Benim halen dikislerde iltihap akıyor o yüzden ağdaya guvenemiyorum malesef dahaKızlar 40 çıkıp da ağda yapanınız ya da yaptıranınız oldu mu? Enfeksiyon riski taşıyor mudur halen?
Yok canım 5 olmuyor. Zaten her gece düzenli uyumuyor ama uyuduğu zaman böyle oluyor bazen3 4 saat normal 5 olmasın
Benimki de tutmuyorBenim oğlum philips aventin %98 tutulan emziğini de tutmadı kızlar. Başka emzik önerisi olan var mı? Sizinkiler hangisini tutuyor?
Isilik onlar canım.Kızlar bizim göbeğimiz böyle kaldı Dr da geçer dedi. 2 kez gümüş kalemle yaktılar antibiyotikli krem sürdük ama hala siyahlık var. Bir de saçlarının içinde kırmızı benekler var onlar ne ola ki ?
Tamam canım o zaman yok geçmiyor zatenKilosu yerindeyse doktorumuz uyandirma 3-4 saat aralıklarla emzirebilirsjn ama 4 saati gecmesin dedi.
Bebelerin 1.asli görevi anneyi yalancı çıkarmaktır.
Ay bir an canım acıdı resmen yaaklıma dişleri ilk çıkmaya başlayınca memeyi ısırmaları ve benim havaya sicramam Memenin yara olması geldi ve istemsizce elim iki göğsüme gitti
Benim oğlum 3 gündür öyleydi. Memeyi mümkün değil almıyordu, aç emmek istiyor ama 5 dakika ağlama krizine giriyor kafasını sağa sola vuruyor.biberon versem hemen alıyordu, emmiyo diye biberon vermedim hemen, krizi geçince emdi şimdi biraz düzeldiKızlar moralim çok bozuk bu aralar meme reddi yaşıyorum daha önce güzel emen çocuk şimdi emiyor 1 dk sonra ağlayarak geri çekiyor kendini krize sokuyor resmensakinleştirip tekrar veriyor yine aynı durum. Aç olduğu içinde susmuyor sürekli ağlıyor mama verelim bi dedik biberola hemen verince gözü açıldı bitirdi mamayı. Kızımda hiç böyle yaşamamıştım 22 ay emmişti sorunsuz ama oğlumda böyle olunca o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam. Bu durum geçici mi döner mi bana tekrar, yaşayan var mı böyle benim gibi çok çaresizim
Valla her zaman olmasada uyuduğu gecelerde böyle oluyor bazen. Ama yinede içim rahat etmediBenim kızım meme de emse mama da yese 2 saatte fazla nadir uyuyor. Uyuyorsa ellemiyorum ben 1 aydan sonra kendi ne zaman isterse o zaman emmesi normalmis uyandirmayin diyorlar. Uyuyorsa elleme bence
Aynen valla öyle oldu galiba. Ay iyi bari içim rahatladı birazTabii ki canım biberonlar gaz yapabilir ağızz yapılarına uymadığı için hava kaçıyor neyse işe yarayanı bulmuşsun onu da sevindim
Bizim kız doğduğu gün emzik emdi her gelen güldün eğlendiği maşallah dediZ
Şu anda biz de aynı sistemle gidiyoruz 12 gibi dalıyor anca sonra bir daha dört gibi kaldırıyoruz eşim sonra kalkınca. 2 saatte birler geçti yani
Kaç günlük oldu bebeğin11 de uyuyorsa 12, 1, 2 , 3 … her saat ağlayarak uyandığımız için böyle bir sorunumuz yok
Bende öyleydim valla geceleri ama artık kendi uyanıyor acıkınca zaten dediğin gibiEskiden 2 saatte 1 uyandirip emzidiyordum şimdi acıkınca kendisi uyaniyor zaten o yüzden ben hiç uyandirmiyorum gece
Bütün pijamalarım kusuklu kirlide en eski pijamami giydim annem çok seksisin kızım diyorSanmam canim ... Hatta iyi olur bence temizlik sonucta ... Kuafore gitmeyi ozledik yaaagiyinip kusanmayi da... Gecen giyindim, ustume kustu
Ayy o zaman sıkıntı yok dimi. Bazen kendime sıkıntı yapıcak şeyler buluyorum galiba. Birde ben sadece anne sütüyle besliyorum mama vermiyorum canım burda çoğu arkadaş mamada kullanınca Bi acaba açmı kalır diye düşündüm geceCanim gece beslenmesi icin; ilk ay 2 saatte 1, ikinci ay 3-4 saatte bir, ucuncu ay gece kaldirmiyoruz.
