2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Sağolasın canım evet yarayı pişirsin diye sık değişme dedi kantaron da beze yapışmasın diye önerdi
Kızlar güneş kremi ne kullanacaksınız bebişlere, deniz ya da havuz için sormuyorum. Dışarı çıkarken kullandığınız/bildiğiniz temiz içerikli ürün var mı önereceğiniz?
Canım 6. Aya kadar önermiyorlar güneş koruyucu sonrasında da 30 spf öneriliyor henüz marka araştırmadım
Evet canım 40.haftasindan sonra itibaren hesaplanıyor.

Isilik için bir bilgim yok ama pişik olmasın o canım?

Ben mustela kullandım hep.
Canım ailr hekimine danıştım kuru tutup havalandır dedi pişik kremi kullan dedi mustela kullanıyorum bakalım inşallah hemen geçer
Hayırlı olsun canım Allah damatlığını da göstersin
Sağol canım amin inşallah
Hayırlı olsun maşallah darısı oğluma inşallah. Bende çok meraktayim nasıl olacak diye 3 ay dolmadan bizde yaptırırız sanırım
Sağol canım darısı size olsun inşallah
Hayirli olsun Olmus bitmis masallah darisi bize Canim sureci bi anlatir misiniz? 2.ayi secmenizin bir onemi var miydi boyle mi denk geldi?
Sağol canım
Ben aslında yenidoğan sünneti istiyordum sarılık çıkınca iptal oldu bebiş için mevlid yapacaktım zaten dedim sünneti de yapılsın toplu olsun o yüzden sarılık bitince hemen yaptırdım
Canım biz dikişli olanı tercih ettik geçen hafta salı günü yaptırdık ilk gün zor oldu sadece çok ağladı sadece emince sakinleşti bol bol emzirdim 4 saatte 1 fitil verdim (2/3 miktar) lk gün sadece kantaron yağı sıktım bölgeye ve beze yapışma olmasın diye ertesi gün krem sürmeye başladım sabah öğle akşam olacak şekilde 1 hafta olana kadar . 2 3 gün bir şişlik oldu ama ağlama vs yapmadı hiç krem sürerken bile ağlamadı 4. Günde ve 7. Günde doktora foto ile bilgilendirdik şimdi yağ ile masaj yapıyorum geçti gibi inşallah sizde kolaylıkla atlatırsınız
Ne guzel atlatmissiniz biz de nasip olursa 3. Ayda yaptiracagiz buyuk oglumu da 3. Ayda yaptirmistik
Teşekkürler canım erkek çocuğunda bu stresi oluyor en azından atlattık darısı size olsun kolaylıkla geçer inşallah

Kızlar bugün 2. Ay aşımızı da yaptırdık inşllah sıkıntı olmaz hemşireye tutup tutmadığını nasıl anlarız dedim 7 yaşında test yaptırabilirsiniz dedi kolda izi olunca tutyormuş vs diyorlar dedim öyle birşey yok bende veremden iz var ama test yaptrdım tutmamış hiç izi olmayıp %100 tutanda oluyor dedi bilginiz olsun

3. Ayda da rotayı yaptıracağız
Kilomuz da kıyafetleri ile 6350 Gr geldi geçen ay kıyafetli 5470 Gr di güzel kilo almış çok şükür

Kızlar bizimkine yeni özellik yüklendi. Sürekli eli ağzında. Elini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor. Ellerini keşfetme zamanı biliyorum normal olduğunun da farkındayım. Ama malesef çevre hemen “niye eli hep ağzında” “acıkmış elini emiyor” yeni emzirmiş olsam bile.. Cehalet işte anlatamıyorsun ki. Bir de yeğenim de böyleydi elini emmekten yara oldu hem eli hem ağzının kenarı.. Eldiven takmıyorum çoktaaan kaldırdım hepsini. Ne yapsam yara olmaması için. Aynı haftalarda olduklarımız sizinkiler de emiyor mu elini?

