- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 33
Yaaa benim durumum da böyle.. sürekli nemli tutman gerekiyor, havasız değil nemli.. silikon göğüs ucu koruyucu kullanabilirsin emzirirken. Bir de sürekli Garmastan, lansinoh kremi sürekli sür. Bence gümüş kalkanın da mantığı o evdeyken açıp geziyorum dışarı çıkınca da göğüs pediyle gümüş kalkanı takıyorum ya da balmumu diye bir şey aldım onu ama en iyisi krem sürüp açıp gezmek.. plastik olan kalkanda mantar oluşma riski varmış bu arada. Madecassol diye krem var onu da kullandım iyileşmeye başladı ama hala ağlaya ağlaya emziriyorum inşallah düzelecek. Cildiyeciye gösterdim kortizonlu krem yazdı ama cesaret edemedim kullanmaya .Kızlar bana acil göğüs ucunu hızlıca iyileştirecek bir yöntem söyler misiniz? Çok canım acımaya başladı. Kanamaya başladı göğüs uçlarım.
Ben alerjik besinler, mercimek çorbası ve kuru fasulye hariç her şeyi yiyorum canım. Canın istiyorsa ye çokta abartmaya gerek yok eninde sonunda yiyeceğizKızlar sizler neler yiyip ne içiyosunuz? Büyükelr acı baklagil hariç herşeyi ye diyo. Canım aşırı hamburger pizza bişeyler istiyo hiç mi yemiyim ya 1 aylık olduk Aryanında canı istemişitr yazık çocuğuma
Evet ameliyathanede yapıldı 3 kere de odada yapıldı ağrı kesici 2si 1 tanesi de kan uyuşmazlığı :/ en son kan uyuşmazlığı yapan hemsire batırdı cıkardı bay acımıstı belki de onun acısı böylrAynı yerde mi ve sana da iğne yapıldı mı
Yaa gümüş kapakta mı akıtıyor hiç almıyım o zaman nefret ettim o olaydan çünküBuna ben de başlayacağım havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum tuvaletini de aldım inşallah başarılı oluruz
Canim o da ayni mantık aslında. Eğer yaraya döndüyse kalkandan ziyade antibiyotikli kremler oluyor eczaneye bi sor onlardan kullan göğüs ucu kremi ile zor toparlarRheaa bir kaç krem söylemişti daha önce
Senin yediğin bişey de dokunmuş olabilir canım. 1 gün daha gözlemle bakalım bi
Valla ben de öyleyim yeni uyandım. Sabah 6.30 uyudu 10 da emmeye kalktı sonra uyumadi 12 gibi uyudu şimdi hala uyuyo ben de uyumuşum yeni uyandım
Ben sağım yapmıyorum canım şuan ama sen doymadığını nasıl anladın? Mesela Ekine 90 cc mama vereyim 1 saat sonra yine ver yine içer. Ya da sabaha kadar memede tutayım durur. Aslında kaka da beslenmede çok yol gösteren bir şey değil. Günde 4-5 kez çiş yapması ve kılıç alımına bakarak anlayabilirsin canim. Bebekler sadece açken beslenmek istemiyor çünkü. Gazları olduğunda, uykuları geldiğinde, ortamdan rahatsız olduklarında gibi bir çok sebep var. Bu arada mama verince çoğu çocuk uykuya daha kolay geçiyor çünkü mamanın hazmı zor ağır geliyor ve bayılıyorlar o da anneyi yanılgıya sokan bir şey
Emzirme süreci devam edene kadar bu hayal olarak kalacak sanırımemzirme bitince annene bırakmayı planlıyorum haftada 1-2 gün
Ya saymadım ama 7-8 vardır heralde bı de altı açıkken yada banyoda falan yapiyo . Yaptığı az bı cisinden bile rahatsız oluyo hemen degisiyorum o yüzden bez çok dolmuyo öyle . Memede sürekli diğer elimle destekliyorum o durduğunda biraz dinleniyo sonra uyarı veriyorum devam ediyo.Çok çabuk tahmin etmediğin kadar içiyorlar,memede ne kadar kaldığı değil ne kadar çektiği ve içtiği önemli..benim oğlan rahatlıkla 120 ml falan içiyordu 7 günlük iken falan,hem sağıp hem emzirip hem mama takviye ediyorduk.minseonun dediği gibi kakaya değil çişe bakmak gerek,dolu dolu kaç bezi var günlük
Bazı bebekler dışarıyı ve kalabalığı seviyor,bence çok iyi birşey bol bol gezdir kalabalığa sok.
