Canım gazı çıksa da gaz devam ediyor olabilir bagirsaklarda sancı olabilir bağırsak gazı mide gazı gibi değil çünküCanı yaniyomus gibi agliyo altı temiz gazı çıkmış . Tek şey aç heralde diyorum biberonla sagdigim süt yada mama uzun süre tutuyo ama meme öyle değil oysaki aktif de emiyo ben şaşırdım ne yapicami. Geceyi mamayla geçireyim dedim kakasıni yapamadı bu gece hiç mama vermedim kakası iyi durumda. Cisli bezi yada banyo sırasında ve altı açıkken yaptığı cisler de cabası . Bnim bebe çok aç gibi agladiginda mamayı anca 60 ml içiyor. Birazdan sağlık ocağında kilosuna bakicam. Ama bu aç gibi aglamasiyla nasıl baş edicem bilmiyorum
Evet canım ben de bi kan vericem ama benim kesin yüksektir şuan ne zamandir icmedim ilacimiCanım sennde vardı dimi? Benim vardı konuşmuştuk bi kere ben geçen hafta kan verdim normal çıktı değer o yüzden kullanmıyorum ilaco sen kullanıyo musun bende sana sorucsktım aklımdaydı kaç zamandır
Ben onu da yapamam benim anne almanyada esimin annesi de bize 10 saat uzakliktaBuna ben de başlayacağım havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum tuvaletini de aldım inşallah başarılı oluruz
Canim o da ayni mantık aslında. Eğer yaraya döndüyse kalkandan ziyade antibiyotikli kremler oluyor eczaneye bi sor onlardan kullan göğüs ucu kremi ile zor toparlarRheaa bir kaç krem söylemişti daha önce
Senin yediğin bişey de dokunmuş olabilir canım. 1 gün daha gözlemle bakalım bi
Valla ben de öyleyim yeni uyandım. Sabah 6.30 uyudu 10 da emmeye kalktı sonra uyumadi 12 gibi uyudu şimdi hala uyuyo ben de uyumuşum yeni uyandım
Ben sağım yapmıyorum canım şuan ama sen doymadığını nasıl anladın? Mesela Ekine 90 cc mama vereyim 1 saat sonra yine ver yine içer. Ya da sabaha kadar memede tutayım durur. Aslında kaka da beslenmede çok yol gösteren bir şey değil. Günde 4-5 kez çiş yapması ve kılıç alımına bakarak anlayabilirsin canim. Bebekler sadece açken beslenmek istemiyor çünkü. Gazları olduğunda, uykuları geldiğinde, ortamdan rahatsız olduklarında gibi bir çok sebep var. Bu arada mama verince çoğu çocuk uykuya daha kolay geçiyor çünkü mamanın hazmı zor ağır geliyor ve bayılıyorlar o da anneyi yanılgıya sokan bir şey
Emzirme süreci devam edene kadar bu hayal olarak kalacak sanırımemzirme bitince annene bırakmayı planlıyorum haftada 1-2 gün
Oh çok şükür canımAlmis sukursarilikta dusmus... Tesekkur ederim
Canım az önce ben de ebeye sordum nasıl anlarım az mı diye dedim, emzirmeden 2 saat sonra 15-20dk sağım yap eğer 10-20ml ise az demek 30-40ml arası normal demek dedi.Ya kızlar Allah aşkına bı memeden süt sagildigi da ne kadar çıkmalı ki süt var diyelim. Her sağımda aynı mi çıkar. Benim bebeğim hiç doymuyor resmen saat 10 dan gece 2 ye kadar emzirdim sağ sol karışık. o kadar emzirdim aç olamazdı kesin kakasını yapamadi dedik. O da olmayınca aç heralde dedik sabah sagdigim süt vardı onu verdik 80 ml di 30 ml içti uyudu.
Bu çocuk nasıl aç oluyor şimdi anlamıyorum yutkunuyor da meme yanından süt de akiyo. Süt yok diye stres yapmak istemiyorum ama bu şekilde doymayan bebek oluyor mu ya
Çok geçmiş olsun canım düzelir inşallah üzülme sütünede sanada zarar canımKızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?
