Hahahah bizim de tam tersi annemler her görüntülü aradığında uyuyor oluyordu ee hep uyuyor ya bu diyorlardı dün gördüler görecekleriniYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Kızlar bana acil göğüs ucunu hızlıca iyileştirecek bir yöntem söyler misiniz? Çok canım acımaya başladı. Kanamaya başladı göğüs uçlarım.
Kızlar merhaba
Perşembe sabah doğum yaptım. 3450gr 51cm doğdu kızımRheaa
Araları okuyamadım tabiki doğum yapan arkadaşlar varsa gözü aydın herkesinikinci doğumum olmasına rağmen çok tecrübesiz hissediyorum özellikle gece sancıdan sürekli ağlıyor, sesi kısıldı neredeyse kuzumun. Gaz çıkarsa da sancı için çözümünüz var mı?
Bende hiç mama vermedim sütünün yetmediğini nereden anladım?Kızım doğduğundan beri pert durumdayım sütüm yetmiyor diye düşünüp mama takviyesi yapıyorum. Sadece süt ile besleyen arkadaşlar var mı? Kızım 4 kilomun üstünde doğdu iki saatte bir emzirip 2 ölçek mama veriyorum, mamayı yiyiyor sadece süt ile beslemeye çalışsam aç mı kalır? Böyle de mamaya alışıyor emerken uyuyor sanki süt göğsümden boşalmıyor, süt makinesiyle sağım yapan var mı böyle bi durumda ?
Okula dogum kağıtlarımı verdim şimdi sen söyleyince e bordrodan baktım çocuğu işlememişler hala,mart ayı cocuk sayısı hala 0 görünüyor.Arkadaşlar aranızda memur olan var mı? Yapılması gereken işlemler nelerdir? Doğum parası için nereye başvurmalı, bebeği üstümüze almak için ne yapmalı?
Ben ilk doğumda aventin göğüs kapaklarını kullanmıştım lansinoh merhem sürüp kapakları takiyordumKızlar bana acil göğüs ucunu hızlıca iyileştirecek bir yöntem söyler misiniz? Çok canım acımaya başladı. Kanamaya başladı göğüs uçlarım.
Ayy baş ağrısı çekmedim dedim bu çıktı bazen de acıyo acil Dr a gorunsem iyi olucak demek ki.Canım bence bacaktan yapilan igne etkisi. Eğer sinire denk getirdiyse olur öyle. Benim hemsire bilegimin yanından damar yolu açmaya çalışırken sinire denk getirdi baş parmağımı hala uyuşuyorhatta bu sinire denk gelme olayı yüzünden daha kötü sonuçlar bile oluşabiliyor. Ben spinal ile alakası olduğunu sanmıyorum. Benzer durumu bi tanıdık yaşadı onun daha kötüydü doğumdan sonra aylarca yürüyemedi düşük ayak sendromu tanısı kondu onun sebebi de yanlış uygulanan iğne sinire denk geldiği için malesef...
Aynı yerde mi ve sana da iğne yapıldı mıBen de bu durum var cok sinir bozucu :/
Helal valla bn 1 taneyi doyuramiyorumYok canim ya şimdi 2 gündür Kız da bana da meme diyor meme vermesemde kahve fincanına sagip ona da süt veriyorum yani 2 evlat besliyorum. Bazen kendimi sağman inek gibi hissediyorum
Bu da ayrı bi vakaİlk doğumda benim normal dogumdu ama bir sene bacağım uyuştu sonra kendiliginden geçti. Biraz yürüyünce dinlenmem gerekiyordu parmak ucuma kadar uyuşuyordu
Gürültülü yeri seviyorlar bizede kadınlar bebek görmeye geldi hiç uyanmadıYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Buna ben de başlayacağım havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum tuvaletini de aldım inşallah başarılı oluruzTuvalet iletişimi adlı kitapta bu konudan bahsediy
Tabiki bende doğumdam dört beş gün önce sipariş ettim daha önce olmalıydı aslinda devamını okumam lazım o bölümü çeker atarım. ben her altını açtıkça tuvalete tutuyorum sırtı bana yaslanmış şekilde bacaklarindan tuvalet pozisyonunda onun kaka yaparkenki seslerini çıkarıyorum kakasını yapıyor böylece gazı da çıkmış oluyor
