2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ay bizimkide takip ediyor peşimizden bakıyor bizimki yana da dönüyor bazen o yüzden koltukta yatakta falan en dibe koyuyorum hele ana kucağında ayaklarıyla kendini aşağıya ittirmesi
Ben de reflü yatağında uyutuyorum hala en başa koyuyorum kendini ittire ittire en uca gidiyor çok komikler ya sizin kontrol ne zaman bizim bu cuma kontrollar pzt de aşıları vurdurucam şimdiden stres oldum

Canım dediğin gibi oldu ateşim düştü , benim de dediğin gibi sağ göğüs bi kere daha ağrıdıydı bide 4 saat fln emzirmedim gece heralde ondan oldu artık bakayım 2 saate fln mı kalkıyım

Aynen canım gece uykulu ve sakinken gündüz de sakinken emiyor ama gazı varsa çekip çekip ıkınarak birakiyor huzursuz bi şekilde. Devam ederse nasıl bir yol izleyeceksin?
Kızlar gece bebeklerin altını kaç defa değiştiriyorsunuz? Prima ile bile olsa dokunmasam diyorum ama baya şişiyor bez, bizimkinin her altını açtığımda uykusu kaçıyor da
Artık gece kaka yapmıyor değiştirmiyorum canım. Yoksa uykusu bölünüyor ve bi daha uykuya geçirmek 2 saati buluyor. Ellemeyince uyuyor bez de pişik vs. Yapmıyor şükür. Ama kaka olsa bekletmem alırım

Canım dediğin gibi oldu ateşim düştü , benim de dediğin gibi sağ göğüs bi kere daha ağrıdıydı bide 4 saat fln emzirmedim gece heralde ondan oldu artık bakayım 2 saate fln mı kalkıyım
Sevindim sukur Bu memeyi gunduz vermeyi biraz azalttin. Gunduz kontrolunuz altinda sut icinde dolu kalsin. 2 gun sonra uretim hemen azaliyor. Yeterince olsa sut yeter, fazlasini istemiyoruz Allah im olmayana versin. Gece uyuyorsa uyusun, siz de rahatinizi bozmayin bence. Keske hic uyanmasalar da 6 saat bi uyusak yani ben uyusam gunduz dedigimi yaparsiniz azalinca gece de rahatsiz etmez. Mesela bu memeyi bosalsin da rahat edeyim diye uyumadan bunu verirseniz gene cok sut olur uyudugunuzda. Dedigim gibi dengeyi takip etmeliyiz uretime gore. Yani yapacak bir sey yok, takip etmezsek hemen sisiyor

Kızlar gece bebeklerin altını kaç defa değiştiriyorsunuz? Prima ile bile olsa dokunmasam diyorum ama baya şişiyor bez, bizimkinin her altını açtığımda uykusu kaçıyor da
Kaka yapmiyorsa ben gece değiştirmiyorum uykusu kaçmasın diye

Aa gerçekten mi bende sürekli sağayım diyorum öyle de aşırı mı artar ama bu neymiş canım ağrı çok oldu bide ben böyle titrediğimi hatırlamıyorum, korktum Allahtan kaynanam evdeydi bu sütten korkma dedi

Ben de reflü yatağında uyutuyorum hala en başa koyuyorum kendini ittire ittire en uca gidiyor çok komikler ya sizin kontrol ne zaman bizim bu cuma kontrollar pzt de aşıları vurdurucam şimdiden stres oldum
Evet ya komikler sıpalar bizim haftaya hem kontrol hem aşı Yaa bende çok Stresliyim 3 aşı çok fazla ya

Olumsuz dusunme Canim. Senin oglun gazli degildi ki... Doktor yazdi diye verme bence....Kendi gozlemine guven
Yok canim oldu bitti gazli. Aslinda kendi de cok gyzel cikariyor kendi kendine de. Bugun emmesi falan eskiye dondu cok sukur. 2 gundur emmesi zsyiflamisti

Ben oglumu 4 saatte bir emzirsem yikar ortaligi doktorlar da cok kitabi... Gercek hayatta keske uygulamak kolay olsa dediklerini.
Aynen 4 saat cok ya. Oglumu biliyorum 2 saatte acikir yani. Ama dun bir.haller vardi hic acikmiyor gibiydi

