- 24 Kasım 2021
- 5.230
- 6.431
- 148
- 32
2. Şart yani benzeyen istiyorsakKizlar genel gozlemlerime gore 1. Cocuklar babaya benziyor 2. ciler anneye. Yigiti bana benzetiyorlar
İkinciyi mecbur yapicaz o zamanKizlar genel gozlemlerime gore 1. Cocuklar babaya benziyor 2. ciler anneye. Yigiti bana benzetiyorlar
Aha haa bazi bebekelr anne karninda nasil duruyorlarsa artik bir kulak degisik olabiliyor2. Şart yani benzeyen istiyorsakbenim ki komple baba tarafı ya anadan hiç mi bişe alınmaz, bide eşimin bir kulağı diğerinden daha kepçe duruyor bende hatta annen güzel yatırmamış seni diyordum oğlan doğdu kulak tıpatıp baba tek kulak hafif kepçe, suçu yokmuş kaynanamım
7.hafta gibi sosyalleşme başlayıp bilinçli gülümsemeye basliyorlarmis. Daha öncesi refleks davranış demisti. Bizim 3 gün önce bilinçli başladı. Çok daha öncesinde gülümseme vardı ama bilinçli değildi.Merhaba arkadaşlar, bebişiniz kaçıncı gün size karşılık verecek şekilde bilinçli gülümsedi?
Valla cnim içeriğini sormadım açıkçası ama doktora birkaç marka gaz ilacı yazdım hangisini kullanayım yada sizin önerdiğiniz başka var mı diye sab simplex dedi. Kızımda ben verdim, şimdi de veriyorum açıkçasıSenin doktorun soylemistir canim.icerigi nasil sab simplenin nedense icime sinmiyor vermek
Benim ilk ama herkes bana benzetiyoKizlar genel gozlemlerime gore 1. Cocuklar babaya benziyor 2. ciler anneye. Yigiti bana benzetiyorlar
Bizde de gülümseme var ama bilinçsiz, yanılmadıysam 1 defa güler gibi oldu yüzüme. Çok kafama takıyorum. Erken değil mi daha üzülmek için… 56 günlüğüz sizde de 59 da başlamış7.hafta gibi sosyalleşme başlayıp bilinçli gülümsemeye basliyorlarmis. Daha öncesi refleks davranış demisti. Bizim 3 gün önce bilinçli başladı. Çok daha öncesinde gülümseme vardı ama bilinçli değildi.
Valla cnim içeriğini sormadım açıkçası ama doktora birkaç marka gaz ilacı yazdım hangisini kullanayım yada sizin önerdiğiniz başka var mı diye sab simplex dedi. Kızımda ben verdim, şimdi de veriyorum açıkçası
Sen veriyorsan benim de icim rahat vereyim7.hafta gibi sosyalleşme başlayıp bilinçli gülümsemeye basliyorlarmis. Daha öncesi refleks davranış demisti. Bizim 3 gün önce bilinçli başladı. Çok daha öncesinde gülümseme vardı ama bilinçli değildi.
Valla cnim içeriğini sormadım açıkçası ama doktora birkaç marka gaz ilacı yazdım hangisini kullanayım yada sizin önerdiğiniz başka var mı diye sab simplex dedi. Kızımda ben verdim, şimdi de veriyorum açıkçası
Aynen öyle, tutmadı hiç bugün hiçbir şey. dün cok güzel oynadı oyun halısında hatta fotoo attım buraya bugün hiçççHisirtili kitap ve cingiraklari güzelce dezenfekte ettim. Eline veriyorum. Bazen tutuyor bazen hiç oralı olmuyor tabi. Yavaş yavaş kavraması da artacak
Aynnennİkinciyi mecbur yapicaz o zaman
Bizimkinin doğduğunda kıkırdağı kapalıydı zamanla açıldıııAha haa bazi bebekelr anne karninda nasil duruyorlarsa artik bir kulak degisik olabiliyor
Kız dur sen de daha zaten ortalık karışıkAynnennGeçen gün rüyamda hamileydim oğlum oluyordu
Benimkininde sanki kulaklarini utuyle basmislarda oyle herseyi yapisikAynen öyle, tutmadı hiç bugün hiçbir şey. dün cok güzel oynadı oyun halısında hatta fotoo attım buraya bugün hiçççbugğn zaten cok yorgundu hep mayışık yattı kucagımda tummy time bile yapmadı
AynnennGeçen gün rüyamda hamileydim oğlum oluyordu
Bizimkinin doğduğunda kıkırdağı kapalıydı zamanla açıldııı
İkinciyi yapanlara çok saygı duyuyorum ben şu an resmen çocuk doğurunca yaşlandım gibi geliyor bes sene falan çöktüm kesinKız dur sen de daha zaten ortalık karışık
Evet molfix 3 nodayiz. Sanki 1-2 haftası var gibi 3.noda sonra 4 gibi duruyor ama bakalımCanim siz hala 3 no mu kullaniyorsunuz?Rheaa
