Seni çok iyi anlıyorum şuan. Benim kızımın da bacağınin bı kaç yerinde hemanjiom diye bir leke var damardaki kan yumagiymis. Düşük kiloda doğan bebeklerde olabiliyormuş iç organlara da bakiyorlar onlar biraz tehlikeliymis darbe alirsa kanarsa vs. Ben de baya bunu taktim kafaya doktora gidene kadar. Allah kimseyi evladı ile sınamasın cidden çok başka bi duyguymus... Umarim senin miniğin ile ilgili de güzel haberler alırız hiç bir şeye gerek kalmadan toparlar inşallah canımKızlar biraz canım sıkkın. Biliyosunuz bizimkinin detaylı ultrasonda sol böbrekte bir genişlik görülmüştü. Doğumdan sonra geçer dedi kadın doğumcum çok önemsemedi, bana da erkek bebeklerde çok sık görüyoruz endişelenme dedi. O zamanlar 5-6 mm falandı. Hatta yenidoğan sünneti önerildi bu duruma faydası var diye yaptırdık. Bugün ultrasonla bakıldı sol böbrek 22 mm olmuş. Çocuk doktoru sonucu görünce ağzı burnu değişti adamın. Hemen nefrolojiye yönlendirdi pazartesiye randevu bulduk. Ne olacak bilmiyorum. Ameliyat olasılığı varmış bu değerlerde sanırım. Pazartesiyi bekliyoruz artık.. Onun dışında kalça ultrasonu normal geldi
Yok canim oyle bir kiskancligi, cok sukur. Illaki oluyor kiskaniyor ama soyle, gozleri ne guzel oglumun diyorum benimki de guzel dimi Anne falan diyor. Hani bazen sacma seylerde de yapiyorSenin kizin kardesine nasil iyi mi kiskanclik vs var mi canim.Arkadasimin kizi 9 yasinda kardesi oldu cok kiskaniyormus gecen yanagini sikip.iz yapmis zarar verici seviyormus falan
Yani anlattiklarin gayet normal canim. O kiz kocaman hatta kardesi olsun diye cok istiyordu. Simdi oyle yapiyormus. Zaten kiskanmasi normalde oyle zarar verici hareketlere insan sinir oluyor. Benim oglum 3.5 yasinda o bile bana yardim ediyor. Onun da illaki kiskanmalari oluyor da cok cok yansitmiyor bize. Bugun doktora giderken esim puseti tutmustu baba beni de kucakla dedi esim bir taraftan onu da kucakladi. Sanki bendense eşimi daha cok kiskaniyorYok canim oyle bir kiskancligi, cok sukur. Illaki oluyor kiskaniyor ama soyle, gozleri ne guzel oglumun diyorum benimki de guzel dimi Anne falan diyor. Hani bazen sacma seylerde de yapiyorama bize yuk olacak zorlicak seyler degil. Hatta Bana surekli yardim etmek icin cabaliyor. Cok seviyor. Benim kizim zaten cok merhametli kimseye zarar vermez. Gorumcem de kizini yalniz birakamiyormus. Buyuk kiz firsat kolluyormus
Çocuk acil servislerinde damarları gösteren bir ışıkları var normalde onla damarları buluyorlar. Ama yine de kan alma süreci çok sıkıntılı ya. Ben hiç istemiyorum gerçekten ama bazen mecbur oluyor. Kendini suçlama canım hiç senin suçun değil ki hasta olması.Çok kötü bi gece de bennden kuzum. Benim hastalık da kızıma geçti. Burnu çok tıkalı dün götürdük hastaneye açtılar bizde srekli evde açıyoruz kan almaya çalıştılar damar bulamadılar çok canı yandı ağamaktan gözlerim şişti. Nerden hsta oldum gerçekten kendimi suçluyorum akşamdan ber. Doktor kanında enfeksiyon çıkarsa yatırırız dedi. Dünyam başıma yıkıldı çok şükür bişeyi çıkmadı. Ama aynı senin gibiyim şuan hem uykusuzluk hem hastalık hem bişey olur mu korkusu allahım kimsenin çocupunu hasta etmesin
Çatal iğneyle nasıl oluyor canım ya. Hiç gözümde canlandiramadimCok gecmis olsun. Ben de nefesinde farklilik hissettim. Banyo yaptirdik. Sonra burnundan baktim ileride beyaz pislik. Yapiskan. Mumkun degil gelmiyor nasil yapiskan... Eski usul catal ignenin arkasi ile cektim hem de hic rahatsiz olmadi. Cektim o da ne kocaman pislik cikti be arkasi kesilmiyor da... Demek ki onu almasak tikicakti... Sonra hastalik...
