Belli olmaz canim her bebek farklı tepki verebilir. Biogaia probiyotik aslinda ama yine de dene verme bakalim. Metsil mesela kimine çok iyi gelirken benim kızımı sancidan mahvetti ve sabaha kadar kusturduYok vermeyecegim,gerci prospektusunde herhangi bir yan etkisi olmaz deniliyor ama bilemedim,bakalim kullanmayacagim.
Nasıl yapıyorsunBenimki kucuk canimhem dinlendirici hem en keyifli emzirme sekli...
Ay allah korusun uykusu o kadar ağır olanlar denemesin bence deYorgunluktan ve yanlis pozisyon sanırım:)annem ben bebekken benim üstümde uyuyakalmis meme komple yüzümü kapatmış nefes gitmiş sonra birden yüzüne birisi bı tokat atmış o acı ve şokla uyanmış etrafa bakmış kimse Yok bı şokta öyle yaşamış bende hep korkarak emziriyodum yatarken sonra boynu da tutulunca o iş bitti:) Allah korusun herkesin yavrusunu
Uykusu ağır değilde çok yorgunmus gündüz tarlada çalışmış akşam evde çalışmış yemek işler misafirler bide iki çocuk olunca yorgunluktan düşmüş kadın artık şimdi kendim tüm gün evdeyim ne yemek yestisior ne ev temiz ne çocuklarla tam zaman iletisimAy allah korusun uykusu o kadar ağır olanlar denemesin bence de
Ya aksam okuldan geldi. Ingilizce dersine girdi. Hoca amerikali hic turkce biliyor. Ben biraz yardim ediyorum. Sonra yemek yerken benim hizli yedigimi fark etmis, dio ki kizim: Anne sen cok yoruluyorsun. Hem bana yardim ettin, hem benim yemegimle ilgileniyorsun hem kardesimi doyuruyorsun dio. Sana yardim edeyim, kahve yapayim dedi, yapti valla sandalyeyle cikti indi. Ve kahveyi nasil ictigimi de biliyor. Yani bunu bilmesi nasil bir deger vermektir! Yasina gore bana agir geldi, cok duygulandim. Aslinda hani denilir ya kucuk Anne diye, ben o moda kizimi sokmuyorum. Oyle diyenlere de hayir ablasi kizim, annesi degil diyorum. Kızıma boyle buyuk bir sorumluluk hatta yuk yuklemem!İnsan en yakın arkadaşını doğuruyor diyorlar
Allah korumus... Kadin da napsin bitmis demek ki... Oturarak emzirse de uyurdu, ki Ben birinde kucagimda oglumla gece bir saat uyumusum. Esim de uyumus kalmis. Allahtan birakmamisim kucagimdan...Yorgunluktan ve yanlis pozisyon sanırım:)annem ben bebekken benim üstümde uyuyakalmis meme komple yüzümü kapatmış nefes gitmiş sonra birden yüzüne birisi bı tokat atmış o acı ve şokla uyanmış etrafa bakmış kimse Yok bı şokta öyle yaşamış bende hep korkarak emziriyodum yatarken sonra boynu da tutulunca o iş bitti:) Allah korusun herkesin yavrusunu
Valla canım günü gününü tutmuyor bir gün sabah kalkıyorum iyi gibi diyorum sonrası vahim saatlerce uyanık duruyor tam dalıyor ağlayarak geri uyanıyor bir gün öğlen 12 den akşam 2 ye kadar bu şekildeydi en uzun uyudugu 15 20 dk yı geçmez bence de atak sancı da var uyanıkken yatsa oda yok ağlıyorKuzum senle atnı günüz atak falab mı diye soruyorum. Bebişin uykuları nasıl yani bu max 15 dk uyuyor tekrar uyuruyoruz vs. Döngü oldu
Canım bugün tekrar gittik doktor bir değerden şüphelendi safra ile ilgili olabilir dedi ultrason istedi çok şükür temiz çıktı büyük ihtimal bizim kan ile ilgili hematoloji ve gastroenterolojiye yönlendirdi bizim açımızdan bakılacak herşeye baktık dedi bir aydan sonra günlük 15 20 Gr almasını isteriz oda iyi dedi emzirmeye devam dedi bugünki değer henüz çıkmadı en son cuma günü 8 çıkmıştık
canım benim de kızımın birinde uzamış sarılık var. kan değerlerinde karaciğer enzimleri sınırda yüksek çıkmış , bir de sarılık değeri 11. tiroid hormonları normal. sizin kan idrar değerlerinde yüksek çıkan bi şeyler falan var mıydı?
