2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ya günlerimiz aynı ve hep aynı şeyleri yaşıyoruz inanamıyorum alin de elini yumruk yapıp emip duruyo şapır şupur valla neden acaba

Ben açmıyorum artık uykusu açılıyor çünkü
Aa evet canım aynı günlerimiz ben hemşireye sordum ellerini tanımaya çalışıyorlarmış normalmiş aç falan olduğu için değil yani benimki meme emdikten sonrada elini emiyor

Ya günlerimiz aynı ve hep aynı şeyleri yaşıyoruz inanamıyorum alin de elini yumruk yapıp emip duruyo şapır şupur valla neden acaba

Ben açmıyorum artık uykusu açılıyor çünkü
Bizimki artık dönüyor sizdede Varmı dönmeler canım konuşuyorum oğluşla bana cevap veriyormuş gibi oda mırıldanıyor bişeyler söylüyor çok hoşuma gidiyor

Kızlar gece bebeklerin altını kaç defa değiştiriyorsunuz? Prima ile bile olsa dokunmasam diyorum ama baya şişiyor bez, bizimkinin her altını açtığımda uykusu kaçıyor da
Ben nadiren değiştiriyorum gece 1 defa uyaniyir geceleri uykusu bölünmesin diye açmıyorum ama bez çok sismisse değiştiriyorum

Kızlar gece bebeklerin altını kaç defa değiştiriyorsunuz? Prima ile bile olsa dokunmasam diyorum ama baya şişiyor bez, bizimkinin her altını açtığımda uykusu kaçıyor da

Ben değiştirmiyorum, ama gün olarak sizden büyüğüz zaten. O dönemlerde de kaka yapmadıysa değiştirmedim, kâr-zarar hesabı yaptım

Aa evet canım aynı günlerimiz ben hemşireye sordum ellerini tanımaya çalışıyorlarmış normalmiş aç falan olduğu için değil yani benimki meme emdikten sonrada elini emiyor

Bizimki de elini öyle bir emiyor ki tükrükler salyalar akmaya başladı. Eşim dün diş kaşıyıcıyı çıkarmış dezenfekte ediyordu çocuğun dişi geliyor diye onun etkisi vardır bence ama canım kocam acele ediyor tabi. Büyük kızım 5 aylık çıkarmıştı dişini, belli de olmaz yani

Ben takip ediyorum ama bir kaç gündür gündüz uykusu azaldı genelde gündüz de 3 er saatlik blok uykuları oluyor
Bakalım yarın tekrardan takip edeceğim

Gündüz 3 saat uyuyor mu, maşallah bizim bebe 3 saat uyusa bütün işimi yapardım heralde. Yavaş yavaş daha az uyuyacak ki annesi etrafı tanısın, hareketlensin, büyüsün

Canım bununla geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin. Seansları bitiğinde hiçbir şeyi kalmaz inşallah

Ayy bide iştahlı emiyor ki gülüyorum onu öyle görünce geçen eşimde öyle söyledi diş mi çıkarıyor acaba diye dedim daha 2 aylık saçmalama

Sabaha dogru aciyorum uyandiginda nadir uyanmadan acarim cunku altini acinca kac defa uykusu kacti saatlerce uyumadi artik acmiyorum bende

Ben bir kere değiştiriyorum. Kız bebek olduğu için idrar yolu enfeksiyonu falan olur diye korkuyorum valla.

Valla biz 2 taneye yetişmeye çalışırken yoruluyoruz Rabbim yardımcın olsun canım senin koşturmacan hiç bitmez miniklere de şifa versin Rabbim inşallah

Sağolasın canım sağlık olsun da koşturalım Allah dert tasa vermesin kimseye çok zor sağlık için koşturmak

Gerçekten öyle bazen diyorum bak eskiden bakıyorlarmış çok mızmızdın Gizem 4 çocuk altı üstü diyorum ama işte yeni nesil çocuklarda bir sürü sorun da çıkıyor eskiden bu kadar hastalık sağlık sorunu yokmuş sağlıklı besleniyorlarmış bizin ne yediğimiz de belli degil

Bende özlüyorum burayı sohbetleri falan yalan yok ama hiç vaktim olmuyor gelebildigimde de ancak okuyorum geri uyuyorum şimdi süt sağıyorum birazdan bayılcam çocukları kucağa alistirmicam diye çok zor uyutuyorum sabah da annemi kaldırıyorum ben uyuyorum yani benim uyku vakti anca geldi senin anlayacagin neyse bugunler de gecip büyüdüklerinde dediğin gibi çok rahat ederim insallah

Bunu deneyeceğim canım teşekkür ederim. Peki ne kadar içtin? Bir de sağımı hangi cihaz ile yapıyorsun? Benimkinden hiç memnun değilim :/