Canim o da ayni mantık aslında. Eğer yaraya döndüyse kalkandan ziyade antibiyotikli kremler oluyor eczaneye bi sor onlardan kullan göğüs ucu kremi ile zor toparlarKızlar gümüş kapağı öneriyor musunuz? Sol göğsüm çok kötü durumda bir türlü geçmiyor. Göğüs kalkanı almıştım hiç sevemedim eğilip kalkarken sürekli biriken sütler akıyor üstüm ıslanıyor.. Gümüş kapağı önerirseniz hemen alacağım
Senin yediğin bişey de dokunmuş olabilir canım. 1 gün daha gözlemle bakalım biKızlar bu arada dünden beri çok zor bi gün ve gece geçirdik :/ Normalde de kusması vardı ama çok fazlalaştı. Annemlere iftara gitmiştik orda 2 saat uyudu sonra oldu olanlar. Sürekli ağlama çırpınma.. Alttan gazı var diye düşündüm yok. Emzirdim falan kustu sonra hep. Kusunca rahatlıyor kusmayınca ağlıyor. Öğürme fırşkırtma vs yok. Akşam 6.30da uyandı annemlerden 11 gibi kalktık o saate kadar ağladı resmen uyumadı hiç. Daha yeni biogaiaya başladık o mu dokundu acaba. Sab simplexte de sıkıntı yaşamıştık. Bizimkine yaramıyor mu böyle şeyler çözemedim ya. En iyisi hiç bişey kullanmamak sanırımGecemiz ve bu sabahımız da aynı şekil geçti şimdi sakinleşti yine güzelce kusunca. Kilo kaybı vs olmaz umarım bu kadar kusmaya. O ağladıkça benim içim parçalandı resmen
Valla ben de öyleyim yeni uyandım. Sabah 6.30 uyudu 10 da emmeye kalktı sonra uyumadi 12 gibi uyudu şimdi hala uyuyo ben de uyumuşum yeni uyandımYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Ben sağım yapmıyorum canım şuan ama sen doymadığını nasıl anladın? Mesela Ekine 90 cc mama vereyim 1 saat sonra yine ver yine içer. Ya da sabaha kadar memede tutayım durur. Aslında kaka da beslenmede çok yol gösteren bir şey değil. Günde 4-5 kez çiş yapması ve kılıç alımına bakarak anlayabilirsin canim. Bebekler sadece açken beslenmek istemiyor çünkü. Gazları olduğunda, uykuları geldiğinde, ortamdan rahatsız olduklarında gibi bir çok sebep var. Bu arada mama verince çoğu çocuk uykuya daha kolay geçiyor çünkü mamanın hazmı zor ağır geliyor ve bayılıyorlar o da anneyi yanılgıya sokan bir şeyYa kızlar Allah aşkına bı memeden süt sagildigi da ne kadar çıkmalı ki süt var diyelim. Her sağımda aynı mi çıkar. Benim bebeğim hiç doymuyor resmen saat 10 dan gece 2 ye kadar emzirdim sağ sol karışık. o kadar emzirdim aç olamazdı kesin kakasını yapamadi dedik. O da olmayınca aç heralde dedik sabah sagdigim süt vardı onu verdik 80 ml di 30 ml içti uyudu.
Bu çocuk nasıl aç oluyor şimdi anlamıyorum yutkunuyor da meme yanından süt de akiyo. Süt yok diye stres yapmak istemiyorum ama bu şekilde doymayan bebek oluyor mu ya
Emzirme süreci devam edene kadar bu hayal olarak kalacak sanırımŞöyle araliksiz 8 9 saat uyumak trk hayalim oldu bu süreçteoysa uyumak ne büyük zenginlikmiş
Çok çabuk tahmin etmediğin kadar içiyorlar,memede ne kadar kaldığı değil ne kadar çektiği ve içtiği önemli..benim oğlan rahatlıkla 120 ml falan içiyordu 7 günlük iken falan,hem sağıp hem emzirip hem mama takviye ediyorduk.minseonun dediği gibi kakaya değil çişe bakmak gerek,dolu dolu kaç bezi var günlükYa kızlar Allah aşkına bı memeden süt sagildigi da ne kadar çıkmalı ki süt var diyelim. Her sağımda aynı mi çıkar. Benim bebeğim hiç doymuyor resmen saat 10 dan gece 2 ye kadar emzirdim sağ sol karışık. o kadar emzirdim aç olamazdı kesin kakasını yapamadi dedik. O da olmayınca aç heralde dedik sabah sagdigim süt vardı onu verdik 80 ml di 30 ml içti uyudu.