Doktor her zaman kizim icin burnu acik olacak derdi... Onemli gercekten...
Vanilya şurubu mu? Hiç duymadım canım inan ki... çok geçmiş olsun.Sonuçlar temiz çıktı doktor süte alerjisi vardır o zaman tek bu kaldı diyor. Mamasını değiştirecekmiş bende numune bee pahalı bşr mama sen alma onu alsın eşin benden geçerken dedi. Bana da diyete gireceksin dedi süt ve süt ürünlerini yemeyecekmişim 15 gün böyle takip edeceğiz dedi. Ben yine ee sütümü vermiyorum sağıp dolaba koydum böyle de düzelirse mamasını da değiştirmeme gerek kalmaz. Çünkü doktorun verdiği mama süt içirmiyormuŞ ve tadı farklı olduğundan bebekler reddediyor almıyormuş. Ya anne sütüyle karıştırıp verilecekmiş ya da vanilya şurubu koyacakmışım içine. Aranızda böyle durumla karşılaşan var mı kızlar ya. Ben napıcam bilmiyorum
Menenjit aşılarınıCanım menenjitlerim 7 ve 9 da mı yaptırdın bana 3 5 dediler de karasız kaldım rota ile aynı zamanda yaptırmak istemiyorum
Ayyy kıyamam çok geçmiş olsun canım benim ya inşallah bir an önce toparlanırsınız Rabbim şifa versin hepinize de nefes alamazsa emmek de sıkıntı olur çok yorucu ya bir an önce ağızdan nefes almayı da öğrenmeleri gerek
Evet canım 45.gun çektirdik. Bugünde fakülteye gittik kalp ultasonu çektirdik , kalça batın ultrasonlari için 45. Günlük olacak şekilde randevu aldık. Hatta sağlık ocağı 2.ay kontrolüne geldiğinizde kalça ultrasonu sonucunu getirmeyi unutmayın dedi.Canım kalça usg yi 45.günde mi çektirmiştin? Bana ikinci ay kontrolünde demişlerdi de
Kimse yaşamasın canım. Sağol KuzumÇok çok geçmiş olsun, umarim iyidir şuan çok üzüldüm. Umarim bir daha başına gelmez kimsenin de gelmez inş
Tesekkurler canım, valla hiçbir çocuk hasta olmasın
Sağol canım.Cok cok gecmis olsun canim ya cok uzuldum.
Kendi doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim zaten canım. Ama acile görüşmedim. Bugün fakültede kalp ultrasonu vardı. Çocuk kardiyologu ultrason çekerken konuştuk, birkaç güne geçer dedi. Şuan ki genel durumu da iyi olunca gitmedik acile.Korkulu rüyam bu benimçok geçmiş olsun. Dr a göstermişsindir nedir durum canım
Kesinlikle burda babalara cok is dusuyor. Dengelemede baba faktoru onemli. Bence bakiyorlar biz mecburuz bebekle ilgilenmeye, baba ile yetiniyorlar. Baba da bebekle ise belli ediyorlar :)Yani anlattiklarin gayet normal canim. O kiz kocaman hatta kardesi olsun diye cok istiyordu. Simdi oyle yapiyormus. Zaten kiskanmasi normalde oyle zarar verici hareketlere insan sinir oluyor. Benim oglum 3.5 yasinda o bile bana yardim ediyor. Onun da illaki kiskanmalari oluyor da cok cok yansitmiyor bize. Bugun doktora giderken esim puseti tutmustu baba beni de kucakla dedi esim bir taraftan onu da kucakladi. Sanki bendense eşimi daha cok kiskaniyor
Amin inşallah canımInsallah gerek kalmaz canim.pazartesi guzel sonuclar alirsin insallah. Yenidogan donemi boyle ya devamli bir sey cikabiliyor.