Ben sabah akşam 1 su bardağı içiyordum şuan stokta ayvam kalmadı ama çok işime yaradı simdi normal visne erik kompostosuna dondum asiri bir artis olmuyor ama hic yoktan iyidir ben lansinoh elektrikli pompa kullanıyorum teklisinden memnunum da çiftli sanki daha iyi olur gibi geliyor ama tecrübem yok o konuda

Olumsuz dusunme Canim. Senin oglun gazli degildi ki... Doktor yazdi diye verme bence....Kendi gozlemine guven

Ya öyle miymiş ben de diyorum diş falan da olamaz iki aylık daha
Bizimki artık dönüyor sizdede Varmı dönmeler canım konuşuyorum oğluşla bana cevap veriyormuş gibi oda mırıldanıyor bişeyler söylüyor çok hoşuma gidiyor
Yan yatırdığımda sırt üstü dönüyor mesela sizin de mi öyle aşırı aktif bi şekilde dinliyor aynen cevap vermeye çalışıyor gülüyor devamlı bir de mesela odadan çıkıyorsak takip ediyor bizi bu da yeni bir güncelleme

Ben oglumu 4 saatte bir emzirsem yikar ortaligi doktorlar da cok kitabi... Gercek hayatta keske uygulamak kolay olsa dediklerini.

Canim uyumadan hemen once daha dogrusu uyutmaya niyetlenince az bile yapsa degistiriyorum.. gece 2-3 arasi uyanir kesin bakiyorum dolu ise degistiriyorum. 5-6 arasinda kaka yapiyor. Gene degistiriyorum. Ben altini sik degistiriyorum. Gunduz de az bile yapsa hemen ... Cunku rahatsiz edici bi sey islakken hele. Uykusu kaciyor evet..bir iki defa hepimiz uyumus kalmisiz ustu basi islakti. Guzel emince cok yapiyor benim oglum. Duruma gore takilin bence siz de...

Ay bizimkide takip ediyor peşimizden bakıyor bizimki yana da dönüyor bazen o yüzden koltukta yatakta falan en dibe koyuyorum hele ana kucağında ayaklarıyla kendini aşağıya ittirmesi

Kızlar gece biraz heryerin ağrıyor gibiydi sonra bebeği emzirdim yatırdım titreme tuttu sonra baktım ateş 39 sağ göğüs taş, sanırım mastit bu, aniden oldu anlamadım daha yeni emzirdiğini halde tek göğüs taş gibi , acile gitmeden çözümü var mı hemen sağdım , üstümü başımı açtım ama hala ateş düşmedi

Hepsini bosaltinca geciyor. Ama neden olan kanal tikali ise enfeksiyon yaptiysa gecmiyor. Ilac zorunlu o zaman. Biraz bekleyin, sicak dusta memeye masaj yapin belki acilir. Sonr gene sagin, o memeyi emsin bebek ... Insallah acilir. Sutu bol olanlarin da maalesef derdi bu oluyor...

Ateş varya enfeksiyon olmuşumdur kesin

şöyle soyliyim bugün sabahtan beri emziriyorum süt var emiyo da yani süt gelmeyince debeleniyo memede ama bugün süt vardı mama verdim yinne uyudu. Biz nasıl kahveye çaya alışıp içmeden kendimizi iyi hissetmiyosak o da mama içmeden mi rahat edemiyo anlamadım yada sütüm doyurucu değil son süt için hep en son ki memeden de başlıyorum.
Mesela bu gece göğüslerim baya doldu 4 saatlik doluluk diyebilirim. 4 te her iki memeden emzirdim göğüslerim yumuşadı ama bebem uyumadı 40 ml de mama içti öyle uyudu. Midesi mi büyük turyaki mi anlamadım valla
Yani mamayı yukarı aşağı değil de hafif o çizer gibi mamayı erit bu gazı engelliyomus. Yavaş yada hızlı içmesi ona kalmış artık açsa saldırır.
Bizimki mama yiyince doyduysa ağzından gazı cikariyo kakası varsa da yapiyo karnı doydugu için bunları yapabiliyo ama karnı açsa ne gaz ne kaka çıkışı yok

Bunu dün yazmaya başladım şimdi tamamladım bugün sabahtan beri emzirriyorum kısmı düne ait entropii

Ateş varya enfeksiyon olmuşumdur kesin
Eger acildiysa dusuyor. Ben de ilk hafta olmustum. Simdi memenin biri daha fazla uretiyor ya, o memeyi bi tik fazla veriyorum. Surekli dengeli vermek lazim. Gece emzirmezsem sabaha mastit az da olsa emdimi olmuyor. Bi seferlikle olmamistir bence. Elinizle sut dugumlerine masaj yapin...en iyi de bebeginiz acar o dugumleri. O memeyi verin de acsin hemen ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…