- 29 Temmuz 2022
- 1.129
- 2.633
- 83
- 34
Bizimkide öyle,ama açlıktan değil keşfediyorlarmışBizimkide şapır şapır emiyor elini
Doktor kontrolünde söyleyince bakalım acaba diş mi dedi ben de hocam daha iki aylık dedim üçüncü ayda dişler gelmeye başlayabilir dedi sonra kayınvalidemle konuştum eşim de beş aylık çıkartmışBen değiştirmiyorum, ama gün olarak sizden büyüğüz zaten. O dönemlerde de kaka yapmadıysa değiştirmedim, kâr-zarar hesabı yaptım
Bizimki de elini öyle bir emiyor kitükrükler salyalar akmaya başladı. Eşim dün diş kaşıyıcıyı çıkarmış dezenfekte ediyordu çocuğun dişi geliyor diye onun etkisi vardır bence ama canım kocam acele ediyor tabi. Büyük kızım 5 aylık çıkarmıştı dişini, belli de olmaz yani
O öyle iştahla Emince ben memeyi sevmiyor diye tripleniyorum ya ama sonra memeyide emmeye başlıyor onu da emiyor seviniyorum resmen ellerini kıskanıyorum çocuğumunAyy bide iştahlı emiyor ki gülüyorum onu öyle görüncegeçen eşimde öyle söyledi diş mi çıkarıyor acaba diye dedim daha 2 aylık saçmalama
Canım bilmiyorum biraz kocakarı işi gelebilir ama lahana koymak çok iyi gelmişti arkadaşıma memesine koydu bildiğin lahana yaptağını bastırdı ve bütün acısını ağrısını sütü almıştı.Kızlar gece biraz heryerin ağrıyor gibiydi sonra bebeği emzirdim yatırdım titreme tuttu sonra baktım ateş 39 sağ göğüs taş, sanırım mastit bu, aniden oldu anlamadım daha yeni emzirdiğini halde tek göğüs taş gibi , acile gitmeden çözümü var mı hemen sağdım , üstümü başımı açtım ama hala ateş düşmedi
Öncelikle maşallah Efe’yeKızlar selammmm 🖐
2 ay kontrolunden çıktık biz. Doktor amcası minciklaya minciklaya hal oldu
6.620 grm boyu da 62.5 cm.
6.aylik bebeklerde 6.5 kilo 62 cm kafa capi 42 cm olmasını bekleriz önde gelişimi dedi.
Önemli gördüğüm yerleri paylaşayım;
Göbek fitigimiz var, hiç müdahale etmiyoruz kendisi yavaş yavaş geçebilir zararı yok dedi.
Damaklar sertlesiyor kaşınır çok tükürük artışı olur damaklarini parmakla veya aparatla bol bol kasiyalim dedi.
Bu ayda ellerine ayaklarına takılan cingiraklar var uzuvlarini farketmesi için bol bol kullanalım dedi
Hisirtili kitap , oyun halısı, yatağına dönence sallanan oyuncaklar asalim gelişimi için çok faydalı dedi.
Emzirme sıklığını açabilirsin dedi ama bizde mümkün değil ortalığı kaldırıyor. Kilosu 6 , 6 saat emmese sorun olmaz dedi. Kilosu kadar saat bekleyebilir gece uyandırma dedi.
3.ayda rota ve göz için astigmat muayenesi yapacağını söyledi. Bir sorun görürse göz doktoruna yönlendireceğim dedi.
Hani bebekler kucagimizdayken bazen ayaklarından destek alıp kendi ayağa kalkıyor ya, bırakın kalksın bacak kaslari ve omurgasi kuvvetlenir bir zararı yok kendi kalkıyor sen zorla bastirmiyorsun dedi ..
Bol bol yüz üstü yatırın boyun kasları kuvvetlensin dedi.
Menenjit aşılarını konuştuk, kızımda olduğu gibi yaptırmaya karar verdik.
