Canım elektrikli pompayla sağım yapacaksan süt gelmemeye başlayana kadar diyebilirim. Süt gelişi kesildiğinde elinle sağım dene gelirse pompanin çekim gücünü arttir arada göğüse masaj yap devam et pompaya. Zaten süt bitince memeler yumuşacık oluyorKızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?
Emdikten sonra hâlâ araniyorsa , mama verebilirsin. Maşallah kilolu bebek belki doymazKızım doğduğundan beri pert durumdayım sütüm yetmiyor diye düşünüp mama takviyesi yapıyorum. Sadece süt ile besleyen arkadaşlar var mı? Kızım 4 kilomun üstünde doğdu iki saatte bir emzirip 2 ölçek mama veriyorum, mamayı yiyiyor sadece süt ile beslemeye çalışsam aç mı kalır? Böyle de mamaya alışıyor emerken uyuyor sanki süt göğsümden boşalmıyor, süt makinesiyle sağım yapan var mı böyle bi durumda ?
dün geceden beri benim oğlumda aynı öyle, ağlamaktan bir hâl oldu. Biogaia bitmişti acaba ondan mı oldu diye düşünüyorum.Kızlar bu arada dünden beri çok zor bi gün ve gece geçirdik :/ Normalde de kusması vardı ama çok fazlalaştı. Annemlere iftara gitmiştik orda 2 saat uyudu sonra oldu olanlar. Sürekli ağlama çırpınma.. Alttan gazı var diye düşündüm yok. Emzirdim falan kustu sonra hep. Kusunca rahatlıyor kusmayınca ağlıyor. Öğürme fırşkırtma vs yok. Akşam 6.30da uyandı annemlerden 11 gibi kalktık o saate kadar ağladı resmen uyumadı hiç. Daha yeni biogaiaya başladık o mu dokundu acaba. Sab simplexte de sıkıntı yaşamıştık. Bizimkine yaramıyor mu böyle şeyler çözemedim ya. En iyisi hiç bişey kullanmamak sanırımGecemiz ve bu sabahımız da aynı şekil geçti şimdi sakinleşti yine güzelce kusunca. Kilo kaybı vs olmaz umarım bu kadar kusmaya. O ağladıkça benim içim parçalandı resmen
Doğru cildiyeye canım. Kortizonlu kremle ancak düzelir hiç vakit kaybetmeden git canım . Benim kziimda oldu acını resmen içimde hissettim ve seni çok iyi anlıyorum.Göğüslerim o kadar yara oldu kiii.. ağlaya ağlaya emziriyorum atletim kan oluyor:/ dün de ağlaya ağlaya 20 dk sağım yaptım
Ah canım bir bilsek dertlerini bi anlayabilsek.. Hala aynıyız. Zar zor uyutuyorum 5 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Sürekli bacaklarını çekip çırpınıyor ama rahatça kaka da yapıyor karnı da yumuşak. En son 5te uyandı hala uyumadı hiç. Bir yeri mi ağrıyor hasta mı oldu üşüttü mü hiç bişey anlamıyorum.. Şuan emiyor sakince sonra yine aynı olacak muhtemelen. Yavrumun sesi kısıldı artık ağlamaktan. Çok çaresizim ne yapacağım bilmiyorum.Emdikten sonra hâlâ araniyorsa , mama verebilirsin. Maşallah kilolu bebek belki doymaz
dün geceden beri benim oğlumda aynı öyle, ağlamaktan bir hâl oldu. Biogaia bitmişti acaba ondan mı oldu diye düşünüyorum.
