2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Babalar doğursa keşke ya uzaktan bakınca kolay görülüyor.
Bana da doktorum dikis kontrolunde 3. Olursa aynı yerden keseceğim dedi yok doktorum ben almayayım zaten bu çok zor geçti hiç hastaneden cikamayacagim sandım dedim bazen 3.yu dusunme fikri çok sempatik gelince anında kendimi cimdikliyorum kendine gel diye

Suanki gülümsemeler refleks canım. Bilinçli gulumsemelerine daha var 7-8 haftadan sonra bilinçli gülümseme başlıyor

Kızımın uyku saati geldi kaç gündür hep bu saatte dalıyor,şikayet gibi olmasın ama yani yoruldum biraz
İftardan beri ya memede ya koynumda koala gibi yaşıyoruz resmen yatağına koyduğumuz an uyanıyor karnı tok altı temiz gazını cıkarttım yok yatagına koyunca sensörler çalışıyor memelerde sızlamaya başladı off

Bu ataklar ve sıçramalar olayını daha hiç anlayamadım Nereden araştırmalıyım ne demek bunlar paylaşabilir misin?
Canım büyüme atağı dediğimiz şey, bebeğin fiziksel olarak ilerlemesinin hızlı olduğu zamanlar. Yani boyu artıyor, daha çok kilo alıyor, kafa-kol-govde si büyüyor vs diyebiliriz. Fiziksel özelliklerinde büyüme yani.
Sıçrama dediğimiz durum da beyinsel gelişimi diyebiliriz. Etrafı görmeye başlaması, renkleri görmesi, kendinin farkına varması, elini ayağının kontrol etmeyi farketmesi, kontrast renkleri görmeleri mesela tukuruguyle baloncuk yapması, ellerine bakarak ellerini açıp kapatma vs. En basit aklıma gelenler. .sıçrama gerçekleştikten sonra hep ileri bir süreç yaşanıyor. Genelde davranışla da pekisiyor. Tukuruguyle baloncuk yaptıktan sonra kendi kendine konuşma sesleri çıkartıyorlar. Konuşurken cevap veriyor kendince sanki agulama gibi. Yada sicramadan sonra ilk gözyaşı geliyor gözünden. Yada olayların akiciligini ogreniyor. Mesela harika haftalar kitabında ilginç gelen bir şey paylaşayım top örneği 4. Sıçrama daki gelisimle ilgili. Akıcı ve devamlılığı ogreniyorlarmis. "Meselanbir topun sekmesi olayini ele alalım . Top yukarı doğru çıkar(akıcı gecis) havada bir anlik durur(desen) ve sonrasında aşağıya doğru geri düşer (akıcı gecis) ve böyle devam eder. Bu bir olayın harika örneğidir. Bebeğinizin için gozlemlemesi etkileyici birsl şeydir. Çünkü bebeğiniz bu bağlantıları ilk defa anlar ve bunun ilk defa olay olduğunu kavrar." Mesela bazı sicramadan sonra devamlılığı ogreniyor. İlk zamanlar bebegijn yanından ayrıldığında seni görmeyince yoksun sanıp ortalığı kaldırıyor ama o gelişim dönemine ulaşınca anne mutfağa gittiğinde aslında orda bir yerdesin ama ben göremiyorum algısı oluşuyor. Mesela benim kizimda hep yürümesi, zıplaması, konusmasi, emeklemesi, dönmesi vs sicramalardan sonra oldu. Atak haftası ve sicramalar zaten bur bütün. İç içe geçmiş gibi düşünüyorum ben. Ama her öğrenme sancılı bir süreç olduhu için işte bu süreçte bir beceri bir gelişim göstermeden önce aşırı huysuz aksi vs oluyorlar . Tek sıkıntısı o gerçekten. Umarim anlatmaya dilim dönmüştür. Zira uykusuzluktan birazdan yıkılacak gibiyim ...

Bebek canım en güvenli yerde olmak istiyor o da haklı. Yatirdiginda burun hizasına hemen üstündeki tshirt u koyabilirsin. Seni yanında hisseder. Benim oğlan da gece uyurken elini koluma felan koyuyor. Çekiyorum elimi hemen kendini uyandırıyor bir şekilde. Yada böyle garip garip şekillere girip kafasını bir şekilde koluma degdiriyor yanında olduğumu hissetmeye ihtiyaci var diyorum bende.
Bir diğer şey de canim simdi bol bol sev ilerde kucağına dahi gelmiyorlar inan bu günler de özleniyor. Kziima diyorum gel seveyim seni sarılayım durr anne dur isim var benim sen dur bekle diyor.

