Bizde de doğumundan bu yana var doktora gösterdiğimde normal demişti kendiliğinden geçer zamanla dediEki Görüntüle 3230146 Bakın bunlar yanaklarda ve alında da var hem de çok ve uçlarında sarı iltihap var küçük küçük
Benim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yokKızlar Tibet’in altını ne zaman açsam hem Çis hem kaka oluyor,azıcıkta olsa günde 10 kere kaka yapıyor nerdeyse,sürekli bir rahatsızlık hissi var. Bugün kakasını inceledim biraz sümüksü kıvamda gibi, ilk oğlumda süt alerjisi vardı ama 1 yaşına kadar anlamadılar,sonra 4.5 yaşına kadar çektik .acaba alerjisi mi var,gece hiç uyumuyor sürekli huzursuz ıkınıyor çok gazı var, cildinde falan birşey yok ama,ilk oğlum atopik ciltli idi …ya ağlıyor ya uyuyor ya meme emiyor hiç şöyle sakin durduğu bir an yok.
Kızlar gaz çıkarmada zorlanan varsa şunu deneyin çok iyi. 2 dk falan sürüyor bununla gaz çıkarmak
Çok iyi değil mi
Denicem bunu ya omzumda çıkartamıyorum ben her zaman nadiren çıkıyor gaz.
Omuzda bizim de çıkmıyor saatlerce de vuramam sırtına bu harika bişey ya zaten fizyolojik olarakta çok mantıklı bi pozisyon mutlaka dene gark gurk nasıl çıkıyor şaşarsın
Tam dört kere çıkardıAaaaa süpermişşşşş denicem bunu hemen
İnşallah kalça çıkığı olmazKızlar ben yine kv terörü yaşıyorum. Annemin izni bitti işe başladı kv geldi yemeğimi fl yapıyor sağolsun ama türlü türlü hurafe işleri var. Çocuğu emzirip arada eşimle bir iki saat kahve içmeye vs çıkıyorduk artık çıkamıyorum. Hıçkırık olmuş limon suyu vermiş, sarılık bitti diye şekerli su vermişti kızmıştım i, göğüslerini sıkıyor süt birikmiş diye yapma diyince de önce tamam diyip geri çekiliyordu şimdi onu da yapmıyor inadına yapıyor. Biz yokken uyusun diye bacaklarını sıkmış uyuttum öyle diyor yavrum yageceleri annem varken anneme teslim edip uyuyordum uykumu alıyırdum şimdi gece gündüz bırakamıyorum çocuğu baş başa. Sürekli süt de sütttt odama giriyor çat diye. Delirmek üzereyim
İsilik bunlar çok sıcaktan oluyor bizde de vardı doktor şapka örtme dediEki Görüntüle 3230146 Bakın bunlar yanaklarda ve alında da var hem de çok ve uçlarında sarı iltihap var küçük küçük
Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlanırsınızSelam kızlar tüm sayfaları okuyamadım iyisiniz inşallah
Biz hasta olduk . Ben ve iki kızım. Burunlar tıkandı. Ben parol, ıhlamur vs ayaklandım mecbur. Büyük kızımda öksürük ve tıkanıklık. Bebişim burnu genzi çok fenaydı dün gece nöbetteydim nefes alamayacak kadar tıkanıyordu. Bugün doktora gittik. Grip soğuk algınlığı dedi ikisine de. Bildiğiniz evde sıcaktan üşüttük. Hastanede açtılar burnunu kızımın resmen parça parça çıktı sümükler. Ev için de serum , fıs fıs ve buhar verildi. Şimdi daha iyi şükür.
Bir tek bizde mi işe yaramıyor hiçbir yöntem yane iki dakikasıııııııııııııııı iki saniyeeeeeeeeeeeeeeeeeeSüpermiş yaa harikasın
Evet ben de pişik kremine başladım canım popo kızarıyor hemen.Benim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yok
Yok canım yaa,bende baktım tükürükler oluyordu ağzında baloncuk oluyordu bebeklerde normal olur öyle diyorKızlar ağız şapırdatması gibi bir şey yapıyor mu bebişleriniz ? Nette neye baksam kabus gibi tanılar koyuyor. Ağız şapırtısı ve köpürmesine epilepsi diyor. Allahım esirgesin. İkisi de bizde var.