Var canım üşüyünce iyice belirginleşiyor bugün doktora gittik bebeği soyunca sordum bebeklerde normal bir durum endişe etmeyin dedi eşimde bir kan hastalığı var ondan sandık biz ama değilmiş büyüdükçe kaybolur merak etmeyin dediKızlar bebislerinizin kolları ve bacaklarinda mermer görüntüsü var mı ıkınınca falan daha da belirginleşiyor morumsu pembemsi
Böyle kızlar ağlarken belirginleşiyor sonra geçiyor. Ay şu hemanjiom olayından sonra iyice pimpirik oldum
Maşallah canım nasılda düşünceli kıyamam yerim onun sürpriziniYa aksam okuldan geldi. Ingilizce dersine girdi. Hoca amerikali hic turkce biliyor. Ben biraz yardim ediyorum. Sonra yemek yerken benim hizli yedigimi fark etmis, dio ki kizim: Anne sen cok yoruluyorsun. Hem bana yardim ettin, hem benim yemegimle ilgileniyorsun hem kardesimi doyuruyorsun dio. Sana yardim edeyim, kahve yapayim dedi, yapti valla sandalyeyle cikti indi. Ve kahveyi nasil ictigimi de biliyor. Yani bunu bilmesi nasil bir deger vermektir! Yasina gore bana agir geldi, cok duygulandim. Aslinda hani denilir ya kucuk Anne diye, ben o moda kizimi sokmuyorum. Oyle diyenlere de hayir ablasi kizim, annesi degil diyorum. Kızıma boyle buyuk bir sorumluluk hatta yuk yuklemem!
Ay devaminda salonu girgirladi, odasini topladi, camasirlari toplamis hic haberim yok odasinda oynuyor saniyordum. Hepsini katlamis. Kendisininkileri dolabina yerlestirmis. Bizimkileri de bizim yatagin uzerine koymusinanamadim ... Daha 6 yasinda ... Anne sen yoruluyorsun, mutlu oldun mu sana surpriz yaptim dedi...
Kesinlikle dunyada bir kızın olsun kimseye ihtiyac duymazsin
Canim bir sag bir sol kurali yatarak emzirmede de var. Hep tek teraf olmaz. Dirseginin ust tarafi varya bebeginin basini oraya alip kendine dogru ceviriyorsun, kolumu hep basinin altinda olacak ve elinlede poposundan kavrayip destek olmalisin. Hem hareket etti mi haberin oluyor. Sen de ona dogru tam donmus olmalisin. Diger elinle de normal emzirdiginde yaptigimiz gibi memeyi c seklinde tutup agzina veriyorsun. Cok ilginc ki meme zaten sertlesip pozisyona uygun hale geliyor. Bence de dogustan sahip oldugumuz bir yetenek bence bu. Cok huzurlu emiyor ve uyuyor bebekte. Yalniz o kadar gevsetiyor ki uyuyup kalma ihtimaliz yuksek. Deneme asamasinda biri olsa iyi olur bence deNasıl yapıyorsun
Ay masallahMaşallah canım nasılda düşünceli kıyamam yerim onun sürprizinibenim kızımda 4.5 yaşında oda kardeşinin bir ihtiyacı olsun hemen ben getiririm anne diyor çok mutlu oluyor tabi kıskanıyor ama birisi kardeşini bize götürelim mi falan dediklerinde hayır kardeşim aç kalır sadece annem bakabilir ona diye izin vermiyor çok mutlu oluyorum sadece kardeşi ile bağı kuvvetlensin diye onu dahil etmeye çalışıyorum çünkü oda hala çok küçük birde bazen anne artık kardeşim de olunca 2 kız 2 erkek olduk dimi diyor asansörden ineceğiz biz kızkıza inelim anne diyor ama tam bir baba aşığı oluyorlar onunla bağı çok kuvvetli
Cok sevindim. Bol eglencelerKızlar bugün ilk defa aryayı anneme bırakıp dışarı çıkıcam çok heyecanlıyızbuzlukta ki sütlerden götürücem anneme çok değil 2 saat durucam ama acıkırsa diye götürüyorum buzluktan çıkarıp direk götürüp annemin buzluğuna koysam nolur 5 dakikalık yol
O zaman biz de iş yok biz beceremiyoruzBenimki kucuk canimhem dinlendirici hem en keyifli emzirme sekli...
Oyy kıyamam hassas kalpYa aksam okuldan geldi. Ingilizce dersine girdi. Hoca amerikali hic turkce biliyor. Ben biraz yardim ediyorum. Sonra yemek yerken benim hizli yedigimi fark etmis, dio ki kizim: Anne sen cok yoruluyorsun. Hem bana yardim ettin, hem benim yemegimle ilgileniyorsun hem kardesimi doyuruyorsun dio. Sana yardim edeyim, kahve yapayim dedi, yapti valla sandalyeyle cikti indi. Ve kahveyi nasil ictigimi de biliyor. Yani bunu bilmesi nasil bir deger vermektir! Yasina gore bana agir geldi, cok duygulandim. Aslinda hani denilir ya kucuk Anne diye, ben o moda kizimi sokmuyorum. Oyle diyenlere de hayir ablasi kizim, annesi degil diyorum. Kızıma boyle buyuk bir sorumluluk hatta yuk yuklemem!
