Trukid alcam canımKızlar güneş kremi ne kullanacaksınız bebişlere, deniz ya da havuz için sormuyorum. Dışarı çıkarken kullandığınız/bildiğiniz temiz içerikli ürün var mı önereceğiniz?
Ben de Sivas mezunuyumSivaslıyık Yiğidohemşehrime selam olsun :)
Doktor kullanma demişti bana kullanılmıyor heralde Yenidoğanda.Kızlar güneş kremi ne kullanacaksınız bebişlere, deniz ya da havuz için sormuyorum. Dışarı çıkarken kullandığınız/bildiğiniz temiz içerikli ürün var mı önereceğiniz?
Günün talihlisi sen olmuşsunminseo dün konuyu açtık ben dün akşam regli oldum canım. Resmen çağırdım normal gidiyor şuan biraz yoğun ama çok fazla değil.
Bu arada kızlar bugün aşımızı oldum
Haftaya tam 3 aylık olacağız
Baş 38
Boy 60cm
5800 kg olmuşuz normal dediler hatta çok iyi dediler gelişimi için.
Normal regli oldum çok ağrılı olmazdı reglilerim hafif olurdu şuan da da çok ağrım yok canım. Bakalım kaç gün sürecek çok yoğun ama saat başı değiştirtorım ped taşacak duruma geliyor hatta altıma alyanın 2 Numara olmayan bezlerini takıyorum koltuğa yatağa geçmesin diye taşarsa eğer. Bezin yanlarını lastik kısmını söküyorum öyle takıyorum.Günün talihlisi sen olmuşsunnasılsın peki ağrılı mi oldun ? Yan etki yapti mi canım aşı?
İyi bari ağrın olmuyorsa benim çok ağrılı oluyorNormal regli oldum çok ağrılı olmazdı reglilerim hafif olurdu şuan da da çok ağrım yok canım. Bakalım kaç gün sürecek çok yoğun ama saat başı değiştirtorım ped taşacak duruma geliyor hatta altıma alyanın 2 Numara olmayan bezlerini takıyorum koltuğa yatağa geçmesin diye taşarsa eğer. Bezin yanlarını lastik kısmını söküyorum öyle takıyorum.
Aşı oldu akşama kadae uyudu hala uykulu sadece mamaya kalkıyor. Geri uyuyor. Gece ateş yapiyormuş genelde bende gece yatırmadan önce ateş düşürücü ağrı kesici vereceğim öyle yatacağım en azından ağrısı olursa diye.
Evet Ekim annelerinden 4 kişi var arkadaş olmuçtık whatsap grubumuz var onlarda hep uyudu dedi gece ateş yapmıl ama 2sinde. İnşalaj bende de çıkmaz canım.İyi bari ağrın olmuyorsa benim çok ağrılı oluyoryoğun olursa dependleri bitiririm ben de. Ekin de aşı olduğu gün çok halsizdi ilk gün halsizlik yapıyor demek ki hep. İnşallah ateşte yapmaz
Dogum yaptin ya bir sure agrin olmaz canim. Kendine dikkat et usutme usutunce tekrardan agrili oluyord. Benim de asiri agrim olur. Dogumdan sonra baya rahatlamistim sonra tekrar.agrilarim olmustu ama eskisi kadar agir olmamisti ama idrar yolu enfeksiyonu olmusum o da etkilemistiİyi bari ağrın olmuyorsa benim çok ağrılı oluyoryoğun olursa dependleri bitiririm ben de. Ekin de aşı olduğu gün çok halsizdi ilk gün halsizlik yapıyor demek ki hep. İnşallah ateşte yapmaz
4. Ay 2. Ay yapilan KPA Ve 5li karma nin 2. Dozu var canım. İnşallah ateş olmazEvet Ekim annelerinden 4 kişi var arkadaş olmuçtık whatsap grubumuz var onlarda hep uyudu dedi gece ateş yapmıl ama 2sinde. İnşalaj bende de çıkmaz canım.
15 gğn sonra da rota yaptıracağım o zaman damla ağızdan veriliyor sıkıntı olmuyor. Haziranın 19 unda yine aşı yazmış aşıya çağırdı o ne aşısı oluyor sormayı unuttum valla. Aile hekimi yapiyormuş onu da
EvetKızlar sizin bebişlerde ağızlarını balık gibi açıp dilini çıkarıyor mu yalanır gibi
İnşallah canım bakalım nasıl olacak meraktayimDogum yaptin ya bir sure agrin olmaz canim. Kendine dikkat et usutme usutunce tekrardan agrili oluyord. Benim de asiri agrim olur. Dogumdan sonra baya rahatlamistim sonra tekrar.agrilarim olmustu ama eskisi kadar agir olmamisti ama idrar yolu enfeksiyonu olmusum o da etkilemisti
Doktor yorum yapmadı cnm az demi ben bida gideyim en iyisi oy kıyamam ya zaten minicik migdeleri var geri cikarmasinlar onuda inşallah toparlarlar daha çok kg alırlar sen de üzülme şimdi böyle uğraşıyoruz ilerde de ellerinden çikolata alıyoruz işte annelik hep böyle zorAz cnm Dr bir şey dedi mi, benim kızında kilo alımı az gibi 10 günde 200 gr almış benim sütüm çok duru su gibi rengi çok açık. Salı kontrolümüz var gidicem üstüne bi de kusma eklendi çok az kilo alıyor moralim çok bozuk zaten zayıf doğdu
Nasıl çözüdunuz sorunu cnmBizim kız kolikmiş ondan bu kadar ağlıyormuş
Hayırlı olsun canım Allah damatlığını da göstersinSelam kızlar kaç gündür giremedim çok yoğundu minik oğluşumu sünnet ettirdik geçen hafta, dünde mevlid yaptırdık çok yorucu ama güzeldi
Size danışmak istediğim şey sünnet sonrası doktor çok sık altını değiştirme demişti birde kantaron kullanıyorduk derken nemli kalınca isilik olmuş minnoşumun özel bölgesinde krem öneriniz var mı yada başka bir öneriniz var mı
Her akşam duş yaptırıyor musun?Sağol canımm sakin bi yer gibi gözüküyor.. ben çocuğu akşam 10 a kadar kadar salonda tutuyorum gürültülü ortam 11 de duşunu aldırıp 12 ye kadar eözirip mama yakviyesi veriyorum bi uyuyor 5.ie 6 ya kadar. Sonra uyanıyor altını değiştir gazını çıkart emzirmdeken bi tekrar uyuyor 9-10 a kadar sonra alıyorum hoppp aydınlık gürültülü ortama.. diğer türlü pert oluyordum. Gündüz de yardımcı fl idare ediyorum.