Benim de 0+ ve bebişim gayet güzel emiyor mama desteği de veriyorum ona rağmen bugün 12.5 olmuş olabilir bence deHastanedeyken doktor annenin kan grubuyla alakali yatkınlık olabiliyor demisti, ilk defa duydum ama benim kan grubum 0+ sarılığa yatkınlık var dedi
Belki ebe bu sayıları beni ve bebeği bildiği için vermiştir herkese uymuyordur haklısın cnm.Ben bu sayisal şeylere hiç katılmıyorum ve inanmıyorum açıkçası. Her bebek farkli ve her meme bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor. 1 aylık 90 cc ile doyan bebekte var 60 cc ile doyan bebekte. Bu durumda da süt üretimi farkli oluyor her annede. Arkadaşım sağınca farkli cc de sütü çıkıyor benim farklı çıkıyor ama ikimizin bebeği de kilo aliyor mesela.
Denicem cnm çok çok teşekkür ederim bunu duymamıştım.Deisa süt arttırma ile ilgili daha önce bunu paylaşmıştım gözünden kaçmış olabilir bi oku istersen. Bu power pump yöntemi ile sağım yapmak baya farkediyor bu arada onu deneyebilirsin
Çocuk anneyi her daim yalancı çıkartır canım. O yüzden hep tersini söyleyeceksinYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Salak bir adam gerçekten ben de değiştiricem zaten. Evet dediğin gibi oğlum çok güzel emiyor sütüm de var az çok bilemem ama var, niye böyle korkutuyor ki beni başka çarem de yokken. Zaten çok çok hassasım dokunsalar ağlarım.Bu dr lar neden böyle salak salak konuşuyor acaba. Doğduğu gün başladım mama takviyesine meme reddi falan yaşamadık. Bebek memeni tutuyorsa sütün varsa zaten red olayi biraz düşük ihtimal. He memeni hiç vermezsin kendi sütünü de sürekli sağıp biberonla verirsen o zaman belki istemeyebilir. Senin yapacağın sürekli meme verip emdikten sonra mama takviyesi yapman. Bi de hesap kitap işine çok girme derim. Bebek zaten doyunca ağzını açmıyor istemiyor. Her göğsü en az 15 dk sağ. Ben sağım çok yapamadım göğüs hassasiyetimden dolayı fakat benim günlük planım şöyleydi. En az 1,5-2 saatte bir meme 4 saatte bir 30 cc mama. Yani günde 6 defa mama veriyordum toplamda 180 cc. Mememden ne kadar süt çıkıyordu inan hiç bilmiyorum. Fakat 30 cc ile doymadığını hala istediğini arandığını anlarsın zaten o zaman 45cc yap dene mesela her bebeğin kapasitesi farklı oluyor çünkü deneyerek anlayabilirsin ancak canım. Benim kızım 60 cc süt ile doyar memem ona göre süt üretir senin bebeğine göre az olabilir o miktar ama bize yetiyordur mesela o yüzden Ayşenin Fatma'nın kaç cc sütü çıktığı senin baz alacağın bir parametre olamaz çünkü senin göğsün senin bebeğinin ihtiyacı kadar süt üretiyor. Sen ancak onu bebeği takip ederek anlayacaksın canım. Red yapar diye de korkma memeyi unutturmadiktan sonra bişey olmaz
Emzirmeyi kestikten sonra ble pek mümkün değil bu canım. O sefer de cis için kalkıyorlar yok susadım yok cisim geldiŞöyle araliksiz 8 9 saat uyumak trk hayalim oldu bu süreçteoysa uyumak ne büyük zenginlikmiş
Canım gazı çıksa da gaz devam ediyor olabilir bagirsaklarda sancı olabilir bağırsak gazı mide gazı gibi değil çünküo da bebekleri kivrandirip ağlatıyor. Ekin doğduğunda ilk 3 gün öyleydi işte sonra probiyotik vermeye başlayınca o ağlamalar bitti ama simdi mesela gazı olsun eh eh ih ih diye sesler çıkarıyor yatarken uykusunda bile ikiniyor falan
Evet canım ben de bi kan vericem ama benim kesin yüksektir şuan ne zamandir icmedim ilacimi
Şimdi sagiyorum 2 saati geçti emzireli bakalım ne çıkacak. Sağol canımCanım az önce ben de ebeye sordum nasıl anlarım az mı diye dedim, emzirmeden 2 saat sonra 15-20dk sağım yap eğer 10-20ml ise az demek 30-40ml arası normal demek dedi.
