaz sancıları 2. 3. Haftadan sonra belli olur dedi bize
Suan gaz sancısı yasıyor bebis mecbur alıcam yykusundan bi sıçrayıs ve cıglıkla ağlıyor çıkartamadıgı icinBenim kızım aşırı gazlı bir çocuktu. Hatta gazı çok erken başlamıştı. Gaz masajı yapıp çıkartmama rağmen 1 saat sonra karnı davul gibi oluyordu. İlk 3 ay sürekli gaz damlası kullandık. Kabızlık vs hiç yaşamadık mesela. Ama sadece anne sütü alıyordu. Belki mama da farklı olabilir bilemiyorum. Zaten şuan gazı atamama sebeplerinin en önemlisi daha makat kaslarını kontrol edememeleri. Gazı olunca kendini kasıp ayaklarını uzatıyorlar. Kas kontrolü başlayınca pırt pırt çok kolay atıyorlar. Kasları serbest birakacaklarina şuan sıkıyorlar kendilerini ve bu da sancıyı daha da kuvvetlendiriyor. 3. Ay itibariyle kas kontrolü başlıyor ve sancılar azalıyor. Kendi kendine çıkartmaya başlayınca da ben gaz damlasını kademeli kesmiştim 2-3 gün içinde.
Tabi herkesin süreci farklı canım benim de sezeryanim güzel geçti sadece anestezi geçtiğindeki o ilk gece ağrım çoktu o zorladı onun dışındaki süreç rahat geçti. Ama 2. beni düşündürüyor ne yalan söyliyim :/ Dediğin gibi kesinlikle bünye meselesi. Yoksa burda kaç kişi sezeryan olduk ama hepimizin süreci farklı geçti bünyeyle alakası olmasa hepimiz aynı şekilde geçirirdik. İnşallah 2. de kolay geçer ne diyim temennimiz bu yöndeCanım bu konuda ben hic iyi bir ornek degilim çünkü gerçekten benim zordu. Spinal oldu ama dikisler atılırken hissetmeye başladım ben meselaağrım ilkine göre çok çok daha fazlaydı. Ben ilkinde ayağa kaldirildiktan 3-4 saat sonra koridorda tek başıma yuruyebiyordum , bu sefer koridorda tek başıma yürümem 2.gunu akşamı buldu ... ama hastaneden çıktıktan sonra toparlama sürecim bunda daha çabuk oldu. Ece çıktığım ilk gün tek başıma yatağıma yatıp kalkabilirim, ilkinde yatmama ve kalkmama günlerce eşim yardım etti hep.
Ama herkesin bir olmuyor. Bir arkadaşım 2. Sezeryani çok kolay geçtiğini söyledi. 1 de çok zorlanmış mesela. Bence bünye meselesi. Birde yaş ilerledikçe sanırım acıyı tolere etmek zorlaşıyor benim için konuşuyorum
Mıkır mıkır sürekli homurdanıyorKızlar sizin bebekleriniz uykusunda konuşuyor gibi sesler çıkarıyor mu ?
Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz biz.Kustuktan sonra acıkıyor ondan tekrar emmek istiyor olabilir. Reflu yada midesinde gaz olduğu için kusma olabilir. Benim oğlanda da kusma başladı dün. Mide gazından diye tahmin ediyorum.
+1 bizdenUyandı krizlere girdi yine böyle bi ağlama yok20 dk aktif emdi oysaki. 1 saattir direniyorum gazını çıkarmaya çalıştım yok altını da değiştirdim. Mama vereyim aç demekki dedim zorla biraz içirdim yok istemiyor. Sonuç olarak şuan yine memedeyiz
Aksef bana da verdi canımAntibiyotik mi verdi doktorun taburcu sonrasi
Ben eczaneden aldım direkt, günlük 5 damla veriyorum ama hergun değilBunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorum
Ben kızarıklık görünce başladım sürmeye, poposunu yıkayıp kuruttuktan sonraBir de kızlar bebisin poposuna ne zaman krem sürmeye basladınız ben hala baslamadım sürme dediler
Damardan da verdiler kuzum hem ameliyatta hem odaya çıkıncaAmeliyatta damardan vermişlerdi. Birde odaya cikinca 1 defa verildi öyle hatırlıyorum başka yoktu.
Valla benim gittiğim dr biraz yaşlı bi adam gaz damlasina falan gerek yok normal olur o sancılar dedim ben o zaman probiyotik bilmiyordum sormadim burda kızlar söyleyince araştırdım kendi insiyatifim ile alıp kullandim probiyotikte gaz damlası da. Ben bazı konularda dr u pek dinlemem kendi bildiğimi okurum iyi bi örnek miyim bilemiyorumBunu kullanmak icin illa doktora danısmam gerekiyor mu acaba bazen miniğim öyle kıvranıyor ki üzülüyorum
Valla bizim ilk gün başladı büyük insan gibi gaz çıkarıyorduBiogaia kullanıyorum, yani sürekli ağlaması yok ama kimisi 15 gunden sonra başlar gaz diyor bilemiyorum hiç. Her şeyi unutmuşum. Sudan çıkmış balık gibiyim şuan.
Canım bizimkinin poposunda kızarıklık oldu hatta tahriş olmuş gibiydi. Her alt açmada kantaron yağı damlattım. Günde 1 kez de mustelanın pişik kreminden sürdüm az bişey. Birkaç güne geçti ama kantaron daha etkili oldu diye düşünüyorumBir de kızlar bebisin poposuna ne zaman krem sürmeye basladınız ben hala baslamadım sürme dediler
Bu bilgiye tutunarak yaşıyorum3. Aya girince bıçak gibi kesildi sancılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?