Canım kalça usg yi 45.günde mi çektirmiştin? Bana ikinci ay kontrolünde demişlerdi deBenim hastalikta oğlana geçti. Doktora götürdünüz mu canım ne dedi?
Canım 2. Ayda verem aşısı var ve ağır geciyor malesef. Rota da bazı bebeklerde ağır geciyor kiminde yoğun kusma(bizde oldu) kiminde yoğun ishal yapıyor. O yüzden ben kızımda olduğu gibi yaptıracağım aşağıya kızımın takip dosyasının görüntüsünü atıyorum. Ücretli aşıların ayları vs var.
Teşekkür ederim kuzum aminnnValla canım benimde 2. de dikişim çoktu iç dış bayağı iyi olmuştu zamanla başlangıcı hatırlamıyorum geç iyileşmişti şimdiki de dikiş yok gibi birşey 1 dikiş attı sadece kesi yok az hasar oluşmuş hemen iyileşti ağrı sızı ama tabiki deforme olmuş zamanla toparlayacaktır şimdilik net bir şey diyemiyorum
Canım benim 2 hqftadan sonra başladı doktor da 2. 3. Hafta dedi
Evet canım gazla beraber yapıyor genelde cıvık olduğu içinde gayet anlaşılır bence alerji belirtisi değildir herşeye de alerji belirtisi diyorlar paronayak olacagız bu gidişle
Canım 3850 dogdu 5. Gün kontrolünde 3680 di 1. Ay kontrolünde 32 günlüktü 5 kilo idi
Bence sen cevabı vermişsin gibi canımama kızımda 2 yaşda emzirmeyi kesince uykusu düzene girmişti çok nadir kalkıyordu ben gece su falan vermeye alıltırmadım hiç birde tuvalet eğitiminde de gece kaldırmadım hiç onu da 2 yaşda vermiştim sadece ben kontrol amaçlı yine 2 kere kalkıyordum analık o yatsa da sen yatamıyorsun bu sefer de
Valla aslında haklılar canım benim tüm ailem Ankara da sıkılıyorum diye de hergün iftara çağırıyorlar oğlum eve geldiğinde husursuzlanıyor annem hep biryerden gelince duş aldır kızım nefis çeker bebek rahatlar diyor doğru da söylüyor dediğin gibi bana da hemen ayaklanmışsın falan diyorlar diyorum mecbur bir çocuğum daha var başka sandım yok falan diye ama
Ayy evet ya bugün iyi uyudu desem ertesi gün bizi dikiyor ayağa gazı yok alıştı gibi desem çocuk kıvranıyor ağzımın fermuarını çeksem iyi olacaken çok da anne babanın nazarı değer derler bizde
Canım menenjitlerim 7 ve 9 da mı yaptırdın bana 3 5 dediler de karasız kaldım rota ile aynı zamanda yaptırmak istemiyorum
Ayyy kıyamam çok geçmiş olsun canım benim ya inşallah bir an önce toparlanırsınız Rabbim şifa versin hepinize de nefes alamazsa emmek de sıkıntı olur çok yorucu ya bir an önce ağızdan nefes almayı da öğrenmeleri gerek
Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin kendini suçlama sonuçta sen ister misin hasta olmak umarım bir an önce iyileşirsiniz
Canım takip et bakalım inşallah hiç birşey çıkmaz da kafan rahat eder çok geçmiş olsun
Günaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Çok zor bir gece geçirdim. Oğlan sürekli tıkandı. Bildiğim bütün yöntemleri uyguladım yok açamıyorum geçiremiyorum geniz akintisini ve burun tikanikligini. Her odaya soğan koydum, evin ısısını düşürdüm, sürekli cam açıp evin havasını değiştirdim, oda tipi buhar makinesi sürekli çalışıyor, max 3 saatte 1 nbulizatirle serum veriyorum, yakasına ve her odada kaynar suyun içine cold mix damlattim, burnunu serumla siringayla yıkıyorum üzerine doktorun verdiği burun spreyini sıkıyorum yok yok yok.. Bir anda geniz akıntısı iki burunu da tıkıyor ve nefes alamıyor çocuk. Gece resmen başında nefesi kesilmesin diye gözümü ayırmadim üstünden.az önce yine tıkandı nefes alamadı morardı çocuk nasıl ters çevirip banyoya gittim, hangi ara burnuna serum sıkıp çektim de nefes aldı inanın hatırlamıyorum. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum, akşam acile gitseydim biliyorum ki orda hava değişiminden tikanmayqcakti ve oradakiler ee çocuk tıkanmiyor birseyi yok deyip tartışacağım için gitmedim. (Daha önce ateş konusunda başıma geldi) az önce yine serumla yıkadıktan 5 dakika sonra tıkandı bu kez videoya çektim direk. Saat 2 de fakülteye kalp ultrasonu, omurga, yumuşak doku,tüm batın ve kalça ultrasonu yaptırmaya götüreceğim gitmişkende acil servise çıkartacağım.
