2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim oğlum philips aventin %98 tutulan emziğini de tutmadı kızlar. Başka emzik önerisi olan var mı? Sizinkiler hangisini tutuyor?
Ben ilk kızımda da bu kuzumda da her önerileni denedim. Hiç birini almadı. Bence boşuna para verme :) almayan almıyor

Kızlar doktor kontrolunden şimdi çıktık
İlginç şekilde sağlık ocağı boy kilo ölçümleri birbirini tuttu. Sadece kilo 120 grm fazla çıktı boy 58 cm kilo 4.680 grm. Bir günde 120 grm alamaz değil mi
Gelelim konuştuğumuz konulara ,
Bu ay bol bol yüz üstü yatırıp boyun kaslarını kuvvetlendirelim dedi.
İstediğinde meme verelim ama emzirmeyi 10 dakikadan uzun tutmayalım dedi.
Burun tıkanıklığı için burun yıkama üzerine hydronem burun spreyi vermişti bize onu sıkalım, yakasına cold mix damlatalim, her gece yatmadan mutlaka yikayalim ve oda ısısını max.23.5 ta tutalım.dedi. Ara ara 5cc serum fizyolojik koyup nebulizatorle verelim dedi. Uyanıkken verildiğinde göze gelmesinde herhangi bir sakınca yokmuş.
Kafasında benek benek sivilce gibi vardı aynı şekilde yüz ve vücudunda, isilik bunlar dedi fazla9 kalın giydirmeyelim örtmeyelim dedi.
Bu aylarda fiziksel gelisim hızlı olduğu için çene titremesi, bacak ayak kol titremeleri gayet normalmiş.
Benim oğlanın kas hizasında ve baş kısmında konak gibi görünen puturlu bir tabaka var, dermatit dedi. Zeytinyağı surup 5 dakika bekleyin yumuşatıp sonra kazıyın dedi..
Daha önce konusulmustu bakla vs. Emzirme döneminde yiyebilirsiniz bir sakıncası yok dedi
Yenidogan sünnetini onermedigini söyledi
Ağlarken bacak morarması normalmiş kendini sıktığı için dolaşım yavaşlıyor ondan dedi.
Gündüz hiç uyumasa da normal ama akşam mutlaka saat 9 dan sonra uykuda olmasını sağlayalım. Büyüme hormonları en çok akşam 9 dan sonra aktif oluyor dedi.
Benim oğlanın boyu uzun olduğu için 3-6 aylik kıyafetlere gecis yaptık biz
Şuanda gribim bahsetmiştim antibiyotik kullanıyorum, oğlana da geçti. Antibiyotik kullanmaya devam edelim iyilesene kadar dedi.
Damakları yerleşiyor o yüzden çok salya üretimi olur ellerini ağzına alır ara ara parmaginla hafif bastırarak damaklarini kaşıyalım dedi
2.ay asisina gitmeden önce 2/3 paranox s fitil yapalım gerekli durumlarda saat aralığına dikkat ederek yarim olcek(1 çay kasigina tekabül ediyor) calpol verebilirsin dedi. 2.ay verem aşısı inatçı ateş yapar dedi. Yine çok huzursuz olduğu geceler yarım ölçek calpol verebilirsin dedi.

Biliyorsunuz benim 2.5 yaşında kızım var, onla ilgili de birkaç soru sordum . Kız da çişini altına yapmaya başladı.sordugumda bebek yapıyor bende yapicam diyor. Kesinlikle kızmayalim sesimizi yukseltmiyoruz daha kötü etkiler sürekli anlatalım yavaş yavaş bırakacak dedi. İlgi cekmek için tüm sınırları zorlayacak, büyük olana daha fazla ilgi gösterelim biraz zorlanacaksin ama geçişi bır donem dedi. Emmek istiyor kızım onu kesinlikle yapmıyoruz bardağa sagip verebiliriz dedi.
2.5 yas annelerinde yaşayan vardır belki bilmiyorum ama bu ara kendini korkutma var. Camda yansıma görünce veya yüksek bir ses duyunca kendini korkutuyor. Bu yaş aralığında normal, surekli sesin ve görselin kaynağını anlatıp gösterelim tek başına bırakmayalım dedi.

Aklıma gelen konuşmalar bunlar kızlar.bu ay kalça ultrasonu istedi ama ben ek olarak omurga,yumuşak doku, tüm batın ultrasonu da istedim onları da yaptıracağım.

Harikasın

Evet bekleyeceğim biraz daha öyle karar aldım. Jilet şimdilik iyidir
Benim 40ıma az kaldı ama içerden hala dikişim var düşmedi. O yüzden ağda falan yapamam gerçi lazerli olduğum için çok bişey yok ama olan da uzadı. Makinayla temizleneceğim bende. Ama enfeksiyon riski olacağını düşünmüyorum eğer yapacaksan da

Kızlar bişey sorucam dolu dolu günde 2 kaka normal mi çiş çok. Her bezde de kaka var az. 2 kere dolu kaka var
Benim doktor üst sınır günde 5 kaka, alt sınır 2 günde 1 kaka dedi canım. O yüzden senin normal bir sorun olduğunu sanmam. Yani günde 1-5 arası kakali bez aliyorsan bir sorun olmaz.

Benim doktor üst sınır günde 5 kaka, alt sınır 2 günde 1 kaka dedi canım. O yüzden senin normal bir sorun olduğunu sanmam. Yani günde 1-5 arası kakali bez aliyorsan bir sorun olmaz.
Ust sinir 5 mi bir aydan sonrasi icin mi bu canim? Benim oglan saat 3 desek suanda kadar zaten 6 defa kaka yapti, geceyi saymiyorum

Ust sinir 5 mi bir aydan sonrasi icin mi bu canim? Benim oglan saat 3 desek suanda kadar zaten 6 defa kaka yapti, geceyi saymiyorum
Evet canım şuan için ilk dönemler normal bizim de öyleydi. Şuan 5 ten fazla olursa kilo açısından takip gerekir dedi.

Yenidogan sunneti neden onermiyor acaba

Canım benim çok teşekkür ederiz valla ss ini aldım yazdıklarının

Ne güzelmiş doktorum kim acaba nerde?
Ben de şimdilik doktorumdan memnum kaldım umarım böyle gider

Kızlar evinde bebek tartısı kullanan var mı? Bugğn sipariş vermek istşyorum ne önerirsiniz bana?
Ben normal tartiya ilk kendim çıkıyorum sonra bebeği kucağıma alıp çıkıyorum ordan hesapliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…