2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
2.5-3yaş diyorsun Benimki de güzel uyuyor aslında, ben uyandırıyorum hep, gazı da yok Ama yazmaya korkuyorum Rheaa demişti ne zaman iyi bir şey yazsam buraya çocuk sonrasında değişti diye

2.5-3yaş diyorsun Benimki de güzel uyuyor aslında, ben uyandırıyorum hep, gazı da yok Ama yazmaya korkuyorum Rheaa demişti ne zaman iyi bir şey yazsam buraya çocuk sonrasında değişti diye
O kesinlikle dogru. Soruyorlar, ne zaman iyi seyleri soylesem sonra degisiyor. Suanda ben de bahsetmiyorum pek... Adaptasyon donemindeyiz diyorum

İyi bilgi cnm sağol

Ya ben bilmezdi 40 falan isini de inan.dun aksamdan sonra korktum. Nazar işi kotuEsinin teklifine de ayri guldum

Anneler kendi.kendine de cok nazar ediyor zsten en cok anne baba edermis ben de kendi kendime ne zaman iyi bir seyini soylesem bakiyorum bebegim degisiyor

Sağol canım primayla bedenleri aynı demekki sleepy baya küçük deedigin gibi. Prima 1 sleepy nin 2 sinden bile büyük. Elimdeki paket bitsin de ona göre Molfix e geçeyim

Canim sen üsüttüysen senden ona da geçmiş olabilir mi ?
Ya onu da düşündüm ama ben iyiyim gaz yok ishal yok anlamadım huysuzluk işte
Bende de aynisi eminca geğirmiyor ama mama verince geğiriyor üstüne kakasini yapiyor mamayi içerken
Acaba sizin göğüsleri güzel tutuyor biberonu tutmayıp hava alıyor gaz mı yapıyor o da?

Anneler kendi.kendine de cok nazar ediyor zsten en cok anne baba edermis ben de kendi kendime ne zaman iyi bir seyini soylesem bakiyorum bebegim degisiyor
Bunun bılimsel bi açıklaması olmalı , bnde aynı şekil aklımdan geçiriyorum hoop olumsuzu bebemde görüyorum

Ya onu da düşündüm ama ben iyiyim gaz yok ishal yok anlamadım huysuzluk işte

Acaba sizin göğüsleri güzel tutuyor biberonu tutmayıp hava alıyor gaz mı yapıyor o da?
Evet çok yapıyor onu, tam kavramiyor biberonu agzindan cikariyor geri aliyo kafasina gore takiliyo biberonla

Kızlar benim hastalığım aryaya geçti galiba. Arada öksürüyo biraz halsiz gibi geliyo bana inliyomuş gibi sesler çıkarıyo of y
Benim hastalikta oğlana geçti. Doktora götürdünüz mu canım ne dedi?
Kızlar rota aşısı 2.ayda mi yapılıyor
Canım 2. Ayda verem aşısı var ve ağır geciyor malesef. Rota da bazı bebeklerde ağır geciyor kiminde yoğun kusma(bizde oldu) kiminde yoğun ishal yapıyor. O yüzden ben kızımda olduğu gibi yaptıracağım aşağıya kızımın takip dosyasının görüntüsünü atıyorum. Ücretli aşıların ayları vs var.