Bağırsak gazı olduğunda sıyırma hareketini karninda yukarıdan aşağıya doğru yapıyorsun ki bağırsak gazı aşağı inip çıksın canım. Bisiklet hareketi yaptıktan sonra ayaklarını topla uzat topla uzat sonra serçe parmağının yan tarafıyla mideden aşağıya dogdu seri(bir sağ el bir sol el seklinde) ama baya bastirarak aşağı doğru çektiğinde (sanki elinin yani ile bir şeyleri supurtuyormus gibi) bagirsaklardaki gazın ve kakanin asagi ilerlerken ki gurultusunu duyuyorsunAy ben çok hafifçe vuruyorum bide yukardan aşağıya yapiyodum tersi olacakmış demekki hiç cikaramiyoduk denicem bu dediklerini cnm çok sağol bide bizimki gaz çıkarma pozisyonunda durmayı hiç sevmiyor cadı
Kortizonlu kremi kullan canım. İnan çok çabuk iyileştiriyor. Kızımda kullandım ben Allah o kremleri bulandan razı oldun yaniYaaa benim durumum da böyle.. sürekli nemli tutman gerekiyor, havasız değil nemli.. silikon göğüs ucu koruyucu kullanabilirsin emzirirken. Bir de sürekli Garmastan, lansinoh kremi sürekli sür. Bence gümüş kalkanın da mantığı o evdeyken açıp geziyorum dışarı çıkınca da göğüs pediyle gümüş kalkanı takıyorum ya da balmumu diye bir şey aldım onu ama en iyisi krem sürüp açıp gezmek.. plastik olan kalkanda mantar oluşma riski varmış bu arada. Madecassol diye krem var onu da kullandım iyileşmeye başladı ama hala ağlaya ağlaya emziriyorum inşallah düzelecek. Cildiyeciye gösterdim kortizonlu krem yazdı ama cesaret edemedim kullanmaya .
Afiyet olsun canım. Neden yemeyesin ki.Kızlar sizler neler yiyip ne içiyosunuz? Büyükelr acı baklagil hariç herşeyi ye diyo. Canım aşırı hamburger pizza bişeyler istiyo hiç mi yemiyim ya 1 aylık olduk Aryanında canı istemişitr yazık çocuğuma
Popo kaslarini fark ediyorlar kontrol etmeyi öğreniyorlar canım zorlanmasi ondan olabilir. Neden bir şey yemeyeceksin ki anlayamadım? Başka bir durum yoktu dimiKızlar benim minik kaka yaprken cok zorlanıyor sonra yapıncada ağlıyor ufaktan canı kı yanıyor of elimden bir sey gelmiyor ne yapıcağımı sasırdım hiçbir şey yemicem o okucak artık
Biogaia yi kesince kusmasi devam ederse cnaim bir doktora danışmanızda fayda olabilir.Kızlar bu arada dünden beri çok zor bi gün ve gece geçirdik :/ Normalde de kusması vardı ama çok fazlalaştı. Annemlere iftara gitmiştik orda 2 saat uyudu sonra oldu olanlar. Sürekli ağlama çırpınma.. Alttan gazı var diye düşündüm yok. Emzirdim falan kustu sonra hep. Kusunca rahatlıyor kusmayınca ağlıyor. Öğürme fırşkırtma vs yok. Akşam 6.30da uyandı annemlerden 11 gibi kalktık o saate kadar ağladı resmen uyumadı hiç. Daha yeni biogaiaya başladık o mu dokundu acaba. Sab simplexte de sıkıntı yaşamıştık. Bizimkine yaramıyor mu böyle şeyler çözemedim ya. En iyisi hiç bişey kullanmamak sanırımGecemiz ve bu sabahımız da aynı şekil geçti şimdi sakinleşti yine güzelce kusunca. Kilo kaybı vs olmaz umarım bu kadar kusmaya. O ağladıkça benim içim parçalandı resmen
Tecrübe böyle bir şeyBen onu da yapamam benim anne almanyada esimin annesi de bize 10 saat uzakliktaannem diyor bu saatten sonra uykuyu unut
Sinir oldum doktorunuza gerçekten. Emzirme devam ettiği sürece neden memeyi unutsun ki. Allah akıl fikir versin böylesine.Kızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?
Bakalım canım bugün vermedim yarın bi gözlemleyeceğimBiogaia yi kesince kusmasi devam ederse cnaim bir doktora danışmanızda fayda olabilir.
Mamayi azaltmazsan canım vücut ürettiği sütü bebek için yeterli sanıyor fazla üretmiyor. Bebek ne kadar emerse o kadar süte ihtiyaç var deyip üretim. Benim oğlan da sürekli memede, bazen 20 dakikada 1 emiyor bazen 2 saatte 1.Ben azaltamıyorum be versem içiyor :/ az verince de yaygarayı kopartıyor.. saatlerce memede kalmak istiyor. Meme uçlarım iptal tshirt bile giyemiyorum sızıdan..
