- 11 Temmuz 2017
- 330
- 481
- 103
Bugün sordum bunu doktora ne zamana kadar uyandıracağım diye. Uyandırma artık kendisi ne zaman uyanır isterse o zaman ver rahatsız etme dedi. Tabi sarılık vs durumu yoksa kilo alımı iyiyse. Hem alışıp sürekli uyanıyor,ki oğlum iki yaşına kadar uyandı sıklıkla, hem de uyku düzeni oluşmuyor.Kızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Ben gece de olsa 3 saati geçirmiyorum, emmiyorsa uyandırma ama uykuda emşyorsa 3 saat bana vicdanen iyi geliyor doktor sa 3 saatte bir gece dedi diye belki..Kızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Gaz benceKızlar benim kızı emzirirken çok yoruluyorum ben. Asla kesintisiz emmiyor. İki fırt çekiyor memeyi itiyor sonra tekrar istiyor. Sonra yine iki fırt itiyor yine. Sütüm geliyor ama meme ile sürekli kavga kavga. Hatta bazen fazla bile geliyor yutma senkronunu tuturmayıp tıkanıyor. Bu meme al ver al ver durumu beni çok yoruyor. Şöyle bi düzgün emse bitirip kapatsam memeyi istiyorum. Burnu tıkanıksa diye temizliyorum yine aynı. Başka ne sebep olabilir ?
Ben hastanedeysen çocuk doktoru 2 saatte bir beslememi söyledi. Uyuyorsa bile uyandır besle dedi. Uyandırmakta güçlük çektim tam uykuya dalıyor saat doluyor uyumuyordu çocuğum. Başka bir pediatriye gittim, o da 3 saatte bir uyandır dedi. Onda da işler iyiye gitmedi. Saati gelince altını değiştir emzirmeye çalış mama ver altını tekrar al gazını çıkart uyudu derken yine beslenme saati geliyordu. Zorla uyandırıp zorla yedirmeye çalışıyordum. Bi gün o kadar yemek istemedi, nezle oldu üstelik kan şekeri düşecek iştahı yok daha kötüleşir diye o gün eşimle o kadar zorladık ki üzüntüden sabaha kadar ağladım eziyet çektiriyorum bu çocuğa diye. Başka bir proftan randevu aldım, Gittim beni sakince dinledi. Ağlaya ağlaya anlattım sütüm yetmiyor ama mamaya zorluyorum bazen yemiyor vs diye. Günde ortalama 8-10 defa mama verin diyen doktorların aksine günde 2-3 defa mama ver onu da uyanıp ağladığında emzir biraz ondan sonra ver doyana kadar içsin, uyandırma dedi. Onun dışında sadece emzir dedi. Günde 3 e indirdim mamayı, bazen 4 saat uyuyor bazen 1. Ama acıkınca, bezi kirlenince gazı olunca uyanıyor 3-5 dakika ilgilenmezsen ağlıyor. Kafam inanış rahat etti. Psikolojik olarak da daha iyiyim terapi gibi geldi bu doktor. Üç gün sonra kilo kontrolü için tekrar gideceğim. Eğer prematüre değilse ve isteklerimi ağlayarak belli ediyorsa bırak uyusun.Kızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Biz de öyle alt açmak istemiyorum resmen ama mecbur. Gece uykuda kaka yaptıklarından değişmek gerekiyor.Gece altını açınca uykuları iyice açılıyor 2 3 saat uyutmaya çalışıyoruz çok zor oluyor, açmasak pişik olur mu diye içim rahat etmiyor.
Sürekli meme aranma modunda. Sadece aç olduklarında değil huzursuz olduklarında da meme istiyorlar ama tok olduğuna emin olduğum zaman memesiz oyalayayım diyorum oyalanmıyor memeyi alana kadar yıkıyor ortalığı. Memeyi alınca da kavga memeyle. Gerçekten şu dönemleri atlatsak bi hızla. Kendi gazlarını kendileri çıkarabilmeleri nimet .Tam acikmamis olabilir mi canim. Bu sekilde insan doydu mu doymadi mi anlamiyorda zor oluyor.
ÖyleymişGaz bence
Benimki de 6 günde 350 gram aldıKızlar bizimki 10 günde 550 gram almış doktorumuz biraz fazla almış dedi. Çoğunlukla 2 3 saatte bir 120 gram içiyor bazen dalıyor 90la uyuyor ama açken çok ağlıyoruz. Ne yapayım yani aç mı bırakayım çocuğu. Obez olma ihtimali olur mu sizce? Korktum biraz fazla diyince.
Vallahi şu kırkının çıkmasını bakımlar için bekliyorum ağrıları geçtim onlardan umudu kestim artıkKızlar 40 çıkıp da ağda yapanınız ya da yaptıranınız oldu mu? Enfeksiyon riski taşıyor mudur halen?
canım şimdi ben yazacaktım gruba tam yazdığını gördüm benim kızda Avent almıyor doğduğu ilk gün emzik tutan bebek şimdi öğürüyorBenim oğlum philips aventin %98 tutulan emziğini de tutmadı kızlar. Başka emzik önerisi olan var mı? Sizinkiler hangisini tutuyor?
Sanmam canim ... Hatta iyi olur bence temizlik sonucta ... Kuafore gitmeyi ozledik yaaaKızlar 40 çıkıp da ağda yapanınız ya da yaptıranınız oldu mu? Enfeksiyon riski taşıyor mudur halen?
Benimki de öyle. Çok ağlıyor memeyle kavga ediyor. Dik pozisyona getiriyorum birkaç pıt vuruyorum sırtına sonra tekrar emzirmeye başlıyorum o mola ona iyi geliyor. Ağlaya ağlaya emiyor ama. Sancısı dinene dek.Öyleymiş
Benim çocuğum annesini sürekli topuz yapan bir kadın olarak biliyor kıyamamSanmam canim ... Hatta iyi olur bence temizlik sonucta ... Kuafore gitmeyi ozledik yaaagiyinip kusanmayi da... Gecen giyindim, ustume kustu
Sanırım o yüzden çok kilo alıyor tecrübeli anneler daha iyi bilirYok sadece mama içiyor
Bence biraz daha geçmeli zamanKızlar 40 çıkıp da ağda yapanınız ya da yaptıranınız oldu mu? Enfeksiyon riski taşıyor mudur halen?
Sanmam canim ... Hatta iyi olur bence temizlik sonucta ... Kuafore gitmeyi ozledik yaaagiyinip kusanmayi da... Gecen giyindim, ustume kustu
Bence biraz daha geçmeli zaman
Aynen canım bende şimdilik jilet kullanıyorum. Ama bir an önce kuaföre gitmek istiyorum artıkEvet bekleyeceğim biraz daha öyle karar aldım. Jilet şimdilik iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?