Eklentiler

• 20230330_140616.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 81
Günaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Çok zor bir gece geçirdim. Oğlan sürekli tıkandı. Bildiğim bütün yöntemleri uyguladım yok açamıyorum geçiremiyorum geniz akintisini ve burun tikanikligini. Her odaya soğan koydum, evin ısısını düşürdüm, sürekli cam açıp evin havasını değiştirdim, oda tipi buhar makinesi sürekli çalışıyor, max 3 saatte 1 nbulizatirle serum veriyorum, yakasına ve her odada kaynar suyun içine cold mix damlattim, burnunu serumla siringayla yıkıyorum üzerine doktorun verdiği burun spreyini sıkıyorum yok yok yok.. Bir anda geniz akıntısı iki burunu da tıkıyor ve nefes alamıyor çocuk. Gece resmen başında nefesi kesilmesin diye gözümü ayırmadim üstünden.az önce yine tıkandı nefes alamadı morardı çocuk nasıl ters çevirip banyoya gittim, hangi ara burnuna serum sıkıp çektim de nefes aldı inanın hatırlamıyorum. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum, akşam acile gitseydim biliyorum ki orda hava değişiminden tikanmayqcakti ve oradakiler ee çocuk tıkanmiyor birseyi yok deyip tartışacağım için gitmedim. (Daha önce ateş konusunda başıma geldi) az önce yine serumla yıkadıktan 5 dakika sonra tıkandı bu kez videoya çektim direk. Saat 2 de fakülteye kalp ultrasonu, omurga, yumuşak doku,tüm batın ve kalça ultrasonu yaptırmaya götüreceğim gitmişkende acil servise çıkartacağım.

Kızlar bişey sorucam dolu dolu günde 2 kaka normal mi çiş çok. Her bezde de kaka var az. 2 kere dolu kaka var
Bizim bazen günde 1 kez bazen 2 -3 günde 1 kez yapıyor ve çok normal canım.
Gazları ve kakalaro pis kokar çünkü süt içiyorlar canım hatta bende ilk kizimda çok endişelenmistim doktora sorunca kahkaha atmıştı adam bu kokuya alış diye. Ek gıdaya geçince yavaş yavaş azalıyor ama sut içtiği sürece olacak yanı.
Üşütme konusunda da göğsü ve sırtı ni baz al. Elini koy eline soğuk geliyorsa usumustur.el sicakliginla ayniysa veya sana sıcak geliyorsa bebek o zaman üşüme yok
Anne ishal-kabız sa bebeğe de sut yoluyla geçiyor canm. Yüksek ihtimal ondan olmuştur. Umarım enfeksiyon tarzı birsey çıkmaz sonuçları haber verirsin cnm merak ettim. Yeşil kaka ön sütü fazla alan bebeklerde olabiliyor birde annenin yediklerinden kaynaklı bu ara yeşil ağırlıklı beslendiysen felan. Çok geçmiş olsun cnm.
Kızlar gece yatıp sabah kalkacağımız günlere ne kadar var sizce yıllar mı aylar mı artık çok geç ve asla mı
O gece yatıp sabah kalktığımız günler... eskidendiiiiiii çok eskideeennnnn...... malesef 2.5 yaştan haber veriyorum gecede 2 kez.

Benim kizim 2.5 yasinda kalkmazdi. Anaokuluna basladigi icin yorgun geliyordu...

Çok kötü bi gece de bennden kuzum. Benim hastalık da kızıma geçti. Burnu çok tıkalı dün götürdük hastaneye açtılar bizde srekli evde açıyoruz kan almaya çalıştılar damar bulamadılar çok canı yandı ağamaktan gözlerim şişti. Nerden hsta oldum gerçekten kendimi suçluyorum akşamdan ber. Doktor kanında enfeksiyon çıkarsa yatırırız dedi. Dünyam başıma yıkıldı çok şükür bişeyi çıkmadı. Ama aynı senin gibiyim şuan hem uykusuzluk hem hastalık hem bişey olur mu korkusu allahım kimsenin çocupunu hasta etmesin

Cok gecmis olsun. Ben de nefesinde farklilik hissettim. Banyo yaptirdik. Sonra burnundan baktim ileride beyaz pislik. Yapiskan. Mumkun degil gelmiyor nasil yapiskan... Eski usul catal ignenin arkasi ile cektim hem de hic rahatsiz olmadi. Cektim o da ne kocaman pislik cikti be arkasi kesilmiyor da... Demek ki onu almasak tikicakti... Sonra hastalik...

Doktor her zaman kizim icin burnu acik olacak derdi... Onemli gercekten...

Bence anne sütü kilo aldırıyor ise öyle devam edin aldırdığınız kilo gayet iyi ben de sadece anne sütü veriyorum bebeğim 3.070 doğru bir hafta sonra 3.090 çıktı ilk 150 gr kaybetmişti
Biraz kilo takıntısı var bende de..