Çok kötü bi gece de bennden kuzum. Benim hastalık da kızıma geçti. Burnu çok tıkalı dün götürdük hastaneye açtılar bizde srekli evde açıyoruz kan almaya çalıştılar damar bulamadılar çok canı yandı ağamaktan gözlerim şişti. Nerden hsta oldum gerçekten kendimi suçluyorum akşamdan ber. Doktor kanında enfeksiyon çıkarsa yatırırız dedi. Dünyam başıma yıkıldı çok şükür bişeyi çıkmadı. Ama aynı senin gibiyim şuan hem uykusuzluk hem hastalık hem bişey olur mu korkusu allahım kimsenin çocupunu hasta etmesin
Sonuçlar temiz çıktı doktor süte alerjisi vardır o zaman tek bu kaldı diyor. Mamasını değiştirecekmiş bende numune bee pahalı bşr mama sen alma onu alsın eşin benden geçerken dedi. Bana da diyete gireceksin dedi süt ve süt ürünlerini yemeyecekmişim 15 gün böyle takip edeceğiz dedi. Ben yine ee sütümü vermiyorum sağıp dolaba koydum böyle de düzelirse mamasını da değiştirmeme gerek kalmaz. Çünkü doktorun verdiği mama süt içirmiyormuŞ ve tadı farklı olduğundan bebekler reddediyor almıyormuş. Ya anne sütüyle karıştırıp verilecekmiş ya da vanilya şurubu koyacakmışım içine. Aranızda böyle durumla karşılaşan var mı kızlar ya. Ben napıcam bilmiyorum
Hangi mamayi veriyosun canım2.5-3yaş diyorsunBenimki de güzel uyuyor aslında, ben uyandırıyorum hep, gazı da yok Ama yazmaya korkuyorum Rheaa demişti ne zaman iyi bir şey yazsam buraya çocuk sonrasında değişti diye
Çok çok geçmiş olsun, umarim iyidir şuan çok üzüldüm. Umarim bir daha başına gelmez kimsenin de gelmez inşGünaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Çok zor bir gece geçirdim. Oğlan sürekli tıkandı. Bildiğim bütün yöntemleri uyguladım yok açamıyorum geçiremiyorum geniz akintisini ve burun tikanikligini. Her odaya soğan koydum, evin ısısını düşürdüm, sürekli cam açıp evin havasını değiştirdim, oda tipi buhar makinesi sürekli çalışıyor, max 3 saatte 1 nbulizatirle serum veriyorum, yakasına ve her odada kaynar suyun içine cold mix damlattim, burnunu serumla siringayla yıkıyorum üzerine doktorun verdiği burun spreyini sıkıyorum yok yok yok.. Bir anda geniz akıntısı iki burunu da tıkıyor ve nefes alamıyor çocuk. Gece resmen başında nefesi kesilmesin diye gözümü ayırmadim üstünden.az önce yine tıkandı nefes alamadı morardı çocuk nasıl ters çevirip banyoya gittim, hangi ara burnuna serum sıkıp çektim de nefes aldı inanın hatırlamıyorum. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum, akşam acile gitseydim biliyorum ki orda hava değişiminden tikanmayqcakti ve oradakiler ee çocuk tıkanmiyor birseyi yok deyip tartışacağım için gitmedim. (Daha önce ateş konusunda başıma geldi) az önce yine serumla yıkadıktan 5 dakika sonra tıkandı bu kez videoya çektim direk. Saat 2 de fakülteye kalp ultrasonu, omurga, yumuşak doku,tüm batın ve kalça ultrasonu yaptırmaya götüreceğim gitmişkende acil servise çıkartacağım.
Senin kizin kardesine nasil iyi mi kiskanclik vs var mi canim.Arkadasimin kizi 9 yasinda kardesi oldu cok kiskaniyormus gecen yanagini sikip.iz yapmis zarar verici seviyormus falanBenim kizim 2.5 yasinda kalkmazdi. Anaokuluna basladigi icin yorgun geliyordu...