Ay devaminda salonu girgirladi, odasini topladi, camasirlari toplamis hic haberim yok odasinda oynuyor saniyordum. Hepsini katlamis. Kendisininkileri dolabina yerlestirmis. Bizimkileri de bizim yatagin uzerine koymusinanamadim ... Daha 6 yasinda ... Anne sen yoruluyorsun, mutlu oldun mu sana surpriz yaptim dedi...
Kesinlikle dunyada bir kızın olsun kimseye ihtiyac duymazsin
Ben de sordum kuzum doktora resim attim normal görünüyor ama gelecek kontrolde hatırlatın tansiyon, nabız ve oksijen kontrollerini yapalım dediValla canım günü gününü tutmuyor bir gün sabah kalkıyorum iyi gibi diyorum sonrası vahim saatlerce uyanık duruyor tam dalıyor ağlayarak geri uyanıyor bir gün öğlen 12 den akşam 2 ye kadar bu şekildeydi en uzun uyudugu 15 20 dk yı geçmez bence de atak sancı da var uyanıkken yatsa oda yok ağlıyor
Canım bugün tekrar gittik doktor bir değerden şüphelendi safra ile ilgili olabilir dedi ultrason istedi çok şükür temiz çıktı büyük ihtimal bizim kan ile ilgili hematoloji ve gastroenterolojiye yönlendirdi bizim açımızdan bakılacak herşeye baktık dedi bir aydan sonra günlük 15 20 Gr almasını isteriz oda iyi dedi emzirmeye devam dedi bugünki değer henüz çıkmadı en son cuma günü 8 çıkmıştı
Var canım üşüyünce iyice belirginleşiyor bugün doktora gittik bebeği soyunca sordum bebeklerde normal bir durum endişe etmeyin dedi eşimde bir kan hastalığı var ondan sandık biz ama değilmiş büyüdükçe kaybolur merak etmeyin dedi
Deneyeceğim bunuCanim bir sag bir sol kurali yatarak emzirmede de var. Hep tek teraf olmaz. Dirseginin ust tarafi varya bebeginin basini oraya alip kendine dogru ceviriyorsun, kolumu hep basinin altinda olacak ve elinlede poposundan kavrayip destek olmalisin. Hem hareket etti mi haberin oluyor. Sen de ona dogru tam donmus olmalisin. Diger elinle de normal emzirdiginde yaptigimiz gibi memeyi c seklinde tutup agzina veriyorsun. Cok ilginc ki meme zaten sertlesip pozisyona uygun hale geliyor. Bence de dogustan sahip oldugumuz bir yetenek bence bu. Cok huzurlu emiyor ve uyuyor bebekte. Yalniz o kadar gevsetiyor ki uyuyup kalma ihtimaliz yuksek. Deneme asamasinda biri olsa iyi olur bence de
O da erkek olsa ne yapacagimBen olsam kiz icin 3.yu denerdim. Kiz baska
Bi kere deneyim dedim cocuga memeyi uzatıyorum çocuk ağzını açıp debeleniyor ama meme ile çocuk bir türlü bulusamıyorO zaman biz de iş yok biz beceremiyoruz
Kayinvalidem pek toparlanamadi aşiri durgunlasti. Cok zayiflamis. Mesela yanima o geldi ama sadece yemek yapti bebekle pek alakasi olmadi. Oysa ki ilk.lohusaligimda cok fazla.ilgiliydi ilk gunler altini falan degistirir.kucagima verirdi.Sonra bakti pek faydasi olmuyor esime biz gidelim nasilsa faydam olmuyor dedi ve haftam dolmadan gitti. Esim ise oldu bitti guclu biridir en zorunu o yasadi gidip enkaz altindan alip geldi falan o gunler cok kotu durumdaydi ama bebegimiz.oldu falan baya kafasi dagildi tabi halen.uzuluyor fakat psikolojikmen cokmedi fakat kv kotu yani evine gitti gideli bir defa bile aramadi eskiden.olsaydi arardi.Sahi nasıllar toparlayabildiler miÇok ağır bir kayıp bir kardeş için Zor zamanlarda insan gerçekten ihtiyaç duyuyor özellikle zor zamanlarda
Ya çok incesin teşekkür ederimmm tamamdırCok sevindim. Bol eglencelercanim benim toplantim vardi 40dk icin oglum durmazsa diye cikardim, cok hizli cozuldu. Eger kesin kullanirsa anneniz disarida dursun cozulsun. Ama kullanmazsa heba olmasin diyorsaniz bence buz dolu kabin icinde goturun donmus sutu. Dedigim gibi cok hizli cozuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?