2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yok

Kızlar gaz çıkarmada zorlanan varsa şunu deneyin çok iyi. 2 dk falan sürüyor bununla gaz çıkarmak

Çok iyi değil mi

Denicem bunu ya omzumda çıkartamıyorum ben her zaman nadiren çıkıyor gaz.

Omuzda bizim de çıkmıyor saatlerce de vuramam sırtına bu harika bişey ya zaten fizyolojik olarakta çok mantıklı bi pozisyon mutlaka dene gark gurk nasıl çıkıyor şaşarsın

Aaaaa süpermişşşşş denicem bunu hemen
Tam dört kere çıkardı

İnşallah kalça çıkığı olmaz

Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlanırsınız

ne iki dakikasıııııııııııııııı iki saniyeeeeeeeeeeeeeeeeee Süpermiş yaa harikasın
Bir tek bizde mi işe yaramıyor hiçbir yöntem ya yok böyle de çıkmıyor çıkarda kendi çıkarıyor çeke çeke yoksa ne pozisyon denersek nafile
Benim oğlumda böyleydi ilk günler hatta devamlı kaka yapmaktan pişik oldu biz forbıome minies probiyotik kullanıyoruz bilmiyorum omu etki etti yoksa büyüdü biraz ondan mı düzeldi devamlı altında kaka yok
Evet ben de pişik kremine başladım canım popo kızarıyor hemen.

Yok canım yaa,bende baktım tükürükler oluyordu ağzında baloncuk oluyordu bebeklerde normal olur öyle diyor
Başka yöntemler bulalım canım illa ki biri işe yaratacaktır

Ben de emzirdim mecbur canım. Elle sağım yapmaya çalıştım ama çok uğraştırıcı oldu vazgeçtim. Sanırım böyle durumlar için tekli de olsa bir elektrikli pompa edineceğim. Bende de emzirme örtüsü var ama bazen kolaylık arıyor insan :/

Kızlar bebişlerimiz kaçta uyuyor? Mesela uyku rutini nasıl? Bizimki gündüz uyuyor,akşam uyumuyor. iftar saati açılıyor sistem
gece 3 gibi anca dalıyor bir daha bu süre cok uzun değil mi?
Rutin mi her gün o kadar farkli ki. Ama sabit olan değişmeyen bi şey var gece uyumamasi bugün bütün gün uyudu mesela şuan yine uyumuyor illa 4-5 görürüz. Bazi günler gündüz de uyumuyor gece yine uyumuyor

Kızlar gece terliyorum öyle uyanıp emzirince de sağ omuz tutulmuş ağrı içinde, bir de bebek yatağın sağında diye hep o yöne yattım sanırım sağ omuz ve kaburgalar komple ağrıyor kemiklerim ağladım artık ağrısından parol aldım, ne yapabilirim emzirirken kullanılabilen kas için iyi gelen ilaç ve her türlü tavsiyeye açığım.

Nebulizatorle serum mu veriyorsun anlayamadım cnim bizde de tıkanma çok var o yüzden soruyorum kullandiklarinizi. Hangi fısfıs ?
Oda sıcaklığı bizde 24.5 'tu bazen 25 i geçiyordu. Hadi oda sıcaklığını ben yükselttim. Kızda kazak giymiyor evde kazak fobimiz var resmen hasta olmasın diye annem de orttukce örtmüş
Omuzda bizim de çıkmıyor saatlerce de vuramam sırtına bu harika bişey ya zaten fizyolojik olarakta çok mantıklı bi pozisyon mutlaka dene gark gurk nasıl çıkıyor şaşarsın
Asagidan gaz çıkartması için de böyle pratik bir pozisyon var mi

Bebeğe alınan masaj yağıyla eşine güzel bir masaj yaptırabilirsin

Elektrikli pompa bende var 2li ama bu doğumdan sonra sayılı kullandım. Oda ilk haftaydı. Emzirdim sonra sagip verdim sonra mama verdim. Şimdi guzel emiyor diye pompa hiç kullanmadım. Ben her yerde emziriyorum ya, emzirmek daha kolaylık geliyor bana bilemiyorum. Saginca acaba fazla mı kaldı disarda , sıcakta birsey olmuşmudur paranoyası oluyor. En güzeli ver memeyi ver memeyi
Malesef yok canım kas gevşeltici jel, hap hepsi emzirmede güvenli değil malesef. Sıcak bir duş al üzerine bebeğe aldığın masaj yağıyla eşin güzel bir masaj yapsın o çok iyi geliyor gerçekten

Merhabalar, bebeğimin burnu tıkalı gibi geliyor hirilti var serum fizyolojik uyguladıktan sonra sanki hirilti daha artıyor gibi geliyor. Uykusunda horluyor gibi sesler geliyor. Burnu tikali olsa emmede sorun yasar diyorum emiyor onda sorun yasamiyoruz.İnternette geniz etinden vs bahşedilmiş. Benzer şeyler yasayan ya da fikri olan var midir ?

Tıkanıklık 25 gündür gizde de var geçtiğimiz hafta içi doktora götürdüm serum fizyolojik sık burnuna yutsun onu çekme sakın aspiratörle dedi. Ben günlerce hep çektim. Meğerse çektikçe içerdeki ödemi artırıyormuşuz. Yani benim doktorum öyle dedi. Şimdi kaç gündür çekmiyorum hala tıkanıklık var uykuda falan zorlanıyor ama azaldığını hissediyorum. Yutmasının şöyle bi yan etkisi oldu balgamlı kusuyor ve kakasında bile balgam oluyor bugün afedersiniz lahana gibi kaka yapmış yemyeşil. Baktım netten balgam yutmasından olabilirmiş. Eskilere kalsa karnı ağırıyor da o başka mevzu. Zaten kolik bi bebek hep yeşil yapması lazım onların dediği gibi olsa

Mevsim geçişinde olduğumuz için çoğu bebekte var bu durum. İnternetten araştırıp kendimizi boşuna strese sokuyoruz.

merhaba bir tıkanık burun anası daha geldiii

dün kontrole gittik , bi bebeğimin burnu tıkalı “ o çok rahatsız eder açın bir an önce aspiratörle “ dedi doktorumuz.
ancak aspiratör önermeyenler var internette. bu işin en az zararlı en mantıklısı hangisi arkadaşlar napmak gerekiyor? şırıngayla serım fizyolojik boşaltmak mı mantıklı?
her türlü rahatsız edecek bebeği ağlatacak bari maks verimli yöntemi kullanalım.

diğer bebeğimin de sarılığı geçmemiş, uzayan sarılık dedi enzim değerlerine bakılması için kan baktırın dedi. ben yine “panic mom “ modunu açtım hayırlı olsun.

Mevsim geçişinde olduğumuz için çoğu bebekte var bu durum. İnternetten araştırıp kendimizi boşuna strese sokuyoruz.
Burun tıkanıklığı ile ilgili çok korkutuyorlar acmazsan kulak enfeksiyonu olur ya da ciğere iner diye o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum ama 2 gündür geçmedi garip garip sesler cikiyor sürekli. Açamıyorum da başka bir şeye evrilecek diye endişeleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…