2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım biz bugün gittik 6200 gr 60 cm, bu ölçümlerde doğum kilosuna da dikkat etmek lazım. 3300 gr 50 cm doğmuştu kızım
Doğum kilosuna bakarak neyi anlıyoruz benim oğlum da 2900 doğmuştu

Canim ben 6 aylikken Yigit i kendi odasinda uyutacagim ama buyuk oğlum kabul eder mi bilmiyorum şuan izin vermiyor kuzeni var cok sevdigi onlar abi kardes ayni odada uyuyorlar onlardan o sekilde gordugu icin Yigitte benimle ayni odada uyusun diyor. Onun odasina da besik kurdum her odada bir besik onu da ablam verdi şuan abisiyle ayni odada uyuyorlar.

Doğum kilosuna bakarak neyi anlıyoruz benim oğlum da 2900 doğmuştu
Canim benim ki mesela 3050 grm dogdu ben 3700 dogmus bir bebekle karsilastiramam zsten o en basinda daha kilolu dogmus. Dusun ikisinin aylik kilo alimi 1000 olsa 3700 dogan yine daha kilolu olur ondan her bebegin kendi dogum kilosuna bakilarak gelisimi takip ediliyor.Tabi mama ve meme alanda da farkli.

Anladim doğru söylüyorsun evet düşünemedim bunu

Cok gecmis olsun bebege bakcak kimsen varmi benim.yok geçen gun midemi usutmusum kusuyorum biyandan karin agrisi evde.kimse yok aileler sehirdisinda okdr caresiz hissettimki dedim bana bise olsa bebege kim bakacak cocuk yapmak delilikmis hakkaten
Kimsenin olmaması çok zor gerçekten, benim ilk oğlumda izmirdeyken kimse yoktu yanımda, eşim şehir dışı gorevindeydi. Kanal tedavisi olan dişim agrimisti doktora gidememistim oğlana bakacak kimseler yok diye, 15 gün o ağrıyı çekmiştim. Seni çok iyi anlıyorum
Bugün 5 te uyandı sonra 7.30 gibi geri uyudu. Artık bi rutini oldu uyandıktan maksimum 2 saat sonra uykusu geliyor. Ya ayakta sallarken ya da elektrikli ana kucağı var onda uyuyor cok uzun olmasa bile maksimum 30 dakika
Benimki tam memeye döndü derken 2 gündür dediğin gibi emiyor sonra bakıp agliy6, kızarıyor kendi kendine
Bizde de sepet beşik vardı, kaldırdım onu. Anne yanı beşik aldım canım. Bu benim daha kolayıma geldi açıkçası. İlk 1 ay yanımda yatırdım uzman görüşü falan pek bakmıyorum bu konularda

Canim sen memeye geri dondu deyince olumsuz bir sey ortaya atmamak icin yazmadim ama gazli bebekler oyle oluyor benim buyuk oglum oyleydi tam ne gyzel emiyor diyodum tekrar basliyordu zorluk cikariyordu 5 ay surdu bizim ki hatta 6 aylikti ek gidada kabiz oldu o zaman da hemen memeyi red etti. Ondan sonra da asiri duskun oldu beni bunaltti

Mama benimkinin dunyasinda yok. Olsa coktan memeyi birakirdi. Acliktan mecbur kaliyor...Boyle zamanlar az yiyor ama. Ilk ay nerdeyse bir bucuk kilo almisti, simdi 700 gr almis bu ay.

En fazla yeni bebiş gelene kadar birlikte yatarsınız canım

Ben emzirip kendi yatağına koyuyorum canım zaten hemen yanımda beşiği. Gece zaten uykulu emiyor açılmıyor uykusu emzirip tekrar beşiğine koyuyorum.kendi beşiğinde yatması bana daha çok garantici geliyor. Sabah 7 de uyanıyor o zaman yanıma alıyorum koca yatakta koyun koyuna yatıyoruz 9 a kadar oyalanıyıruz yatakta sonra tekrar 11 buçuğa kadar uyuyoruz ve kalkış

Tesekkur ederim. 3860 dogdu. Sariliktan 3600e dustu. 4.gun tekrar kilo almaya baslamisti cok sukur ...

Benim oglumdan tontis bebekler var burda masallah Allah nasip etti sadece anne sutu aliyor oglum...
Benim oğlum da 2600e düşmüştü son 1 aydir benim oğlum da sadece anne sütü aliyor mama verince öğürüyor diliyle itiyor ben de artık vermiyorum hemşire de dedi doymasa anlardın rahat durmazdı diye ama kendimi kötü hissediyordum acaba doymuyor mu diye

Kizlar oğlunu sünnet ettiren var mı? Devlette mi ettirdiniz özelde mi? Rahat mıydı vs. bilgi verebilecek olan var mı? Ben de yaptırtmayı düşünüyorum da erken yaptırınca rahat oluyor diyorlar

Gazini cikarmiyor musun canim? Ben gazini cikariyorum o esnada da gozu aciliyor. Cikartmadan uyutsam kusuyor, aglayarak uyaniyor hem yedigi gidiyor hem uyku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…