Başka yöntemler bulalım canım illa ki biri işe yaratacaktırBir tek bizde mi işe yaramıyor hiçbir yöntem yayok böyle de çıkmıyor çıkarda kendi çıkarıyor çeke çeke yoksa ne pozisyon denersek nafile
Evet ben de pişik kremine başladım canım popo kızarıyor hemen.
Ben de emzirdim mecbur canım. Elle sağım yapmaya çalıştım ama çok uğraştırıcı oldu vazgeçtim. Sanırım böyle durumlar için tekli de olsa bir elektrikli pompa edineceğim. Bende de emzirme örtüsü var ama bazen kolaylık arıyor insan :/Canım ben her yerde emziriyorum açıkçası. Yanımda hep emzirme örtüsü taşıyorum. Hava rüzgarıysa pusetin üzerine geçiriyorum, cocuga siper oluyor, emzirme vakti gelince üzerime geçirip hemen emziriyorum açıkçası. Çok işimi kolaylaştırıyor. Eğer unuttuysam emzirme örtüsünü genelde bol üst tercih ediyorum , hemen kazak ,tshirtün içine sokuyorum çocuğu yine emziriyorum ...
Kac cc idare eder konusu bebekten bebeğe değişir canım. Benim oğlan çok sık emiyor ,şu an kaç cc süte ihtiyacı var bilemiyorum ama yenidogdugunda 1 haftalikken 60 cc içiyordu. Bebeğinizi en iyi siz tanırsınızbiberon emen cocuga kolay meme reddi yapmıyor ama memeye alisan çocuk biberon kabul eder mi onu bilemiyorum.
Rutin miKızlar bebişlerimiz kaçta uyuyor? Mesela uyku rutini nasıl? Bizimki gündüz uyuyor,akşam uyumuyor. iftar saati açılıyor sistem
gece 3 gibi anca dalıyor bir daha bu süre cok uzun değil mi?
Nebulizatorle serum mu veriyorsun anlayamadım cnim bizde de tıkanma çok var o yüzden soruyorum kullandiklarinizi. Hangi fısfıs ?Selam kızlar tüm sayfaları okuyamadım iyisiniz inşallah
Biz hasta olduk . Ben ve iki kızım. Burunlar tıkandı. Ben parol, ıhlamur vs ayaklandım mecbur. Büyük kızımda öksürük ve tıkanıklık. Bebişim burnu genzi çok fenaydı dün gece nöbetteydim nefes alamayacak kadar tıkanıyordu. Bugün doktora gittik. Grip soğuk algınlığı dedi ikisine de. Bildiğiniz evde sıcaktan üşüttük. Hastanede açtılar burnunu kızımın resmen parça parça çıktı sümükler. Ev için de serum , fıs fıs ve buhar verildi. Şimdi daha iyi şükür.
Oda sıcaklığı bizde 24.5 'tu bazen 25 i geçiyordu. Hadi oda sıcaklığını ben yükselttim. Kızda kazak giymiyor evde kazak fobimiz var resmen hasta olmasın diye annem de orttukce örtmüşBizde de kv. Ben kombiyi düşürüyorum arkamdan o gidip yükseltiyorbebeği de çift kat penye battaniye malin Allah ne verdiyse. Evde sıcaktan terleyip ter üstümüzde kurudu hasta olduk odada termometre var sıcaklık 25,5 derece gösteriyor. Bu oda soğuk diyor. Diyorum bak değil. O yanlış gösteriyor diyor valla bu anneleri ikna etmek zor. Bence onlar zamanında sobalı evlerde nispeten soğuk odalarda çocuk büyüttükleri için hep örtmüşler şimdi de bildikleri o olduğundan onu uyguluyorlar.
