- 11 Temmuz 2017
- 330
- 481
- 103
Bazen kibarlık da şirinlik de kar etmiyor, anlamazdan geliyor insanlar. Oğlum bebekken görümcem alıp çocuklarına uzattı alın kızım oynayın sevin diye. Anında araya girip aldım çocuklara verilmez küçük daha diye. Şimdi yine hevesli vermeye ama izin vermedim yine. Benim olmadığım bir anda vermeye çalışır eminim o yüzden eşimi de tembihliyorum sıkıca.Off bnde anlamıyorum bu çocukların kucağa alma heveslerini hele yetişkinler de destekliyo ya. Benim eşim de onlardan veriyo kucağa bı de ayakta zaten tutamaz tutsa ne yapacak kucağına almış put gibi duruyo anca. Sürekli diyorum kucakta olmaz eşim de verince hemen müdahale ediyorum kafasını tut belini destekle falan zaten rahatsız olup birakiyolar. Bnde şirin bı şekilde diyodum uyandirmayin diye ama artık farklı konuşulacak mecbur .
On günlüktü doktor uyandırma ne zaman uyanırsa ver demişti. Sarılık vs durumu yoksa bence de uyandırmak gerekiyor. Uyku düzeni olmuyor sonraKızlar ben artık alini hiç uyandırmıyorum ya doğru mu yapıyorum? Birinci ay kontrolünde doktor dört saatte bir beslenmeli demişti uzun süre öyle devam ettim ama çocuk zor uyuyor zaten içim el vermiyor. Bazen beş altı saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum.
Açken vakumlu emiyor, yoruluyor gözler gidiyor emmeye devam ediyor. Karnı doyunca vakumu bırakıyor yine ağızda ucunu emiyor süt gelmiyor muhtemelen onzaman da emmeye devam. Tam uyumadıysa ağzından çıkarınca uyanıp tekrar alıyor ağzına. Çıkarırken parmağımı sokup çıkartırdım artık parmağımı hissettiği zaman ısırıyor mememi elimi sokmama izin vermiyor. Beşiğinde sanki emzik varmış gibi bir şey yokken hala emiyor. Kısaca sürekli emiyor:/Kizlar hani diyosunuz ya devamli.memede nasil anlamiyorum bildigimiz durmaksizin emiyor mu? Benim oglumun karni toksa memeyi agzina alir bir.iki ceker sut gelince birakir yani sizinkileri sutun gelmesi rahatsiz etmiyor mu
Cocuklara bebek teslim edenlere cidden hayret ediyorum! Yani amac ne! Bebek bu ya!Bazen kibarlık da şirinlik de kar etmiyor, anlamazdan geliyor insanlar. Oğlum bebekken görümcem alıp çocuklarına uzattı alın kızım oynayın sevin diye. Anında araya girip aldım çocuklara verilmez küçük daha diye. Şimdi yine hevesli vermeye ama izin vermedim yine. Benim olmadığım bir anda vermeye çalışır eminim o yüzden eşimi de tembihliyorum sıkıca.
Nefisleri temiz bizimkilerinCanım çok normal Ekin de öyle müdahele edilmemesi gerekiyor. Ne kadar elini ağzından çekersen o kadar sokar o şekilde kesfediyor çocuklar. Millete neymiş ya ne derlerse desinler salla geç.
Benim kız da senin oğlan gibi karnı toksa ağzına imkanı yok veremezsin memeyi hele bi zorla çığlık kıyamet. Ama açsa şap şup emiyor işi bitince yüzüne bakmıyor
Aynen öyle. Allah korusun bir şey olsa nasıl bidaha bakacaklar yüzümüze bilmiyorum. Anlamak istemeyen laf anlatmak çok zorCocuklara bebek teslim edenlere cidden hayret ediyorum! Yani amac ne! Bebek bu ya!
Emzik yapmis seniAçken vakumlu emiyor, yoruluyor gözler gidiyor emmeye devam ediyor. Karnı doyunca vakumu bırakıyor yine ağızda ucunu emiyor süt gelmiyor muhtemelen onzaman da emmeye devam. Tam uyumadıysa ağzından çıkarınca uyanıp tekrar alıyor ağzına. Çıkarırken parmağımı sokup çıkartırdım artık parmağımı hissettiği zaman ısırıyor mememi elimi sokmama izin vermiyor. Beşiğinde sanki emzik varmış gibi bir şey yokken hala emiyor. Kısaca sürekli emiyor:/
Buhar makınam yok maalesef, yok öncesinde hiç yoktu 2-3 gun once ben hastaydım ya benden bulastı yada soguk algınlıgı cok üzülüyorum gece uyuyamıyorum bebekte huzursuz cok veya asırı bir tıkanma yok ama hırıltı oluyor arada birde balgam atamıyorda öksuruk gece cok arada oldu ne yapayım bilmiyorum serum fizyolojik yapıyorum ama etkılemıyor genızdeki balgamıCanım doğumdan kaynaklı bir hırıltı olur bebeklerde o mu sizdeki? Geçen haftalarda bizde de tıkanıklık oldu, açtım ben de. Ama o balgam kaynaklı hırıltı biraz kendiliğinden atıyor. Öksürüyor dediğin de geniz akıntısıdır muhtemelen. Buhar verme imkanın var mı?
