- 16 Ağustos 2020
- 2.825
- 4.246
- 133
Bn artık yalnız dahi onlarla bırakacağımı da sanmıyorum. Allah muhtaç etmesin İnşallahSinirlenmekte sonuna kadar çok haklısın canım. Ama bu insanların saçma sapan adet ve davranışları beni çok sinirlendiriyor. Hayır yani baş aşağı sallamak nedir , kafadan tutup sallamak nedir. Hangi devirde hangi mantıkla yani... pes diyor insan. Bu tür insanlar keşke hayatımızdan tamamen çıksa keşke, ama her daim burnumuzun dibinde bitiveriyorlar. Her daim farklı bir versiyonda çıkıyorlar. Çocuklar büyüdükçe farklı sorunlar çıkıyor iste. Dün oğlanla ilgileniyorum Kız bir anda anne baybay dedi dedim nereye, kp kimseye sormadan etmeden çocuğu bakkala götürmeye çalışıyor. Biz anası babası olarak şam babasıyız zaten. Nasil sinir oldum kudurdum sinirimden gidemezsin diyorum kp ordan hadi gel seni bekliyorum diyor, eşim çıktı hayır baba gidemez dedi de kendi gitti... ağız dolusu lafım var da neyse...
Canım olan olmuş artık kendine kızıp üzme. Bundan sonra çok daha temkinli olup müsaade etmezsin. Kalça cikikligi için ultrasonu bizim doktorumuz 45. Gün istedi ,sizde erkenden yaptirirsiniz. Ultrason için önce cocuk doktoru görüp istem kağıdı yazıyor. Anlatırsınız böyle böyle oldu çok endişeliyim diye hemen muayene eder için rahat olur.
Evet canım koliklik. Umarım çok erken zamanda geçer. 6 ayda geçmeyen tanıdığım var çünkü. Instgramda takip ettiğim bir doktorun oğlu da kolikti. Bir canlı yayınında bu pozisyonda çocuğun sakinledigini söyledi. Bildiğim kolik bebekler ses ve ışıktan çok etkileniyor.
Ben ilk başta iyi insanlar diyip çok içlerine girdim bı sınır kalmadı hatayı en başta orda yapmisim zaten. Gerek yokmuş o kadar samimiyete. Şimdi de işin icinden çıkamıyorum. Hayır demeyi de öğrenmek bı surec umarım bnde beceririm. Asla taviz vermemek lazım ciddenİnan herkes yaşıyor bunu. O an bu kadar kötü hissedeceğini bilsen izin vermezdin, engel olurdun zaten. Ama bilmiyordun tecrübe işte..Ama inan elinde olmuyor bazı şeyler.. Eşimin küçük yeğeni kızımın kafasına vurdu sert bi ciismle 2 hafta ağladım keşke oraya götürmeseydim keşke şunu yapsaydım bunu yapsaydım diye. Ve evimde biliyorsun kızımla ilgili her konuda müdahil olanlar var.. herşeye hayır demeyi bu süreçte daha iyi öğrendim. Artık herşeye kafadan hayır diyorum dün dua okunmasına bile hayır dedim, kalabalık olur bir şey olur düşüncesiyle. Her şeye hayır.. Amcasına Halasına öptürmeyecek kadar hayır. O kadar hayır deyip yaygara kopardım ki kimse bebeğimi eline almıyor artık. Çünkü gördüm ki sen alanına girmeye bir adım izin verdikçe insanlar on adım girmeye hak görüyor. kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün umursama koy hayırlarını sana dert olacağına ona olsun. lohusa sendromunda olduğumu düşünüyorlar mesela bu kız böyle değildi diye.. analık iç güdüsü aslında aman öyle düşünsünler diyorum.
Ahh keskelerim o kadar çok ki .. bı de meme ov alama yaptı. Kaynanam da bn çocuğu giydirirken banaher banyoda yap diyip tarif ediyo bnde bı baktim ne tmm dedim ne bişey .. bu batıl hurafe düşünceler bitmez canım aktariyolar sonraki nesle. Okuyup araştırmadan da doğru biliyorlar o saçmalıkları.Senin tek hatan o insana güvenip çocuğunu emanet etmek olmuş. Hayatta her şey ders işte sen de bundan sonra tavrını ona göre koyarsın. Ellerini ve saçma fikirlerini çocukların üzerinden çeksinler artık yaKeşke o hareketi yaptığında napiyosun sen diye bagirsaydin
Ay bi de dizel benzinli mi ayirt ediyordusizin kolik ne zaman başlamıştı canım ne zaman bitti ?