O zaman iş eşine düşüyor arada postalican seni dinlendirecekBen onu da yapamam benim anne almanyada esimin annesi de bize 10 saat uzakliktaannem diyor bu saatten sonra uykuyu unut
Karnı tok olabilir ya da mamayi sevmemistir başka markayla bi dene bakalim bir deKizlar benim oglana biberonla mama verince yarisini dışarı püskürtüyor ya da agzinin kenarindan akiyor yarisini iciyor. Neden oluyor bu, nasil tamamini icecek
Bu dr lar neden böyle salak salak konuşuyor acaba. Doğduğu gün başladım mama takviyesine meme reddi falan yaşamadık. Bebek memeni tutuyorsa sütün varsa zaten red olayi biraz düşük ihtimal. He memeni hiç vermezsin kendi sütünü de sürekli sağıp biberonla verirsen o zaman belki istemeyebilir. Senin yapacağın sürekli meme verip emdikten sonra mama takviyesi yapman. Bi de hesap kitap işine çok girme derim. Bebek zaten doyunca ağzını açmıyor istemiyor. Her göğsü en az 15 dk sağ. Ben sağım çok yapamadım göğüs hassasiyetimden dolayı fakat benim günlük planım şöyleydi. En az 1,5-2 saatte bir meme 4 saatte bir 30 cc mama. Yani günde 6 defa mama veriyordum toplamda 180 cc. Mememden ne kadar süt çıkıyordu inan hiç bilmiyorum. Fakat 30 cc ile doymadığını hala istediğini arandığını anlarsın zaten o zaman 45cc yap dene mesela her bebeğin kapasitesi farklı oluyor çünkü deneyerek anlayabilirsin ancak canım. Benim kızım 60 cc süt ile doyar memem ona göre süt üretir senin bebeğine göre az olabilir o miktar ama bize yetiyordur mesela o yüzden Ayşenin Fatma'nın kaç cc sütü çıktığı senin baz alacağın bir parametre olamaz çünkü senin göğsün senin bebeğinin ihtiyacı kadar süt üretiyor. Sen ancak onu bebeği takip ederek anlayacaksın canım. Red yapar diye de korkma memeyi unutturmadiktan sonra bişey olmazKızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?
Tam doktorla görüşüyordum o da hamilelikte tiroid hapı kullananlarda bazen kana geçip bebeğin tsh hormonunu baskılayabişiyormuş 10. Gününde damardan kan alınıp bastırılması gerekmiş.Kızlar dün bi paylaşım gördüm. Tiroid problemi olanlarda süt üretimi de zor oluyormuş. O yüzden ilaç kullanimina devan etmek gerekiyormuş. Böyle bir sorunu olan varsa bilginiz olsun.
Dünde bizim sıpa beni şaşırttıYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Ben bu sayisal şeylere hiç katılmıyorum ve inanmıyorum açıkçası. Her bebek farkli ve her meme bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor. 1 aylık 90 cc ile doyan bebekte var 60 cc ile doyan bebekte. Bu durumda da süt üretimi farkli oluyor her annede. Arkadaşım sağınca farkli cc de sütü çıkıyor benim farklı çıkıyor ama ikimizin bebeği de kilo aliyor mesela.Canım az önce ben de ebeye sordum nasıl anlarım az mı diye dedim, emzirmeden 2 saat sonra 15-20dk sağım yap eğer 10-20ml ise az demek 30-40ml arası normal demek dedi.
Topuk kaninda çıkmaz mi zaten onda da tsh a bakılıyor canım nerdeyse tüm anneler gebelikte kullanıyor çünkü bu hapıTam doktorla görüşüyordum o da hamilelikte tiroid hapı kullananlarda bazen kana geçip bebeğin tsh hormonunu baskılayabişiyormuş 10. Gününde damardan kan alınıp bastırılması gerekmiş.
