2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bn artık yalnız dahi onlarla bırakacağımı da sanmıyorum. Allah muhtaç etmesin İnşallah ultrason geçen hafta çekilmişti sorun yoktu. Kontrole gittiğimizde tekrar isticem ultrasonu. Bn cidden snn gibi olmak isterdim ya eşin de ne güzel destek oluyor bn düşündüm de benimki olsa ne var dedesi bakkala götürüyor diyip atarlanir.
Ben ilk başta iyi insanlar diyip çok içlerine girdim bı sınır kalmadı hatayı en başta orda yapmisim zaten. Gerek yokmuş o kadar samimiyete. Şimdi de işin icinden çıkamıyorum. Hayır demeyi de öğrenmek bı surec umarım bnde beceririm. Asla taviz vermemek lazım cidden
Ahh keskelerim o kadar çok ki .. bı de meme ov alama yaptı. Kaynanam da bn çocuğu giydirirken banaher banyoda yap diyip tarif ediyo bnde bı baktim ne tmm dedim ne bişey .. bu batıl hurafe düşünceler bitmez canım aktariyolar sonraki nesle. Okuyup araştırmadan da doğru biliyorlar o saçmalıkları.

Ekin de 2 gündür çok zor uykuya geçiyor yine biseyler oluyor ama noluyor bilemedim

Doktorlar memelerine kesinlikle ellemeyin diyor halbuki... Ah bu kafalara laf anlatmak taşa laf anlatmaktan daha zor.

Benim bebisi de salladılar boynundan tutupta bir de ayaklarından üstüne memisleri ovdular yok neymis her gün ovcakmısım ondan sonra göbeği düstü yok neymis göbeğine bezi yuvarlak edip bağlicakmısım ki düzgün olcakmıs göbek deliği yapmam ne sacma seyler dediğimde sen ne bilirsin eskilerin bi bildiği var vs vs iste kaynanam simdiler akıllı biz gerizekalıydık dedi bir de püfff şükür tepemde değiller

Benim kardeşimi de teyzem yikarken yapmıştı biz küçük halimizle çok korkmuştuk teyzeme içten içe kinlenmiştik ama hiçbir sorun çıkmadı kardesimde. Boyundan da sallamişti. O boyu uzun olsun düz olsun diye yapılan bir inanışmış

Kovaya su koyup oturtmayi dene canim belki biraz rahatlar
Memeden ayırdığım an yaygarayi basıyor kendini morartana kadar. Kiraz çekirdeği gaz kemerini ısıtıp karnına koyduk
Omurga tüm batın yumuşak doku utrasonu da istemiştim ben oglanda. Hepsi kalça ultrasonuyla birlikte yapıldı, en azından içim rahat....

Molfix çok memnunum

Evet canım proboyotik kullanıyoruz, süt ürününün dokunduğunu acı şekilde öğrendim, bir kere sut içtim çocuk o gün mahvoldu, hemen bıraktım. İnsallah erken niyee ağlama krizleri
Off inşallah geçer, yoksa kafaya huni takıcaz
Beyaz gürültü açıp emzirmeye denediniz mi? Ses sakinleştirir bebeği. Belki işe yarayabilir.
Denedim canım, her taktiği denedim olmadı. Doğduğu günden beri tutturamadık memeyi, artık pes ettim. Bir de tüm klişeleri yıkan bir bebeğim var, beyaz gurultude doğru düzgün sakinleşmiyor, bebekler arabaya bayılır uyu, bizimki asla araba yolculuğunda uyumuyor. Sadece halay müziği acarsam uyuyor beynimin içinde sürekli halay müziği var
Off inşallah 3 ayda biter, dört gözle 3. Ayı bekliyorum, yoksa yandım

Kızlar nasılsınız? Biizm 40mız çıktı çok şükür lohusalık belirtileri azalır dediler ama ben de gün geçtikçe daha da çok artıyor. Çok acayip duygusalım. Bebeğime baktıkça mutluluktan, sevgiden, korkudan ağlayasım geliyor sürekli o kadar masumlar, savunmasız ve muhtaçlar ki aklıma hep depremde ailelerini kaybetmiş, yetimhanede kimsesi olmayan, ne bileyim terk edilmiş bebekler geliyor içim sızlıyor, kalbim sızlıyor. Ben oğlumun gözünün içine bakıp gözümden sakınırken, o o kadar muhtaçken… Allahım tüm ailesini kaybetmiş olan çocukları iyi insanlarla karşılaştırsın.. yollarına çiçekler, güzellikler sersin
Bir de şu kilo ve çok yeme mevzusu var. 63 ile hamile kaldım. 78 ile doğuma girdim, şuan 67-68 kiloyum ama gitmiyor ve sonsuz bir iştahım var ne yapacağımı bilemiyorum, vücudum zaten korkunç durumda
Valla bu ara inanılmaz duygudan duyguya atlıyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum, içimi size dökmek istedim hakkınızı helal edin

