Cnm bnm uzun uzun ne güzel açıklamışsın, ben sadece memede olma isteği diye yorumluyordum bu durumu, gazlı olduğunu düşünmedim hiç ama bir de dediklerini deneyeyim gaz belki de sürekli memede kalma isteği yaratıyordur olabilir, masaj yapayım bugün sonra da yediklerimi kontrol edeyim umarım sebebini bulurum da çözümü de olsun. Sebebi gaz değilse elimde çözüm de kalmıyor çünkü.Ah kızlar... Gazlı bebek annesi olmak gerçekten çok zorBazen dişimi fircaladigima dua ettiğim günler oldu. Bu süreçte sizi en azından günde 3 saat bile olsa dinlendirecek biri olsa çok rahat edersiniz umarım bunu yapabilirsiniz. Esim ve annem olmasa sanırım çok ağır bir lohusa süreci yaşardım. Şu an sağlam bir kafaya sahipsem ikisinin desteği sayesinde. Gaz için ne yaparsak yapalım malesef hiç birinin kesin çözümü yok ve her bebekte farkli etkilere sebep oluyor malesef...
Bebeğin huzursuzluğunun fazla olduğu günlerde neler yediğinizi takip ettiniz mi hiç? Mesela ben ne zaman yoğurt yesem ayran içsem kızımın gazı pik yapıyor ve aşırı huzursuz oluyor. Bunu farkettigimden beri daha bilinçli tüketmeye başladım demek ki süt ürünlerini benim kızım tolere edemiyor hala. Onun dışında altını açmak benim kızımı çok rahatlatıyor bağırsak gazını çok daha kolay çıkarıyor. Kriz anlarinda deneyebilirsiniz altını açıp bacaklarını ileri geri yaparak gazını daha kolay çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
Gaz sancısının çok yoğun olduğu anlarda doktorum calpol verebileceğimi söyledi bana. Benzer bir durumu daha dün gece yaşadık gaz sancısı vardi ve huzursuzdu çok memede bile sakinlesmedi. Sanıyorum ki karın ağrısı vardı. 1 çay kaşığı calpol verdim 15 dk içinde sakinlesip kucağımda uyudu.
Gazı olan bebek gazını çıkarmadan uyumaz, memeye düşer ya da tam tersi memeyi de reddeder ve ne yapacağını şaşırır insan. Tek çare ne yapıp edip o gazı cikarttirmaniz lazım yoksa gaz iyice birikir, sancı yapar ve daha çok uykuya direnir kısır döngü... Dediğim gibi bizde en etkili yöntem yatırıp altını açmak bacaklarina karnina masaj yapmak oluyordu. Bu şekilde arka arkaya 7-8 defa pirtladigi zamanlar oldu. Zaten gaz cikardikca rahatlayip mayışıyorlar.
Gazın birikmemesi gerekiyor. Mesela beslerken 5-10 dk da bir memeden ayırıp gazını çıkarıp beslemeye devam etmek gerekiyor. Bu yöntemin de bana çok faydası oldu. Yoksa beslenme bitimi memede uyumuş olabiliyor ve o zaman gaz çıkarma işlemi daha çileli hale geliyor.
Üşenmeyin gün içinde vakit buldukça mutlaka karnına da masaj yapın. Ve ayaktayken bebeğin yüzü size dönük halde karninizin üstünde bebeğin bacaklari dizlerden kırılmış vaziyette, bi süre gezdirin bağırsaklara baskı olduğu için hem güzel gaz çıkarıyor hem kakasını yapıyor
Gaz damlaları da bize hiç bi fayda etmedi hatta daha kötü bir hale soktuğunu anlayınca kullanmayi tamamen bıraktım.
1,5 ay civarlarını geçtikten sonra gaz olayi azalmaya başlıyor. Bitmiyor ama en azından eskisi gibi daha zor ve sancılı bir süreç olmuyor çünkü daha rahat gaz çıkarmaya başlıyorlar. O yüzden azıcık daha sabredin kızlar.
Sadece yatağa almam çözüm değil ki ağzı memede olsun istiyor, ben de güvenlik açısından öyle uyuyamam ne yazık ki
Bu arada anne yanı yatakta yatıyor zaten yanı açık dip dibeyiz elim kolum onda kokumu da alıyor hep.