Off doğru söylüyosun bıktım bu millettenCanım çok normal Ekin de öyle müdahele edilmemesi gerekiyor. Ne kadar elini ağzından çekersen o kadar sokar o şekilde kesfediyor çocuklar. Millete neymiş ya ne derlerse desinler salla geç.
Benim kız da senin oğlan gibi karnı toksa ağzına imkanı yok veremezsin memeyi hele bi zorla çığlık kıyamet. Ama açsa şap şup emiyor işi bitince yüzüne bakmıyor
Oyy yerim onu iştahlı bir bebişBenimki doğduğu gün odaya götürüp kucağıma verdiklerinde emiyordu elini. Hala emiyor.. ama benimki hep aç ne versem yer o yüzden neden böyle yapıyor bilmiyorum açlıktan sanıyordum. Emzirirken sonra da emiyor. Çok acıktığında cuk cuk sesine uyanıyorum uyanıyorum parmaklar ağızda favorisi baş parmak nanik yapar gibi emiyoremzirmezsem ağlamaya başlıyor. Ben hiç eldiven kullanmadım hastanede ilk taktılar gece çıkardım bi daha takmadım.
Valla biz 2 taneye yetişmeye çalışırken yoruluyoruz Rabbim yardımcın olsun canım senin koşturmacan hiç bitmezMerhaba herkese
Tam olarak kaç günlük olduklarından emin olamadığım üçüz bebeklerinden fırsat bulup yazamıyorum nasıl gidiyor çocuklu hayatlarınızbenimki pek gitmiyor da 4 çocuk zormus 3 bebek 1 abla da zormus vallahi gecemiz günümüz yok Neyse bu hafta kızımı okula göndermeme izin cıktı da artık biraz sakinlesiyoruz evde
Leedong yazmışsın merak ettim diye az önce gördüm yazamıyorum kusura bakmayın çok yorgunum çok koşturuyorum ama iyiyim çok şükür benim de çok hastane isim oluyor 3 tane prematüre bebeğin olduğu için kardiyoloji nöroloji nefroloji cocuk cerrahi her yere gittim rop muayenesi olduk Bilge'nin kalbinden akciğere giden damarda daralma varmis kalbinde de delik bu sebeple takip altına alindi Mert Ali de kasık fıtığı oldu mayısta ameliyat olacak Allah dermansiz dert vermesin bizde durumlar boyle umarim sizler cok iyisinizdir
Bazen okuyorum ama yazamıyorum çoğu sıkıntılar hepimizde ortak ama biliyorum ki büyüyecek bebisler ve hepsi unutulacak bu dönemde bol bol kucaklayıp sevmek gerek bebekleri ne olduğunu anlamadan büyüyorlar çünkü
Süt gelmeyecek şekilde emiyorKizlar hani diyosunuz ya devamli.memede nasil anlamiyorum bildigimiz durmaksizin emiyor mu? Benim oglumun karni toksa memeyi agzina alir bir.iki ceker sut gelince birakir yani sizinkileri sutun gelmesi rahatsiz etmiyor mu
Keşkeee benim de bozulsa da gitse birileri ama bozulması için önce aramın olması lazım sanırım. 40 ımın dolmasını bekliyorum sabırsızlıklaKızlar lohusayken yanımda duran herkesle aram bozulduzaten çok tahammüllü biri değilim bir de kırk gün insanlara maruz kalınca böyle oldu
Kimler varKeşkeee benim de bozulsa da gitse birileri ama bozulması için önce aramın olması lazım sanırım. 40 ımın dolmasını bekliyorum sabırsızlıkla
Kızlar lohusayken yanımda duran herkesle aram bozulduzaten çok tahammüllü biri değilim bir de kırk gün insanlara maruz kalınca böyle oldu
Lohusalik bi sinavmis onu anladimKeşkeee benim de bozulsa da gitse birileri ama bozulması için önce aramın olması lazım sanırım. 40 ımın dolmasını bekliyorum sabırsızlıkla
Ya kesinlikle öyle. Her kafadan bir ses çıkınca stres üstüne stres oluyorsun şimdi çocuk bile daha rahat resmen. Ağlayasım varsa ağlıyorum yarım saat sonra normale dönüyorum.Lohusalik bi sinavmis onu anladiminsanlar evden gidince lohusalik falan kalmiyor. Sendroma sebep olan insanlar tamamen. Can sıkan herkese gereken cevabı vermek gerekli valla geçmiş o eski dönemler. Herkes işine baksın. İnsanlar haddini bilmeden her yorumu yapıyor ama biz bişey diyince biz kötü oluyoruz hadi yallah
Benimde annemle bozuldu. Surekli panik haldeydi ve ortami geriyordu. Kizim etkileniyordu. Defalarca konustum, yok olmadi. En sonunda daha kotu olmadan gonderdim kibarca. Aslinda onun benimle bozulmadi, benim onunla bozulduKimler varyani annemle falan bozulmasaydı iyiydi ama hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?