6.ayda bexero+nimenrix / 9.ayda bexero/ 13.ay nimenrix / 24.ay bexero rapel şeklinde. Yani 3 bexero 2 nimenrix olacak
6.aydan erken yapilirsa 3 bexero , 3 nimenrix
6-12 ay arası 3 bexero, 2 nimenrix
12. Aydan sonra yapılırsa 1 nimenrix, 3.bexero
2 yaşından sonra 2 bexero, 1 nimenrix
minseo lavenderbrown
Hala kötüyüm Kızlar ateş düştü ama bebeği emzirirken az önce bi tuhaf oldum baştan ayağa sırılsıklam terledim, bebekte hiç böyle yapmazdı resmen o göğsü gönülsüz emiyor diğer tarafı nasıl kavrıyorSağımdansa bebek çok daha iyi açıyor kesinlikle
Eşim alacak akşama canım bi arkadaşım bizzat fayda görmüş anlattıBizimkide öyle,ama açlıktan değil keşfediyorlarmış
Doktor kontrolünde söyleyince bakalım acaba diş mi dedi ben de hocam daha iki aylık dedim üçüncü ayda dişler gelmeye başlayabilir dedi sonra kayınvalidemle konuştum eşim de beş aylık çıkartmış
O öyle iştahla Emince ben memeyi sevmiyor diye tripleniyorum ya ama sonra memeyide emmeye başlıyor onu da emiyor seviniyorum resmen ellerini kıskanıyorum çocuğumun
Canım bilmiyorum biraz kocakarı işi gelebilir ama lahana koymak çok iyi gelmişti arkadaşıma memesine koydu bildiğin lahana yaptağını bastırdı ve bütün acısını ağrısını sütü almıştı.
Biz de pazartesi gideceğiz ve korktum şu an niye böyle bir şey yapılıyor ki her bebeğe mi yapiyorlar? İlk kez duydumAy biz yaptırdık ama yaptırmaz olaydık işkence gibi bişeydi yavrum nasıl ağladıgözünü kancayla açıp içini oydu resmen ya hatırladıkça üzülüyorum
Valla bende ilk kez gördüm bir bilgim yok. İlk önce göz ölçümü yapıp sonra böyle muayene ettiler. Çok şükür bir sorun çıkmadı.Biz de pazartesi gideceğiz ve korktum şu an niye böyle bir şey yapılıyor ki her bebeğe mi yapiyorlar? İlk kez duydum
Çok geçmiş olsun canım. Mastit için lahana yaprağı hasliyorlar buzluğa atiyorlar sonra onu soğuk sekilde göğüse basiyorlar ve çok iyi geliyormus. Soğuk damarları büzüştürdüğü için sanirim etkili oluyor. İstersen bir deneHala kötüyüm Kızlar ateş düştü ama bebeği emzirirken az önce bi tuhaf oldum baştan ayağa sırılsıklam terledim, bebekte hiç böyle yapmazdı resmen o göğsü gönülsüz emiyor diğer tarafı nasıl kavrıyor
İyi ki açıp bakmışım onu kullancam canım teşekkür ederimSleppy çok küçük onu kullan canım saçma bi boyutu var
Alin yeni doğduğunda sleepy natural kullanmıştık ama bence de molfix daha iyi sleepyden. Ben baby turco da stokladım onu da merak ediyorum arkadaşlarım çok önermişti.Bence de kullan derim
Ben sleepy bio dan hiç memnun kalmadım
Canim pek giremiyorum biz iyiyiz çok şükür minik oglusum 2 aylik oldu. Siz nasılsınız hersey yolunda mi
Hisirtili kitap ve cingiraklari güzelce dezenfekte ettim. Eline veriyorum. Bazen tutuyor bazen hiç oralı olmuyor tabi. Yavaş yavaş kavraması da artacakÖncelikle maşallah Efe’ye
Doktorunuz yine harikalar yaratmış
Kendi doktorum fiziki muayenesini yapıyor bizim günümüz aynı olduğu için size ne söylüyorsa doktor ben de aynısını yapıyorum
Hışırtılı kitabı eline verince tutabilir mi? Parmaklarımıızı falan tutuyor sıkıyor ama çıngırağını çok tutamıyor kalın mı geliyor acaba mesela hışırtılı kitabı da ben gösteriyorum eline vermiyorum öyle mi yapyapmalıyım
teşekkür ederim canımKızlar selammmm 🖐
2 ay kontrolunden çıktık biz. Doktor amcası minciklaya minciklaya hal oldu
6.620 grm boyu da 62.5 cm.
6.aylik bebeklerde 6.5 kilo 62 cm kafa capi 42 cm olmasını bekleriz önde gelişimi dedi.
