2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canim sizi anliyorum ben. Kizim ayni dediginiz gibiydi tam 6 ay. Inanin evden disari cikamadim 6 ay. Memleke gittik herkes sok oldu, abarttigimizi saniyorkarmis. Ne uyku bildim ne bi sey yemek icmek... Yok Yani ne zaman hareketlenir kendi cikarir o zaman rahatladik. Ben yardimci kadin tuttum. Sabah 7 aksam 6, esim gelenedek... Tek basina olmaz. Ya birini cagir ya da yardimci tut. Yoksa dayanilmaz. Kimse dayanamaz.

Kızlar benim kız emmeye başladı çok şükür. Bugün hiç enjektörle beslemedim hep emdi ama enjektörle besleyince 40-50 cc içip 2 saat uyuyordu bugün hep uyandı ağladı emdi aç mı kalıyor acaba, göğüslerim de boşalmıyor ama sesinden çekişinden iyi emdiğini anlıyorum. 15 dakkaya 30 dakkaya bir uyanıyor emiyor. Göğüs uçlarımda çok sızlıyor. Sizin başta yaşadığınız sorunlara ben yeni geçiş yaptım galiba. Bu durum normal mi düzelir mi ???

Canım senden gaz geçebilir bebeğe yediklerine dikkat ediyor musun? Mesela şekerli meyveler çok gaz yapıyor. Rafine şeker de öyle.
Çene kasları güçlendikçe uyanma sıklığı azalacak bence canım. Enjektorle süt kolayına geliyordur

Canim cok sevindim inan senin icin. Bebeklerim gunu gununu tutmuyor belki denk geldi uyumamasi.

Bana da öyle geldi içip uyuyordu kolayca. Şimdi emiyor ama o kadar miktar içmiyor galiba ki sürekli emmek istiyor. İnşşşş bu sorunda düzelir

Bana da öyle geldi içip uyuyordu kolayca. Şimdi emiyor ama o kadar miktar içmiyor galiba ki sürekli emmek istiyor. İnşşşş bu sorunda düzelir
Çene kuvvetlendikce cektigi süt miktarı artacaktır canım. Şuanda çenesi çabuk yoruluyor ve yorulup memede uyuyabilir , ama bünyeye içtiği süt yetmediği için sık uyanır yine az az emer uyur gibi gibi bir süreç yasayabilirsin. Bol bol emzir, bir müddet zorlanabilirsin ama yolun sonu aydınlık bence

Canım bence bütün mamalar gaz yapıyor ya yani şuna geç gaz olmaz demek biraz hayallerinle oynamak gibi olur. Sma kullaniyorum ben comfort olani gazli bebekler için ama yine gazi oluyor. Gazli bebek her türlü gazlı. Mesela az önce bi kriz yaşadık. 3 defa gegirerek kustu ağlamalar eşliğinde. Belli ki sancısı ağrısı var yüzü kıpkırmızı oldu zor sakinlestirdik. Hemen 1 çay kaşığı calpol verdim sancısı geçince yattığı yerde uyudu kaldı Ben colex şurup kullaniyorum çok ıkınıp sıkıldığında kimyon ve dereotu yağı var içinde bitkisel bir ürün gliserin bir de kaka yapması falan rahat oluyor alttan güzel gaz çıkarıyor ona bi bakabilirsin canım

Bununla ilgili bir anımız var ablamın kucaginda elini emiyor nasıl emiyor ama neyse ertesi günü bı baktım bileğin aşağısı morarmış ben unutmuşum tabi emdigini ablama dedim ne olmuş dedi anlamadım bileği geriye doğru altında mi kaldı falan yegenimfen bile şüphelendim anneme sorarken ablam bı anda dedi dün elini emdi ya diye hatta fotoğrafi da vardı ay bı korktum kendiliğinden morardı diye. Yani emdikçe morarir da yara da olur. Emzik boşa çıkmamıs

Yuh yani oynayın ne demek ya. Anlamıyorum bu tip insanlar ne düşünüyorlar da böyle saçma hareketler yapiyolar onlar da anne yani biz mi çok sakiniyoruz. Surda biri de çıkıp demedi kızlar abartmayın sevsinler opsunler falan şimdi kalabalık olarak gelecekler bizimkiler tam o saatlere yakın mama vericem öğle uykusunu da erken yaptirirsam çok iyi olur inşallah uyur amin Allah'ım amin

Off sorma bazen diyorum o kadar çocuğum olsun diye çabaladım bu cehalet yığını insanlarla nasıl olur hiç düşünmemişim. Artık şakalaşan espriyi kaldıran sevecen sunrseee yok yavaş yavaş isleyecegim.

