2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ben otizmin doğuştan gelen bir hastalık olduğunu biliyorum. Eğer böyle bir durum varsa ancak çok fazla uyarana maruz kalmak ses, ışık gibi bence durumu tetikler. Her şeyin fazlası zarar
Otizm dogustan gelen bir de psikojenik kokenli olabilir canim...

Ayyy olur mu öyle şey canım sen robotsun senin dinlenmeye uyumaya hakkın yok bazen insan olduğumuzu unutuyorlar cidden ..şu güzel dönemleri bile stresle geçirmemize neden oluyorlar şaka gibiler.
Kesinlikle öyle canım görmezden geliyorum artık

Kızlar herkese faydalı olacağını düşündüğüm iki sorum var :

1) Gece alt değiştiriyor musunuz? En son ne zaman bezliyorsunuz?

Bebeğim altını değiştirdiğim zaman uyanıyor ama değiştirmezsem de içim rahat etmiyor. Zararlı değilse uykusunu bölmeden emzirip geri yatırmak güzel olur?

2) Bugüne kadar aldıklarınız arasında ‘iyi ki almışım. Bunsuz bir hiçim’ dediğiniz , çok kullandığınız ve sevdiğiniz bebek eşyaları

Ben taşınabilir reflü yatağını iyi ki almışım. Her yere kolayca taşıyabiliyorum bu sayede. Bir de biberon kullanmakta tereddüt etmiştim ama avent in biberonu sayesinde meme reddi yaşamadan kolayca mama verebildim. Ondan önce enjektör kullanıyordum. Tam bir eziyetti.

sizlerin kullandığı memnun kalınan şeyleri belki bende alıp deneyebilirim. Cevaplarsanız sevinirim.

1- Arkadaşımın tavsiyesi ile 3-4 saatte bir değişmeye çalışıyorum pişik olmasini önluyormus bu durum. Ama özellikle uyandırıp altını degistirmiyorum açıkcasi. Gece ve sabaha karşı beslemeden önce bezini degisiyorum çünkü altı temizken beslemek sağlıklı olanmis.

2- bıberon kullanmak istemiyordum silikonla emzirdigim için ama kaşıkla mama vermek eziyet olmuştu biberon daha pratik oldu bizim için. Ebatları birbirinden farklı olduğu için bazen kafası karışıyor sanırım silikon varken bı sure bekliyor sonradan emmeye başlıyor minik kuşum silikonu her ne kadar istemesemde başka türlü emmekten mahrum kalacağı için kısmen memnunum. Gazı olduğu zaman minik bı yün yastık ayarladık karnına göre. onu ısıtıp karnina kıyafetin uzerinden koyuyorum biraz rahatlatiyor bebeğimi

Kızlar benim bebis uyurken cok ık mık diyor böyle her an uyancak gibi ama uyanmıyor ben de uyuyamıyorum her an kalkabilir diye aramızda böyle olan var mı
Benimki de rüyasında kimlerle savaşıyor çok merak ediyorum
Bizim kız da öyle şu an bile uyandı mi acaba diye bakıyorum sürekli hep bir dönmeler yatakta kıpır kıpır kundak yapayım diyirum kollarını oynatamayinca da çığlığı basıyor
Asla kundak yapamıyorum, herkes yaparsan daha iyi uyur diyor ama olmuyor işte
Çok geçmiş olsun canım,Allah şifa versin
Allah yardımcın olsun canım, nasıl oldunuzz bu arada
Cnm elleri aşağıda ve sıkı sıkı olmasından rahatsız olan bebekler için kelebek kundak var biz de bundan kullanıyoruz, bu saatten sonra kabul eder mi bebeğin bilmiyorum ama aklında olsun.
seninki de ellerini Kundaklatmıyordu bunda rahat ettin mi?

