2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kizlar genel gozlemlerime gore 1. Cocuklar babaya benziyor 2. ciler anneye. Yigiti bana benzetiyorlar
2. Şart yani benzeyen istiyorsak benim ki komple baba tarafı ya anadan hiç mi bişe alınmaz, bide eşimin bir kulağı diğerinden daha kepçe duruyor bende hatta annen güzel yatırmamış seni diyordum oğlan doğdu kulak tıpatıp baba tek kulak hafif kepçe, suçu yokmuş kaynanamım

Aha haa bazi bebekelr anne karninda nasil duruyorlarsa artik bir kulak degisik olabiliyor

Merhaba arkadaşlar, bebişiniz kaçıncı gün size karşılık verecek şekilde bilinçli gülümsedi?
7.hafta gibi sosyalleşme başlayıp bilinçli gülümsemeye basliyorlarmis. Daha öncesi refleks davranış demisti. Bizim 3 gün önce bilinçli başladı. Çok daha öncesinde gülümseme vardı ama bilinçli değildi.
Senin doktorun soylemistir canim.icerigi nasil sab simplenin nedense icime sinmiyor vermek
Valla cnim içeriğini sormadım açıkçası ama doktora birkaç marka gaz ilacı yazdım hangisini kullanayım yada sizin önerdiğiniz başka var mı diye sab simplex dedi. Kızımda ben verdim, şimdi de veriyorum açıkçası

Bizde de gülümseme var ama bilinçsiz, yanılmadıysam 1 defa güler gibi oldu yüzüme. Çok kafama takıyorum. Erken değil mi daha üzülmek için… 56 günlüğüz sizde de 59 da başlamış

Sen veriyorsan benim de icim rahat vereyimKotu olsaydi doktorun verme derdi bence cunku her seyi detayiyla dikkat eden sanirim. Ben dun ilk defa verdim dun baya kaka falan yapti o mu yapti acaba yani kakayi hep az az seklinde yapardi dun 2 defa cok.cok yapti. Siz de var mi oyle bir etkisi

Hisirtili kitap ve cingiraklari güzelce dezenfekte ettim. Eline veriyorum. Bazen tutuyor bazen hiç oralı olmuyor tabi. Yavaş yavaş kavraması da artacak
Aynen öyle, tutmadı hiç bugün hiçbir şey. dün cok güzel oynadı oyun halısında hatta fotoo attım buraya bugün hiççç bugğn zaten cok yorgundu hep mayışık yattı kucagımda tummy time bile yapmadı
İkinciyi mecbur yapicaz o zaman
Aynnenn Geçen gün rüyamda hamileydim oğlum oluyordu
Aha haa bazi bebekelr anne karninda nasil duruyorlarsa artik bir kulak degisik olabiliyor
Bizimkinin doğduğunda kıkırdağı kapalıydı zamanla açıldııı

Benimkininde sanki kulaklarini utuyle basmislarda oyle herseyi yapisikbizimkinkinin de mi acilacak acaba bazen aralarini temizleyeyim diyorum yapismis zor oluyor.minik minik kulagi da var

Kızlar bebeğinin kafasında yamukluk olan var mi, ikizlerden birinin kafasının şekli yuvarlak değil sanki, saclarida dalgalı birazda o etkiliyor ama yamukluk var gibi geliyor bize, doktora soracaktim unutmuşum sonuç göstermeye girdiğimizde hatırladım, şeklinde bi sıkıntı var mı dedim iyice bakmadan yok düzgün dedi ama benim içime sinmedi. Böyle bi durum yaşayan var mı bana ne önerirsiniz kask yapıyorlarmış inşallah onlara gerek kalmaz bi tarafı düz bi tarafi daha yuvarlak sanki düz olan tarafa yatırmayıpp yuvarlak tarafa mi yatırmak gerekiyor, kızımın ilk 40 günü çok zorlu geçti yatış pozisyonunu ayarlayamadik ondan mı oldu off

