2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım gazı çıksa da gaz devam ediyor olabilir bagirsaklarda sancı olabilir bağırsak gazı mide gazı gibi değil çünkü o da bebekleri kivrandirip ağlatıyor. Ekin doğduğunda ilk 3 gün öyleydi işte sonra probiyotik vermeye başlayınca o ağlamalar bitti ama simdi mesela gazı olsun eh eh ih ih diye sesler çıkarıyor yatarken uykusunda bile ikiniyor falan
Evet canım ben de bi kan vericem ama benim kesin yüksektir şuan ne zamandir icmedim ilacimi

Ben onu da yapamam benim anne almanyada esimin annesi de bize 10 saat uzaklikta annem diyor bu saatten sonra uykuyu unut

Kizlar benim oglana biberonla mama verince yarisini dışarı püskürtüyor ya da agzinin kenarindan akiyor yarisini iciyor. Neden oluyor bu, nasil tamamini icecek

Kızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?

Canım az önce ben de ebeye sordum nasıl anlarım az mı diye dedim, emzirmeden 2 saat sonra 15-20dk sağım yap eğer 10-20ml ise az demek 30-40ml arası normal demek dedi.

Çok geçmiş olsun canım düzelir inşallah üzülme sütünede sanada zarar canım

Ben onu da yapamam benim anne almanyada esimin annesi de bize 10 saat uzaklikta annem diyor bu saatten sonra uykuyu unut
O zaman iş eşine düşüyor arada postalican seni dinlendirecek
Kizlar benim oglana biberonla mama verince yarisini dışarı püskürtüyor ya da agzinin kenarindan akiyor yarisini iciyor. Neden oluyor bu, nasil tamamini icecek
Karnı tok olabilir ya da mamayi sevmemistir başka markayla bi dene bakalim bir de
Bu dr lar neden böyle salak salak konuşuyor acaba. Doğduğu gün başladım mama takviyesine meme reddi falan yaşamadık. Bebek memeni tutuyorsa sütün varsa zaten red olayi biraz düşük ihtimal. He memeni hiç vermezsin kendi sütünü de sürekli sağıp biberonla verirsen o zaman belki istemeyebilir. Senin yapacağın sürekli meme verip emdikten sonra mama takviyesi yapman. Bi de hesap kitap işine çok girme derim. Bebek zaten doyunca ağzını açmıyor istemiyor. Her göğsü en az 15 dk sağ. Ben sağım çok yapamadım göğüs hassasiyetimden dolayı fakat benim günlük planım şöyleydi. En az 1,5-2 saatte bir meme 4 saatte bir 30 cc mama. Yani günde 6 defa mama veriyordum toplamda 180 cc. Mememden ne kadar süt çıkıyordu inan hiç bilmiyorum. Fakat 30 cc ile doymadığını hala istediğini arandığını anlarsın zaten o zaman 45cc yap dene mesela her bebeğin kapasitesi farklı oluyor çünkü deneyerek anlayabilirsin ancak canım. Benim kızım 60 cc süt ile doyar memem ona göre süt üretir senin bebeğine göre az olabilir o miktar ama bize yetiyordur mesela o yüzden Ayşenin Fatma'nın kaç cc sütü çıktığı senin baz alacağın bir parametre olamaz çünkü senin göğsün senin bebeğinin ihtiyacı kadar süt üretiyor. Sen ancak onu bebeği takip ederek anlayacaksın canım. Red yapar diye de korkma memeyi unutturmadiktan sonra bişey olmaz

Kızlar dün bi paylaşım gördüm. Tiroid problemi olanlarda süt üretimi de zor oluyormuş. O yüzden ilaç kullanimina devan etmek gerekiyormuş. Böyle bir sorunu olan varsa bilginiz olsun.
Tam doktorla görüşüyordum o da hamilelikte tiroid hapı kullananlarda bazen kana geçip bebeğin tsh hormonunu baskılayabişiyormuş 10. Gününde damardan kan alınıp bastırılması gerekmiş.

Dünde bizim sıpa beni şaşırttı

Canım az önce ben de ebeye sordum nasıl anlarım az mı diye dedim, emzirmeden 2 saat sonra 15-20dk sağım yap eğer 10-20ml ise az demek 30-40ml arası normal demek dedi.
Ben bu sayisal şeylere hiç katılmıyorum ve inanmıyorum açıkçası. Her bebek farkli ve her meme bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor. 1 aylık 90 cc ile doyan bebekte var 60 cc ile doyan bebekte. Bu durumda da süt üretimi farkli oluyor her annede. Arkadaşım sağınca farkli cc de sütü çıkıyor benim farklı çıkıyor ama ikimizin bebeği de kilo aliyor mesela.

Tam doktorla görüşüyordum o da hamilelikte tiroid hapı kullananlarda bazen kana geçip bebeğin tsh hormonunu baskılayabişiyormuş 10. Gününde damardan kan alınıp bastırılması gerekmiş.
Topuk kaninda çıkmaz mi zaten onda da tsh a bakılıyor canım nerdeyse tüm anneler gebelikte kullanıyor çünkü bu hapı

Ben azaltamıyorum be versem içiyor :/ az verince de yaygarayı kopartıyor.. saatlerce memede kalmak istiyor. Meme uçlarım iptal tshirt bile giyemiyorum sızıdan..

Deisa süt arttırma ile ilgili daha önce bunu paylaşmıştım gözünden kaçmış olabilir bi oku istersen. Bu power pump yöntemi ile sağım yapmak baya farkediyor bu arada onu deneyebilirsin

Ay ben çok hafifçe vuruyorum bide yukardan aşağıya yapiyodum tersi olacakmış demekki hiç cikaramiyoduk denicem bu dediklerini cnm çok sağol bide bizimki gaz çıkarma pozisyonunda durmayı hiç sevmiyor cadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…