2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Yok denemedim bugün bi deneyeyim bakalım işe yarar inşşş. Evet saptamış tadı en iyi olan bebekler aptamili seviyor genelde.

Bende de gebelik şekeri vardı ne ultrasonu cnm bende yaptırayım. Çocuk Dr bize çocuk nöroloji Dr da gidin dedi ememediği için bi görünün dedi. İşitmeyi geçemedik tekrar yapılıcak kalça testi de yapılacak biraz kilo alsın öyle yapalım dedi doktor. Çocuk kardiyolojiye gittik sıkıntı yoktu.

Kızlar benim kız isteyince çok güzel ve kuvvetli çekiyor hem memeyi hem biberonu ama yutmada sıkıntı yaşıyor aslında memedeyken yutmada sıkıntı yokta ama biberonda sıkıntı yaşıyor çok akıyor galiba o akıntıyı yönetemiyor fazla geliyor ki ağzının yanından akıtıyor ya da püskürtüyor direk ama açken öyle bi çekiyor ki parmağım ağrıyor resmen. Çok açken yutmada da sıkıntı olmuyor aslında enjektörde ama biberonda oluyor. Lansinoh,avent,tommee tippee antikolik, wee hepsini aldım denedim yok aynı sorunu yaşıyoruz ama lansinohmen iyisi yine bi 30 cc içiyor en azından. Dr ememiyorsa beyninde bi sorun olabileceğinden şüpheleniyor galiba aslında emiyor ama çok iştahsız oda etkiliyor gibi. İsteyince memeyi de tutuyor ama şırınga ile beslenmeyi daha çok tercih ediyor içim içimi yiyor acaba beyninde sıkıntı varmıdır diye? 3 ayını doldurmasını bekliyoruz Dr gitmek için.

6 aylik olunca emekleme Vs hareketlendiklerinde gidiyor canim... Sevindim iyi olmasina Ekin'in Gaz sorunu fena kesinlikle... Bizimki de cikartiyor ama kakasini yapamiyor sorun o... Bakalim hayirlisi ile 6aylik da olurlar insallah

Oysa düşüncelerini soyleseler bebeğin annesi isterse yapar isterse yapmaz. İlla aralar bozulacak sinir stres yaşanacak. İstemediğini söylediğin halde niye gizlice yaparsın ki nasıl güvenilsin şimdi sana.
İnşallah canım. Çaktırmadan yapmaya çalışmaları aklıma gelince daha bı sinirlendim. Unutmaya çalışıyorum
Bende vardı zaten dediğin gibi de söylerim şekeri de sağol canım benim

6 aylik olunca emekleme Vs hareketlendiklerinde gidiyor canim... Sevindim iyi olmasina Ekin'in Gaz sorunu fena kesinlikle... Bizimki de cikartiyor ama kakasini yapamiyor sorun o... Bakalim hayirlisi ile 6aylik da olurlar insallah
Canim siz de kabizlik var mi ailede. Aslinda sadece anne sutu aliyor nasil kabiz oluyor ki oyle

Tuvalete gitmek için susmasını bekliyorum desem sabahin korunden beri
Oyyy sen sarımsağı bi daha eve sokma
Oglumda gece uyuyor tum gazlari sabaha kadar birirktirip erkenden uyaniyor uyanmasa da yatakta sesler.cikariyor kivraniyor falan kiyamayip.kaldiriyorum altini aciyorum bacak hareketleri yaptiriyorum buyukler adamlar gibi resmen vallahi.
Aynı işte canim 5 saat kesintisiz uyuyor sonra gazına uyanıyor sesler çıkarıp ikinarak Yapabilirse ne ala yapamazsa çıkarana kadar uykuya geçemiyor. İnanır mısın bugün öyle bir kaka yaptı ki 5 numara bezi doldurur. Annem diyor molfix e tebrik mesaji aticam bu kakayi cikarmadiysa helal olsun diyor
Kızlar bulgur pilavı yediniz mi hiç? Ben bugün yicem süt yapıyo diyolar. Ama aynı zamanda gaz da diyolar anlamadım
Canım ben yiyorum ama bu gaz işi bebekten bebeğe değişiyor kimini etkilemeyen diğerini etkiliyebiliyor. Deneye yanila öğreneceksin
Öyleymiş kuzum. Onlar iyi olsun da kendime değil onun kivranisina üzülüyorum. Zaten kaka yapinca rahatliyorlar

Canim siz de kabizlik var mi ailede. Aslinda sadece anne sutu aliyor nasil kabiz oluyor ki oyle
Soyle ki kimi bebeklerin rektumu 3.aya kadar ancak olgunlasiyormus. O yuzden kakayu biriktirip yapiyorlar. Itemiyor kaslari henuz. Kabiz degil yani. Zaten kakasini kivami rengi cok guzel masallah

Kizlar her gun banyo yapiyor oglum ama gene de yuzu cok fena isilik. Gitmiyor da ya... Ergen gibi nedir bu ... Karbonatli su da ise yaramadi. Aile hekimi nemlendirici sur dedi ama mantikli gelmedi! Var midir onerisi olan?

Kizlar her gun banyo yapiyor oglum ama gene de yuzu cok fena isilik. Gitmiyor da ya... Ergen gibi nedir bu ... Karbonatli su da ise yaramadi. Aile hekimi nemlendirici sur dedi ama mantikli gelmedi! Var midir onerisi olan?
Ben çok giydirmedim yani 2 kat giydiriyorsan tek kat+ yelek giydirdim üstünü çok örtmedim oda sıcaklığını düşürdüm ve 2 güne bir banyo yaptırdım geçti ama yine oda sıcak oluyorsa veya eşim çok örtüyorsa üstünü isilik oluyor kafasının içi bile oluyor

Muhtemel dimi sicaktan ... Ben esimle sicak soguk konusunda mucadele edemicem artik Tek kat giydiriyorum ama gorseniz battaniyeye nasil sariyor Istanbul yaz; kombi 40- 45 gece bile hepimizin uzerini orter durur

Aptamil kullanıyordum Sma alıcam bugün inşşş işe yarar. Keşke bu mamaların 100 gr olarak satılanı olsa bari o kadar para ve mama ziyan olmaz.
Biz sma comfort kullanıyoruz. Gaz ve kolik bebeler için bu mama.
Haklısınız keske küçük boyutta satılsa, aptamil tek kullanımlık hazır şişe mamalar gibi yapsa tüm markalar

Kullandığınız şampuandan olabilir mi, benim oğlum da Johnson's baby kullanınca yüzü vücudu kırmızı kırmızı olur minik minik

Kullandığınız şampuandan olabilir mi, benim oğlum da Johnson's baby kullanınca yüzü vücudu kırmızı kırmızı olur minik minik
Mustela canim. Aklima benim de bu geldi ama bedeninde olmayinca... Sadece yuzunde var, bir de kafasinda ...degistireyim genede, denemis olurum. Bu sekilde

Eklentiler

• IMG_20230424_142909.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 64
Canım sürekli memede olan bebeklerde oluyor yanak meme teması terleme derken bence hiç bir şey yapma geçiyor bı süre kendiliğinden. Benim de sırtım isilik oldu terlemekten çok fenayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…