Asagidan gaz çıkartması için de böyle pratik bir pozisyon var miOmuzda bizim de çıkmıyor saatlerce de vuramam sırtına bu harika bişey ya zaten fizyolojik olarakta çok mantıklı bi pozisyon mutlaka dene gark gurk nasıl çıkıyor şaşarsın
Bebeğe alınan masaj yağıyla eşine güzel bir masaj yaptırabilirsinKızlar gece terliyorum öyle uyanıp emzirince de sağ omuz tutulmuş ağrı içinde, bir de bebek yatağın sağında diye hep o yöne yattım sanırım sağ omuz ve kaburgalar komple ağrıyor kemiklerim ağladım artık ağrısındanparol aldım, ne yapabilirim emzirirken kullanılabilen kas için iyi gelen ilaç ve her türlü tavsiyeye açığım.
Elektrikli pompa bende var 2li ama bu doğumdan sonra sayılı kullandım. Oda ilk haftaydı. Emzirdim sonra sagip verdim sonra mama verdim. Şimdi guzel emiyor diye pompa hiç kullanmadım. Ben her yerde emziriyorum ya, emzirmek daha kolaylık geliyor bana bilemiyorum. Saginca acaba fazla mı kaldı disarda , sıcakta birsey olmuşmudur paranoyası oluyor. En güzeli ver memeyi ver memeyiBen de emzirdim mecbur canım. Elle sağım yapmaya çalıştım ama çok uğraştırıcı oldu vazgeçtim. Sanırım böyle durumlar için tekli de olsa bir elektrikli pompa edineceğim. Bende de emzirme örtüsü var ama bazen kolaylık arıyor insan :/
Malesef yok canım kas gevşeltici jel, hap hepsi emzirmede güvenli değil malesef. Sıcak bir duş al üzerine bebeğe aldığın masaj yağıyla eşin güzel bir masaj yapsınKızlar gece terliyorum öyle uyanıp emzirince de sağ omuz tutulmuş ağrı içinde, bir de bebek yatağın sağında diye hep o yöne yattım sanırım sağ omuz ve kaburgalar komple ağrıyor kemiklerim ağladım artık ağrısındanparol aldım, ne yapabilirim emzirirken kullanılabilen kas için iyi gelen ilaç ve her türlü tavsiyeye açığım.
Tıkanıklık 25 gündür gizde de var geçtiğimiz hafta içi doktora götürdüm serum fizyolojik sık burnuna yutsun onu çekme sakın aspiratörle dedi. Ben günlerce hep çektim. Meğerse çektikçe içerdeki ödemi artırıyormuşuz. Yani benim doktorum öyle dedi. Şimdi kaç gündür çekmiyorum hala tıkanıklık var uykuda falan zorlanıyor ama azaldığını hissediyorum. Yutmasının şöyle bi yan etkisi oldu balgamlı kusuyor ve kakasında bile balgam oluyor bugün afedersiniz lahana gibi kaka yapmış yemyeşil. Baktım netten balgam yutmasından olabilirmiş. Eskilere kalsa karnı ağırıyor daNebulizatorle serum mu veriyorsun anlayamadım cnim bizde de tıkanma çok var o yüzden soruyorum kullandiklarinizi. Hangi fısfıs ?
Oda sıcaklığı bizde 24.5 'tu bazen 25 i geçiyordu. Hadi oda sıcaklığını ben yükselttim. Kızda kazak giymiyor evde kazak fobimiz var resmen hasta olmasın diye annem de orttukce örtmüş
Asagidan gaz çıkartması için de böyle pratik bir pozisyon var mi
Mevsim geçişinde olduğumuz için çoğu bebekte var bu durum. İnternetten araştırıp kendimizi boşuna strese sokuyoruz.Merhabalar, bebeğimin burnu tıkalı gibi geliyor hirilti var serum fizyolojik uyguladıktan sonra sanki hirilti daha artıyor gibi geliyor. Uykusunda horluyor gibi sesler geliyor. Burnu tikali olsa emmede sorun yasar diyorum emiyor onda sorun yasamiyoruz.İnternette geniz etinden vs bahşedilmiş. Benzer şeyler yasayan ya da fikri olan var midir ?
Burun tıkanıklığı ile ilgili çok korkutuyorlar acmazsan kulak enfeksiyonu olur ya da ciğere iner diyeMevsim geçişinde olduğumuz için çoğu bebekte var bu durum. İnternetten araştırıp kendimizi boşuna strese sokuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?