Benim kızım meme de emse mama da yese 2 saatte fazla nadir uyuyor. Uyuyorsa ellemiyorum ben 1 aydan sonra kendi ne zaman isterse o zaman emmesi normalmis uyandirmayin diyorlar. Uyuyorsa elleme benceKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Canım ben dışarı çıkarsam vs diye Tupperware ın ıslak mendil kutusunu aldım ıslatıp çıkıyorum dışarı çıkarken kurumuyor pratik oluyor
Kızlar bunu kullanan var mı? Doğru mu ölçüyor memnun musunuz?
Kızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Bunu hiç yaşamadım ama sen anlatınca ben dr korktum şimdiKilosu yerindeyse doktorumuz uyandirma 3-4 saat aralıklarla emzirebilirsjn ama 4 saati gecmesin dedi.
Bebelerin 1.asli görevi anneyi yalancı çıkarmaktır.
Ay bir an canım acıdı resmen yaaklıma dişleri ilk çıkmaya başlayınca memeyi ısırmaları ve benim havaya sicramam Memenin yara olması geldi ve istemsizce elim iki göğsüme gitti
Gaz kuzum. Dr da memede huzursuz oluyor mu diye sordu bana kontrolde sebebi gazmiş. benim kızım da bazen kavga ediyor 2 emiyor birakiyor bağırıyor sonra tekrar tutuyor falan böyle olunca ben emzirmeyi bırakıp sakinlestirip gazini cikarmaya çalışıyorum. Gazları olunca böyle yapiyorlar hem çok hırslı emip boğuluyorlar hem birakiyorlar bağırıp tekrar tutmak istiyorlar falan o an omzuna alıp gazını çıkarmaya çalış öyle sakinliyorlar birazKızlar benim kızı emzirirken çok yoruluyorum ben. Asla kesintisiz emmiyor. İki fırt çekiyor memeyi itiyor sonra tekrar istiyor. Sonra yine iki fırt itiyor yine. Sütüm geliyor ama meme ile sürekli kavga kavga. Hatta bazen fazla bile geliyor yutma senkronunu tuturmayıp tıkanıyor. Bu meme al ver al ver durumu beni çok yoruyor. Şöyle bi düzgün emse bitirip kapatsam memeyi istiyorum. Burnu tıkanıksa diye temizliyorum yine aynı. Başka ne sebep olabilir ?
Tabii ki canım biberonlar gaz yapabilir ağızz yapılarına uymadığı için hava kaçıyor neyse işe yarayanı bulmuşsun onu da sevindimKizlar bu philips aventin biberonu var ya almıştım. Oğlumun aşırı gazı vardi hatta acile bile götürmüştüm, mamadan falan kaynakli herhalde diye düşündüm. Sonra burda birisi o biberonun bebeğine gaz yaptığını yazmıştı ben pek ciddiye almamıştım. Bakiyorum içerken biberonun içi komple baloncuk doluyordu. Kaç gündür nukun anti kolik biberonuyla veriyorum bir de biogaia damla kullanıyorum çocukta gaz maz kalmadı. Yani bir biberon gaz yapar mı yapıyormuş şaka gibi. Ev biberon doldu
Bizim kız doğduğu gün emzik emdi her gelen güldün eğlendiği maşallah dediZBana da ilk kontrolünde cocuk doktoru emzik verebilirsin çenesi güçlensin demişti. Herkes karşı çıkıyordu ilk defa bir doktor ver dedi şaşırdımama benim her alanda uzman annem verme senin bebeğin uslu dediği için çocuk doktoru da kimmiş diyip annemi dinledim ahjajd
Şu anda biz de aynı sistemle gidiyoruz 12 gibi dalıyor anca sonra bir daha dört gibi kaldırıyoruz eşim sonra kalkınca. 2 saatte birler geçti yaniKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Bugün 28 günlükBebeğin doğalı ne kadar zaman oldu canım?
Her çocuk farklı canimBunu hiç yaşamadım ama sen anlatınca ben dr korktum şimdi
Tam acikmamis olabilir mi canim. Bu sekilde insan doydu mu doymadi mi anlamiyorda zor oluyor.Kızlar benim kızı emzirirken çok yoruluyorum ben. Asla kesintisiz emmiyor. İki fırt çekiyor memeyi itiyor sonra tekrar istiyor. Sonra yine iki fırt itiyor yine. Sütüm geliyor ama meme ile sürekli kavga kavga. Hatta bazen fazla bile geliyor yutma senkronunu tuturmayıp tıkanıyor. Bu meme al ver al ver durumu beni çok yoruyor. Şöyle bi düzgün emse bitirip kapatsam memeyi istiyorum. Burnu tıkanıksa diye temizliyorum yine aynı. Başka ne sebep olabilir ?
Günde 3 - 4 kez açıyorum ama yetmiyor. Gece burnunu açamıyorum çok korkuyor.Keşke cocuklari kitabı bilgilere göre buyutebilseydik canım, robot değil ki bunlar. Hiçbir emzirme danışmanı emzik verin demiyor zatenama bence onlarda kendi cocuklarinda takildiklarinda emzik verirler diye düşünüyorum bazen icgudulerine güven seni ne rahatlatacaksa onu yap canım
Burnu tikanmayana kadar canım. Her hiriltida zor nefes almadan mutlaka aç. Çünkü bebekler ağızdan nefes almayi bilmiyorlar. Burunlar da tıkanırsa Allah muhafaza...