Canım süt olayında çok kafaya takmamak önemli bir şeymiş,her şeyde olduğu gibi bunda da psikoloji yanii
Beslenme olarak değişikliğe gidebilirsin,destek çayları falan var kullanıyor musun? Yani belki hepsini denemişsındır bilmiyorum önceki yazışmalarını okuyamadım inşallah taşar akar gider
Allah yardimcin olsun aynı süreçten bende geçiyorum seni çok iyi anlıyorum. Ama benim annem uzak kaynanam yakın sıfır destek.. boşver herkes ektiğini biçer böyle düşün ..
Aynen öyle,ben diyorum ki benim zor zamanımda yanımda olmadılar ya Allah kimseyi düşürüp beni merhametim ile sınamasın.
Amiiin, O aynen öyle hep dediğim bir şey var bir Seda sayan atasözü der ki herkes kendi kalbinin ekmeğini yer
Alt açma için tek kullanımlık örtüler ve alt değiştirme organizeri Bezini pamuğunu örtüsünü kremini işte ne lazım oluyorsa koyuyorum o anda hepsi içinden çıkıyor trendyoldan almıştım hamur marka
Çok işime yarıyor çok pratik oluyor

Çok haklısın en önemlisi psikoloji lohusalık dönemi biraz sıkıntılı geçiyor bı birikmislik var bakalm iyi olcaz inşallah valla rezene dut falan dediler ama ben düzenli olarak pek bişey yapamadim açıkçası süt sağmak için pompa aldım onu bile yapamıyorum çünkü bebeğime tek bakiyorum şu sıralar çok mız mız yemek bile yiyemiyorum uyku düzeni zaten yok. Yetecek kadar olsunda sütüm mamayı azaltmak istiyorum tasmasa da olur hshssh

Aynen öyle,ben diyorum ki benim zor zamanımda yanımda olmadılar ya Allah kimseyi düşürüp beni merhametim ile sınamasın.
Belki onlar gibi olmayacaksın ama hiç bir yardımını canı gonuldende yapmayacaksın ..

Kızlar selam nasılsınız? Biz 15 günlük olduk,hala yoğun gaz devam ediyor.gripe water ile biogaiaya da başladım,bu probiyotik bir anda aşırı gaz çıkarttırıyor ve kakasını sıvılaştırdı gibi sizde de mi öyle oldu?bir anda boşaltıveriyor yavrucak kakayı daha önce aşırı parça parça yapıyordu ıkınmaktan,sanki şimdi daha az bir anda bu probiyotik kaka yapmasını kolaylaştırdı gibi geldi bana.gece hala şöyle bir 2 saatten uzun uykumuz yok,gündüz bazen baya uzun saatler uyumuyor sonra huysuzluktan mahvoluyor,bildiğiniz ayağımda sallıyorum yoksa kesinlikle uykuya dalamıyor yavrucak.tek uzun uyuduğu zaman dışarı çıktığı zaman,parka bahçe vb gördü mü ya da restoran bebek arabası ve oto koltuğunda hiç uyuşmadığı kadar uzun uyuyor,nasıl oluyor anlamadım.

Benim ter basmalarım hala geçmedi,aşırı terliyorum gece 3 kere falan tshirt değiştiriyorum,uykum ise iyi e garip oldu,bebek uyusa bile gece uyuyup dinlenemez oldum.

Siz ciddi misiniz? Çocukları bir tek siz kendi kendinize mi yapmışsınız,baba olmayı biliyorsa sorumluluğunu da alacak. Bence gece 2 saat falan siz ona verin o ilgilensin biraz, fazla rahat bırakmışsınız.herkes eşimin işi yoğun çalışıyor diyor, arkadaş yoğun çalışsa da bütün gece uykusuzuz 2 saat bakamayacakları mı 2 saat az uyuyuversinler anlamıyorum yani. Ben de çok yoğun çalışıyorum, üç aylıkken işe başlayacağım ne yapacağım o zaman işe gidiyorum diye gece kalkıp bebeğe mi Bakmayacağım? Tamam yani kadın erkek ayrımcılığı olur da bu kadarda değil yani, çocuk hem anne hem babanın çocuğu sonuçta, bu kadar rahat adamları duydukça kusura bakmayın ama sinir oluyorum. Bu arada benim eşim de çok rahat ve tembel bir adamdır ama yapılması gerekiyorsa benim hakkımı yemez. Destek olması bakması gerekiyorsa bence babada ilgilenmeli, yoksa erkekler her şeyi kazanılmış hak görüyor zaten. Ayrıca sadece siz bakıyorsanız bu iş kul hakkına giriyor, bizim hakkımız yok mu yani,siz de insansınız sonuçta,dinlenmek sizin de hakkınız ki uyumazsanız sütünüz de olmaz.

