2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim kızım meme de emse mama da yese 2 saatte fazla nadir uyuyor. Uyuyorsa ellemiyorum ben 1 aydan sonra kendi ne zaman isterse o zaman emmesi normalmis uyandirmayin diyorlar. Uyuyorsa elleme bence

Kızlar benim kızı emzirirken çok yoruluyorum ben. Asla kesintisiz emmiyor. İki fırt çekiyor memeyi itiyor sonra tekrar istiyor. Sonra yine iki fırt itiyor yine. Sütüm geliyor ama meme ile sürekli kavga kavga. Hatta bazen fazla bile geliyor yutma senkronunu tuturmayıp tıkanıyor. Bu meme al ver al ver durumu beni çok yoruyor. Şöyle bi düzgün emse bitirip kapatsam memeyi istiyorum. Burnu tıkanıksa diye temizliyorum yine aynı. Başka ne sebep olabilir ?

Canım bununla ilgili hiç üzme kendini, zaman zaman böyle yapıyor bazı bebekler. Benim büyük kızım da yapardı, şimdi bu bebiş de yapıyor. Meme reddi gibi değil de şuan bu minikle yaşadığımız, gazı olduğunda memeyle kavga ediyor gibi. Eli kolu durmuyor, ben de ısrar etmiyorum. Rahatlayınca zaten gayet güzel alıyor.
Bunun geçici olduğunu düşün ve rahatla

Bunu hiç yaşamadım ama sen anlatınca ben dr korktum şimdi

Gaz kuzum. Dr da memede huzursuz oluyor mu diye sordu bana kontrolde sebebi gazmiş. benim kızım da bazen kavga ediyor 2 emiyor birakiyor bağırıyor sonra tekrar tutuyor falan böyle olunca ben emzirmeyi bırakıp sakinlestirip gazini cikarmaya çalışıyorum. Gazları olunca böyle yapiyorlar hem çok hırslı emip boğuluyorlar hem birakiyorlar bağırıp tekrar tutmak istiyorlar falan o an omzuna alıp gazını çıkarmaya çalış öyle sakinliyorlar biraz

Tabii ki canım biberonlar gaz yapabilir ağızz yapılarına uymadığı için hava kaçıyor neyse işe yarayanı bulmuşsun onu da sevindim
Bizim kız doğduğu gün emzik emdi her gelen güldün eğlendiği maşallah dediZ
Şu anda biz de aynı sistemle gidiyoruz 12 gibi dalıyor anca sonra bir daha dört gibi kaldırıyoruz eşim sonra kalkınca. 2 saatte birler geçti yani

Tam acikmamis olabilir mi canim. Bu sekilde insan doydu mu doymadi mi anlamiyorda zor oluyor.

Günde 3 - 4 kez açıyorum ama yetmiyor. Gece burnunu açamıyorum çok korkuyor.

11 de uyuyorsa 12, 1, 2 , 3 … her saat ağlayarak uyandığımız için böyle bir sorunumuz yok

Eskiden 2 saatte 1 uyandirip emzidiyordum şimdi acıkınca kendisi uyaniyor zaten o yüzden ben hiç uyandirmiyorum gece

Canim gece beslenmesi icin; ilk ay 2 saatte 1, ikinci ay 3-4 saatte bir, ucuncu ay gece kaldirmiyoruz.

Acikcasi benimki uyusa 15 gunluk bir defa emzirirdim yeter. Uyku ileride buyuk sorun oluyor. Simdiden uyandirinca ileride de uyanip duruyorlar.

Ay evet aynısı ay şuan anlatabildiğim ve sebebini öğrendiğim için çok sevindim çok çok teşekkürler anlayamamak çaresizlik çok geriyor insanı cidden

Canim gece beslenmesi icin; ilk ay 2 saatte 1, ikinci ay 3-4 saatte bir, ucuncu ay gece kaldirmiyoruz.

Acikcasi benimki uyusa 15 gunluk bir defa emzirirdim yeter. Uyku ileride buyuk sorun oluyor. Simdiden uyandirinca ileride de uyanip duruyorlar.
Sarılığı geçince ben uyanmadıkça uyandırmıyorum valla artık. Dediğin gibi ileride çok sıkıntı oluyor. Zaten genelde de 2 saatte bir kendiliğinden uyanıyor . Bazen anaya kıyak geçeyim deyip 3-4 saat uyuduğu da oluyor uyandırmıyorum

Ahahhahahaha yaaa evettt çok güldüm

Hepimiz kullanıyoruz mamayı canım, tabiki sadece anne sütü alsa çok daha iyi ama sarılığım geçmesi için önce bebeğin iyi beslenmesi gerekiyor. Hastanede hipp in sıvı mamasını vermişlerdi ben de combotik olanını aldım onu kullanıyorum. Çok gaz yapmadığı söyleniyordu. Sütün işe yaramasa bezini hiç değiştirmezsin, sadece takviye gerekiyor.

Anne sütü mü sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…