Canim siz hala 3 no mu kullaniyorsunuz? Rheaa
Evet molfix 3 nodayiz. Sanki 1-2 haftası var gibi 3.noda sonra 4 gibi duruyor ama bakalım net birsey diyemiyorum.
Bizde de gülümseme var ama bilinçsiz, yanılmadıysam 1 defa güler gibi oldu yüzüme. Çok kafama takıyorum. Erken değil mi daha üzülmek için… 56 günlüğüz sizde de 59 da başlamış
Hayir canım ne alakası var, neden üzüleceksin ki? Her çocuğun gelişimi farklı takip ediyor. Kimi erken yürür geç konuşur, kimi konuşur ama yürüyemez, kimi geç emekler kimi hiç emeklemez. Gülmek gelişim göstergesi değil ki canım. Ha 7.haftada başlamış ha 10. Hafta. Geç olması üzülecek bir durum değil yani. Mesela yürümek için 9.aydan sonra 18.aya kadar yürüme olabilir , 18.aydan sonra ek kontrol gerekir deniyor. Yani çocuk 9.ayda da yürüyebilir 17.ayda da. Bu çocuğun hazirbulunusluguyla alakalı... o yüzden den endişe etme kafana takma hiç. Haydi ki gülümseme belkide birkaç hafta sonra kahkaha olarak başlayacak direk. Mesela benim kızım tüm akranlari emekliyordu kızım emekleyemiyordu. Yok yani emekleme hiç ne isteği var ne çabası. O kadar çok kendimi üzdüm kafama taktım ki... kaç kere doktora gittim bu çocuk emekleyemiyor var bir sorun diye 10.ayda emeklemeye başladı bende bayram havası, sadece 5 gün emekledi. Sonra direk ayağa kalkıp yürümeye başladı
Kaka mi o da ne modundayim. 3-4gunde 1 , 1 kez yapıyor sadece. bugün doktora da dedim bu çocuk kaka yapmıyor bir sorun mu diye, bünyesi anne sütünün tamamına yakınını sığdırıyor demekki dedi.
Günü gününe değil saati saatini tutmuyor canım keşke hep gülücükler atan şirin sevimli annesini dinlendiren bebeler olsa

Aynnenn Geçen gün rüyamda hamileydim oğlum oluyordu
Eşimin akrabasının 2 cocugu arasında 11.ay var

Maşallah paşaya bak sen yardıra yardıra gidiyor anası bu. Benim kız 2,5 aylıkken 5800 kg be 60 cm’m ona bile doktor 5 aylık gelişiminde demişti seninkisi 6.ayını doldurmuş. Tosuncuk olmuş kız bu 3-5 ay sonra yürümeye de başlar benden söylemesi . Aşıları senin dediğin gibi söyledi bana da doktor menenjit aşısı ağır olur 6.ayına doğru yaptır Dedi. Bende 5,5 aylıkken yaptıracağım. Önümüzdeki hafta içi de rota aşısını yaptıracağım.

Kızlar benim kız çok çabuk pişik oluyor sürekli altını kuru tutuyorum değiştiriyorum. Kaç tane pişik kremi değiştirdim fayda etmiyor. Tüp Arko bile kullandım büyük kızımda çok işe yaramıştı. Bepantol kullandım, mustela kullandım, sebamed kullandım, desitin kullandım. Şimdi bunu aldım eczacı önerdi şimdilik olmadı daha bugün kullandım ama bilmiyorum fayda edecek mi. Siz neler kullanıyorsunuz. Ya ötle böyle pişik olmuyor sanki mimik minik sivilceler çıkıyor gibi oluyor. Hametan ve dermotrosyd kullandım onları da sürekli kullanmak istemiyorım ilaç sonuçta. Napıcam bilmiyorum teni çok beyaz o yüzden mi hassas anlamadım gitti

Eklentiler

• image.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 64
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…