Sonuçlar temiz çıktı doktor süte alerjisi vardır o zaman tek bu kaldı diyor. Mamasını değiştirecekmiş bende numune bee pahalı bşr mama sen alma onu alsın eşin benden geçerken dedi. Bana da diyete gireceksin dedi süt ve süt ürünlerini yemeyecekmişim 15 gün böyle takip edeceğiz dedi. Ben yine ee sütümü vermiyorum sağıp dolaba koydum böyle de düzelirse mamasını da değiştirmeme gerek kalmaz. Çünkü doktorun verdiği mama süt içirmiyormuŞ ve tadı farklı olduğundan bebekler reddediyor almıyormuş. Ya anne sütüyle karıştırıp verilecekmiş ya da vanilya şurubu koyacakmışım içine. Aranızda böyle durumla karşılaşan var mı kızlar ya. Ben napıcam bilmiyorum

Valla canım benimde 2. de dikişim çoktu iç dış bayağı iyi olmuştu zamanla başlangıcı hatırlamıyorum geç iyileşmişti şimdiki de dikiş yok gibi birşey 1 dikiş attı sadece kesi yok az hasar oluşmuş hemen iyileşti ağrı sızı ama tabiki deforme olmuş zamanla toparlayacaktır şimdilik net bir şey diyemiyorum
Kizlar bebeklerinizde gaz sancilari ne zaman baslamisti?
Canım benim 2 hqftadan sonra başladı doktor da 2. 3. Hafta dedi
Kizlar bebekleriniz kaka yaparken gürültülü mü yapıyor? Anlıyor musunuz kaka yaptığını? Benim kızım o şekilde yapıyor instagramda alerji belirtisi diye okudum ama kanli mukuslu kaka yok acaba normal mi
Evet canım gazla beraber yapıyor genelde cıvık olduğu içinde gayet anlaşılır bence alerji belirtisi değildir herşeye de alerji belirtisi diyorlar paronayak olacagız bu gidişle
Canım 3850 dogdu 5. Gün kontrolünde 3680 di 1. Ay kontrolünde 32 günlüktü 5 kilo idi
Kızlar gece yatıp sabah kalkacağımız günlere ne kadar var sizce yıllar mı aylar mı artık çok geç ve asla mı
Bence sen cevabı vermişsin gibi canım ama kızımda 2 yaşda emzirmeyi kesince uykusu düzene girmişti çok nadir kalkıyordu ben gece su falan vermeye alıltırmadım hiç birde tuvalet eğitiminde de gece kaldırmadım hiç onu da 2 yaşda vermiştim sadece ben kontrol amaçlı yine 2 kere kalkıyordum analık o yatsa da sen yatamıyorsun bu sefer de
Valla aslında haklılar canım benim tüm ailem Ankara da sıkılıyorum diye de hergün iftara çağırıyorlar oğlum eve geldiğinde husursuzlanıyor annem hep biryerden gelince duş aldır kızım nefis çeker bebek rahatlar diyor doğru da söylüyor dediğin gibi bana da hemen ayaklanmışsın falan diyorlar diyorum mecbur bir çocuğum daha var başka sandım yok falan diye ama
Ayy evet ya bugün iyi uyudu desem ertesi gün bizi dikiyor ayağa gazı yok alıştı gibi desem çocuk kıvranıyor ağzımın fermuarını çeksem iyi olacak en çok da anne babanın nazarı değer derler bizde
Canım menenjitlerim 7 ve 9 da mı yaptırdın bana 3 5 dediler de karasız kaldım rota ile aynı zamanda yaptırmak istemiyorum
Ayyy kıyamam çok geçmiş olsun canım benim ya inşallah bir an önce toparlanırsınız Rabbim şifa versin hepinize de nefes alamazsa emmek de sıkıntı olur çok yorucu ya bir an önce ağızdan nefes almayı da öğrenmeleri gerek
Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin kendini suçlama sonuçta sen ister misin hasta olmak umarım bir an önce iyileşirsiniz
Canım takip et bakalım inşallah hiç birşey çıkmaz da kafan rahat eder çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…