2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet genelde öyle diyorlar ama hassas olur mu hiç bilemedim
Bende çıkan sonuçla sağlık ocağındaki aynı oluyor yine de senin için nasıl rahat edecekse öyle yap

Ben gece de olsa 3 saati geçirmiyorum, emmiyorsa uyandırma ama uykuda emşyorsa 3 saat bana vicdanen iyi geliyor doktor sa 3 saatte bir gece dedi diye belki..
Ben de senin gibi 3-4 saat aralığını geçirmemeye çalışıyorum. Saatim buna göre hep kurulu. Önce biraz emziriyorum. Sütüm yetmediği için mama veriyorum. Uyutuyorum. Bir ayı haftaya dolacak. Ona göre doktora soracağım nasıl devam edeyim diye… Şu an aç kalmasından korkuyorum.

Yenidogan sunneti neden onermiyor acaba
Enfeksiyona çok meyilli oluyor ve tekrar sünnet gerekebiliyor dedi. Yıllarca yenidogan sünneti yaptım kendi cocuguma yapmadım 6 yaşında yaptım dedi.
Canım benim çok teşekkür ederiz valla ss ini aldım yazdıklarının
faydalı olduysa ne mutlu....
Ne güzelmiş doktorum kim acaba nerde?
Ben de şimdilik doktorumdan memnum kaldım umarım böyle gider
Edirnedeyim ben Ahmet bey canım
Nasil dikişlerde iltahap akıyor sezaryen mi
Sezeryan canım

Ya harikasın bilgiler içinçok sağol

Benim oğlum philips aventin %98 tutulan emziğini de tutmadı kızlar. Başka emzik önerisi olan var mı? Sizinkiler hangisini tutuyor?
Arkadaşımın oğlu da bir sürü emzik denedi almadı en son bibs aldı
Doktor dediyse sorun yok ama çocuk cerrahına götür için rahat edecekse, bence

Sarılık yoksa ,ben acıksa uyanır mantığındayım. Gerçi saat başı kalkıyorda sağ olsun .

Süt tazyikli geliyor olabilir mi? O da rahatsız edebilir

Gecen haberlerlerde anesteziyi kaldiramayan bir bebek vefat etmis sunnette. Bu yuzden esim istemiyor. Ben de korktum cesaret edemiyorum. Kucukken yaptiracaksaniz 6 aydan once yaptirmalisiniz dedi bizim doktor. Bilgi verdi ama karar icin ben veremem, bu sizin bileceginiz bir sey dedi. 6 ay oncesi ya da 6 yas sonrasi dedi...

Ben asıl ne sorucam çok önemli bir konu. Henüz hiç oyuncak alışverişi yapmadım ve ezbere alıp doldurmak istemiyorum. Az ve öz mantığındayim. Gerçekten gelişimine katkı sağlayacak geliştirici ve eğitici tarzda oyuncak önerileriniz var mı? Yavaş yavaş indirimlerde almak istiyorum ay ay kategorize edip çıkaracağım. Bir de oyun halısına basladiniz mi ? Benim kızım durmuyor hala ilgisini cekmiyor. Ama zeka kartlarini çok seviyor onları gösteriyorum. Bir de çıngırak takibi yaptırıyorum ses ve göz koordinasyonu için.

Bnde aynı makineyi kullanıyorum aynı şeyi bende yaşadım makineeyi takip ettim sağım şiddetini arttirdim yok süt gelmedi birakip elimle sıktım süt geldi baya baya. Ya makine sorunlu yada makineler bı sure sonra çekmiyor çünkü ilk dklarda süt geliyo 15 dk yi geçince gelmiyor. Makinenin verimi 15 dk heralde

Benim kız ilk doğduğunda 2 saatte bir kaka yapiyordu nerdeyse. Gece sabaha kadar 4 kere kakali bez aldığımızı biliyorum Hatta anneme kilo almayacak çok kaka yapiyor diyordum
Masallah kızın 4 kilo olmus bile 15 gunluk oldu oglumda. Doktor 15.gun hastane kilosunda olmali demisti. Getir demisti ama sirf kilo icin hastaneye gitmicegiz. Zaten hastalik kayniyor. Bir aylik olunca giderim. Kilo da aldi bence hastane cikisi olmuyor cunku ...

Lokal anesteziyi mi kaldiramamis benim eşim anestezist sürekli bebek sünnetlerine giriyor entube edilmiyor sadece o bölge uyusturuluyor bi de bebege hafif bi sakinlestirici yapiyolar hatta uykusunda yapan doktorlar bile var. O bebeğe nasıl bir işlem uyguladilar acaba

Bence de canım sadece kilo için gitmeye gerek yok. Olmazsa bı sağlık ocağında tarttirirsin. Kiyafetlerden falan da anlaşılıyor zaten.

Aa demek ki öyle acaba 15 dk sonunda kapstıp tekrar mı denesek ben bi yapiyim haber veriyim sana

Eşim o kadar çok kişiye sordu ki, sorduklarimiz sünnet yapan ama kendi çocuklarına yaptırmayanlar çıktı hep. Hatta biri ben kendi çocuklarıma yapmadım ama illa yaptiracaksaniz en az 3 ayı geçmesini bekleyin anesteziden dolayı dedi. Bugünde kendi çocuk doktorumuz onaylamıyorum dedi sanırım bizde vazgeçeceğiz. Bir diğer soru işareti de yenidogan sünneti yeni çıkan bir şey, o çocukların ergenlik ve sonraki dönemleri daha olmadı. Bu durum da aklımızı çok karıştırıyor.

Bizim en başta her bezde kaka olurdu. Artık günde bir ya da iki kez oluyor. Normal geldi bana.

Benim doktor üst sınır günde 5 kaka, alt sınır 2 günde 1 kaka dedi canım. O yüzden senin normal bir sorun olduğunu sanmam. Yani günde 1-5 arası kakali bez aliyorsan bir sorun olmaz.

4-5 kakalı bez ideal çişte ortalama 5 bez olsun dedi bize hastane. Şimdi böyle kesin gibi yazıp kimseyi üzmek istemem
En iyisini doktor bilir

İlk günlerde 5-6 kaka oluyordu, şimdi senin gibi çiş çok kaka 2 ya da 3
Tşekkür ederim hepinizee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…