Umarım öyledir düşüncesi bile korkutuyorSağlık ocağında hemşirre doğum sonrası takviyelerle devam et diye tembihlemişti. Kendi doktorum da demir ilacıyla magnezyum kalsiyum içerikli bir ilaç yazmıştı şimdilik ikisini kullanıyorum
Çok geçmiş olsuninşaallah ameliyata gerek kalmadan tedavi edilebilir bir durumdur
Gerçekten öyle canım insan tırnağını törpülerken bile ya canını yakarsam diye düşünüyor hele ameliyat düşüncesi beni mahvetti bugün. Daha çok küçükSeni çok iyi anlıyorum şuan. Benim kızımın da bacağınin bı kaç yerinde hemanjiom diye bir leke var damardaki kan yumagiymis. Düşük kiloda doğan bebeklerde olabiliyormuş iç organlara da bakiyorlar onlar biraz tehlikeliymis darbe alirsa kanarsa vs. Ben de baya bunu taktim kafaya doktora gidene kadar. Allah kimseyi evladı ile sınamasın cidden çok başka bi duyguymus... Umarim senin miniğin ile ilgili de güzel haberler alırız hiç bir şeye gerek kalmadan toparlar inşallah canım
Kucuk catal igne kapali iken alt tarafi var ya, yuvarlak. Sivri olmadigi icin acitmiyor. Onunla aliyorsun. Cok guzel temizliyor. Parmakla, kulak copu ile alinmiyor. Ama bu sekilde risk yok kolayca, acitmadan...Çocuk acil servislerinde damarları gösteren bir ışıkları var normalde onla damarları buluyorlar. Ama yine de kan alma süreci çok sıkıntılı ya. Ben hiç istemiyorum gerçekten ama bazen mecbur oluyor. Kendini suçlama canım hiç senin suçun değil ki hasta olması.
Çok geçmiş olsun.
Çatal iğneyle nasıl oluyor canım ya. Hiç gözümde canlandiramadim
Vanilya şurubu mu? Hiç duymadım canım inan ki... çok geçmiş olsun.
Menenjit aşılarını
7.ay Bexero +Nimenrix
9. Ay Bexero 2. Doz
13.ay Nimenrix 2. Doz
24. Ay Bexero Rapel dozu.
Doktorumuz 6.aydan erken ilk dozu vurulursan 4 doz bexero 3 doz nimenrix demisti toplam 7 doz asi olmali demisti yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden 6aydan sonra ilk dozu yaptırıp 5 aşıyla konuyu kapattık. Ilk doz yapilma yaşı büyüdükçe aşı sayısı azalıyormuş.
3 ve 5. Ay da rota aşılarını yaptırdım.
Evet canım 45.gun çektirdik. Bugünde fakülteye gittik kalp ultasonu çektirdik , kalça batın ultrasonlari için 45. Günlük olacak şekilde randevu aldık. Hatta sağlık ocağı 2.ay kontrolüne geldiğinizde kalça ultrasonu sonucunu getirmeyi unutmayın dedi.
Kimse yaşamasın canım. Sağol Kuzum
Sağol canım.
Kendi doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim zaten canım. Ama acile görüşmedim. Bugün fakültede kalp ultrasonu vardı. Çocuk kardiyologu ultrason çekerken konuştuk, birkaç güne geçer dedi. Şuan ki genel durumu da iyi olunca gitmedik acile.
Canım biz pazartesi günü bir ay kontrolüne gittik orada çektirdik.Canım kalça usg yi 45.günde mi çektirmiştin? Bana ikinci ay kontrolünde demişlerdi de
Bana ferrum yazmışlardı kullanamadım ben de kabızlık yapıyor diye eczaneden doktoruma danışarak Pregnacare aldım takviye plsun diye ama oda mide bulantısı yaptı onu da kullanamıyorum şu an sadece çok güzel yemekler yiyorum besleniyorumKızlar merhaba, sizlere bir sorum olacak
Doğumdan sonra vitamin haplarınızı kullanmaya devam ettiniz mi?
Ben ımom kullanıyordum doğumdan 2 gün önce kutu bitmişti ve tekrar alıp devam etmedim. Kendimi halsiz ve yorgun hissediyorum acaba kullanmaya devam etmeliyim?