Bu çocuk nasıl aç oluyor şimdi anlamıyorum yutkunuyor da meme yanından süt de akiyo. Süt yok diye stres yapmak istemiyorum ama bu şekilde doymayan bebek oluyor mu ya
Bazı bebekler dışarıyı ve kalabalığı seviyor,bence çok iyi birşey bol bol gezdir kalabalığa sok.Yine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Canı yaniyomus gibi agliyo altı temiz gazı çıkmış . Tek şey aç heralde diyorum biberonla sagdigim süt yada mama uzun süre tutuyo ama meme öyle değil oysaki aktif de emiyo ben şaşırdım ne yapicami. Geceyi mamayla geçireyim dedim kakasıni yapamadı bu gece hiç mama vermedim kakası iyi durumda. Cisli bezi yada banyo sırasında ve altı açıkken yaptığı cisler de cabası . Bnim bebe çok aç gibi agladiginda mamayı anca 60 ml içiyor. Birazdan sağlık ocağında kilosuna bakicam. Ama bu aç gibi aglamasiyla nasıl baş edicem bilmiyorumBen sağım yapmıyorum canım şuan ama sen doymadığını nasıl anladın? Mesela Ekine 90 cc mama vereyim 1 saat sonra yine ver yine içer. Ya da sabaha kadar memede tutayım durur. Aslında kaka da beslenmede çok yol gösteren bir şey değil. Günde 4-5 kez çiş yapması ve kılıç alımına bakarak anlayabilirsin canim. Bebekler sadece açken beslenmek istemiyor çünkü. Gazları olduğunda, uykuları geldiğinde, ortamdan rahatsız olduklarında gibi bir çok sebep var. Bu arada mama verince çoğu çocuk uykuya daha kolay geçiyor çünkü mamanın hazmı zor ağır geliyor ve bayılıyorlar o da anneyi yanılgıya sokan bir şey
Olsun geçer gider emiyosa maşallah ne güzel emiyomuş yerimmmBenimki saat basi 15 dk 20 dk emiyor canim. Nadir 2 saat oluyor. Gece de dahil. Hani dogdugu andan beri besleniyor. Gene de oldu isteinsallah bir once gecer. Sizinki de gecmis olmus gitmis masallah ne guzel
Ya aynıııı asansöre biniyoruz uyumaya başlıyoYine kabus gibi bir geceden herkese günaydınBenim uyku düzeni allak bullak oldu.Gerçekten uyuyor muyum yoksa uyudum diye ayakta rüya mı görüyorum oda belli değil Ama bir şeyi keşfettim bu arada bizim minnoş misafirlikte uyuyor,iftar davetlerinde kesinlikle benim oğlan yerine başka biri geliyor mışıl mışıl uyuyor.Haliyle herkese ettiğim şikayetler elimde patlıyor dün annemlere davetliydik beş saat boyunca hiç uyanmadı ayyy daha minnacık beni yalancı çıkarmaya bile başladı
Canım bugün kontrolümüz vardı. İlk günden beri düzenli emmesine rağmen bizim de biraz sarılığımız vardı. Yüzünde ve göüğüs kısmına kadar inmiş vücutta da. Ama doktor önemsemedi değerine bile bakmayacağım bu 12 den yukarı çıkmaz değer o durumda da zaten müdahale edilecek bir şey yok dedi. Aşağı bacaklara doğru inerse haberimiz olsun dedi sadece. Sen de tedirgin olmaKizlar oglumun sariligi 10.6 idi dun. O kadar ugrastik esimle, guzel beslendi ama gene deyarin tekrar test yapilcak. Yani 2 gunde bu degerin dususu olur mu? Artacak diye korkuyorum
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsünSelam kızlar
Umarım herkes iyidir
Dün bebeğimi kucağıma aldım 38+3 de suyun başlaması ile gelme kararı aldı bebişim…
Tüm bekleten ve isteyenlere sağlıkla
Canım sennde vardı dimi? Benim vardı konuşmuştuk bi kere ben geçen hafta kan verdim normal çıktı değer o yüzden kullanmıyorum ilaco sen kullanıyo musun bende sana sorucsktım aklımdaydı kaç zamandırKızlar dün bi paylaşım gördüm. Tiroid problemi olanlarda süt üretimi de zor oluyormuş. O yüzden ilaç kullanimina devan etmek gerekiyormuş. Böyle bir sorunu olan varsa bilginiz olsun.
Ahhh ahhh deliksiz 8-9 mu saat o ne ki ne ki oŞöyle araliksiz 8 9 saat uyumak trk hayalim oldu bu süreçteoysa uyumak ne büyük zenginlikmiş
Almis sukurEvet canım sarılıktan dolayı kilo kaybı oluyor. Ama geri alıyorlar sıkma canını
Size de gecmis olsunCanım bugün kontrolümüz vardı. İlk günden beri düzenli emmesine rağmen bizim de biraz sarılığımız vardı. Yüzünde ve göüğüs kısmına kadar inmiş vücutta da. Ama doktor önemsemedi değerine bile bakmayacağım bu 12 den yukarı çıkmaz değer o durumda da zaten müdahale edilecek bir şey yok dedi. Aşağı bacaklara doğru inerse haberimiz olsun dedi sadece. Sen de tedirgin olma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?