Ya bu neeeeeeeee yicemmmmAh canım nerdeeee benim kız hep böyle yatiyor battaniyeyle bile örttürmüyor ellerini
Benim oglumda da gaz krizi baslayinca altini acip bacaklari havaya kaldirdigimda cok guzel cikariyor. Uyuyup hsreketsiz kaldiklari icinde gaz birikiyor. Uyanikken bacak hareketleri yaptiriyorum. Oglum uykusuzluga da hic gelemiyor gazi tutmus uyuyayamamissa iyice huysuzlaniyor ve bizim zor saatlerimiz belli kucuk ama duzen suan belli. Sabah 9 10 u atlattim mi rahat oluyor. Bir taraftan bebek agliyor bir taraftan ogluma kahvalti hazirlamam lazim 2 cocuklu anneye emzik şart biraz susturuyor en azindan.Ah kızlar... Gazlı bebek annesi olmak gerçekten çok zorBazen dişimi fircaladigima dua ettiğim günler oldu. Bu süreçte sizi en azından günde 3 saat bile olsa dinlendirecek biri olsa çok rahat edersiniz umarım bunu yapabilirsiniz. Esim ve annem olmasa sanırım çok ağır bir lohusa süreci yaşardım. Şu an sağlam bir kafaya sahipsem ikisinin desteği sayesinde. Gaz için ne yaparsak yapalım malesef hiç birinin kesin çözümü yok ve her bebekte farkli etkilere sebep oluyor malesef...
Bebeğin huzursuzluğunun fazla olduğu günlerde neler yediğinizi takip ettiniz mi hiç? Mesela ben ne zaman yoğurt yesem ayran içsem kızımın gazı pik yapıyor ve aşırı huzursuz oluyor. Bunu farkettigimden beri daha bilinçli tüketmeye başladım demek ki süt ürünlerini benim kızım tolere edemiyor hala. Onun dışında altını açmak benim kızımı çok rahatlatıyor bağırsak gazını çok daha kolay çıkarıyor. Kriz anlarinda deneyebilirsiniz altını açıp bacaklarını ileri geri yaparak gazını daha kolay çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
Gaz sancısının çok yoğun olduğu anlarda doktorum calpol verebileceğimi söyledi bana. Benzer bir durumu daha dün gece yaşadık gaz sancısı vardi ve huzursuzdu çok memede bile sakinlesmedi. Sanıyorum ki karın ağrısı vardı. 1 çay kaşığı calpol verdim 15 dk içinde sakinlesip kucağımda uyudu.
Gazı olan bebek gazını çıkarmadan uyumaz, memeye düşer ya da tam tersi memeyi de reddeder ve ne yapacağını şaşırır insan. Tek çare ne yapıp edip o gazı cikarttirmaniz lazım yoksa gaz iyice birikir, sancı yapar ve daha çok uykuya direnir kısır döngü... Dediğim gibi bizde en etkili yöntem yatırıp altını açmak bacaklarina karnina masaj yapmak oluyordu. Bu şekilde arka arkaya 7-8 defa pirtladigi zamanlar oldu. Zaten gaz cikardikca rahatlayip mayışıyorlar.
Gazın birikmemesi gerekiyor. Mesela beslerken 5-10 dk da bir memeden ayırıp gazını çıkarıp beslemeye devam etmek gerekiyor. Bu yöntemin de bana çok faydası oldu. Yoksa beslenme bitimi memede uyumuş olabiliyor ve o zaman gaz çıkarma işlemi daha çileli hale geliyor.
Üşenmeyin gün içinde vakit buldukça mutlaka karnına da masaj yapın. Ve ayaktayken bebeğin yüzü size dönük halde karninizin üstünde bebeğin bacaklari dizlerden kırılmış vaziyette, bi süre gezdirin bağırsaklara baskı olduğu için hem güzel gaz çıkarıyor hem kakasını yapıyor
Gaz damlaları da bize hiç bi fayda etmedi hatta daha kötü bir hale soktuğunu anlayınca kullanmayi tamamen bıraktım.
1,5 ay civarlarını geçtikten sonra gaz olayi azalmaya başlıyor. Bitmiyor ama en azından eskisi gibi daha zor ve sancılı bir süreç olmuyor çünkü daha rahat gaz çıkarmaya başlıyorlar. O yüzden azıcık daha sabredin kızlar.
Ay ben gece uyku sersemi yanlış anlamışım, banyo yaptırdıktan sonra ne kadar uyuyor en etkili yöntem banyo bence uzun uyumalardaBiraz yanlış anlattık 2 saatte uyumuyor canım 15 dkda bir sürekli kalkıyor…sabah tam 6 saat uyanık durdu ama normal durma değil sürekli huysuzluk ağlama böyle gazdan can çekişme…2saat dediğim aslında en iyi ihtimalle arada uyuduğu süre
Canım bu dreamer ne zamana ne kadar kullanılıyor ben almamıştım, evde hiç yalnız kalmıyordum çünkü eşim evden çalışıyor Ramazandan sonra işe gidecek arada şirkete gittiği zaman da annem geliyordu. şimdi alsam bir faydası olur mu ne gibi bir kolaylık sağlıyor sana?Kaka yaptıysa mutlaka değiştiriyorum canım ben. Ama artık kaka yapmiyor ve evet gece malesef uykuları kaçıyor ve geri uyutmak zor oluyordu...