Aynen öyle alerji mamaları biraz pahalı bir arkadaşım devlet karşılıyor yazdırıyorum falan demişti ama araştırılması lazım tabiS syildizsRheaa Kızlar çok geçmiş olsun, umarım bi an önce iyileşir ufaklıklar bahar aylarından bu yüzden nefret eder oldum balkona çıkmaya korkuyorum. Hem hava değişimi hem alerjenler mahvediyor insanlari ve çocukları
Leedong sana da geçmiş olsun canım. Sadece ishal belirtisi ile mi alerji tanısı koydu yani ? Bunun bir testi yapılıyor diye biliyorum ben onu neden yapmadılar. Alerji mamalari çok maliyetli ürünler emin olmadan ne bileyim biraz deneme yanılma gibi geldi bana
Ben kullanıyorum.Kizlar bebeği ne zaman kanguruda taşıyabiliriz? Bazen dışarı çıkmak istiyorum ama bebek arabasini taşıma fikrindan dolayi vazgeçiyorum. Kanguruyla olursa çok kolay olacak
Canım dualarımız seninle inşallah bir şey çıkmayacak güzel düşün güzel olsun ama ne desek boş üzülme desek de üzüleceksin bizim de tsh sıkıntı vardı biliyorsun yüksek çıkmıştı tekrar kan verdik bir daha aramadılar üçüncü kandan sonra kulağım telefonda canım çok sıkkın ama anneler güçlü olmalı ki evlatlarını iyileştirebilirsin dualarımız seninleKızlar biraz canım sıkkın. Biliyosunuz bizimkinin detaylı ultrasonda sol böbrekte bir genişlik görülmüştü. Doğumdan sonra geçer dedi kadın doğumcum çok önemsemedi, bana da erkek bebeklerde çok sık görüyoruz endişelenme dedi. O zamanlar 5-6 mm falandı. Hatta yenidoğan sünneti önerildi bu duruma faydası var diye yaptırdık. Bugün ultrasonla bakıldı sol böbrek 22 mm olmuş. Çocuk doktoru sonucu görünce ağzı burnu değişti adamın. Hemen nefrolojiye yönlendirdi pazartesiye randevu bulduk. Ne olacak bilmiyorum. Ameliyat olasılığı varmış bu değerlerde sanırım. Pazartesiyi bekliyoruz artık.. Onun dışında kalça ultrasonu normal geldi
Yaa bazilari erkek bebeğe zararli dedi ondan hiç kullanmadim bir de erken diye düşündüm o zaman ben de kullanayim ya temiz havaya çıkarmayi çok istiyorumBen kullanıyorum.
Canım doktorumuza sormuştum 2 aylık olduğunda dedi. Ben de dört gözle bekliyorum.Kizlar bebeği ne zaman kanguruda taşıyabiliriz? Bazen dışarı çıkmak istiyorum ama bebek arabasini taşıma fikrindan dolayi vazgeçiyorum. Kanguruyla olursa çok kolay olacak
Çocuk acil servislerinde damarları gösteren bir ışıkları var normalde onla damarları buluyorlar. Ama yine de kan alma süreci çok sıkıntılı ya. Ben hiç istemiyorum gerçekten ama bazen mecbur oluyor. Kendini suçlama canım hiç senin suçun değil ki hasta olması.
Çok geçmiş olsun.
Çatal iğneyle nasıl oluyor canım ya. Hiç gözümde canlandiramadim
Vanilya şurubu mu? Hiç duymadım canım inan ki... çok geçmiş olsun.
Menenjit aşılarını
7.ay Bexero +Nimenrix
9. Ay Bexero 2. Doz
13.ay Nimenrix 2. Doz
24. Ay Bexero Rapel dozu.
Doktorumuz 6.aydan erken ilk dozu vurulursan 4 doz bexero 3 doz nimenrix demisti toplam 7 doz asi olmali demisti yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden 6aydan sonra ilk dozu yaptırıp 5 aşıyla konuyu kapattık. Ilk doz yapilma yaşı büyüdükçe aşı sayısı azalıyormuş.
3 ve 5. Ay da rota aşılarını yaptırdım.
Evet canım 45.gun çektirdik. Bugünde fakülteye gittik kalp ultasonu çektirdik , kalça batın ultrasonlari için 45. Günlük olacak şekilde randevu aldık. Hatta sağlık ocağı 2.ay kontrolüne geldiğinizde kalça ultrasonu sonucunu getirmeyi unutmayın dedi.
Kimse yaşamasın canım. Sağol Kuzum
Sağol canım.
Kendi doktorumuzla sürekli irtibat halindeyim zaten canım. Ama acile görüşmedim. Bugün fakültede kalp ultrasonu vardı. Çocuk kardiyologu ultrason çekerken konuştuk, birkaç güne geçer dedi. Şuan ki genel durumu da iyi olunca gitmedik acile.
Bana iki aylıkken dedi doktor ama tekrar bir sorayım olmazsaCanım biz pazartesi günü bir ay kontrolüne gittik orada çektirdik.
