Benim kullandığım kanguruda boyun ağrısı yapmadı. Bende bel problemi var, bel ağrısı yapmıştı. En fazla kaç ay konusunda ise sitesinde 0-4 yaş diyor. Ama yürümeye başladıktan sonra kanguruyu istemiyorlar. Daha doğrusu benim kziim yürüdükten sonra hiç istemedi. Erken yürüdü, 10.ayda 1 hafta emekleri sonra direk ayağa kalktı.Kangurular en fazla kac aya kadar kullanilaniliyor acaba bide bende boyun ve bel fitigi var sirtimi cok agritirmi acaba?
Bir aylik falan olunca o sekilde bir surece giriyorlar canim. Benimki 3.gun yapti ilk yapmamada. Simdi de gunde 2 ya da 1 yapiyor ama fena. Aguline basladim bugun 3.gun, cunku yapamadikca gazlar birikiyor Kaka sertlesip hic yapamaz oluyor. Sukur 2-3 defa yapiyor verdigimden bu yana. Gazlarini zaten cikartiyor idi ama 3 gundur ne gazmis dedirticek kadar cikartiyor. Sukur ise yaradi, Sabah veriyorum yapamzsa aksam bir daha veriyorum.Kızlar bir aylık bebeğin kaç gün kaka yapmaması normal? Bizimki günde on kere ne zaman altını açsam kaka yapıyordu, ilk defa dün hiç kaka yapmadı bu saate kadar biraz şaşırdım ne kadar süre beklemek gerekiyor?
Boşuna bağırsaklar ikinci beyin demiyorlar demekki... bağırsaktaki bir aksaklık tüm vücudu etkiliyor gerçekten.Babam 70 yaşında benim ve 2 senedir bağırsak sorunları ile uğraşıyor. Girmediği test kalmadı, hiçbir şey yok ama adam yapamıyor ve inanılmaz acılar çekiyor. Bebek gibi yediklerine dikkat ediyor, hareket ediyor filan. Zaman zaman eşim de yaşıyor. Sorunu görünce yazmak istedim, hayat devam ettikçe ve bağırsaklarda çalıştığı sürece olacak olan bir sorun gibi geliyor bana
Ben de böyleydim. Her seferinde mama teklif edersen sütün artmaz dedi doktorum. Doktoruyla konuşunca şöyle bir yol izlememi söyledi. Günde 2 ya da 3 sefer emzirdiktem sonra mamayı istediği kadar verip (120 cc demişti onzaman 2 haftalıktı ) diğer zamanlarda bebeğin istediği zaman emzir demişti. Mamayı da özellikle uzun uyku zaman öncesinde yaparsan iyi olur demişti. Ben 2 defa 60 lık hazırladım gece ve öğle uykusundan önce . Bazen hepsini içti bazen 50 cc bazen 30.. 5 gün sonra kilo alımına baktı. Sütün yetiyor ama böyle de devam et dedi. 1 aylık olduğunda tekrar gittim Kilo alımı yeterliydi. Mamayı keseyim mi diye sordum hayır dedi günde 2 defa 150 ml mama vermek senin hakkın gibi düşün dedi. Şimdilik özellikle çok yorulduğumda gece uykusu öncesi veriyorum.5-6 saat uyuyoruz. Gündüz bazen veriyorum bazen vermiyorum. Ama benim sütüm çok az gibiydi yani benim bebeğim doğduğu hafta 2-3 saatte bir 60 cc mama içiyordu. Sağım yapıyordum iki taraftan anca 30 cc çıkıyordu.Kızlar bebeklerinize mama verme düzeniniz var mı? Yoksa ne zaman doymuyorsa mı veriyorsunuz.
Benimki 2 memeyi 1 saat bile emse , üstüne mama versem yok demiyor. Ne yapayım sizce
Yazarım kuzumTesekkur ederim canım ben de ondan alacağım hem sizin yorumlar diğer hem kullanici yorumları içime şimdi doktora sorunca yazar mısın
6 aydan sonra rahatliyolarmis bir nebze de olsaKızlar biz bu gaz sorunrlarından tamamen ne zaman kurtulucaz
Ben gunde 4 yada en fazla 5 kez emzirebiliyorum geri kalan hep mamaBen de böyleydim. Her seferinde mama teklif edersen sütün artmaz dedi doktorum. Doktoruyla konuşunca şöyle bir yol izlememi söyledi. Günde 2 ya da 3 sefer emzirdiktem sonra mamayı istediği kadar verip (120 cc demişti onzaman 2 haftalıktı ) diğer zamanlarda bebeğin istediği zaman emzir demişti. Mamayı da özellikle uzun uyku zaman öncesinde yaparsan iyi olur demişti. Ben 2 defa 60 lık hazırladım gece ve öğle uykusundan önce . Bazen hepsini içti bazen 50 cc bazen 30.. 5 gün sonra kilo alımına baktı. Sütün yetiyor ama böyle de devam et dedi. 1 aylık olduğunda tekrar gittim Kilo alımı yeterliydi. Mamayı keseyim mi diye sordum hayır dedi günde 2 defa 150 ml mama vermek senin hakkın gibi düşün dedi. Şimdilik özellikle çok yorulduğumda gece uykusu öncesi veriyorum.5-6 saat uyuyoruz. Gündüz bazen veriyorum bazen vermiyorum. Ama benim sütüm çok az gibiydi yani benim bebeğim doğduğu hafta 2-3 saatte bir 60 cc mama içiyordu. Sağım yapıyordum iki taraftan anca 30 cc çıkıyordu.
