Tabi siz iyice beni ozendirin kiz cocugunaYa aksam okuldan geldi. Ingilizce dersine girdi. Hoca amerikali hic turkce biliyor. Ben biraz yardim ediyorum. Sonra yemek yerken benim hizli yedigimi fark etmis, dio ki kizim: Anne sen cok yoruluyorsun. Hem bana yardim ettin, hem benim yemegimle ilgileniyorsun hem kardesimi doyuruyorsun dio. Sana yardim edeyim, kahve yapayim dedi, yapti valla sandalyeyle cikti indi. Ve kahveyi nasil ictigimi de biliyor. Yani bunu bilmesi nasil bir deger vermektir! Yasina gore bana agir geldi, cok duygulandim. Aslinda hani denilir ya kucuk Anne diye, ben o moda kizimi sokmuyorum. Oyle diyenlere de hayir ablasi kizim, annesi degil diyorum. Kızıma boyle buyuk bir sorumluluk hatta yuk yuklemem!
Ay devaminda salonu girgirladi, odasini topladi, camasirlari toplamis hic haberim yok odasinda oynuyor saniyordum. Hepsini katlamis. Kendisininkileri dolabina yerlestirmis. Bizimkileri de bizim yatagin uzerine koymusinanamadim ... Daha 6 yasinda ... Anne sen yoruluyorsun, mutlu oldun mu sana surpriz yaptim dedi...
Kesinlikle dunyada bir kızın olsun kimseye ihtiyac duymazsin
O kadar zor ki... Sana gelip yemek yapması bile bence çok büyük bi mucize. Bi anda evladini torununu gelinini çok acı şekilde kaybetmek çok kötü çokKayinvalidem pek toparlanamadi aşiri durgunlasti. Cok zayiflamis. Mesela yanima o geldi ama sadece yemek yapti bebekle pek alakasi olmadi. Oysa ki ilk.lohusaligimda cok fazla.ilgiliydi ilk gunler altini falan degistirir.kucagima verirdi.Sonra bakti pek faydasi olmuyor esime biz gidelim nasilsa faydam olmuyor dedi ve haftam dolmadan gitti. Esim ise oldu bitti guclu biridir en zorunu o yasadi gidip enkaz altindan alip geldi falan o gunler cok kotu durumdaydi ama bebegimiz.oldu falan baya kafasi dagildi tabi halen.uzuluyor fakat psikolojikmen cokmedi fakat kv kotu yani evine gitti gideli bir defa bile aramadi eskiden.olsaydi arardi.
Dur yapmaaaa yanarsınIsmarlama olsaydı bu işler ohoo tabi yap derler nasılsa geceleri onlar nöbet tutmuyor kalabalık aile çok güzel ama sağlam psikoloji de şart bizim topicte 3 çocuklu Rande var sanirim sadece onun tecrübelerine bi danış bakalım
Esim 3 kardeslerdi. Depremde abisini.kaybetti simdi diyor 2 kisi kaldik. Keske cok kardes olsaymisiz diyor. Aslinda 3 cocuk cok degil aralarinda yas farki olursa arka arkaya zor olur. Sorayim 3 cocuklulara
Allah korumuş oluyor insan bitkin kalıyor emzirmek zaten vitaminleri goturuyorAllah korumus... Kadin da napsin bitmis demek ki... Oturarak emzirse de uyurdu, ki Ben birinde kucagimda oglumla gece bir saat uyumusum. Esim de uyumus kalmis. Allahtan birakmamisim kucagimdan...
Ablamin iki oglu vardi cok istiyordu bir de kizi olsun,bir cesaret ucuncuyu de yapti surpriz o da erkek olduTabi siz iyice beni ozendirin kiz cocugunaYani.cok fazla isterim kizim olsun adi da belliydi bir turlu kismet olmadi ilk oglumda da istedim kiz hatta bu oglumda cok agladim kiz degil diye sonra.dedim hayirlisi buymus once saglikli olsunda kendime geldim sirkelendim Ama diyorum hani 3. Yu de yapsam sanki ömurumuz gencligimiz cocuk.bakmakla gececek. Bakalim bunu bir buyuteyim de Allah zamanla ne gosterecek hic bir sey planladigimiz gibi gitmiyor.
Hemen ölmusler canim. Kamera.kayitlarinda bina 7 sn icinde yikilmis. Zsten yataklarinda yorganlari uzerindeymis. Dusun benim bile.hep aklimdalar onlari dusunemiyorum. Bir an olsun aklimdan cikmiyorlar diyordu. Biz evlendik evleneli hatirliyorum hep tayin işiyle ugrasiyorladir Marastan cikmak icin.cok.ugrastilar ama olmadi cenazeleri ciktiO kadar zor ki... Sana gelip yemek yapması bile bence çok büyük bi mucize. Bi anda evladini torununu gelinini çok acı şekilde kaybetmek çok kötü çok1 saniye olsun aklından çıkmaz insanin kimbilir neler düşünüyordur. Enkaz altinda ne yaptilar hemen mi vefat ettiler yardim mi beklediler... Allah kalplerine ferahlık versin inşallah
insan her iki duyguyu da tatmak ister canimAblamin iki oglu vardi cok istiyordu bir de kizi olsun,bir cesaret ucuncuyu de yapti surpriz o da erkek oldubenim de iki kiz var,yasim genc olsa ucuncuyu yapardim,erkek olsun diye degil,uc cocuk ideal geliyor ama yas olmus 36 bundan sonra zor artik.
