Kızlar bu her alt değişiminde kaka yoğun gaz belirtisi imiş,çocuğun gazına bir çözüm bulamadım ya…bu şekilde olam var mı önerisi olan var mı ? Harvey nurst gaz damlası demedim olmadı şimdi gripe water veriyorum ama o da sanki daha çok bağırsak hareketlerini artırdıKızlar Tibet’in altını ne zaman açsam hem Çis hem kaka oluyor,azıcıkta olsa günde 10 kere kaka yapıyor nerdeyse,sürekli bir rahatsızlık hissi var. Bugün kakasını inceledim biraz sümüksü kıvamda gibi, ilk oğlumda süt alerjisi vardı ama 1 yaşına kadar anlamadılar,sonra 4.5 yaşına kadar çektik .acaba alerjisi mi var,gece hiç uyumuyor sürekli huzursuz ıkınıyor çok gazı var, cildinde falan birşey yok ama,ilk oğlum atopik ciltli idi …ya ağlıyor ya uyuyor ya meme emiyor hiç şöyle sakin durduğu bir an yok.
Canım sağ ol, bir tane arkadaşımızın kadın doğum doktoru var ona sorduk birkaç gün daha beklesinler demiş. Bekleyim dedim şimdi iltihap falan olursa sıkıntı,Cnm oğlumun da böyle düşmüştü bi kısım kaldı, doktora gidince banyo yaptırdım içini de temizlese miydim dedim yok ellemesini tavsiye etmiyorum ebeveynlerin bırakmanız iyi olmuş kurulamanız yeterli demişti elleme hiç bence, bu arada biliyorsunuzdur belki ama online danışmanlık veren çocuk doktorları var tr’den, sadece bunun için gerekmez ama birikirse danışacakların aklında olsun, fazlaymış orada muayene ücreti.
Türkiye’de olsam hemen yapardım burada şimdi tabi olursa ya da kurmazsa diye korkuyorum. 1.02 gün daha bekleyim olmazsa yıkayacağım ya da tekrar danışacağım birilerine ya da doktora götürürüm artık ne yapayımIlk oglumda.icinde kalmisti doktor hemen bir kulak copuyle cikarmisti. Bana da evde temizle demisti. Banyo yaptirinca zsten icinden.direk kendi de dusuyor. Bu oglumda da kaldi icinde banyo yaptirdim cikti
Karnın üstüne yatınca bence gazlı bebekler daha rahat gidiyorlar ben de de aynı tespit var ama genede sürekli karın üstü yatırmaya korkuyorumAynı şeyi dün eşime soruyordum, kucakta gazı yok yatınca oluyor diye, ozmn gaz değil mi acaba bu
Ben karnının üzerine yatırınca uyuduğunu farkettim, iyimi kötümü bilmiyorum ama karın üstü pozisyonda çok rahat uyuyor, bir dene canım.
İlk Oğlum da sürekli alkollü bezle siliyorduk bunu bugün eczaneye soracağım burada%70 oranlı alkolü gazabezine döküp orayı yumşak bir şekilde sil canım, bebeğin canı acımaz korkma. Yenidoğan hemşiresi öyle yapmamı söylemişti. Sonra saf zeytinyağı damlatmıştım.
Ben de aynı şekilde benim bebek dışarda muhteşem uyuyor, tek rahat kesintisiz acı çekmeden uyuduğu zaman ya araba ya bebek arabası. Ben de hep emzirme örtüsü ile geziyorum, ortam müsait olsun olmasın bir köşeye bulup oturup emziriyorum, daha kuytu yer istersem arabaya geçiyorum. Sağdığın süt 3 saat bozulmuyor,o da iyi bir seçenek, ama ben de şimdilik manuel süt pompası var. O da çok iyi süt çıkarmıyor.Canım ben her yerde emziriyorum açıkçası. Yanımda hep emzirme örtüsü taşıyorum. Hava rüzgarıysa pusetin üzerine geçiriyorum, cocuga siper oluyor, emzirme vakti gelince üzerime geçirip hemen emziriyorum açıkçası. Çok işimi kolaylaştırıyor. Eğer unuttuysam emzirme örtüsünü genelde bol üst tercih ediyorum , hemen kazak ,tshirtün içine sokuyorum çocuğu yine emziriyorum ...
Kac cc idare eder konusu bebekten bebeğe değişir canım. Benim oğlan çok sık emiyor ,şu an kaç cc süte ihtiyacı var bilemiyorum ama yenidogdugunda 1 haftalikken 60 cc içiyordu. Bebeğinizi en iyi siz tanırsınızbiberon emen cocuga kolay meme reddi yapmıyor ama memeye alisan çocuk biberon kabul eder mi onu bilemiyorum.