Hayir canım ne alakası var, neden üzüleceksin ki? Her çocuğun gelişimi farklı takip ediyor. Kimi erken yürür geç konuşur, kimi konuşur ama yürüyemez, kimi geç emekler kimi hiç emeklemez. Gülmek gelişim göstergesi değil ki canım. Ha 7.haftada başlamış ha 10. Hafta. Geç olması üzülecek bir durum değil yani. Mesela yürümek için 9.aydan sonra 18.aya kadar yürüme olabilir , 18.aydan sonra ek kontrol gerekir deniyor. Yani çocuk 9.ayda da yürüyebilir 17.ayda da. Bu çocuğun hazirbulunusluguyla alakalı... o yüzden den endişe etme kafana takma hiç. Haydi ki gülümseme belkide birkaç hafta sonra kahkaha olarak başlayacak direk. Mesela benim kızım tüm akranlari emekliyordu kızım emekleyemiyordu. Yok yani emekleme hiç ne isteği var ne çabası. O kadar çok kendimi üzdüm kafama taktım ki... kaç kere doktora gittim bu çocuk emekleyemiyor var bir sorun diyeBizde de gülümseme var ama bilinçsiz, yanılmadıysam 1 defa güler gibi oldu yüzüme. Çok kafama takıyorum. Erken değil mi daha üzülmek için… 56 günlüğüz sizde de 59 da başlamış
Kaka mi o da ne modundayim. 3-4gunde 1 , 1 kez yapıyor sadece.Sen veriyorsan benim de icim rahat vereyimKotu olsaydi doktorun verme derdi bence cunku her seyi detayiyla dikkat eden sanirim. Ben dun ilk defa verdim dun baya kaka falan yapti o mu yapti acaba yani kakayi hep az az seklinde yapardi dun 2 defa cok.cok yapti. Siz de var mi oyle bir etkisi
Günü gününe değil saati saatini tutmuyor canımAynen öyle, tutmadı hiç bugün hiçbir şey. dün cok güzel oynadı oyun halısında hatta fotoo attım buraya bugün hiçççbugğn zaten cok yorgundu hep mayışık yattı kucagımda tummy time bile yapmadı
Eşimin akrabasının 2 cocugu arasında 11.ay varAynnennGeçen gün rüyamda hamileydim oğlum oluyordu
Maşallah paşaya bak sen yardıra yardıra gidiyor anası bu. Benim kız 2,5 aylıkken 5800 kg be 60 cm’m ona bile doktor 5 aylık gelişiminde demişti seninkisi 6.ayını doldurmuş. Tosuncuk olmuşKızlar selammmm 🖐
2 ay kontrolunden çıktık biz. Doktor amcası minciklaya minciklaya hal oldu
6.620 grm boyu da 62.5 cm.
6.aylik bebeklerde 6.5 kilo 62 cm kafa capi 42 cm olmasını bekleriz önde gelişimi dedi.
Önemli gördüğüm yerleri paylaşayım;
Göbek fitigimiz var, hiç müdahale etmiyoruz kendisi yavaş yavaş geçebilir zararı yok dedi.
Damaklar sertlesiyor kaşınır çok tükürük artışı olur damaklarini parmakla veya aparatla bol bol kasiyalim dedi.
Bu ayda ellerine ayaklarına takılan cingiraklar var uzuvlarini farketmesi için bol bol kullanalım dedi
Hisirtili kitap , oyun halısı, yatağına dönence sallanan oyuncaklar asalim gelişimi için çok faydalı dedi.
Emzirme sıklığını açabilirsin dedi ama bizde mümkün değil ortalığı kaldırıyor. Kilosu 6 , 6 saat emmese sorun olmaz dedi. Kilosu kadar saat bekleyebilir gece uyandırma dedi.
3.ayda rota ve göz için astigmat muayenesi yapacağını söyledi. Bir sorun görürse göz doktoruna yönlendireceğim dedi.
Hani bebekler kucagimizdayken bazen ayaklarından destek alıp kendi ayağa kalkıyor ya, bırakın kalksın bacak kaslari ve omurgasi kuvvetlenir bir zararı yok kendi kalkıyor sen zorla bastirmiyorsun dedi ..
Bol bol yüz üstü yatırın boyun kasları kuvvetlensin dedi.
Menenjit aşılarını konuştuk, kızımda olduğu gibi yaptırmaya karar verdik.
6.ayda bexero+nimenrix / 9.ayda bexero/ 13.ay nimenrix / 24.ay bexero rapel şeklinde. Yani 3 bexero 2 nimenrix olacak
6.aydan erken yapilirsa 3 bexero , 3 nimenrix
6-12 ay arası 3 bexero, 2 nimenrix
12. Aydan sonra yapılırsa 1 nimenrix, 3.bexero
2 yaşından sonra 2 bexero, 1 nimenrix
minseo @lavenderbrown
Ahahaha o zaman çok kullanışlı canım 2/3 sene kullanırız biz deKızlar, oyun halısı ne kadar kullanılır sorusuna şu görselle cevap vermek istiyorum
Yok canım ne kıskanmasıKızlar, oyun halısı ne kadar kullanılır sorusuna şu görselle cevap vermek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?