Bana ferrum yazmışlardı kullanamadım ben de kabızlık yapıyor diye eczaneden doktoruma danışarak Pregnacare aldım takviye plsun diye ama oda mide bulantısı yaptı onu da kullanamıyorum şu an sadece çok güzel yemekler yiyorum besleniyorum
Aynen öyle alerji mamaları biraz pahalı bir arkadaşım devlet karşılıyor yazdırıyorum falan demişti ama araştırılması lazım tabi
Senin bebiş de erkek miydi ?Canım doktorumuza sormuştum 2 aylık olduğunda dedi. Ben de dört gözle bekliyorum.
Çok geçmiş olsun canım ben hiç yaşamadım ve böyle bir tıkanıklık Yeni doğanlarda görmedim bile denk gelmedi bana hastayrken oluyor ama durduk yere neden böyle tıkansın ki çok geçimim olsun. Doktora da danışmışsındır zaten bilinçli kadınsın sen.Küçük bir kızın daha bar tecrübelerin de çok taze ben çoğu şeyi biliyorsun ama ben çok uzun süre geçti unuttuğum için bilmiyorum çoğu şeyi. Fizyolojik serumla yıkıyorum ben hergün başka hiç bişey yapmıyorum öyle şok tıkanıklık yok ama ağzı açık ve horluyor o zaman anlıyorum.Günaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Çok zor bir gece geçirdim. Oğlan sürekli tıkandı. Bildiğim bütün yöntemleri uyguladım yok açamıyorum geçiremiyorum geniz akintisini ve burun tikanikligini. Her odaya soğan koydum, evin ısısını düşürdüm, sürekli cam açıp evin havasını değiştirdim, oda tipi buhar makinesi sürekli çalışıyor, max 3 saatte 1 nbulizatirle serum veriyorum, yakasına ve her odada kaynar suyun içine cold mix damlattim, burnunu serumla siringayla yıkıyorum üzerine doktorun verdiği burun spreyini sıkıyorum yok yok yok.. Bir anda geniz akıntısı iki burunu da tıkıyor ve nefes alamıyor çocuk. Gece resmen başında nefesi kesilmesin diye gözümü ayırmadim üstünden.az önce yine tıkandı nefes alamadı morardı çocuk nasıl ters çevirip banyoya gittim, hangi ara burnuna serum sıkıp çektim de nefes aldı inanın hatırlamıyorum. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum, akşam acile gitseydim biliyorum ki orda hava değişiminden tikanmayqcakti ve oradakiler ee çocuk tıkanmiyor birseyi yok deyip tartışacağım için gitmedim. (Daha önce ateş konusunda başıma geldi) az önce yine serumla yıkadıktan 5 dakika sonra tıkandı bu kez videoya çektim direk. Saat 2 de fakülteye kalp ultrasonu, omurga, yumuşak doku,tüm batın ve kalça ultrasonu yaptırmaya götüreceğim gitmişkende acil servise çıkartacağım.
Onun için bikaç ay geçmesi lazımmış hemen gitmez 4/5 ay gözden çıksın diyorlar. Ben zayıf olamam rağmen göbeğim var. Korseli taytlar giyırum toparlayıcı. Emzirdiğim içinde memelerim ve omuzlarım geniş duruyorKızlar bu sezaryen göbeği nasil gidecek doktor kontrolüne gittiyseniz doktorunuz yönlendirdi mi nasil egzersizler yapabileceğimize dair? Pilatese başlamak istiyorum ama erken sanirim şu an.
Bende Molfix mavi paket 2 no aldım memnunum kahverengi pakette aldım ama onu daha açmadımKızlar bebiş doğduğundan beri sleepy natural kullanıyorduk 1 ve 2 noda hiç sıkıntı yaşamadık. 3e geçtik her alt açmada farkediyoruz bez poposuna yapışıyor resmen. Öyle uzun saatler durmamasına rağmen yapışmış oluyor. 3 no da uzun süre gidiyormuş şimdi elimdeki paket bitince tekrar almak istemiyorum açıkçası. Ama bez markasını değiştirmeye de korkuyorum pişik vs olur değişim etkiler diye. Eğer değiştirirsem sanırım molfix pure softa geçeceğim tester vardı elimde güzel gelmişti dokusu vs. Ya da bio naturali mi denesem bi de? Sizce değiştirmeli miyim ne yapsam kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?