Göğüslerim o kadar yara oldu kiii.. ağlaya ağlaya emziriyorum atletim kan oluyor:/ dün de ağlaya ağlaya 20 dk sağım yaptımEğer bebek tam bosaltamiyorsa emzirmeden sonra sağım yapmak sütünü daha hızlı arttırır canım
Çıkmıyormuş :/ 10 günlük olunca gideceğim kanını verdirmeyeTopuk kaninda çıkmaz mi zaten onda da tsh a bakılıyor canım nerdeyse tüm anneler gebelikte kullanıyor çünkü bu hapı
Offff senin çok fena olmuş canım ya tedavi edici bi krem kullaniyor musunGöğüslerim o kadar yara oldu kiii.. ağlaya ağlaya emziriyorum atletim kan oluyor:/ dün de ağlaya ağlaya 20 dk sağım yaptım
Allah allah ilk kez duydum bunu inan ki doktor da hiç böyle bir yönlendirme yapmadi. Gidince ben de bir sorayım.Çıkmıyormuş :/ 10 günlük olunca gideceğim kanını verdirmeye
Ben azaltamıyorum be versem içiyor :/ az verince de yaygarayı kopartıyor.. saatlerce memede kalmak istiyor. Meme uçlarım iptal tshirt bile giyemiyorum sızıdan..🖐 sadece süt veriyorum. İlk 1 4 gün her emzirmeden sonra mama verdim 4 günden sonra kademeli olarak mamayi azalttım yaklasik 1 haftadan sonra tek anne sütü devam ediyor. Canım önce 15 dakka 1 meme 15 dakka diğer meme emzir sonra mama teklif et. Gerekiyorsa memeyi çekemiyorsa emzirmeden sonra sütünü sağ mama yerine önce süt ver sonra mama teklif et.
Kızlar süt artırma ile ilgili okuduğum ve not aldığım bazı şeyler var, yeni anne olacakların işine yarayacağını düşünüyorum. Buraya atıcam, postun linkini kopyalayıp ilk sayfaya eklersen daha sonra dönüp okumak isteyenler için daha kolay olabilir.Rheaa
SÜT ARTIRMANIN YOLLARI
BOL BOL EMZİR !!!
DOĞRU POZİSYONDA EMZİR !!!
- Oksitosin hormonu aktif olarak süt oluşumunu destekleyerek sütün memeye inmesini sağlar.
- Memeler depo değil fabrikadır. Boşaldıkça süt üretimi artar.
- Olumsuz düşünce kesinlikle yok stres,üzüntü süt oluşumunu etkiler.
TEN TENE TEMAS !!!
- Yanlış pozisyonda emzirilen bebek memeyi tam olarak boşaltamaz.
- Bebeğin vücudu tamamen annenin vücuduna değecek, kafa meme ile paralel olacak.
- Bebeğe eğilme, bebek sana gelsin.
- Meme ucunu değil, kahverengi halkanın çoğunluğunu ağzına alacak.
- Makas yöntemi ile değil C tutuş yöntemi ile meme bebeğin ağzına verilirse bebek daha doğru tutar.
SICAK UYGULAMA VE MEME MASAJI !!!
- Anne bebek çıplak olacak vücutları birbirine temas edecek.
- Ne kadar çok ten teması yapılırsa anne ve bebek arasındaki bağlanma o kadar artar.
- Oksitosin, prolaktin hormonu ten temasında çok fazla salgılanır.
- Bu da süt üretimini tetikler.
- Bebeği kucağa alma, alıştırma diyenleri dikkate almayın.
- Anne bebeğin temas halinde olması çok önemlidir.
SAĞIM YAPMAK !!!
- Meme kanallarının açılmasını etkiler.
- Sıcak uygulamadan sonra memeye masaj yapılması tavsiye edilir.
- Sağımdan ve emzirmeden önce yapılabilir.
6.POWER PUMP YÖNTEMİ !!!
- Her emzirmeden sonra mutlaka sağım yapılmalıdır.
