2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Geceleri bazen 5 saat uyuyor alarm kuruyorum bazen niye uyanmadı diye. Geceleri en az 4-5 defa altını değiştiriyordum mama verirken, şimdi azalttı 2-3 e düştü. Dün kontrole gittim günde ortalama 20-25 gram almış, gayet iyi çok ayrıntıda boğulma, böyle devam et dedi.

Ayy darisi bize insallah

Kızlar ben yine kv terörü yaşıyorum. Annemin izni bitti işe başladı kv geldi yemeğimi fl yapıyor sağolsun ama türlü türlü hurafe işleri var. Çocuğu emzirip arada eşimle bir iki saat kahve içmeye vs çıkıyorduk artık çıkamıyorum. Hıçkırık olmuş limon suyu vermiş, sarılık bitti diye şekerli su vermişti kızmıştım i, göğüslerini sıkıyor süt birikmiş diye yapma diyince de önce tamam diyip geri çekiliyordu şimdi onu da yapmıyor inadına yapıyor. Biz yokken uyusun diye bacaklarını sıkmış uyuttum öyle diyor yavrum ya geceleri annem varken anneme teslim edip uyuyordum uykumu alıyırdum şimdi gece gündüz bırakamıyorum çocuğu baş başa. Sürekli süt de sütttt odama giriyor çat diye. Delirmek üzereyim

Gonderin gitsin ya ne varsa yapilmicak yapmis! Limonlu su beni sok etti. Bebegin midesini, bagirsaklarini deler o aside nasil dayansin, zar gibi henuz bagirsaklari!

Canım ben her yerde emziriyorum açıkçası. Yanımda hep emzirme örtüsü taşıyorum. Hava rüzgarıysa pusetin üzerine geçiriyorum, cocuga siper oluyor, emzirme vakti gelince üzerime geçirip hemen emziriyorum açıkçası. Çok işimi kolaylaştırıyor. Eğer unuttuysam emzirme örtüsünü genelde bol üst tercih ediyorum , hemen kazak ,tshirtün içine sokuyorum çocuğu yine emziriyorum ...
Kac cc idare eder konusu bebekten bebeğe değişir canım. Benim oğlan çok sık emiyor ,şu an kaç cc süte ihtiyacı var bilemiyorum ama yenidogdugunda 1 haftalikken 60 cc içiyordu. Bebeğinizi en iyi siz tanırsınız biberon emen cocuga kolay meme reddi yapmıyor ama memeye alisan çocuk biberon kabul eder mi onu bilemiyorum.

Eşinizle konuşun evine gitsin bence saçma sapan şeyler denemesin el kadar bebek ya valla şaka gibi ya kafasına göre hareket ediyor resmen size eziyet yani

Ben de aynı şekilde gizli saklı idare edicem peki ikinci aydan sonra nasil sporlar yapabilirmişiz acaba
Cnm doktorum ağır tempo spor önermedi 2.aydan sonra hafif pilates yoga gibi sporlara başlayabilirsin dedi sadece ama bence bu biraz kendimizi dinleyerek anlayacağımız bişey ben öncesinde de düzenli spor yapıyordum 3.ayda bakıp vücudum kaldırıyorsa o zaman artıracağım dozunu.

Çok geçmiş olsun canım benim inşallah ameliyata gerek kalmadan iyileşir miniğin

Ben de aşeriyor gibi yiyorum ve asla tartılmıyorum şu an, kendime biraz izin verdim hamilelikte şekerden çok çektim azıcık tadını çıkarıp istediğimi yicem, sağlıklı bir diyete başlarım sonra. umarım başlarım yani

