2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kangurular en fazla kac aya kadar kullanilaniliyor acaba bide bende boyun ve bel fitigi var sirtimi cok agritirmi acaba?
Benim kullandığım kanguruda boyun ağrısı yapmadı. Bende bel problemi var, bel ağrısı yapmıştı. En fazla kaç ay konusunda ise sitesinde 0-4 yaş diyor. Ama yürümeye başladıktan sonra kanguruyu istemiyorlar. Daha doğrusu benim kziim yürüdükten sonra hiç istemedi. Erken yürüdü, 10.ayda 1 hafta emekleri sonra direk ayağa kalktı.

Bir aylik falan olunca o sekilde bir surece giriyorlar canim. Benimki 3.gun yapti ilk yapmamada. Simdi de gunde 2 ya da 1 yapiyor ama fena. Aguline basladim bugun 3.gun, cunku yapamadikca gazlar birikiyor Kaka sertlesip hic yapamaz oluyor. Sukur 2-3 defa yapiyor verdigimden bu yana. Gazlarini zaten cikartiyor idi ama 3 gundur ne gazmis dedirticek kadar cikartiyor. Sukur ise yaradi, Sabah veriyorum yapamzsa aksam bir daha veriyorum. Aycoregi1 hergun her durumda veriyorum dedi, Ben de oyle yapicam . Bildigim 8 gune kadar normal Kaka yapamama. Benim doktorum kizimda 5.gun mudahale etmemisti. Bir hafta olsun bakalim demisti. Isal olan olursa maflor bitkisel arkadaslar aklinizda olsun, maflor kullandiriyordu doktor...

Boşuna bağırsaklar ikinci beyin demiyorlar demekki... bağırsaktaki bir aksaklık tüm vücudu etkiliyor gerçekten.

Kızlar bebeklerinize mama verme düzeniniz var mı? Yoksa ne zaman doymuyorsa mı veriyorsunuz.
Benimki 2 memeyi 1 saat bile emse , üstüne mama versem yok demiyor. Ne yapayım sizce
Ben de böyleydim. Her seferinde mama teklif edersen sütün artmaz dedi doktorum. Doktoruyla konuşunca şöyle bir yol izlememi söyledi. Günde 2 ya da 3 sefer emzirdiktem sonra mamayı istediği kadar verip (120 cc demişti onzaman 2 haftalıktı ) diğer zamanlarda bebeğin istediği zaman emzir demişti. Mamayı da özellikle uzun uyku zaman öncesinde yaparsan iyi olur demişti. Ben 2 defa 60 lık hazırladım gece ve öğle uykusundan önce . Bazen hepsini içti bazen 50 cc bazen 30.. 5 gün sonra kilo alımına baktı. Sütün yetiyor ama böyle de devam et dedi. 1 aylık olduğunda tekrar gittim Kilo alımı yeterliydi. Mamayı keseyim mi diye sordum hayır dedi günde 2 defa 150 ml mama vermek senin hakkın gibi düşün dedi. Şimdilik özellikle çok yorulduğumda gece uykusu öncesi veriyorum.5-6 saat uyuyoruz. Gündüz bazen veriyorum bazen vermiyorum. Ama benim sütüm çok az gibiydi yani benim bebeğim doğduğu hafta 2-3 saatte bir 60 cc mama içiyordu. Sağım yapıyordum iki taraftan anca 30 cc çıkıyordu.

Ben gunde 4 yada en fazla 5 kez emzirebiliyorum geri kalan hep mama
Kızlar bebeklerinize mama verme düzeniniz var mı? Yoksa ne zaman doymuyorsa mı veriyorsunuz.
Benimki 2 memeyi 1 saat bile emse , üstüne mama versem yok demiyor. Ne yapayım sizce
Ayni durumdayim bende aç kalmasin diye emzirmeden sonra mama veriyorum.

Ben dogdu dogali reflu yataginda yatiriyorum. O da o da egimli yastiktaki gorevi goruyordur herhalde
Bende gece reflu yatağında yatiriyorum. Yastığa güvenemiyorum çünkü gün içinde kendini bir sağa bir sola atıyor yatarken düzgün bırakıyorum bir geliyorum yastığın yanında yatay buluyorum. Birde yumuşak ya gece güvenli gelmiyor. Reflu yatağının tam baş kısmına altına ufak bir eşyasını katlayıp koyuyorum baş kısmı daha yüksek oluyor. Kaymasın diye ayak kısmına da sert bir yastıkla destekliyorum.

Ben de normal yataginin en altina koydum bebek yastigini hafif egimli oldu is goruyor...

Kizlar mustela iyi gelmedi ogluma. Sampuan ve nemlendirici oneriniz var mi?

Merhaba kızlar baya konusu geçmiş ben kanguru da aldım sling de. Kanguruyu hiç sevmedi ama iyi ki sling diyorum. Huzursuz ağlama zamanları oluyor ya uykuya asla dalamıyor hemen koyuyorum slinge aralıksız iki saat bana yapışık uyuyor. Daha sağlıklı ve anne karnı hissi yaşatıyor bebeklere kesinlikle öneririm elim ayağım oldu

Kızlar selam nasılsınız? Kanaması hala devam eden var mı yarın 2 aylık olucaz benim kanamam hafif de olsa var 40.günden sonra regl odum bitti gelmedi bi süre kan. Şimdi tekrar günlük ped kıvamında var. Doktora gittim o zaman kanamam yoktu bi sorun yoktu dedi. Normal mi bu durum acaba

Önceden ne zaman doymasa veriyordum, birkaç gündür mama yapiyorum içmiyor sanirim doyuyor artik

Aman dikkat edelim. Hicbisey
Evet bizim tüm yeğenler calgel i kullandı. Madem tehlikeli neden Dr lar verir bnde anlamıyorum. Tetagil en iyisi doğalmis zaten. Daha bı dolu dogal yöntem de buluruz bilgilenelim de .Kızından nasiplendin demek

Bu yeni doğan aparatı dediğin şey ne içinden çıktı mı sen aldığında?
Trendyolda sormuşlar aparat var mı diye onlarda içinden çıkan yastığı kullanın demiş cevap olarak. Ama ince sünger gibi bir şey gördüm videolarda önce ona yatırıyorsun çocuğu sonra Kanguruya bağlıyorsun seninkide öyle mi ? ya benim için bir şeyi uzaktan böyle anlamak kafamda şekillendirmek çok zor ya gidip e bebeğe deneyeceğim ya da bunu alacağım yapamazsam geri iade edeceğim

Kizlar aguline surup kullananlar miktar olarak ne olcu veriyorsunuz,eczaci gunde uc defa yarim cay kasigi yazmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…