Acikcasi benimki uyusa 15 gunluk bir defa emzirirdim yeter. Uyku ileride buyuk sorun oluyor. Simdiden uyandirinca ileride de uyanip duruyorlar.
Yaa öylemi tamamdır canım o zaman pek ellemiyim benBugün sordum bunu doktora ne zamana kadar uyandıracağım diye. Uyandırma artık kendisi ne zaman uyanır isterse o zaman ver rahatsız etme dedi. Tabi sarılık vs durumu yoksa kilo alımı iyiyse. Hem alışıp sürekli uyanıyor,ki oğlum iki yaşına kadar uyandı sıklıkla, hem de uyku düzeni oluşmuyor.
Canım her gece olmuyor zaten bir gece uyuyorsa diğer geceler ayakta tutuyor bizi sıpaBen gece de olsa 3 saati geçirmiyorum, emmiyorsa uyandırma ama uykuda emşyorsa 3 saat bana vicdanen iyi geliyor doktor sa 3 saatte bir gece dedi diye belki..
37Kaç günlük oldu bebeğin
Aa çok mu sıcak tutuyorum acabaBenimki de tutmuyor
Isilik onlar canım.
Tüm bebelerimizeMaşallah ona
Zaten her gece olmuyor böyle canım bazen oluyor. Nadiren böyle uyuduğu gecelerde bende pek uyandırmak istemiyorum hem bende dinlenmiş oluyorum diğer türlü hem çok yorgun ve bitkin oluyorum hemde o huysuz oluyor uyandırınca. İlklerde bende 2 saatte bir emziriryordum canım. Artık zaten kendi ağlıyor acıkınca bezi dolunca o yüzden pekte darlamak istemiyorum bende yavrumu. Zaten kilosu da çok şükür iyiBen hastanedeysen çocuk doktoru 2 saatte bir beslememi söyledi. Uyuyorsa bile uyandır besle dedi. Uyandırmakta güçlük çektim tam uykuya dalıyor saat doluyor uyumuyordu çocuğum. Başka bir pediatriye gittim, o da 3 saatte bir uyandır dedi. Onda da işler iyiye gitmedi. Saati gelince altını değiştir emzirmeye çalış mama ver altını tekrar al gazını çıkart uyudu derken yine beslenme saati geliyordu. Zorla uyandırıp zorla yedirmeye çalışıyordum. Bi gün o kadar yemek istemedi, nezle oldu üstelik kan şekeri düşecek iştahı yok daha kötüleşir diye o gün eşimle o kadar zorladık ki üzüntüden sabaha kadar ağladım eziyet çektiriyorum bu çocuğa diye. Başka bir proftan randevu aldım, Gittim beni sakince dinledi. Ağlaya ağlaya anlattım sütüm yetmiyor ama mamaya zorluyorum bazen yemiyor vs diye. Günde ortalama 8-10 defa mama verin diyen doktorların aksine günde 2-3 defa mama ver onu da uyanıp ağladığında emzir biraz ondan sonra ver doyana kadar içsin, uyandırma dedi. Onun dışında sadece emzir dedi. Günde 3 e indirdim mamayı, bazen 4 saat uyuyor bazen 1. Ama acıkınca, bezi kirlenince gazı olunca uyanıyor 3-5 dakika ilgilenmezsen ağlıyor. Kafam inanış rahat etti. Psikolojik olarak da daha iyiyim terapi gibi geldi bu doktor. Üç gün sonra kilo kontrolü için tekrar gideceğim. Eğer prematüre değilse ve isteklerimi ağlayarak belli ediyorsa bırak uyusun.
Elbet emzirme cagi kapanip yeni bir cag acilacak... O zaman memelerle yuzlesmemiz agir olacakBen de geçenlerde şık bir şey giydim, rahat edemedim değiştirdim. Telli sütyen kalmıştı, o gün de memeler şişti yinebenim vücut sütyene karşı ben onu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?