Canım ben de 2 gündür ateşleniyorum,dün dışarıda 5 saat falan emzirememiştim göğüslerim taş gibi oldu, ondan mı oldu bilmiyorum .yoksa üşüttüm mü bilmiyorum. Bugün göğüsleri Sağdım Bebek’te emiyor göğüsler yumuşak ama bugün yine ateşlendim böyle ateş birkaç gün sürer mi yoksa bu üşütme midir sizce? Mecbur hastanede verilen ağrı kesici ateş düşürücü içiyorum yoksa çok kötüyüm titreme geliyor (ibuprofen )Canim sagman lazim acil. Sagdikca da artiyor daha kotu oluyor. O yuzden su sekikde sag: ilk gun sagdim 120 cc, ikinci gun 100cc, ucuncu gun 80 gibi... Gogsunu tam bosaltirsan daha fazla sut oluyor. Tam bosaltmadan birakirsan bedenin onu bu kadar yeterli diye algiliyor ve az sut uretiyor. Ben bu sekilde 4 gun sagdim. Bu dort gun tas gibiydiler, ama mastit boyutundada degillerdi. 5. Gun azaldi ve suan sukur iyiyim. Gece oglum az emdi mi vay halime... Allahtan 4 kere falan emiyor..masallah
Allah kolaylık versin canım sana bazen insanlarla uğraşmak çok zor oluyor gerçekten. İnsanlara laf anlatmak ne kadar zor yaaVermiyorum çocuğu artık eline. Doktora gittik onu da götürdüm doktorun yanında yapmaya çalıştıklarını söyledim doktor şaştı kaldı asla böyle şeyler yapma bakımını sadece annesi yapsın siz asla karışmayın dedi tonlarca söz söyledi. Çıktık doktordan ben kaç tane çocuk büyüttüm öyle bir şey yok diyor. Sınanıyorum. Yardımcı ayarladım her güne gelecek ben de kızımla ilgileneceğim bana bakıcı niye ayarladın ben ne güne duruyorum diyor. Siz yorulmayın diye ayarladık diyoruz. Zaten çocuğa da annem gibi bakmıyor. Uyandırıyor sonra ben bir kahve sigara keyfi yapayım. Mama hazırlıyor 30 cc ye silme bir kaşık diyorum bu çok curu oldu biraz daha mama koydum diyor. Daha zibilyon tane şey. Sürekli süt muhabbeti yapıyor diyorum bana el açması baklava yapar mısın canım çok çekti yersem sütüm artar şu tarifteki yemeği yapar mısın sütüm artmaz yoksa diye zorluyorum evde yapması zor şeyleri yapsın istiyorum bulaşmasın bize diye.
Canim oglumda her gun 10 ve uzeri kaka yapiyor. Kizim da boyleydi. Bagirsaklari sindirimi kavrayinca maksimum 3.ay duzelir. Ne yapalim dayanacagiz bi kac ayKızlar bu her alt değişiminde kaka yoğun gaz belirtisi imiş,çocuğun gazına bir çözüm bulamadım ya…bu şekilde olam var mı önerisi olan var mı ? Harvey nurst gaz damlası demedim olmadı şimdi gripe water veriyorum ama o da sanki daha çok bağırsak hareketlerini artırdı
Enfeksiyon kapmis olabilir misiniz? Antibiotik yazdilar bana sirf bu ihtimal yuzunden. 10 gun kullandim. Bence tahlil yaptirmak lazim...Canım ben de 2 gündür ateşleniyorum,dün dışarıda 5 saat falan emzirememiştim göğüslerim taş gibi oldu, ondan mı oldu bilmiyorum .yoksa üşüttüm mü bilmiyorum. Bugün göğüsleri Sağdım Bebek’te emiyor göğüsler yumuşak ama bugün yine ateşlendim böyle ateş birkaç gün sürer mi yoksa bu üşütme midir sizce? Mecbur hastanede verilen ağrı kesici ateş düşürücü içiyorum yoksa çok kötüyüm titreme geliyor (ibuprofen )
Bunlardan benim bebişin yüzündede var normaldir diye takmıyorum umarım öyledirKızlar bu isilik mi?
Canim oglumda her gun 10 ve uzeri kaka yapiyor. Kizim da boyleydi. Bagirsaklari sindirimi kavrayinca maksimum 3.ay duzelir. Ne yapalim dayanacagiz bi kac aybu yuzden ben hic bir sey vermiyorum.
Versem ayrı vermesem ayrı ne yapacağımı şaşırdım… senin Bebek’te de gece uyumama sürekli böyle bir acı çekme hissi var mıCanim oglumda her gun 10 ve uzeri kaka yapiyor. Kizim da boyleydi. Bagirsaklari sindirimi kavrayinca maksimum 3.ay duzelir. Ne yapalim dayanacagiz bi kac aybu yuzden ben hic bir sey vermiyorum.
BuGünde ateşlenirsem yarın doktora gideyim artıkEnfeksiyon kapmis olabilir misiniz? Antibiotik yazdilar bana sirf bu ihtimal yuzunden. 10 gun kullandim. Bence tahlil yaptirmak lazim...