bende kesimlikle buna varım sürekli yapıyoruz ama arksdsş kendi uyuya kalıyo o yüzden uyusun diyorum ama yoook
Evet Ekin emzik istediğinde yapiyor onu genellikle
komik insanlar

Kızlar ben artık alini hiç uyandırmıyorum ya doğru mu yapıyorum? Birinci ay kontrolünde doktor dört saatte bir beslenmeli demişti uzun süre öyle devam ettim ama çocuk zor uyuyor zaten içim el vermiyor. Bazen beş altı saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum.

O kadar çok canım çekiyor ki bu fasulyeyi yemeyi ufff
En son fasulye ne zaman yedim diye düşündüm yıl 2020 idi. Tadını unuttum desem... ama nasil canım istiyor anlatamam. Kızımda bakliyat alerjisi var diye eve bakliyat almıyoruz...
Merhaba hala devam edıyor mu bogazında balgamlı hırıltı benım devam edıyor benek huzursuzlnıyor dil cıkarıyor sureklı balgamı atamadıgı için gecti ise ne kadar surede gecti sizin
Halen devam ediyor canım.
Kızlar eldiven takıyo musunuz hala bebişlere
Yeni dogan da dahil hiç kullanmadım

Elleri hep ağzında hemde öyle güzel emiyor ki

Canım kaçıncı haftadasınız ? Biz tam iki aylık olduk. Bir süredir el ağızda. Keşfetmeye çalışıyor tabiki emecek.

Bence doğru yapıyorsunuz. Yenidoğan değil artık nihayetinde. Benimki de uyusa da 5 saat dokunmasam ya

Gunduz mu yoksa gece mi 5 6 saat uyandirmiyorsun canim. Ben gece yine.uzun tutuyorum da gunduz kaldirip.emzirip yerine koyuyorum en fazla 2.5 saat nadir 3.saati bulduruyorum gunduz

Bence doğru yapıyorsunuz. Yenidoğan değil artık nihayetinde. Benimki de uyusa da 5 saat dokunmasam ya
Ya inşallah gece bi beş saat uyumak cidden fark yaratıyor
Gunduz mu yoksa gece mi 5 6 saat uyandirmiyorsun canim. Ben gece yine.uzun tutuyorum da gunduz kaldirip.emzirip yerine koyuyorum en fazla 2.5 saat nadir 3.saati bulduruyorum gunduz
Gece de gündüz de yani mesela sabah altı buçuk gibi emdi 11 buçuk gibi uyandı hiç dokunmadım bilmiyorum doğru mu

Kızlar bebegimin genzinde yogun balgam birikimi var serum fizyolojik burnunu acıyor ama genzındeki balgama etki etmıyor ne yapabılırım uyurken hiç rahat uyuyamıyor yavrum ateşi vb yok cok arada olan öksürüğü basladı bugun ne önerirsiniz 2 mayısta doktor randevumuz var

Ya inşallah gece bi beş saat uyumak cidden fark yaratıyor

Gece de gündüz de yani mesela sabah altı buçuk gibi emdi 11 buçuk gibi uyandı hiç dokunmadım bilmiyorum doğru mu
kilo alimi iyi mi nasil. Yani gece degil de gunduz bana 5 6 saat cok geldi. Kucakla.emzir yerine tekrar koysan uyanir mi ben oyle yapiyorum. Buyuk oglumda bir tane cocuk doktoru cok sik emzirmekte kilo aldirmaz biraz arayi ac demisti o zaman tam 3 aylik yoktu mesela 3 saatte bir emzirmek cok erken demisti.

Hastaneden çıkarken 2650 gramdı 29.günde 3560 gram olmuştu şu an kaç kg bilmiyorum haftaya kontrolü var. Sabah böyle bir uyku yapıyor sonra gün içinde uyumuyor sürekli memede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…