Aynen bnde bunlari isteyeyim soru işareti kalmasın
Ya bu tamamen genlerden gelen bişey . Biz 8 kardeşiz kimimiz baba tarafına kimimiz anne tarafına çekmiş oysaki herkesi aynı anne aynı şekilde büyüttü. Kimi uzun boylu kimisi kısa uzunlari sallamadilar yani. Bu şeyleri nasıl garanti diye düşünüyorlar da yapiyolar anlamıyorum.
Keşke onaylasaymissin son dediğini. Mesafe çok önemli hem oturduğun ev hem ilişki açısından. Bizim ilerde gelin damatlarimiz olucak onların annelerinde böyle hurafeler varsa yandık. Benim annem yanımdaydı kadın mahvoldu. Biseyler söyledi öyle yaptıkları için sinirlendi ama ben o sıra kimseyi duymamisim algilarim kapanmıştı. Hatta yeni hatırlıyorum bana havlusunu getir dediler havluyu koltuktan aldım arkamı döndüm çocuk baş aşağı bı an boslugumdan faydalandilar hatta bilerek yaptılar ki engel olmayayım o an dondum zaten. Allah herşeyin hayırlısını versin herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın insallah
Doktorlar memelerine kesinlikle ellemeyin diyor halbuki... Ah bu kafalara laf anlatmak taşa laf anlatmaktan daha zor.
Maalesef öyle çocuğu çekiştirip boy uzatacaklar hey Allahım

Canım lohusalik hemen 40 bitince mucizevi şekilde geçmeyecek ki. Yaşadığımız duygular ve hormonlar ancak sakinleşecek. Sana tavsiyem hüzünlü şeyleri ne düşün ne de izle. Ben haberleri falan dinlemiyorum, izleyeceksem eğlenceli şeyler izliyorum ve olumlu düşünmeye çalışıyorum. Ayrıca kilo vermen harika, 40 günde 10 kilo vermişsin harika. Anında tüm kilolar gitmeyecek ki, zamanla yavasbyavas gidecek. Doğum yapanlar hep vücudun kendini tam toparlaması 1 yıl diyor, kendine yüklenme. İştah konusu bende de aynı. Emzirmek korkunç iştah açıyor ve tutamıyorsun kendini. Ben kendimi henüz hiç frenleyemedim

Ben de bu hurafeler yüzünden çıldırdım, babaannesine dokundurmuyorum mesela çocuğu. Bizim kayınvalide hurafemin kitabını yazmış. Geçen bana ikindiden sonra doğum yaptın, çocuğu yıkadın o yüzden lohusa sendromuna girdin diyor. İçimden hayır diyorum tüm o cazgırlığımın sebebi sensin. Eşime de söyledim bunları bunları yapacağım diyor yapmaya yelteniyor dedim ben konuşurum dedi. Benimki yapalım mı diye de sormuyordu direk bebeğimin göğüslerine saldırdı banyoda hayatımda öyle birine bağırdığımı hatırlamıyorum. Bir de inat mesela olmaz diyorum arkamı döndüğümde yapmaya yelteniyor. Biz ipleri kopardık mesela geri dönüşü çok zor ben ona evde istemediğimi söyledim umrumda mı zerre değil.

Canım bu senin suçun değil ki onların sınır veya kural tanımlaması, çok ayıp, sen yüreğini ferah tut bu batıl inançlar ilk senin çocuğun üzerine denenmiyor geçmişte de yapılmış insanlara böyle düşünüp sakinleştir kendini hiçbir şey çıkmayacak inşallah
Molfix pure soft kullanıyorum canım ben çok memnun kaldım

Ahh yazdıkların o kadar değerli ki arkadaşım benim için, çok teşekkür ederim söylüuorlardı hep doğum sonrası zor süreç diye, bu kadar duygusal olarak zorlanacağımı hiç düşünmemiştim

Amin canım inşallah Lohusalık herkeste farkli seyrediyor kimi duygusal, kimi daha agresif olabiliyor canım. Çok melankolik şeyler izleyip düşünmemeye çalış Benim kız doğdu doğduğu gün gazı bi başladı benim lohusalık orda bitti onla uğraşmaktan lohusalik yaşamaya vakit kalmadi kilo verilir de vücut nasıl toparlayacak ben onu düşünüyorum Sıkı bir spor rutinine başlamak gerekiyor onun için de önce kafanın rahat olması lazım. Bebisler biraz daha büyüse daha rahat olur heralde ama reformerdan kaçış yok gibi görünüyor yoksa bu etler başka türlü sıkılaşmaz.

Banada ikindiden sonra yıkama dedi inatla yıkadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…