Canim bugun cok sukur gune guzel basladik. Demek ara ara olacak. Buyuk.oglum daha beterdi yani meme pozisyonuna bile tahmmulu yoktu.Biogaiyi duzenli kullandim falan buyudukce de duzeldi. Hoplata ziplata emzirdim.Bu oglum icin ise doktor biogaiyi sordu 1 ayda etki eder dedi 1 ay olmadi kullanali.insallah ise yarar baska bir cozum de yok kiraz cekirdegi falan isitip karnina koyuyorum buyuk oglumun doktoru vardi olmadi ona gidecegim bunda aman aman sikintim olmazsa ona gitmem diye dusunmustum ama olmadi giderim

Kızlar selammmm 🖐
2 ay kontrolunden çıktık biz. Doktor amcası minciklaya minciklaya hal oldu
6.620 grm boyu da 62.5 cm.
6.aylik bebeklerde 6.5 kilo 62 cm kafa capi 42 cm olmasını bekleriz önde gelişimi dedi.
Önemli gördüğüm yerleri paylaşayım;
Göbek fitigimiz var, hiç müdahale etmiyoruz kendisi yavaş yavaş geçebilir zararı yok dedi.
Damaklar sertlesiyor kaşınır çok tükürük artışı olur damaklarini parmakla veya aparatla bol bol kasiyalim dedi.
Bu ayda ellerine ayaklarına takılan cingiraklar var uzuvlarini farketmesi için bol bol kullanalım dedi
Hisirtili kitap , oyun halısı, yatağına dönence sallanan oyuncaklar asalim gelişimi için çok faydalı dedi.
Emzirme sıklığını açabilirsin dedi ama bizde mümkün değil ortalığı kaldırıyor. Kilosu 6 , 6 saat emmese sorun olmaz dedi. Kilosu kadar saat bekleyebilir gece uyandırma dedi.
3.ayda rota ve göz için astigmat muayenesi yapacağını söyledi. Bir sorun görürse göz doktoruna yönlendireceğim dedi.
Hani bebekler kucagimizdayken bazen ayaklarından destek alıp kendi ayağa kalkıyor ya, bırakın kalksın bacak kaslari ve omurgasi kuvvetlenir bir zararı yok kendi kalkıyor sen zorla bastirmiyorsun dedi ..
Bol bol yüz üstü yatırın boyun kasları kuvvetlensin dedi.
Menenjit aşılarını konuştuk, kızımda olduğu gibi yaptırmaya karar verdik.
6.ayda bexero+nimenrix / 9.ayda bexero/ 13.ay nimenrix / 24.ay bexero rapel şeklinde. Yani 3 bexero 2 nimenrix olacak

6.aydan erken yapilirsa 3 bexero , 3 nimenrix
6-12 ay arası 3 bexero, 2 nimenrix
12. Aydan sonra yapılırsa 1 nimenrix, 3.bexero
2 yaşından sonra 2 bexero, 1 nimenrix

minseo lavenderbrown

Eklentiler

• 20230504_115508.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 65
  • 20230504_115456.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Bize doktor sab simple diye bir gaz ilacı verdi. Günde 4 kez 20 damla dedi ama ben sadece gazı olduğunda veriyorum o da bazen günde bir kez. Düzenli mi verilmesi gerekiyor bunun?

Bize doktor sab simple diye bir gaz ilacı verdi. Günde 4 kez 20 damla dedi ama ben sadece gazı olduğunda veriyorum o da bazen günde bir kez. Düzenli mi verilmesi gerekiyor bunun?
Bende öyle yapıyordum ama gun içinde düzenli saatlerle verilince daha etkili. Şuanda gazı olsun olmasın düzenli veriyorum.

Kızlar resmen sleepynin üç numarası molfixin iki numarasından daha kücük. Sleepyi önce mi kullansam acaba

Eklentiler

• IMG_7124.webp
    125,7 KB · Görüntüleme: 64
Sabaha dogru aciyorum uyandiginda nadir uyanmadan acarim cunku altini acinca kac defa uykusu kacti saatlerce uyumadi artik acmiyorum bende
Yaaa,’…
Ben 00.30 da açıyorum bşr de 4 gibi ve sabah 6-7 gibi mutlaka açıyorum
Ona rağmen bu ara pişik değil ama kızsrıklık var

Sağımdansa bebek çok daha iyi açıyor kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…