Benim.oglumun da her degisimde illaki az da olsa var. Biogai alacagim ben bagirsak.duzenleyici onu denemedi isen bence denemelisinKızlar bu her alt değişiminde kaka yoğun gaz belirtisi imiş,çocuğun gazına bir çözüm bulamadım ya…bu şekilde olam var mı önerisi olan var mı ? Harvey nurst gaz damlası demedim olmadı şimdi gripe water veriyorum ama o da sanki daha çok bağırsak hareketlerini artırdı
Evet var. Biz minik aslan kukruyor diyoruz. Hic sessizce uyumayi bilmiyor. Ihh mihh gggg, bi cok sesVersem ayrı vermesem ayrı ne yapacağımı şaşırdım… senin Bebek’te de gece uyumama sürekli böyle bir acı çekme hissi var mı
BuGünde ateşlenirsem yarın doktora gideyim artık
Benim kızım da öyleydi. Bi süredir günde 1-2 kakaya döndü artık. Yoğun gaz çıkararak yapıyordu kakasını. Ve evet gaz damlaları daha çok tetikliyor gazı gaz dolaşımını arttiriyor ben bayadir gaz damlası kullanmiyorum sadece biogai ve relactaz veriyorum canım çok zorda kalirsam colex veriyorum o da kaka yapıp rahatlasin gazini cikarsin diye. Bi de yukarda bi video paylaştım gördün mü? Her beslenmeden sonra o şekilde ağızdan gazını cikarttir bağırsaklarda çok gaz birikmemis oluyor çok kolay çıkıyor o şekilde 2 dk bile sürmüyor çıkarması omuzda dakikalarca uğraşmaya değmez.Kızlar bu her alt değişiminde kaka yoğun gaz belirtisi imiş,çocuğun gazına bir çözüm bulamadım ya…bu şekilde olam var mı önerisi olan var mı ? Harvey nurst gaz damlası demedim olmadı şimdi gripe water veriyorum ama o da sanki daha çok bağırsak hareketlerini artırdı
Tam bi baş belası nasıl sabrediyorsun ?Kızlar ben yine kv terörü yaşıyorum. Annemin izni bitti işe başladı kv geldi yemeğimi fl yapıyor sağolsun ama türlü türlü hurafe işleri var. Çocuğu emzirip arada eşimle bir iki saat kahve içmeye vs çıkıyorduk artık çıkamıyorum. Hıçkırık olmuş limon suyu vermiş, sarılık bitti diye şekerli su vermişti kızmıştım i, göğüslerini sıkıyor süt birikmiş diye yapma diyince de önce tamam diyip geri çekiliyordu şimdi onu da yapmıyor inadına yapıyor. Biz yokken uyusun diye bacaklarını sıkmış uyuttum öyle diyor yavrum yageceleri annem varken anneme teslim edip uyuyordum uykumu alıyırdum şimdi gece gündüz bırakamıyorum çocuğu baş başa. Sürekli süt de sütttt odama giriyor çat diye. Delirmek üzereyim
İlk kizimda cok paniktim surekli google arastirmasi yapardim,cogunlukla en kotusu yazilir o sebeple artik google bakmiyorum. Ama mesajindan sonra baktim normal oldugu yaziyor rahatladimBak canım Googlede bile böyle yazıyor, içini ferah tut
Yeni doğan bebeklerde hapşırma aslında refleks bir reaksiyondur. Doğum sonrası burun ve solunum yollarında kalan amniyotik sıvının ve mukusun atılması gerekiyor. Bebek bunları koruyucu bir refleks mekanizma ile dışarı atmaya çalışıyor.
Sabredemiyorum :/ çocuğu vermiyorum artık aldığında da mızıklıyor ver emzireyim diyip odama çekiliyorum sinirlenip içinden sövüyor. Eşime de dedim yatak odama kimse gelmesin diye odamda takılıyorum çoğu zaman. Eşime dedim istemiyorum diye. Konuşacağım dedi. İnşallah giderTam bi baş belası nasıl sabrediyorsun ?
Benim kizimda da var,annem cok kalin giydiriyorsun isilik olmustur diyor.Kızlar sizin bebişlerin yüzündeki sivilceler geçti mi ?? Benim kızın alnı iki yanağı kulağının arkasında aşağı tarafta bir sürü sivilce var geçmiyorda. Bu normal mi ?
Çoğu bebekte var bu, benimkinde de var doktorum önemsemedi normal dedi.Eki Görüntüle 3230146 Bakın bunlar yanaklarda ve alında da var hem de çok ve uçlarında sarı iltihap var küçük küçük
Ya iste bu yuzden google aramasi yapmiyorum artik, hep en kotu senaryolar yaziliyorKızlar ağız şapırdatması gibi bir şey yapıyor mu bebişleriniz ? Nette neye baksam kabus gibi tanılar koyuyor. Ağız şapırtısı ve köpürmesine epilepsi diyor. Allahım esirgesin. İkisi de bizde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?