- Meme boşalacak ki beyne ‘’süt üret süt yetmiyor’’ mesajı gitsin.
- Önemli noktalardan biri, her sağımda ne kadar süt üretildiğinden çok göğüsleri belirli periyodlarda uyarılmaya ve boşaltmaya alıştırmak.
- Aktif süt akışının sağlanması ortalama 5-10 dakika alıyor. Bu aşamada süt sağımını gerçekleştiremediğini, yeterli süt üretimini sağlayamadığınızı düşünmeyin.
- Vakumlamaya geçildiğinde hızlı ve daha bol miktarda süt akıyor olduğunu ve şişenin hızlıca dolmaya başladığını farkedeceksiniz. Süt akışı durduktan sonra da 3-5 dakika kadar daha sağmaya devam etmenin vücuda salgılanan süt üretimi hormonları için (prolaktin, oksitosin gibi) faydalı olduğu söylenmekte.
- Bir memeyi sonuna kadar emzirmek, ya da sağmak çok önemli.
- Emzirdikten hemen sonra sağım yapmak önemlidir. Geciktirirseniz bebeğin acıkma ritmi ile memenin süt üretme ritmini yakalayamayabilirsiniz.
- Eğer sağım yaparken acı duyuyorsanız, ya da memenizin ucu pompanın içinde rahatça gidip gelmiyorsa pompa ucu yanlıştır, değiştirin.
- Çift taraflı pompa hem zaman açısından, hem de çift taraflı sağım yapma açısından önemlidir.
7.UYKU !!!
- Eğer sütünüz azsa, bebek acıkıncaya kadar çok daha fazla sağım yapmak gerekir.
- Bu yönteme power pump yani güç pompası denir.
- Günde bir ya da iki kere bu yöntem uygulanabilir.
- Uygulama; 15 dk sağ-10 dk bekle-5 dk daha sağ-10 dk bekle-5 dk daha sağ şeklinde yoruluncaya kadar devam etme şeklinde bir yöntemdir.
8.SAĞLIKLI BESLENME VE BOL SU !!!
- Fırsat bulduğunuz her boşlukta uyuyup dinlenmeye çalışın.
- Sabah saatlerinde sütün daha tazyikli olmasının sebebi annenin daha dinlenmiş olmasından kaynaklıdır.
- Her emzirmeden önce ve sonra mutlaka su içmeye dikkat et.
- Sağlık beslenme sütün kalitesini etkiler.
Ay ben çok hafifçe vuruyorum bide yukardan aşağıya yapiyodum tersi olacakmış demekki hiç cikaramiyoduk denicem bu dediklerini cnm çok sağol bide bizimki gaz çıkarma pozisyonunda durmayı hiç sevmiyor cadıHer beslemeden sonra iki kolu omzunun üstüne gelecek şekilde,( yaklaşık midesi omuz hizanda kolları omuz üstünde kalacak sekilde) omzuna yatırıp. Avucuna su koymuşsun gibi düşün o şekilde bebeğin sırtına mide altından enseye kadar biraz sert pat pat vur canım. Aşağıdan yukarı doğru 4-5 kere sıra sekilinde vurduktan sonra avuç içinle bastirarak sirtina asagidan yukariya dogru çek bir kac kez (Vurmak gazi hareketlendiriyor, avuc icinle asagidan yukari cekmen de gaza cikis yonu veriyor) Geğirene kadar bu işlemi uygula. Eğer hafif vurursan gaz çıkışı olmaz o yüzden biraz sert vurmanın lazım. Gegirme olduktan sonra ben sırt üstü yatırıp ayaklarıyla bisiklet hareketi yapıyorum. Sonrada ayaklarını kafasına doğru getiriyorum.
Meme isteyip memeyle kavga etmesi, memeyi ağzına alıp ogurmesi tok olduğunu gazı olduğunu gösteriyor canım. Uyurken bir anda kuyruğuna basılmış kedi gibi başlıyorsa ağlamaya yine gaz diyebiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?