Cok cok gecmis olsun canim ya cok uzuldum.Günaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Canim sana da cok gecmis olsun zaten cocuklarla alakali olumsuz bir sey duydugumuz an o gozyasimiz hazir yani elde degilÇok kötü bi gece de bennden kuzum. Benim hastalık da kızıma geçti. Burnu çok tıkalı dün götürdük hastaneye açtılar bizde srekli evde açıyoruz kan almaya çalıştılar damar bulamadılar çok canı yandı ağamaktan gözlerim şişti. Nerden hsta oldum gerçekten kendimi suçluyorum akşamdan ber. Doktor kanında enfeksiyon çıkarsa yatırırız dedi. Dünyam başıma yıkıldı çok şükür bişeyi çıkmadı. Ama aynı senin gibiyim şuan hem uykusuzluk hem hastalık hem bişey olur mu korkusu allahım kimsenin çocupunu hasta etmesin
Yesil kakadan sebep mi boyle soyledi. Karin agrisi olunca da yesil kaka yapiyorlarSonuçlar temiz çıktı doktor süte alerjisi vardır o zaman tek bu kaldı diyor. Mamasını değiştirecekmiş bende numune bee pahalı bşr mama sen alma onu alsın eşin benden geçerken dedi. Bana da diyete gireceksin dedi süt ve süt ürünlerini yemeyecekmişim 15 gün böyle takip edeceğiz dedi. Ben yine ee sütümü vermiyorum sağıp dolaba koydum böyle de düzelirse mamasını da değiştirmeme gerek kalmaz. Çünkü doktorun verdiği mama süt içirmiyormuŞ ve tadı farklı olduğundan bebekler reddediyor almıyormuş. Ya anne sütüyle karıştırıp verilecekmiş ya da vanilya şurubu koyacakmışım içine. Aranızda böyle durumla karşılaşan var mı kızlar ya. Ben napıcam bilmiyorum
Bana da 1.5 aylikken kalca usg yi yaptirmami soylediler canim.Canım kalça usg yi 45.günde mi çektirmiştin? Bana ikinci ay kontrolünde demişlerdi de
Korkulu rüyam bu benimGünaydın kızlar yazışmalar çoğalmış bir kısmını okuyamadım ilk müsait zamanda okuyacağım...
Ben bugün yaptıdımBana da 1.5 aylikken kalca usg yi yaptirmami soylediler canim.
Evet bazilari 1 aylikken yaptiriyor ama genelde 1.5 aylkkken yapilir diye biliyorum oglum da da 1.5 aylikti yaptirmitik.Ben bugün yaptıdım
Sormuştum 1 ay ya da 2. Ay yapabilirsin dedi sorun olmaz dediEvet bazilari 1 aylikken yaptiriyor ama genelde 1.5 aylkkken yapilir diye biliyorum oglum da da 1.5 aylikti yaptirmitik.
Insallah gerek kalmaz canim.pazartesi guzel sonuclar alirsin insallah. Yenidogan donemi boyle ya devamli bir sey cikabiliyor.Kızlar biraz canım sıkkın. Biliyosunuz bizimkinin detaylı ultrasonda sol böbrekte bir genişlik görülmüştü. Doğumdan sonra geçer dedi kadın doğumcum çok önemsemedi, bana da erkek bebeklerde çok sık görüyoruz endişelenme dedi. O zamanlar 5-6 mm falandı. Hatta yenidoğan sünneti önerildi bu duruma faydası var diye yaptırdık. Bugün ultrasonla bakıldı sol böbrek 22 mm olmuş. Çocuk doktoru sonucu görünce ağzı burnu değişti adamın. Hemen nefrolojiye yönlendirdi pazartesiye randevu bulduk. Ne olacak bilmiyorum. Ameliyat olasılığı varmış bu değerlerde sanırım. Pazartesiyi bekliyoruz artık.. Onun dışında kalça ultrasonu normal geldi
Sağlık ocağında hemşirre doğum sonrası takviyelerle devam et diye tembihlemişti. Kendi doktorum da demir ilacıyla magnezyum kalsiyum içerikli bir ilaç yazmıştı şimdilik ikisini kullanıyorumKızlar merhaba, sizlere bir sorum olacak
Doğumdan sonra vitamin haplarınızı kullanmaya devam ettiniz mi?
Ben ımom kullanıyordum doğumdan 2 gün önce kutu bitmişti ve tekrar alıp devam etmedim. Kendimi halsiz ve yorgun hissediyorum acaba kullanmaya devam etmeliyim?
Çok geçmiş olsunKızlar biraz canım sıkkın. Biliyosunuz bizimkinin detaylı ultrasonda sol böbrekte bir genişlik görülmüştü. Doğumdan sonra geçer dedi kadın doğumcum çok önemsemedi, bana da erkek bebeklerde çok sık görüyoruz endişelenme dedi. O zamanlar 5-6 mm falandı. Hatta yenidoğan sünneti önerildi bu duruma faydası var diye yaptırdık. Bugün ultrasonla bakıldı sol böbrek 22 mm olmuş. Çocuk doktoru sonucu görünce ağzı burnu değişti adamın. Hemen nefrolojiye yönlendirdi pazartesiye randevu bulduk. Ne olacak bilmiyorum. Ameliyat olasılığı varmış bu değerlerde sanırım. Pazartesiyi bekliyoruz artık.. Onun dışında kalça ultrasonu normal geldi
Ben memnunum kuzum molfixten bi sorun yaşamadık dahaBn 1ve 2 yi kullandım numarayla ilgili değil bnce aynı şekilde yapisiyo ve çişi hiç tutmuyor azıcık yapsa hemen rahatsız ediyo bio natural de aynısı Prima da kullanıyorum o da çişi tutmuyor. Benim bebe öyle rahatsız oluyo ki aglamasi açliktan dersin ama bezinin değişimini istiyo anca rahatliyo. Molfix de sorun yaşayan var mı böyle. Bende değiştirecegim sanırım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?