İyi ki almışım dediklerim; benim de reflü yatağı 1. Sırada, anakucağı (joie dreamer) 2. Sırada gelir ikisi de çok işimi görüyor. Onun dışında park yatağımızdan çok memnunum (yoyko), keçe organizer, ağız mendilleri aklıma ilk gelenler. Materyal konusunda da emzik benim sağ kolum Philips avent ultra air kullanıyoruz
Ya sende haklısın ama en azından emziriyorlardır memeleri bile acımıyor muCanım hepsinin yardımcısı var ev temizliği, yemek, düzen derdi yok
Ben de usuyorum ya hic terlemiyorum. Ev sicak olmasina ragmen@entropii ter olayı da geçmiyor maalesef hatta benim sırtım isilik oldu... Emzirdikce hormonlardan dolayi ter boşalıyor
Canim keske seninki emzige alissa baya rahatlardin. Ilk bebegin de sanirim insan uykusuzluga daha da alisik.olmuyor. annen yanindaymis gun icinde biraz uyuma sansin olmuyor mu oglen uyusan seni baya dinc tutarSadece yatağa almam çözüm değil ki ağzı memede olsun istiyor, ben de güvenlik açısından öyle uyuyamam ne yazık ki
Bu arada anne yanı yatakta yatıyor zaten yanı açık dip dibeyiz elim kolum onda kokumu da alıyor hep.
Ama bunun icin basinda birinin olmasi lazim Allah korusun uyuya kalsi cok tehlikeli.Ben yanima aliyorum. Kolumu yastik yapiyorum ona. Basi yukarida oluyor. Memeyi veriyorum hem emiyor hem uyuyor. Sonra birakiyor. Yanimda uyuyor. Derin uykuya gecince yatagina aliyoruz. Derin uykuya gecince nefesi yavasliyor ordan anliyoruz.
Cnm ben bazen bunu bazen normal kundak kullanıyorum ama normal kundakta bazen sinirleniyor bunda çok daha rahat ediyor.Benimki derüyasında kimlerle savaşıyor çok merak ediyorum
Asla kundak yapamıyorum, herkes yaparsan daha iyi uyur diyor ama olmuyor işte
Çok geçmiş olsun canım,Allah şifa versin
Allah yardımcın olsun canım, nasıl oldunuzz bu arada
seninki de ellerini Kundaklatmıyordu bunda rahat ettin mi?
Keşke cnm o emzik alınıyor atılıyor oyun gibi 10-15dkda birCanim keske seninki emzige alissa baya rahatlardin. Ilk bebegin de sanirim insan uykusuzluga daha da alisik.olmuyor. annen yanindaymis gun icinde biraz uyuma sansin olmuyor mu oglen uyusan seni baya dinc tutar
Canim bence de gazdandir. Aglayip bacaklarini.kendine dogru cekiyor mu. Benim oglumda gazlaninca memeye saldirip birakiyor tekrar saldirip birakiyor agliyor vs anliyorum gaz tuttugunu. Ama.kimisi de durmadan meme emmek isterCnm bnm uzun uzun ne güzel açıklamışsın, ben sadece memede olma isteği diye yorumluyordum bu durumu, gazlı olduğunu düşünmedim hiç ama bir de dediklerini deneyeyim gaz belki de sürekli memede kalma isteği yaratıyordur olabilir, masaj yapayım bugün sonra da yediklerimi kontrol edeyim umarım sebebini bulurum da çözümü de olsun. Sebebi gaz değilse elimde çözüm de kalmıyor çünkü.
Omuz agrisi bebegi emzirmekten canim. Emzirme yastigi kullaniyor musun kullanmiyorsan kullan benceKeşke cnm o emzik alınıyor atılıyor oyun gibi 10-15dkda birBen vermeye devam ediyorum yine de. Evet yalnız değilim neyse ki, gün içinde hep uyuyacağım artık gece yaşayabilmek için, uykumu alırsam şu ağrılarım da azalır umarım
Valla canim bazen bitik halde oluyoruz. Allah a emanet yapacak bir sey yok ... Ben bahsetmiyorum ama bazen inan adimi sorsan cevap veremeyecek durumda oluyorum... O sekilde uyuyup bir sarj oluyoruzAma bunun icin basinda birinin olmasi lazim Allah korusun uyuya kalsi cok tehlikeli.