Canim ben abartmadan yiyorum. Gecen pizza kola yaptim dun de valla esim kokerec yapti evde yesil sogan, pismemis sogan, cig sarimsak, tursu, Vs gibi baskin yiyecekleri tuketmiyorum. Bebegimin bagirsaklari Anne sutuyle aliasing ki ek gida donemine geciste zorlanmasin. O zamanin da kabizlik gibi bir belasi var

Çok güzel bizim bugünkü kilo doğum kilosuyla aynı çıktı. Verip geri mi aldı yoksa kaybetmeden sabit mi kaldı bilemedim. Bundan sonra artış başlar herhalde umarım
Masallah cok guzel cikmis, bizim cocuk doktoru 15.gun icin randevu verdi. Maksimum 15.gun dogum kilosuna gelmesi gerekir dedi.

Çok mantıklı ek gıda süreci için gerçekten

Ay hocam çok sevindim aynı bende kilolar ne durumda hocam ben sürekli dikkat etmem gerekti yıllarca diyip buldum bu hamişlil bahnesinş fütursuzca yedim şimdi bana bile çok zor geliyor zayıflamak

Kızlar bebişler beslendikten sonra alttan gaz çıkarırsa yeterli mi yoksa illa üsttende çıkarmalı mı gegirik
Bağırsak gazı eski gaz oluyoruz. Sonuçta sindirilen besinden kaynaklı gibi. Mide gazı beslenme sırasında uyutulan havaoluyor genelde. Beslemeden sonra mide gazı çıkmazsa bağırsak gazı daha fazla olabiliyor birde mide gazı olduğunda tam ememiyorlar.

Ay hocam çok sevindim aynı bende kilolar ne durumda hocam ben sürekli dikkat etmem gerekti yıllarca diyip buldum bu hamişlil bahnesinş fütursuzca yedim şimdi bana bile çok zor geliyor zayıflamak

Canım sizin meslekî olarak yine zayıflamak için sebebiniz var, ortamınız var. Biz napalım evde ben hamilelikte çok fit ama emzirme dönemi şişenlerdenim maalesef. 75 ile doğuma gittim şuan 68 im

Kızlar günaydın bebeğim için emzirme app i indirmiştim , çok kullanışlı geldi siz de arıyorsanız atayım. Sağdığım sütü, sağ mı sol mu emzirdiğini, çiş kakasını, mamayı , uyku saatlerini kilo hepsini giriyorum tavsiye ederim, uykusuzlukla aklımda asla bişey kalmıyor, başka da indirdim onları sevmedim, elim ayağım oldu bu arayüzü de kolay

Eklentiler

• D8C410E2-AF16-4D7E-9775-C903E22A05A4.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 54
  • 40A61CFA-8AE2-45C1-BD0D-2F87C0B8ADE2.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 59
İyi günler, benim ikili testte biyokimya sonucu yüksek risk çıkınca nifty istemişlerdi. Nifty sonucu temiz geldi. üçlü test yaptılar orada yine yüksek geldi ama nöral tüp defekti normal gelmişti. Bu hafta doktora gittiğimde hem beyinde kist hemde kalpte parlaklık var fetal eko çekelim dedi. Takipte kalıcaz dedi. Yorumlara bakınca içlerinden bir tane yorum tedirgin etti beni. Sizce amniyosentez sıvısı yaptırmalı mıyım yoksa nifty testi ile devam etmeli miyim? Ayrıntılı ultrason randevusuna daha 14 gün var.

Medicanada kime gittiniz? Bizim dogumdan sonra ilk kontrolu Reyhan Bey'e vermislerdi,bir ay kontrolunu de Bunyamin Bey'e aldik.

Bir arkadaşım Metin bey çok iyi dedi, ona gittik. Adam bi de profesör. Yani iyiydi ama eşimin anlaşması prof olunca geçerli değilmiş gibi saçma uygulamaları var. Yazın da başka bir prof a muayene olmuştuk böyle bir şey yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…