Ayni durumdayim bende aç kalmasin diye emzirmeden sonra mama veriyorum.Kızlar bebeklerinize mama verme düzeniniz var mı? Yoksa ne zaman doymuyorsa mı veriyorsunuz.
Benimki 2 memeyi 1 saat bile emse , üstüne mama versem yok demiyor. Ne yapayım sizce
Bende gece reflu yatağında yatiriyorum. Yastığa güvenemiyorum çünkü gün içinde kendini bir sağa bir sola atıyor yatarken düzgün bırakıyorum bir geliyorum yastığın yanında yatay buluyorum. Birde yumuşak ya gece güvenli gelmiyor. Reflu yatağının tam baş kısmına altına ufak bir eşyasını katlayıp koyuyorum baş kısmı daha yüksek oluyor. Kaymasın diye ayak kısmına da sert bir yastıkla destekliyorum.Ben dogdu dogali reflu yataginda yatiriyorum. O da o da egimli yastiktaki gorevi goruyordur herhalde
Ben de normal yataginin en altina koydum bebek yastigini hafif egimli oldu is goruyor...Bende gece reflu yatağında yatiriyorum. Yastığa güvenemiyorum çünkü gün içinde kendini bir sağa bir sola atıyor yatarken düzgün bırakıyorum bir geliyorum yastığın yanında yatay buluyorum. Birde yumuşak ya gece güvenli gelmiyor. Reflu yatağının tam baş kısmına altına ufak bir eşyasını katlayıp koyuyorum baş kısmı daha yüksek oluyor. Kaymasın diye ayak kısmına da sert bir yastıkla destekliyorum.
Siveno köpük şampuan ya da iva naturanin sampuan ve nemlendiricisi canim. İkisini de kullanıyorum memnunum benKizlar mustela iyi gelmedi ogluma. Sampuan ve nemlendirici oneriniz var mi?
Önceden ne zaman doymasa veriyordum, birkaç gündür mama yapiyorum içmiyor sanirim doyuyor artikKızlar bebeklerinize mama verme düzeniniz var mı? Yoksa ne zaman doymuyorsa mı veriyorsunuz.
Evet bizim tüm yeğenler calgel i kullandı. Madem tehlikeli neden Dr lar verir bnde anlamıyorum. Tetagil en iyisi doğalmis zaten. Daha bı dolu dogal yöntem de buluruz bilgilenelim de .Kızından nasiplendin demekEvet bu durumu biliyorum. Bizim çocuk doktorumuz jel vermiyor. Ve ilginç şekilde piyasada en çok satılan diş çıkartma döneminde kullanılan jelin (örnegin calgel) içeriğinde bu maddeler var. Kızım çok zor diş cikartti, eczacı bu jel çok iyi gelir diye vermiş eşimde almış. Kapağını açmadan çöpe atmıştım mesela. Jel yerine tetagil toz var. Tamamen bitkisel. Çocuğu rahatlatıyor ve çıkmış dişlere de zarar vermiyor. Ek gıda zamanındaysa pirasa sapi, yesil soganin beyaz kismi cok kurtarici.. Kutu kutu tetagil kullandık tadı da çok güzel
Ben yoğun geniz akıntısı oluyor, acaba alerjik rinit mi diye kbb doktoruna götürdüm gecen haftaadam 1 aylık bebegi bana neden getirdin dedi resmen muayene etti bir sorun yok dedi. Alerjik rinit mi alerjiye bağlı tıkanıklık mi diye sordum değil ilk 6 ay alerjiye karşı anne sütü koruyor. Alerjik rinitse 6. Ayda ek gıdaya ortaya çıkar dedi. Düz yatirmıyoruz, yetişkin yastığına yatiricaksiniz dedi. Popo yere değecek vücut eğimli şekilde olacak. Emzirirken de hep eğimli kafa yukarda olacak dedi. Biz surekli o şekilde yapıyoruz ve balgam oluyor ama tıkanmıyor en azından. O hiriltili ses boğazdan geliyor kendi kendine atıp geçecek solunum sistemi havaya adapte olmaya çalışıyor dedi. Ben gece gündüz sürekli yastıkta eğimli yatiriyorum.
Evet canım memnuniyeti baya yüksek onu kullaniriz inşallah bebelerimiz de çok zorlqnmazlarDoktorumuz jel onermemisti canim cok cok zora dusunca bize Toz halinde tetagil vermisti o da temiz icerikli dogal diye baya kullandim ben cok isime yaranisti
Bu yeni doğan aparatı dediğin şey ne içinden çıktı mı sen aldığında?Ben değişik şekillerde anın koşullarına göre kullandım canımyanlış hatırlamıyorsam kanguruyla beraber içinde bir kullanım kitapçığı gelmişti. Farklı şekillerde takmayla ilgili onları uyguladım sadece ama tabi ben aldığımda 2020 idi. Hala kitapçık tarzı gönderim oluyor mu bilmiyorum.
3.aydan sonra kendi çıkartmaya basliyor canım.
Valla bebe sussun diye girmediğimiz şekil kalmıyor kicnim ben 2020 de kızım zamanında almıştım. Instgram sayfasında sitenin adresi vardı. O bağlantı üzerinden almıştım.
Urban 360 Siyah - Solomombaby - Ergonomik Kanguru. benim kullandığım şuan bu. Ama yenidogam aparatiyla kullaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?