Ben de şimdi öyle yapmaya başladım memeyle kavga ederse hemen gaz çıkarma pozisyonunu aldırıyorum. Üstten de gaz çıkarmada pek başarılı değilim o da sıkıntı veriyor sanırım ekstradan.Benimki de öyle. Çok ağlıyor memeyle kavga ediyor. Dik pozisyona getiriyorum birkaç pıt vuruyorum sırtına sonra tekrar emzirmeye başlıyorum o mola ona iyi geliyor. Ağlaya ağlaya emiyor ama. Sancısı dinene dek.
Tazyikli olduğu zamanlar da oluyor evet o zamanlar zaten yutamıyor tıkanıyor. Onu anlıyorum da tazyik olmadığında da yapınca anlam verememişti. Gazmış anlamış olduk.Süt tazyikli geliyor olabilir mi? O da rahatsız edebilir
Benim oğlanada yaramadı daha çok huysuzlandı bende kestim hemenMetsil benim kızı mahvetti aşırı huysuz,huzursuz yapti sancidan kivrandi ve çok kustu
Aynen, bu doğumda yıkılmadım ama ayaktada değilim modundayim resmen....Ben pürüzsüz görünce lazerle dikiyolar saniyodumgecmis olsun ya bir o eksikti sende
Siz kullanıyormusunuZ fayda sağlıyorsa bende alayım kaç damla veriyorsunuz günde acaba.?Olsun cikarsa da gazli bebegin karni gaz doluyor. Biogai dene bence.
Benim de kötüydü ya doğurmadan önce öksürük krizim vardi sezaryenden sonra da hep devam etti. Resmen işkence yaşadım her öksürdüğümdeAynen, bu doğumda yıkılmadım ama ayaktada değilim modundayim resmen....
Ilk oglumda.kullandim bunda henuz sikinti.yasamadigimdan baslamadim ama yasarsam kullanirim. Cunku ilk oglumda asiri faydasini gordumSiz kullanıyormusunuZ fayda sağlıyorsa bende alayım kaç damla veriyorsunuz günde acaba.?
Aynen bende ilk oğlumu üç aylıkken yaptırdım bir sorun çıkmadıBen 3 aylik olunca yaptiracagim. Ilk.oglumu da o sekilde yaptirmistim. Kendini bilince ciddi korkan var cunku
Canım 20 günlük olana kadar her 2 saatte 1 şu anda da 3 saat uyanmazsa en geç 4 saate bir emziriyorumKızlar ya geceleri ne kadar sıklıkta yada kaç saatte bir emziriyorsunuz bebeleri??? Gece zaten 12 de falan emzirip uykuya dalıyoruz sahura kalktığımda 4 te emziriyorum çokmu beklemiş oluyorum vicdan yaptım kendime çocuğu açmı bırakıyorum acaba diyorum. Gece 3 4 saat aralığı çokmu acaba. Uykusuz kalıyorum vallahi bazen uyuduğu için uyandırmak istemiyorum acaba ben mi abartıyorum
Canım saçındakilerden bizdede var bugün doktor korkma gayet normal isilik dediKızlar bizim göbeğimiz böyle kaldı Dr da geçer dedi. 2 kez gümüş kalemle yaktılar antibiyotikli krem sürdük ama hala siyahlık var. Bir de saçlarının içinde kırmızı benekler var onlar ne ola ki ?
Maşallah canım küçük adam büyümüşKızlar doktor kontrolunden şimdi çıktık
İlginç şekilde sağlık ocağı boy kilo ölçümleri birbirini tuttu. Sadece kilo 120 grm fazla çıktıboy 58 cm kilo 4.680 grm. Bir günde 120 grm alamaz değil mi
Gelelim konuştuğumuz konulara ,
Bu ay bol bol yüz üstü yatırıp boyun kaslarını kuvvetlendirelim dedi.
İstediğinde meme verelim ama emzirmeyi 10 dakikadan uzun tutmayalım dedi.
Burun tıkanıklığı için burun yıkama üzerine hydronem burun spreyi vermişti bize onu sıkalım, yakasına cold mix damlatalim, her gece yatmadan mutlaka yikayalim ve oda ısısını max.23.5 ta tutalım.dedi. Ara ara 5cc serum fizyolojik koyup nebulizatorle verelim dedi. Uyanıkken verildiğinde göze gelmesinde herhangi bir sakınca yokmuş.
Kafasında benek benek sivilce gibi vardı aynı şekilde yüz ve vücudunda, isilik bunlar dedi fazla9 kalın giydirmeyelim örtmeyelim dedi.
Bu aylarda fiziksel gelisim hızlı olduğu için çene titremesi, bacak ayak kol titremeleri gayet normalmiş.
Benim oğlanın kas hizasında ve baş kısmında konak gibi görünen puturlu bir tabaka var, dermatit dedi. Zeytinyağı surup 5 dakika bekleyin yumuşatıp sonra kazıyın dedi..
Daha önce konusulmustu bakla vs. Emzirme döneminde yiyebilirsiniz bir sakıncası yok dedi
Yenidogan sünnetini onermedigini söyledi
Ağlarken bacak morarması normalmiş kendini sıktığı için dolaşım yavaşlıyor ondan dedi.
Gündüz hiç uyumasa da normal ama akşam mutlaka saat 9 dan sonra uykuda olmasını sağlayalım. Büyüme hormonları en çok akşam 9 dan sonra aktif oluyor dedi.
Benim oğlanın boyu uzun olduğu için 3-6 aylik kıyafetlere gecis yaptık biz
Şuanda gribim bahsetmiştim antibiyotik kullanıyorum, oğlana da geçti. Antibiyotik kullanmaya devam edelim iyilesene kadar dedi.