Umarım geçer çok can sıkıcı. Tuhaftır ki acıyo bide. Minseo nün dediği gibi iğne kaynaklı demek ki. Yanlış uygulama kurbanı olduk. Sende Lokman hekimde doğum yaptın dimi. Dr un kimdiEvet ameliyathanede yapıldı 3 kere de odada yapıldı ağrı kesici 2si 1 tanesi de kan uyuşmazlığı :/ en son kan uyuşmazlığı yapan hemsire batırdı cıkardı bay acımıstı belki de onun acısı böylr
Zaten eşim hep çok uyumama takmıştı şimdi çok mutlu bana da rahat batmışEmzirmeyi kestikten sonra ble pek mümkün değil bu canım. O sefer de cis için kalkıyorlar yok susadım yok cisim geldiöyle saatlerce uyumak artık bir hayal
Bizimkinde bağırsak gazı olabilir dediğin gibi çünkü pırt yapınca bazen rahatliyo. Dr a göstermeden probiyotik kullanmayayim dedim olmayan şeyi bozmayalım şimdi. Ama aklımda biogai kullanmıştın galiba arkadaşım da onu önerdi. Duruma göre bakacağımCanım gazı çıksa da gaz devam ediyor olabilir bagirsaklarda sancı olabilir bağırsak gazı mide gazı gibi değil çünküo da bebekleri kivrandirip ağlatıyor. Ekin doğduğunda ilk 3 gün öyleydi işte sonra probiyotik vermeye başlayınca o ağlamalar bitti ama simdi mesela gazı olsun eh eh ih ih diye sesler çıkarıyor yatarken uykusunda bile ikiniyor falan
Evet canım ben de bi kan vericem ama benim kesin yüksektir şuan ne zamandir icmedim ilacimi
Ahahahah ay kahkaha attım,kesin istiyordur canıKızlar sizler neler yiyip ne içiyosunuz? Büyükelr acı baklagil hariç herşeyi ye diyo. Canım aşırı hamburger pizza bişeyler istiyo hiç mi yemiyim ya 1 aylık olduk Aryanında canı istemişitr yazık çocuğuma
Canım inşallah en kısa zamanda iyileşir çok fena olmuş seninkiGöğüslerim o kadar yara oldu kiii.. ağlaya ağlaya emziriyorum atletim kan oluyor:/ dün de ağlaya ağlaya 20 dk sağım yaptım
Evet canım Fatma bilginer sende mi orada yaptın?Şimdi sagiyorum 2 saati geçti emzireli bakalım ne çıkacak. Sağol canım
Umarım geçer çok can sıkıcı. Tuhaftır ki acıyo bide. Minseo nün dediği gibi iğne kaynaklı demek ki. Yanlış uygulama kurbanı olduk. Sende Lokman hekimde doğum yaptın dimi. Dr un kimdi
Korkma canım meme+mama gideceksin. hadi oldu ki oldu geri dönüşü olmayan bir sey değil 6 ay meme reddedip memeye dönen bebekler var. Kendini üzecek bi konu değil hiç sallama. Bana dr da ebe de ilk gün mama başlattı sonra götürdüğüm dr da iyi ki vermişsin dediSalak bir adam gerçekten ben de değiştiricem zaten. Evet dediğin gibi oğlum çok güzel emiyor sütüm de var az çok bilemem ama var, niye böyle korkutuyor ki beni başka çarem de yokken. Zaten çok çok hassasım dokunsalar ağlarım.
Cnm ben düşünemedim yazarken ama genel mi bu bilgi yoksa benim günüme ve bebeğe göre mi dedi sormadım bilmiyorum.Şimdi sagiyorum 2 saati geçti emzireli bakalım ne çıkacak. Sağol canım
Umarım geçer çok can sıkıcı. Tuhaftır ki acıyo bide. Minseo nün dediği gibi iğne kaynaklı demek ki. Yanlış uygulama kurbanı olduk. Sende Lokman hekimde doğum yaptın dimi. Dr un kimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?