Ben dayanamıyorum. Sonra diyorum ki kötü anne miyim ? Bebeğim olmasını inanılmaz çok istedim ama bazen yetemiyorum. Vücudum tepki veriyor bu kadar yorgunluğa. Fiziksel olarak ağrılarım artmaya başladı. İsyan etmiyorum ama çok zorlanıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum. Ne ben çıkayım ne biri bana gelsin.

Ya benim sızmıyor fıskırıyor ne yapıcam göğüs pedsiz dolaşmıyorum durmuyoda
Ben de evde sikinti bastigi icin ic camasiri takmiyorum kiyafetim bu defa islaniyor. Disari cikarken de muhakkak gogus pedi takiyorum yoksa kiyafetim.islaniyor.Bildigim.kadariyla bu gogus uclarimizin ozelliginden kaynakli oluyor

Hahahah aklımda olsun bu anın benzerini yaşarsam diye Valla emziği de veriyorum ille de elini emiyor çok tatlıysa demek ki

4. Ay 2. Ay yapilan KPA Ve 5li karma nin 2. Dozu var canım. İnşallah ateş olmaz
Asya da hatırlıyorum bşr sürü aşı yaptırmıştım ona da hepsini yaptırdım bunda da yaptıracağım. Bizim sitenin altında erkek kuaför var hiçbir aşıyı yaptırmamış. Resmen çok cahiller. Eşime de hiç gerek yok öyle aşıya falan Allah koruyor demiş tövbe tövbe Allah koruyor da siz korumuyorsunuz.. geçtikten de bebek için üzüldüm. Ne diyim

Off bu örnekleri suydukca sinirim artıyor. Oğlum çok hareketli hele altını ıslatıp değişmesini isteyince pır pır hiç durmaz. Hala aynı. Kötüyü de düşünmek istemiyorum
Hiç düşünme anneler bir değişiklik olduğunda hisseder anlar zaten canım benim. Bizimkisi binde nir olan bişey. Yoksa eskiden köylerde hep öyle yıkarlarmış canım. Sürekli olsaydı sanırım zaten herkes bu gerçekle yüzleşir yapmazdı. Sen stres yapma ben buraya yazıyorum ki eğer bu konuyu araştıran olursa birgün yazdıklarımı okusun izin vermesin diye.

Ayy zaten ortalık karışık bir de regl çıkmasın lütfen
Biz de sün aşı olduk, biraz huzursuz ama ateş çıkmadı çok şükür.
Bazıları huzursuz oluyor benimkisi 24 saat full uyudu aşıdan sonra top patlasa uyanmazdı. Mamasını ağzına veriyordum uyuyarak içiyordu. Altını da uyuyarak değiştirdim hep. Birde merak ettim bazıları diyor ki aşı tutarsa eğer huzur olurmuş çocuklar ve ateş olurmuş benim kzıın tutmadı mı şimdi aşısı. İnsan inanmak istemiyor böyle şeylere ama merakta ediyor.

Ah canım özleniyorsun vallahi de. 3 bebe kolaymı ben biz birisine dayanamıyoruz yorgunluklarına seni düşünemiyorum bile gerçekten devirirdi uyusa birisi uyanır. Bende ikizim ablamda bizden 1,5 yaş büyükmüş resmen annemde üçüz gibi büyütmüş en büyük ablamda yürüyemiyormuş ozaman kalçalarından dolayı. Annem hem üçümüze hemde en büyük ablama bakıyormuş. Allah sabrını veriyor demek ki. Rabbim dermansız dert vermesin dediğin gibi. İnan bana büyüdükleri zaman arkadaşa ihtiyaçları bile olmayacak çoo şanslı olacaksın canım. Çocuğun canı sıkılıyor demeyeceksin hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…