2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Selam kizlar 9 haftalik hamileyim doktor bebeyimin kalp atişini 185 oldugunu soyledi. Normalmi sizce. Fazla degilmi. Ilk hamileliyimde Kizimda 10 haftaliginda 154 denilmisdi.

Teşekkür ederim yanlız olmadığımı bilmek güzel. Kendimi çok çıkmazda hissediyorm çevre baskısı birde.

Kızlar bilgilerinize ihtiyacım var. Şöyle ki benim oğlan çok kusmaya başladı. Süt kesiği gibi kusuyor ama sanırım birşeylerin sıralamasını yanlış yapıyorum. Emziriyorum, gaz çıkarma yapıyorum, kesin üstten gaz çıkarmadan bırakmıyorum. Sonra altını alıyorum (emzirmeden önce asla altını alamıyorum çünkü kıyametler kopuyor, emince sakinliyor o yüzden emzirme sonrası) ama ne zaman altını açsam kesinlikle kusuyoruz 2-3 kere olabiliyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne kadar beklemem lazım emdikten sonra. Ya da neyi yanlış yapıyorum bu ara emmeleri de azaldı, bir de üstüne kusması canımı sıkıyor

Bebekle ev işlerinizi nasıl yapıyorsunuz
Bn o uyurken anca yemek yapıyorum günde 2 uykusu olduğunda iş yapabilirim ama onda da sürekli gün içinde emdiginden çok yorgun düşüyorum. Zamanla düzene girer diye umuyorum

Canım bizim de garanti her alt almada bi miktar kusma oluyor. Ben de emzirmeden alamiyorum feryat figan yoksa. E yeni beslendiği için de alt alırken sağ sol salliyoruz çıkıyor bi miktar ben çok önemsemedim annem de normal o bisey olmaz diyor

Sıralama önce altını değiştirmeli sonra emzirmeli olmalı diye biliyorum öyle yapıyorum bn. Bir de emzirdikten hemen sonra gaz çıkarmaya çalışmıyorum aynı pozisyonda emmeden bı kaç dk bekliyorum sonra kaldırıp gazını çıkarıyorum bir süre de gaz çıkarma pozisyonunda bekletiyorum tam uyku basıyor ve yatış. Bekleme yapmiyosan muhtemelen ondan kusuyodur. Bir de şunu okudum emzirirken tam yatay değil de biraz dik şekilde emzirme pozisyonu vermeli gaz bazen kendiliğinden cikiyor yada daha kolay çıkıyor.

Kızlar emerken ya da uyurken bacak seğirmesi gibi bir şey oluyor mu bebeklerinizde ? Bir de gözü açık uykuya dalma ve rüya görme?

Ben ne yaparsa yapsın önce altını temizliyorum yoksa uykusu yalan oluyo en korktuğum o

Kızlar emerken ya da uyurken bacak seğirmesi gibi bir şey oluyor mu bebeklerinizde ? Bir de gözü açık uykuya dalma ve rüya görme?
Ohooo o göz devirme Bayhan gibi bakışlar neler neler.. vücudu ne emerken ne uyurken sabit kalmiyo bı anda sıçrıyor yada emzirirken ayağı bostaysa segirme gibi oluyo normal bnce

Aynen canım gazla çıkarıyor hep demek ki normal Biberon ve emzik işi bebekten bebeğe çok değişiyor ya gözlemlemek lazım. Kimi bebek rahatı çok seviyor emmek istemiyor kimi bebek memeye çok düşkün oluyor ne verirsen ver emmeye devam ediyor deneyip biraz gözlemleyerek anlayabilirsin canım. Ben de çalışacağım için biraz riske girdim mecbur ben isteyken biberon ile beslenecek çünkü
Kızlar benim hastalığım aryaya geçti galiba. Arada öksürüyo biraz halsiz gibi geliyo bana inliyomuş gibi sesler çıkarıyo of y
Hadi yaa çok geçmiş olsun canım. Ateş kontrolü yaptin mi ? Geçen doktor kontrolünde koltuk alti yoksa temassiz ile boynun üç noktasindan ölçüm alip ortalamasini al dedi bana dr bilgin olsun

Hepsinde olmuyor canim sleepyde yok mesela sana zahmet mavi molfix bezin fotosunu atar mısın müsait olduğunda
Aaa çok şaşırdım Bence lastikli çok kullanışlı. Mavi paket böyle kuzum sarı ile aynilar

Eklentiler

• IMG_20230406_172713.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20230406_172659.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20230406_172623.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 53
Şaka gibi benim eşimin de annesi cocugu tuzlu suyla yikayin demiş, bana söyledi eşim dedim saçma sapan şeyler yapamam, çocuk benim çocuğum benim içim nasıl rahat edecekse onu yaparım konu kapandı. Gerçekten biz alttan aldıkça bunlar tepeye çıkar ben hiç asla geri adım atmıyorum, aman o kirilacakmis o üzülecekmiş, ben üzülecegime onlar üzülsün bana ne. Bize geldiklerinde eşimle de tartistim diye bana akil verdiler aman tartismayin aman kavga etmeyin falan akil veriyorlar, ya dedim sanki siz hiç kari koca kavga etmediniz bu zamana kadar sorunsuz yaşadiniz, her evlilikte olan seyler bunlar diyorum gülüyorlar. Asla geri vites yok yoksa her boka burunlarini sokuyorlar. Ben sadece esimin ailesine de degil kendi ailemi de kendi işlerime bulastirmam kaldi ki benim ailem bunlar gibi her seye karisan tipler de degil

Ay ben çok pimpiriklenmeyeyim arkadaşım o zaman, valla iyice canım sıkılıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…