Mastit olabilir canım göğsü boşaltmak gerek Bi an önce geçer inşallah

Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün buzlukta 3 ay duruyor, ama ben bi defa sağıp uyanınca veririm oda ısında dursun demiştim 3 saatte rengi değişmişti emin olamadım döktüm, bence emzirme örtüsü vs al yanına. Ben mama, şırınga ve termosa sıcak su bir de ılıştırmak için bebek sularından alıyorum yanıma. Acil bir durum olursa diye. Her bebek farklı benimki emme refleksiyle doğmuştu hiç zorlanmadım memeyi verirken sanki aylarca memeden emiyor gibi saniyesinde tuttu mememi. Kv dem vermiş bir iki defa gizliden biberonla bir sorunla karşılaşmadım. Ama biberon kolayına gittiği için zorlanmayı sevmiyorlar o yüzden aşılıyorlar. Benimki şırınga kolayına gidiyordu mesela memeyi istememeye başlamıştı artık ben basmıyorum şırıngaya kendi çekiyor. Öyle olunca tekrar memeyi istekle içmeye başladı. Sandığımızdan daha kurnazlar.

Canim sagman lazim acil. Sagdikca da artiyor daha kotu oluyor. O yuzden su sekikde sag: ilk gun sagdim 120 cc, ikinci gun 100cc, ucuncu gun 80 gibi... Gogsunu tam bosaltirsan daha fazla sut oluyor. Tam bosaltmadan birakirsan bedenin onu bu kadar yeterli diye algiliyor ve az sut uretiyor. Ben bu sekilde 4 gun sagdim. Bu dort gun tas gibiydiler, ama mastit boyutundada degillerdi. 5. Gun azaldi ve suan sukur iyiyim. Gece oglum az emdi mi vay halime... Allahtan 4 kere falan emiyor..masallah

Ayy gogusleri sikmak cok zararli canim kesinlikle musade etme.Hem kv neden gelmiski senin 20 gun olmus artik. Benim kv 7. gunumde gitti daha rahat oldu kendi duzenimi kurmak

Eşinizle konuşun evine gitsin bence saçma sapan şeyler denemesin el kadar bebek ya valla şaka gibi ya kafasına göre hareket ediyor resmen size eziyet yani
Vermiyorum çocuğu artık eline. Doktora gittik onu da götürdüm doktorun yanında yapmaya çalıştıklarını söyledim doktor şaştı kaldı asla böyle şeyler yapma bakımını sadece annesi yapsın siz asla karışmayın dedi tonlarca söz söyledi. Çıktık doktordan ben kaç tane çocuk büyüttüm öyle bir şey yok diyor. Sınanıyorum. Yardımcı ayarladım her güne gelecek ben de kızımla ilgileneceğim bana bakıcı niye ayarladın ben ne güne duruyorum diyor. Siz yorulmayın diye ayarladık diyoruz. Zaten çocuğa da annem gibi bakmıyor. Uyandırıyor sonra ben bir kahve sigara keyfi yapayım. Mama hazırlıyor 30 cc ye silme bir kaşık diyorum bu çok curu oldu biraz daha mama koydum diyor. Daha zibilyon tane şey. Sürekli süt muhabbeti yapıyor diyorum bana el açması baklava yapar mısın canım çok çekti yersem sütüm artar şu tarifteki yemeği yapar mısın sütüm artmaz yoksa diye zorluyorum evde yapması zor şeyleri yapsın istiyorum bulaşmasın bize diye.

Değil canım, süt verirken yanağına değince bazen öyle kızarıyor, ılık suyla sil yüzünü 3-5 saate geçer, birde mustelanın yenidoğan yüz kremi var tavsiye ederim.
Canım kremin linki varsa atabilir misin ben la roche posay in bir kremini kullanıyorum senim söylediğine de bir bakayım
Yaaa benim kuzımda da var hatta sivilce gibi şeyler de çıktı doktoru normal dedi. Endişelenme :)
Teşekkür ederim canım
Haklısın canım su an benim için hafif tempo yürüyüş en mantıklısı gibi

Ayy gogusleri sikmak cok zararli canim kesinlikle musade etme.Hem kv neden gelmiski senin 20 gun olmus artik. Benim kv 7. gunumde gitti daha rahat oldu kendi duzenimi kurmak
Özledim diyor geliyor, kalıyor da. Kendi sülalemi çağırıp duruyorum. Gelsin sevsin gitsin bu kadar. 40 ınankadar yalnız kalma diyor. Kalırım sıkıntı yok diyorum yardımcı da var olmadı birini daha tutarım ama yok. Anlamadım gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…