Hepinizin yazdıklarınızı okuyunca fark ettim ki benim böyle madde madde sıralayacak bir düzenim yok, bir şeyleri yanlıs mı yapıyorum acaba. Ne zaman isterse emiyor mesela saat aralığı tutmuyorum canı istiyor ki emiyor diyorum ya da uyuyor karışmıyorum. Sabah kalkıyoruz yemek alt değişmi kucakta gezme biraz karın üstü egzersiz sonra yine aynı döngü yemek alt değiştirmee….. gibiÇok uyumaktan kastın ne canim. Mesela benim oğlan uyuyor ama 2 saat geçmeden emmeye uyanıyor ,emip tekrar uyuyor sonra yeniden uyanıp emiyor vs. Ben müdahale etmiyorum.
Onu çocuk doktorunuz daha iyi yönlendirir canım.
konuşmak gerek canım. Eczaneden alıp yapabilir doktor. Bizim takibimiz özelde. Doktorun kendi dolabında tüm asilar var. Ben eczaneden almıyorum gidince direk ordan kendisi yapıyor.
4.ay atağı biraz zor geçiyor doğru canım. Hem dış dönemi diş sancısı, hemde 4.ay atağında uyku gerilemesi oluyor. Uyumak istemiyorlar uyumayınca çok aksilesiyorlar vs. Gerçekten zorluyor.
Off bnde anlamıyorum bu çocukların kucağa alma heveslerini hele yetişkinler de destekliyo ya. Benim eşim de onlardan veriyo kucağa bı de ayakta zaten tutamaz tutsa ne yapacak kucağına almış put gibi duruyo anca. Sürekli diyorum kucakta olmaz eşim de verince hemen müdahale ediyorum kafasını tut belini destekle falan zaten rahatsız olup birakiyolar. Bnde şirin bı şekilde diyodum uyandirmayin diye ama artık farklı konuşulacak mecbur .Benim ikinci çocuk ama hala öyleyim. Aslında sevmelerini istemekten ziyade düzenini bozuyorlar gibi geliyor. Kucağına alıp oturuyorlar mesela, niye? Çocuk ağlamıyor, zaten sen doyurmuyorsun, henüz tepki de veremiyor neyin kucaklaması bu anlamış değilim.
En özendiğim şeylerden biriama Adana'da kullanmam imkansız gibi bir şey suya batıp çıkmış gibi terleriz sonra o halde bir yere de gidilmez
İyi sabır varmış sende ben kesinlikle söylerdim sigaradan olmuyorsa bundan hiç olmaz diye
Biraz kibar olunca insanlar anlamıyor canım o yüzden çok net uyandırmayın demek lazım. Geçen komşum geldi iki dk göreyim diye kızım anakucağında hık mık yapınca hemen almaya yeltendi. Alma abla uykusu dağılmasın uyur yine dedim. Aynı şekilde akrabadan yapan olursa onlara da çok net ifade ediyorum. Yoksa çocukların kucağına vermeye bile kalkıyorlar.
En iyisini yaptın. Keşke onu aile içine bende yaapbilseydim çok içli dişli oldum çok. Yeni evleneceklere tavsiyem hep bı mesafeniz olsun oluyo vallahi .Bana cocuk doğduğundan beri bi sinir yüklendi ya söz konusu çocuksa bağırıp çağırıyorum millete belki bu kadarı da abartı ama baştan herkese yerini bildirmek lazım sanırım yoksa sınırlar çok aşılıyormesela şu öpme konusunda baştan sınır çizmeseydim gelen geçen öpecekti çocuğu o kadar eminim ki yüz kere söylememe rağmen öpmeye yeltenenler oldu
Off bu örnekleri suydukca sinirim artıyor. Oğlum çok hareketli hele altını ıslatıp değişmesini isteyince pır pır hiç durmaz. Hala aynı. Kötüyü de düşünmek istemiyorumHayır hareketlileri çok azmış bikaç aylık olduktan sonra anlamış mesela havada tutuyor ama ayaklarını pek oynatmıyor adım atamıyormuş normalde 4/5/6. Aylarda elinde tutarsın o yürümek için adım atar onu da yapmıyormuş. Öyle anlamış ayaklarımla adım atmıyor diyormuş zateb etlisininde aynı aylarda bebeği varmış o adım atıyormuş 5/6 aylıkken koştuk altından tutuyormuş o yürüyormuş yürütüyormuş annesi. Ablam sabit kalıyormuş ameliyat olmuş tutmamış bacakları o yüzden 4 defa olmuş sağ taraftan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?