Önemli gördüğüm yerleri paylaşayım;
Göbek fitigimiz var, hiç müdahale etmiyoruz kendisi yavaş yavaş geçebilir zararı yok dedi.
Damaklar sertlesiyor kaşınır çok tükürük artışı olur damaklarini parmakla veya aparatla bol bol kasiyalim dedi.
Bu ayda ellerine ayaklarına takılan cingiraklar var uzuvlarini farketmesi için bol bol kullanalım dedi
Hisirtili kitap , oyun halısı, yatağına dönence sallanan oyuncaklar asalim gelişimi için çok faydalı dedi.
Emzirme sıklığını açabilirsin dedi ama bizde mümkün değil ortalığı kaldırıyor. Kilosu 6 , 6 saat emmese sorun olmaz dedi. Kilosu kadar saat bekleyebilir gece uyandırma dedi.
3.ayda rota ve göz için astigmat muayenesi yapacağını söyledi. Bir sorun görürse göz doktoruna yönlendireceğim dedi.
Hani bebekler kucagimizdayken bazen ayaklarından destek alıp kendi ayağa kalkıyor ya, bırakın kalksın bacak kaslari ve omurgasi kuvvetlenir bir zararı yok kendi kalkıyor sen zorla bastirmiyorsun dedi ..
Bol bol yüz üstü yatırın boyun kasları kuvvetlensin dedi.
Menenjit aşılarını konuştuk, kızımda olduğu gibi yaptırmaya karar verdik.
6.ayda bexero+nimenrix / 9.ayda bexero/ 13.ay nimenrix / 24.ay bexero rapel şeklinde. Yani 3 bexero 2 nimenrix olacak
6.aydan erken yapilirsa 3 bexero , 3 nimenrix
6-12 ay arası 3 bexero, 2 nimenrix
12. Aydan sonra yapılırsa 1 nimenrix, 3.bexero
2 yaşından sonra 2 bexero, 1 nimenrix
minseo lavenderbrown
Bize de onu verdi dun ilk defs verdim ama bizim soyle gunde 1 defa 3 damla bebege 3 damla da ben icecekmisim. Ben Biogaiyide kullsniyorum oni gonul rahatligiyla veriyorum her gun duzenli. Fakat sab simpleyi pek veresim yok kendim icerim de ogluma cok duzenli verecegimi sanmiyorum nedense.icime sinmedi aman aman gaz damlasi veresim yok.Bize doktor sab simple diye bir gaz ilacı verdi. Günde 4 kez 20 damla dedi ama ben sadece gazı olduğunda veriyorum o da bazen günde bir kez. Düzenli mi verilmesi gerekiyor bunun?
Senin doktorun soylemistir canim.icerigi nasil sab simplenin nedense icime sinmiyor vermekBende öyle yapıyordum ama gun içinde düzenli saatlerle verilince daha etkili. Şuanda gazı olsun olmasın düzenli veriyorum.
Kocakari isi degil canim hatta memeden kesince de lahana koyuyorlar rahatlariyor bayaBizimkide öyle,ama açlıktan değil keşfediyorlarmış
Doktor kontrolünde söyleyince bakalım acaba diş mi dedi ben de hocam daha iki aylık dedim üçüncü ayda dişler gelmeye başlayabilir dedi sonra kayınvalidemle konuştum eşim de beş aylık çıkartmış
O öyle iştahla Emince ben memeyi sevmiyor diye tripleniyorum ya ama sonra memeyide emmeye başlıyor onu da emiyor seviniyorum resmen ellerini kıskanıyorum çocuğumun
Canım bilmiyorum biraz kocakarı işi gelebilir ama lahana koymak çok iyi gelmişti arkadaşıma memesine koydu bildiğin lahana yaptağını bastırdı ve bütün acısını ağrısını sütü almıştı.
39.günMerhaba arkadaşlar, bebişiniz kaçıncı gün size karşılık verecek şekilde bilinçli gülümsedi?
3. Ay içinde başlar diye biliyorum ama benim bebiş bir kaç haftadır benim yaptığım oyunlara gülerek karşılık veriyorMerhaba arkadaşlar, bebişiniz kaçıncı gün size karşılık verecek şekilde bilinçli gülümsedi?
Hadi ya benim de bu aralar konusunca guluyor39.günnot almıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?