Damakları yerleşiyor o yüzden çok salya üretimi olur ellerini ağzına alır ara ara parmaginla hafif bastırarak damaklarini kaşıyalım dedi
2.ay asisina gitmeden önce 2/3 paranox s fitil yapalım gerekli durumlarda saat aralığına dikkat ederek yarim olcek(1 çay kasigina tekabül ediyor) calpol verebilirsin dedi. 2.ay verem aşısı inatçı ateş yapar dedi. Yine çok huzursuz olduğu geceler yarım ölçek calpol verebilirsin dedi.
Biliyorsunuz benim 2.5 yaşında kızım var, onla ilgili de birkaç soru sordum . Kız da çişini altına yapmaya başladı.sordugumda bebek yapıyor bende yapicam diyor. Kesinlikle kızmayalim sesimizi yukseltmiyoruz daha kötü etkiler sürekli anlatalım yavaş yavaş bırakacak dedi. İlgi cekmek için tüm sınırları zorlayacak, büyük olana daha fazla ilgi gösterelim biraz zorlanacaksin ama geçişi bır donem dedi. Emmek istiyor kızım onu kesinlikle yapmıyoruz bardağa sagip verebiliriz dedi.
2.5 yas annelerinde yaşayan vardır belki bilmiyorum ama bu ara kendini korkutma var. Camda yansıma görünce veya yüksek bir ses duyunca kendini korkutuyor. Bu yaş aralığında normal, surekli sesin ve görselin kaynağını anlatıp gösterelim tek başına bırakmayalım dedi.
Aklıma gelen konuşmalar bunlar kızlar.bu ay kalça ultrasonu istedi ama ben ek olarak omurga,yumuşak doku, tüm batın ultrasonu da istedim onları da yaptıracağım.
Benim yeni gittigim dr da kalca ultrasonu normal çıkabilir ama kesin değil ben fiziki muaynede yapicam 3. Aya kadar dedi biseyleri yaptı bakti falan bacaklariylakalça ultrasonu için doktor 2 aylık olmasını önerdi
Kuzum 15 dakika uyuduğunda tezgahı siliyorum diğer 15 dakikakada toz alıyorum diğer 15 dakkada patates soyuyorum böylece bebek uyyyunca sende uyursun tezini çürütmüş oluyorumBebekle ev işlerinizi nasıl yapıyorsunuz
Ben uyutup koltuktan kalkana kadar kız uyanıyor tuvalete zor giriyorum bazenKuzum 15 dakika uyuduğunda tezgahı siliyorum diğer 15 dakikakada toz alıyorum diğer 15 dakkada patates soyuyorum böylece bebek uyyyunca sende uyursun tezini çürütmüş oluyorumçook zor ya ben yemek yiyemitorum bazen
Benim 2 haftada geçti ağrılarım canım. Dikişin çoksa ağrıların olabilir canım inşallah geçer bir an önceİyi akşamlar kızlar. Normal doğum yapanlar bi bakabilir mi. Dikişlerinizin ağrısı kaç günde geçti acaba. Beni mahvetti hala ağrılarım var. Ne zaman geçecek bu. Bi de kanama ne kadar sürüyor ya 40 gün böyle mi olacak
Sesli güldüm gece gece yaa bu neeBen uyutup koltuktan kalkana kadar kız uyanıyor tuvalete zor giriyorum bazen
Tam şu moddayim
Emzikte galiba kabul etmiyor bir çok marka denedim olmadı ne kadar daha sürer ki böyleValla 3 haftalık değil 1 haftalık bebekte de gaz olabiliyor kızımda gaz 5.gun başlamıştı. Doktorumuz hatta çok erken başlamış demişti. Gaz damlaları işe yaramiyordu gaz masajı kiraz çekirdeği kemeri vs sürekli yapıyorduk rahatlayana kadar tabi peşinden de uykusuzluk geliyor. Kızım memeye yapışık büyüdü gaz sancisindan hep emmek istedi. Ben emzik kullanmadım ama beni çok yıprattı yordu. Ben uyurken memeyi takıyorum ağzına öyle uyuyordum. Tabi bu herkesin tercih edebileceği bir yöntem değil. Kızımdan çok tecrübe ettiğim için ve uykusuzluğa alışık hep tetikte olduğum için oğlan da da gece yatarken memeyi ağzına veriyorum ben uyumaya devam ediyorum doğrusu. Uykusuzluğa bu şekilde care buldum yoksa 2 cocukla başa çıkacak enerjim yok malesef...
Bende öyle yaptım canım o zaman sıkıntı yok inşallahCanım 20 günlük olana kadar her 2 saatte 1 şu anda da 3 saat uyanmazsa en geç 4 saate bir emziriyorum
Canım saçındakilerden bizdede var bugün doktor korkma gayet normal isilik dedi
Maşallah canım küçük adam büyümüşsayende yine bilgilendik
bizim de kontrol vardı bugün 58 cm 5500 Gr olmuşuzkalça ultrasonu için doktor 2 aylık olmasını önerdi
Senin ufaklık da olan tabaka bizimkinde de var bende banyodan sonra iyice yumuşuyor öyle bezle yavaşça siliyorum canım yoksa kaşları beyaz beyaz duruyor
Ayy bende kara kara düşünüyorum eve gidince nasıl olcak diye annemde yim hala rahatlığa alıştım tabiBebekle ev işlerinizi nasıl yapıyorsunuz
Ben bebişi yıkıyorum emzirip uyutunca eve girisiyorum banyo rahatlattıgı icin uyanmıyorBebekle ev işlerinizi nasıl yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?