Dimi ama yaaa... işte hep bahsettiğim durum bu birde bu konuyla ölümüne yarışan bir kısır döngü daha var oda uyanıkken bebeği uyutmaya çalışan anne, bebek uyuyunca bir an önce uyansın da seveyim moduna gelmesi
Benim ne kızım ne de oğlan avent tutmadı hatta hiçbir emzik tutmuyorlar. Emzik verince öğürüyor.
Ara Ara uykugeçen gün 5 saat uyanık durma durumu vardı , dün 11 de uyandi akşam 6 gibi kısa bir tilki bayılması yaptı. Devamında gözler çakmak çakmak evi beni herseyi inceledi.
Düzenli mi o da ne?olaki düzenli uykumuz olur (tek temennim o) asla paylaşmayın dostlar. Kızımdan tecrübe ettiğim ne zaman kk ya kızla ilgili olumlu bir şey yazsam ertesi gün tam tersi oldu hep
Uyanıkken 1 saat benim için lüks, 20 dakka 30 dakka arayla emiyor çoğu kez ve gerçekten de emiyor lokur lokur ses geliyor bezden de belli oluyor zaten. O zamanda emme süresi beyefendinin tercihine göre değişiyor bazen 40 dakika bazen 5 dakika. Nasıl arzu ederse.
çok çocuk rahatlığı bu olsa gerek yakında bende bu rahatlığa erisirim inşallah
Günlük kaç bez dolu dolu canım, birde emzirmeden sonra sutumu sagip verebilirsin sonra mama teklif edebilirsin o şekilde doyuyormu doymuyormu anlarsın. Anne sütü ise yaramaz olurmusmu hiç... hiç o şekilde düşünme canım . Bazı bebeklerde anne sütü sariligi oluyor bunun da gecmesi uzun sürüyor malesef
11 de uyuyorsa 12, 1, 2 , 3 … her saat ağlayarak uyandığımız için böyle bir sorunumuz yokKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Eskiden 2 saatte 1 uyandirip emzidiyordum şimdi acıkınca kendisi uyaniyor zaten o yüzden ben hiç uyandirmiyorum geceKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Canim gece beslenmesi icin; ilk ay 2 saatte 1, ikinci ay 3-4 saatte bir, ucuncu ay gece kaldirmiyoruz.Kızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Ay evet aynısı ay şuan anlatabildiğim ve sebebini öğrendiğim için çok sevindimGaz kuzum. Dr da memede huzursuz oluyor mu diye sordu bana kontrolde sebebi gazmiş. benim kızım da bazen kavga ediyor 2 emiyor birakiyor bağırıyor sonra tekrar tutuyor falan böyle olunca ben emzirmeyi bırakıp sakinlestirip gazini cikarmaya çalışıyorum. Gazları olunca böyle yapiyorlar hem çok hırslı emip boğuluyorlar hem birakiyorlar bağırıp tekrar tutmak istiyorlar falan o an omzuna alıp gazını çıkarmaya çalış öyle sakinliyorlar biraz
Sarılığı geçince ben uyanmadıkça uyandırmıyorum valla artık. Dediğin gibi ileride çok sıkıntı oluyor. Zaten genelde de 2 saatte bir kendiliğinden uyanıyor . Bazen anaya kıyak geçeyim deyip 3-4 saat uyuduğu da oluyor uyandırmıyorumCanim gece beslenmesi icin; ilk ay 2 saatte 1, ikinci ay 3-4 saatte bir, ucuncu ay gece kaldirmiyoruz.
Acikcasi benimki uyusa 15 gunluk bir defa emzirirdim yeter. Uyku ileride buyuk sorun oluyor. Simdiden uyandirinca ileride de uyanip duruyorlar.
Ahahhahahaha yaaa evettt çok güldümKilosu yerindeyse doktorumuz uyandirma 3-4 saat aralıklarla emzirebilirsjn ama 4 saati gecmesin dedi.
Bebelerin 1.asli görevi anneyi yalancı çıkarmaktır.
Ay bir an canım acıdı resmen yaaklıma dişleri ilk çıkmaya başlayınca memeyi ısırmaları ve benim havaya sicramam Memenin yara olması geldi ve istemsizce elim iki göğsüme gitti
Hepimiz kullanıyoruz mamayı canım, tabiki sadece anne sütü alsa çok daha iyi ama sarılığım geçmesi için önce bebeğin iyi beslenmesi gerekiyor. Hastanede hipp in sıvı mamasını vermişlerdi ben de combotik olanını aldım onu kullanıyorum. Çok gaz yapmadığı söyleniyordu. Sütün işe yaramasa bezini hiç değiştirmezsin, sadece takviye gerekiyor.Kızlar merhaba. 27 günlük bebeğim var ve uzamış sarılığı var. Bugün kontrole gittik kiloda almamış. Ama çok emiyor normalde ve sürekli emmek istiyor. Büyük tuvaletini ve çişini sürekli yapıyor. Ama bugün doktor sütun az olabilr dedi ama sütumde iyi fışkırıyor akıyor emzirmedimmi.. mama verebilirsin dedi doktor. Hangi mamayı onerirsinz vede sütüm bı ise yaramıyor mu demek oluyor yani emzirmesemde olurmu demek bu anlamadım hiç birşey.. birde mamanin zararı olurmu beni aydınlatırsanız sevinirim.
Anne sütü mü sadece?Kızlar bizimki 10 günde 550 gram almış doktorumuz biraz fazla almış dedi. Çoğunlukla 2 3 saatte bir 120 gram içiyor bazen dalıyor 90la uyuyor ama açken çok ağlıyoruz. Ne yapayım yani aç mı bırakayım çocuğu. Obez olma ihtimali olur mu sizce? Korktum biraz fazla diyince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?