Yok ama sanki yediklerim dokunuyorda acı çekiyormuş gibi hissediyorumPopo kaslarini fark ediyorlar kontrol etmeyi öğreniyorlar canım zorlanmasi ondan olabilir. Neden bir şey yemeyeceksin ki anlayamadım? Başka bir durum yoktu dimi
Doğumdan sonra vücuttaki ödem atılınca kilo veriliyor canım. Kilo vermiş hemen geri almış. Doğum kilosuna ulaşınca çabuk kilo almaya geçiyorlar.Çok güzelbizim bugünkü kilo doğum kilosuyla aynı çıktı. Verip geri mi aldı yoksa kaybetmeden sabit mi kaldı bilemedim. Bundan sonra artış başlar herhalde umarım
10 -15 miGerçekten öyle canım bizim de yüz ve göğüs ve doktor 12-13 civarı dedi. Deneyimden artık biliyorlar demek ki. Sık sık da emzirdiğim için ben de toparlar diye düşünüyorum zaten . 10-15 tane doğursak biz de o pozisyona geliriz heralde artık
Canım ben de mama ile destekliyorum doğduğundan beri çok şükür memeyi bırakmadı. Canını sıkma sende. Ben 3 saatte bir 60 cc mama veriyorum memeyi de ne zaman isterse veriyorum yada mamadan 1.5 Saat sonra felan mutlaka veriyorumKızlar doktordan geldim, sarılık değerimiz biraz yükselmiş 20gr da kilo vermiş iki günde , emzirmeye destek mama veriyorduk mamayı artır dedi doktor ‘umarım memeyi bırakmaz böyle mamayla doyunca’ dedi çok canım sıkıldı ağlıyorum bu lafa hala, bırakmasını hiç istemem, memeyi bırakmaması için sütümü artırmam zamanla mamayı azaltmam gerek. Sağım yapmaya başlicam benim bebem en fazla 40dk emebiliyor mesela 30dk emdi üstüne kaşık biberon mama veriyorum 60lık ama 40da doyuyor genelde. Şimdi emzirme+mamadan sonra sağım yapayım diyorum göğüsler boşalır. Sonraki döngüde verdiğim mamadan düşerim sağdığımı da diye düşündüm . Kaç dk sağmalı onu da bilmiyorum, Emziren sağım yapan ve mama veren anneler siz bu döngüyü sıralamayı nasıl yapıyorsunuz ve kaç saat aralıklarla?
Bende buraya yazdıktan sonra uykusuz bir gün geçirdim sabah 8 den beri toplasan bu saate kadar 1 saat uyumuştur kakasını yapmıyor gazını çıkarıuor karnı doyuyor ama yine de ağlıyor valla sallıyorum memede tutuyorum göğsümde yatırıp sıvazlıyorum öyle dalıyor hafif yatırıyorum 2 dakka sonra viyaklamaya başlıyor yine. Şu an hala sallıyorum uyuyor gibi sankiBenimki çok altına kaka yapıyor her değiştikçe uykusu açılıyor dön tekrar başa uyutmaya çalış
Aynı durumdayız sabahtan beri hala uyutmaya çalışıyorum probiyotik veriyorum gaz damlasını veriyorum kakasını yaptı gazını da çıkarıyor hem üstten çıkarıyorum her mama sonrası hem alttan da çıkarıuor hep, burnu tıkalı değil ama yine de durmadı hiç. Beşiği sallıyorum hala ses çıkarıyor dursam uyanacak sanki . 5 dk mutfağa gidemedim Kahvaltıdan yapamadım sabah hızlıca ekmeğime peynir koydum gidip sallayarak yedim onu da. Sallamayın alışmasın diyor herkes ama ben nasıl sakinleştireceğim akşama kadar kucağıma atıp evde gezeyim mi. Kendş kendine sallamak zorunda kalıyorum. Valla mamasını verip emzirip uyutup direk yatağına koyamıyorum. İlk zamanlar öyleydi ama şimdş kendine geldi gözü açıldı.Ah canım bir bilsek dertlerini bi anlayabilsek.. Hala aynıyız. Zar zor uyutuyorum 5 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Sürekli bacaklarını çekip çırpınıyor ama rahatça kaka da yapıyor karnı da yumuşak. En son 5te uyandı hala uyumadı hiç. Bir yeri mi ağrıyor hasta mı oldu üşüttü mü hiç bişey anlamıyorum.. Şuan emiyor sakince sonra yine aynı olacak muhtemelen. Yavrumun sesi kısıldı artık ağlamaktan. Çok çaresizim ne yapacağım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?