Ben gebelikte de 2 kupa, simdi de ictim iciyorum canim... Uykusuzluktan basim agriyor hep, iyi geliyorKizlar siz kahve iciyor musunuz ben sabah icmesem kafam sersem malum gece yat kalk yat kalk sonra bebege zarari olur mu diye dusunuyorum
Arada içiyorum yaKizlar siz kahve iciyor musunuz ben sabah icmesem kafam sersem malum gece yat kalk yat kalk sonra bebege zarari olur mu diye dusunuyorum
Ah kızlar... Gazlı bebek annesi olmak gerçekten çok zorBazen dişimi fircaladigima dua ettiğim günler oldu. Bu süreçte sizi en azından günde 3 saat bile olsa dinlendirecek biri olsa çok rahat edersiniz umarım bunu yapabilirsiniz. Esim ve annem olmasa sanırım çok ağır bir lohusa süreci yaşardım. Şu an sağlam bir kafaya sahipsem ikisinin desteği sayesinde. Gaz için ne yaparsak yapalım malesef hiç birinin kesin çözümü yok ve her bebekte farkli etkilere sebep oluyor malesef...
Seninkiyle aynı gunlerdeyiz neredeyse , sanırım atak haftası pazartesi gününden beri bizde de durumlar vahim. Once meme reddi yaşadık, şükür şimdi yok ama uyku sorunu inanılmaz. 1 saattir ayağımda sallıyorum, bıraktım sadece tuvalete gittim koşa koşa hemen ciyakladı.Evet benim bebeğim de gazlı sakinleşmek için emmek istiyor. Bende emzikle geçiştiriyorum o sancıyı gecirene kadar. Ama bu iki gündür farklı cidden aç olduğunu görüyorum emmek istiyor ama sanirim doydugunu anlamıyoruz ikimizde. Happy moms uygulamasında 5. Hafta atağında bebeklerde iştah artışı oldugu ve daha fazla emmek istedikleri yazıyor. Onunla alakalı olabilir ama dediğim gibi ne zaman durması gerektiğini kestiremiyorum sanırım
Yardımcıları var canım onlarınKızlar günaydın vallahi bu işler böyle çok zor yürüyor her şeyim yarım kalıyor çoğu zaman dün bir 40 banyosu yapalım dedik biraz da süsledik püsledik işte biliyorsunuz sonra orayı toplaması işler güçler derken akşam oldu bu Instamommm lar nasıl yapıyor bu kadar şeyi her şeyi düzgün bir de üstüne fotoğraf yüklüyorlar kendileri de mis gibi cillop gibi maşallah
Bu döngü beni de çok yoruyor ama gün geçtikçe döngünün sonuna geliyoruz diye şükrediyorum. 3 ay sürer diye umut ediyorumBenim kızım da uyurken kusuyor. O kadar hafif uyuyorum ki hık dese uyanacak şekilde. Sonra da anne pertEmme gaz çıkaramama ( deniyorum deniyorum olmuyor ) tekrar gazlanma ağlama tekrar meme ağlama bu döngüden sanki hiç çıkamayacağız gibi.
Canım bence gaz olma ihtimali var hatta sancısı olabilir o yüzden memede avunuyorlar bu videodaki masaji bi uygula bakalım günde iki kere nasıl olacakCnm bnm uzun uzun ne güzel açıklamışsın, ben sadece memede olma isteği diye yorumluyordum bu durumu, gazlı olduğunu düşünmedim hiç ama bir de dediklerini deneyeyim gaz belki de sürekli memede kalma isteği yaratıyordur olabilir, masaj yapayım bugün sonra da yediklerimi kontrol edeyim umarım sebebini bulurum da çözümü de olsun. Sebebi gaz değilse elimde çözüm de kalmıyor çünkü.
Bravo her kelimesne katılıyorum elinize sağlık umarım hayatada gecriebilirim:)Siz ciddi misiniz? Çocukları bir tek siz kendi kendinize mi yapmışsınız,baba olmayı biliyorsa sorumluluğunu da alacak. Bence gece 2 saat falan siz ona verin o ilgilensin biraz, fazla rahat bırakmışsınız.herkes eşimin işi yoğun çalışıyor diyor, arkadaş yoğun çalışsa da bütün gece uykusuzuz 2 saat bakamayacakları mı 2 saat az uyuyuversinler anlamıyorum yani. Ben de çok yoğun çalışıyorum, üç aylıkken işe başlayacağım ne yapacağım o zaman işe gidiyorum diye gece kalkıp bebeğe mi Bakmayacağım? Tamam yani kadın erkek ayrımcılığı olur da bu kadarda değil yani, çocuk hem anne hem babanın çocuğu sonuçta, bu kadar rahat adamları duydukça kusura bakmayın ama sinir oluyorum. Bu arada benim eşim de çok rahat ve tembel bir adamdır ama yapılması gerekiyorsa benim hakkımı yemez. Destek olması bakması gerekiyorsa bence babada ilgilenmeli, yoksa erkekler her şeyi kazanılmış hak görüyor zaten. Ayrıca sadece siz bakıyorsanız bu iş kul hakkına giriyor, bizim hakkımız yok mu yani,siz de insansınız sonuçta,dinlenmek sizin de hakkınız ki uyumazsanız sütünüz de olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?