Ayy Allah korumus, benim sutum tazyikli geldigi icin ben de uzanarak emziriyorum,daha dikkat edeyimYorgunluktan ve yanlis pozisyon sanırım:)annem ben bebekken benim üstümde uyuyakalmis meme komple yüzümü kapatmış nefes gitmiş sonra birden yüzüne birisi bı tokat atmış o acı ve şokla uyanmış etrafa bakmış kimse Yok bı şokta öyle yaşamış bende hep korkarak emziriyodum yatarken sonra boynu da tutulunca o iş bitti:) Allah korusun herkesin yavrusunu
Kaygilaniyorsan, guvenmedigin icin bu yonteme ozen vermiyor olabilir misin?O zaman biz de iş yok biz beceremiyoruz
Biraz daha ugrassak ikna olacaksinTabi siz iyice beni ozendirin kiz cocugunaYani.cok fazla isterim kizim olsun adi da belliydi bir turlu kismet olmadi ilk oglumda da istedim kiz hatta bu oglumda cok agladim kiz degil diye sonra.dedim hayirlisi buymus once saglikli olsunda kendime geldim sirkelendim Ama diyorum hani 3. Yu de yapsam sanki ömurumuz gencligimiz cocuk.bakmakla gececek. Bakalim bunu bir buyuteyim de Allah zamanla ne gosterecek hic bir sey planladigimiz gibi gitmiyor.
Yemin ederim koptumBi kere deneyim dedim cocuga memeyi uzatıyorum çocuk ağzını açıp debeleniyor ama meme ile çocuk bir türlü bulusamıyor
Insanin evladini kaybetmesi cok ama cok zorKayinvalidem pek toparlanamadi aşiri durgunlasti. Cok zayiflamis. Mesela yanima o geldi ama sadece yemek yapti bebekle pek alakasi olmadi. Oysa ki ilk.lohusaligimda cok fazla.ilgiliydi ilk gunler altini falan degistirir.kucagima verirdi.Sonra bakti pek faydasi olmuyor esime biz gidelim nasilsa faydam olmuyor dedi ve haftam dolmadan gitti. Esim ise oldu bitti guclu biridir en zorunu o yasadi gidip enkaz altindan alip geldi falan o gunler cok kotu durumdaydi ama bebegimiz.oldu falan baya kafasi dagildi tabi halen.uzuluyor fakat psikolojikmen cokmedi fakat kv kotu yani evine gitti gideli bir defa bile aramadi eskiden.olsaydi arardi.
Evet ben Bursa dayım. En azından düşündüğüm gibi yalnız değilmişsin, sevindim.Ah canım benimİstanbul'dayım sende Bursa dasin heralde. O kadar kalabalık bir aileyiz her iki taraftan da ama yanımda kim olursa olsun hep bı strese sokuyolar. Eşim çocukla ilgilenebilse en azından akşam biraz rahatlardım. Akşamları zorluyor
Ay yasimizda ne varAblamin iki oglu vardi cok istiyordu bir de kizi olsun,bir cesaret ucuncuyu de yapti surpriz o da erkek oldubenim de iki kiz var,yasim genc olsa ucuncuyu yapardim,erkek olsun diye degil,uc cocuk ideal geliyor ama yas olmus 36 bundan sonra zor artik.
Ablamin iki oglu vardi cok istiyordu bir de kizi olsun,bir cesaret ucuncuyu de yapti surpriz o da erkek oldubenim de iki kiz var,yasim genc olsa ucuncuyu yapardim,erkek olsun diye degil,uc cocuk ideal geliyor ama yas olmus 36 bundan sonra zor artik.
Tazyikli olduğunu nasıl anlıyorsunuz?Ayy Allah korumus, benim sutum tazyikli geldigi icin ben de uzanarak emziriyorum,daha dikkat edeyim
Ne diye başvuracagizSgk dan başvuruluyor canim ona. Benim eşim doğum evragini götürdü o sekilde hesabima yatirdilar 300 küsur bir para Rapor Paranin nasıl yatacağı da müşavirin ya da işyerinde bu işi kim yapıyorsa muhasebede raporu nasıl işleyeceğine bağlı. Aylık ödeme olarak almak istiyorsan onu bildir ki o şekilde sistemde her ay onaylasinlar raporunu. Benim 2 aydir tıkır tıkır yatti hesabima.
Aha haaBiraz daha ugrassak ikna olacaksinkiz olacagini bilsem zaten yaparim diosun gerci ... Ay merak ederim ben, bir gun olursa bana da haber et. Ben de dua edeyim insallah sagliklica bir kiz verir Rabbim sana
Bir sey yok tabi de zaten iki kizim arka arkaya oldu,bir tane daha zor olur gibi,ilk kizim biraz buyuk olsaydi yine dusunulurdu tabi de, yine de belli olmazAy yasimizda ne varen guzel yas... 40 da bir tane daha olabilir imkan varsa bence...
Ama sen zaten ucuncuyu dogurdun kiz, ben ucuncuyu dogurana kadar kirka dayanirimBen 37 yaşındayım
Bebegim emerken surekli bogazinda kaliyor,memeyi birakinca da fiskirir tarzda akiyor,o sekilde anliyorumTazyikli olduğunu nasıl anlıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?