2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar iyi akşamlar 2.ayın sonunda ki aşıları 3 tane gözüküyor yarın için sağlık ocağından çağırdılar. Gerçekten 3 tane üst üste mi
Vuruyolar
Her iki bacaktan ve sağ koldan yapıyolar benimkisinde hiç ateş falan olmadı. Tabi birtanesi yağlı olduğundan biraz yakıyor zatürre onu yaparken ağlar ama sonra hemen geçiyor canım merak etme. Sen de bir sıkıntı yaşamazsın inşallah

Doktor bu şekilde giderse geç yürür bacaklar vücudu taşıması biraz zorlar onu dedi
Ama açıkçası ben kilosunu pek önemsemiyorum çünkü sadece anne sütü alıyor. Kalıcı değil kilosu sonradan boyla bir anda veriyorlar
Şuan zaten 6 ay giyiyoruz yakında 9 aylıkları geçerim herhalde o değilde ben doğmadan çocuğun yazlik tüm alışverişini yapmıştım 6 aylık, birkaç takımda 3 aylık almıştım şimdi onlar olmayacak ona yanarım

Ahahaha o zaman çok kullanışlı canım 2/3 sene kullanırız biz de
tabi canimmmm, kardes oldugu surece asla modasi gecmez.
Yok canım ne kıskanması
kiskanmak ta neymis kesin içerden biryerden eskiden oyuncağın kendisine ait olduğunu hissetti
Kızlar iyi akşamlar 2.ayın sonunda ki aşıları 3 tane gözüküyor yarın için sağlık ocağından çağırdılar. Gerçekten 3 tane üst üste mi
Vuruyolar
1 kol (verem) , sag+ sol bacak
Kantaron tek kullandığım o. Geçen gun üst üste farklı bez markası değiştirdiğinden pişik oldu, suyla yıkıyorum kuruluyorum azcık açık bırakıyorum hava alıyor sonra kantaron ve bez. Bugün pişik bitmişti.

Genelde sol koldan yapıyorlar canım. Sizin sağdan mi yaptılar?
Ağrılı olan verem aşısı.

Canım sosyal olarak gülümsememe otizm belirtisi diye kafama taktım. Neden bilmiyorum çok endişelendiriyor beni bu durum

Ben bu kremi doğduğundan beri kullaniyorum 1 kere bile pişik olmadı. Asla bitmeyecek gibi parmagini dokundursan yetiyor yoğun bir krem.

Eklentiler

• Screenshot_20230504_231236_Trendyol.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 56
Hangi bezi kullaniyorsun ? Bez alerjisi olmasin ?

Ben pisik isini unutup pisik kremi almamistim halam bana bebek bakim seti almis niveanın bebe yağı, sabun, losyon şampuan ve pişik kremi vardı niveanın pişik kreminden ilginç şekilde memnun kaldım benim kız da aşırı beyaz dosya kağıdı gibi habire pişik oluyor bende kalın bir katman sürüyorum sonraki bez değişimine kadar geçiyor pisigi

Rheaa aynı kaderi paylaşıyoruz benim oğlanlardan biri de aldı başını gidiyor ama bizde mama da var ya ben biraz panikliyim doğum ağırlığımız düşük olduğu için şuan normal ağırlıkta diyorlar ama gelişim hızı bizi felakete sürüklüyor farkındayım Allah yardımcımız olsun

Sağolun kızlar

Kızlar gece bebeklerin altını kaç defa değiştiriyorsunuz? Prima ile bile olsa dokunmasam diyorum ama baya şişiyor bez, bizimkinin her altını açtığımda uykusu kaçıyor da
Ben her uyandığında önce altını değiştirip sonra emziriyorum eğer uykusunda kaka yaptığını duyarsam uyusa bile değiştiriyorum genelde kala yaparsa uyanıyor, ama gündüz yaptığı an değiştiyorum sürekli kontrol ediyorum yapınca bir dk tutmuyorum.

Ya o benimkinde de var, günde 2 defa mama veriyorum ya biri gece uykusundan önce biri öğlen uykusundan önce. Bugün vermedim öğlen huzursuzlandı uykuya geçmekte zorlandı ha bire emziriyorum yok.. em sonunda verdim 20 cc içti küt gitti. Ne yani diyorum 20 cc için miydi bu. Bence alışkanlık oldu uzun uykulardan önce mama içmek istiyor Bizim kahve tiryakiliği gibi bir şey oldu dediğin gibi.