İnşallah canım bol su iç,o çaylardan da al dene mutlaka yapabildiğin kadar artık çok zor tek olmak Allah yardımcın olsun

İnşallah canım bol su iç,o çaylardan da al dene mutlaka yapabildiğin kadar artık çok zor tek olmak Allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim denemeye calisicam inşallah ise yarar

Kızlar bazen çok zorlanıyorum, 4.5 saat oldu uyumadı, zaten omuzlarım tutulmuş vaziyette çok ağrım var. İlle de memede uyumak istiyor, emzik veriyorum sakinler gibi oluyor 10dk sonra atıp ağlıyor tekrar. Bu gece o kadar çaresiz hissediyorum ki . Eşim ve annem de yardım edemiyor sadece memede sakinliyor ama ben de çöktüm artık yoruldum uyuyabilmek istiyorum

Hiç gaz damlası kullanmadım o konuda bir şey diyemeyeceğim ama benim kızımın da kankası sıvı gaz cıkartırken pırt diye gidiyor
herkese sordum normal dediler araştırdım ben de normal yazıyor bütün sayfalarda.
2 saatte bir uyanması normal daha on dörtlük galiba uykular şu an çok düzensiz olabilir
oto koltuğunda uyuması da anne karnındaki pozisyona benziyor muş ondan rahat uyuyorlarmış.

Merhaba kızlar oğlum 2 3 gündür normalden daha fazla emiyor ve sonrasında kusuyor. Ama onu bir türlü memeden ayıramıyorum çok ağlıyor ben de karnı henüz doymadı diye tekrar veriyorum ama sonrasi malum.. az önce yine kustu çok korktum ya ben uykudayken kussaydi farketmeseydim diye. Benzer durum yaşayan var mı nasıl önleyebilirim fazla emmesini??

Biraz yanlış anlattık 2 saatte uyumuyor canım 15 dkda bir sürekli kalkıyor…sabah tam 6 saat uyanık durdu ama normal durma değil sürekli huysuzluk ağlama böyle gazdan can çekişme…2saat dediğim aslında en iyi ihtimalle arada uyuduğu süre

Canım benimkide mesela gaz sancısından sürekli emmek istiyor, onu rahatlama yolu olarak görüyorlar. Senin Bebek’te gazlı mı? Gazi çık aramayınca acı dan emmeye kalkıyorlar sonra da kusana kadar emiyorlar benim gördüğüm. Ben emzik veriyorum başka yöntem bulamadım, onda da Avend kullanıyorum. Damaksız, rahatlatıyor ana kadar emmesinde engelliyor yoksa gazdan hiç duramıyor yavrucak

Canım benimki de çok benzer inan, uyu uyan iyice algılarım düştü 5 dakika uyuyorum uyanıyorum hiç uyumasam daha iyi. Ben ayakta sallamaya başladım hiç sevmediğim halde, ama yapacak bir şey yok böyle rahatlıyor. Baktım hiçbir şekilde durmuyor memede saatlerce duruyor çekiyorum memeden sallıyorum biraz rahatlıyor. bugün sabaha karşı aynısını yaşadık 6 saat falan uyumadı tam dalıyor gibi oluyor 3 dakika sonra gene kalkalıyor yatırsam olmuyor emzirsem olmuyor. Ben iki kere de oto koltuğunda kurutma makinesinin üstüne koydum çalıştırdım bazen işe yarıyor, bir kere bu yöntemle beş dakka içinde Çat diye uykuya daldı ama her zaman işe yaramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…