Hangi bezi kullanıyorsun canım? Arada havalandır istersem bebişi kıyamam cildiyle alakalı da olabilir mesela ben her regl de bir saat ped taksam pişik gibi olurum alerji gibi. evdeysem pamuk kullanırım vs.. kızım da pişik olacak diye günde ortalamanın çok çok üstünde bez değiştiyorum ama her seferinde her an pişecekmşl gibi oluyor :/

Kızlar bugün 40. Gün kontrolüne gittim doktoruma. Dikişlerim iyileşmiş rahim de toparlamış baya. Bir de hpv için aşı yaptı kültür aldı, smear fl yaptı. Aşı 3 doz oluyormuş, bu aşıyı asm de fl yaptıran var mı ?

Canım sosyal olarak gülümsememe otizm belirtisi diye kafama taktım. Neden bilmiyorum çok endişelendiriyor beni bu durum
O korku icin çok çok erken canım bebek daha gülmeyi bilmiyor. Mesela otizm diğer belirtilerine biri kendi etrafında dönmeymiş. Bir yerde okumuştum ama nerde hatırlamıyorum. Doğa 2 yaşına geldi kendi etrafında dönüp dönüp duruyor ahaaa dedim belirti işte varsa erkenden yolumuzu planlayalim...Doğru doktora sonuc doktorum bana kızdı. etrafında dönmek normal olamaz mı diye canı ister doner istemez dönmez bu kadar takma düşünme dedi. Daha çok küçükler annesi... elbet gülümseyecek kahkaha atacak ama biz anneler sabredemiyoruz ve her şeye bir sebep bulmaya çalışıyoruz malesef. Üzme kendini canım birkaç hafta içinde gülecek bence

Yaa niye.. Sleepy çok iyi diyorlar ben de sleepy e geçmeyi düşünüyordum neyini beğenmediniz prima ile devam edeyim onzaman:/
Doğduğundan beri sleepy kullanıyorum 1-2 no iyiydi ama 3 noda çok sıkıntı yaşadık. Bez sürekli poposuna yapışıyor sıyırarak alıyorum resmen. Ve çok taşırma yaşadık. Bize belediyeden paket gelmişti içinde 3 no evy baby diye bir markanın bezi vardı kağıt gibi incecik. Bizim bez bitti yenisi kargodaydı o sırada beden büyümeden evy babyi harcayalım dedik o bile sleepyden daha iyi emdi kakayı vs taşırmadı. Baktığın zaman sleepyden çok daha ucuz bi marka. Şuan molfix pure&softa geçtik çok memnunuz bundan. Bilmiyorum memnun olan da vardır tabi sleepyden ama bizim deneyimimiz bu. Sen de istersen küçük bi paket alıp dene sonra memnun kalırsan büyük paket alırsın canım

Maalesef her vaka böyle olmuyor, yeğenim otizmli ve 7-8 aylıkken her yere gülücük saçardı. 1.5 yaşından sonra değişti :/ bence bu konuda gereksiz korkuya kapılıp bu zamanını heba etme boşuna. Bu zamanların tadını çıkart.

Şöyle 1 hafta bebek gibi bakilsam mama tiryakiliğini çözerim gibi ama gece uyku yok gündüz yok sürekli emzir uyutmaya çalış yemek yemeden bebeyle uğraş hal kalmiyo sürekli emzirmeye. Ek gidağğgg

Yaa ben de eşime sleepy ye geçelim demiştim, Zaten sürekli değiştiyorum altını hani daha uygun bir şey kullanalım dedim primadan çok memnunum ama pahalı. Günde en az 15 bez gidiyor. Ben de molfix den memnun kalmadım doktorum verdi kaç paket iz yaptı kenarlardan pişik gibi attım hepsini:/

Kız dur sen de daha zaten ortalık karışık
Ay çok güldüm hem de ne karışık
Benimkininde sanki kulaklarini utuyle basmislarda oyle herseyi yapisikbizimkinkinin de mi acilacak acaba bazen aralarini temizleyeyim diyorum yapismis zor oluyor.minik minik kulagi da var
Kıyamam yaaa Bizimde üstü kapalıydı baya açıldı Bir de kılları dökülseee tamamdırr
Maşallah şu aralar tam zamanı diyosunnn aman dikkat diyelim
Bezi bir değiştir istersen bir de kantaron yağı dene o da kızarıklığı hemen alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…